A hangosodáshoz nem tudok hozzászólni, az relatív is lehet.
A korszerű, jó hatékonyságú motoroknál kevés a hulladékhő, amit a fűtésre lehet használni; ezért lassan melegszenek fel. Így lett nagy üzlet az "állófűtés" manapság. Az én olajosom is 3-4 km után kezd "pöttyösödni"; de a középső vonalat a mutató még soha nem érte el, még nyáron sem. (25.000 km)
Ha a vízhőmérséklet elérte a 3. pöttyöt, fullra kell csavarni a ventillátort, és akkor izibe meleg lesz!
Ma kicsit megijesztett a dizelke! Elég hideg volt itt a környékünkön ma reggel ,szerintem olyan -10 körül.Nem az indulással volt a gond,indul rendesen,bár nem úgy indul mint a hagyományos dízelek (az ha minden ok.volt akkor szó szernt pöccre indult)ez viszont párszor átforgatja a motort (1-2 másodperc)és utána indul be.A hangja volt egy kicsit más mint eddig.Nem a hidegindítás után mint überallesnél,hanem miután a motor nagy nehezen bemelegedett,kb 1500-1700 ford.körül a hangja nem a megszokott finom hang volt,hanem kellemetlen,dízeles recsegés,mintha egy fiat regata lett volna! Nektek is ilyen piszok lassan melegszik be? 5-6 km minimum mire 3-4 osztást megy a hőfokmérő,és valami meleget bír adni!
Akit érdekel a cd tár, visszanéztem az illető elérhetőségeit:
VDO CH 0600- 6 lemezes digitális CD-TÁR, vadonat újonnan, minden tartozékkal stb. 25.000 Ft
VDO CH 0400- 4 lemezes CD-TÁR műszerfalba szerelhető vadonat újonnan minden tartozékkal stb. - 24.000 FT
mindkét CD-TÁR olvassa az írt lemezeket vezérli a kijelzőt és akormányvezérelhetőséhet is tudja!
Üdvözlettel: Horváth Ákos
akosakos@mailbox.hu
06-30/253-70-46
Már írtam egy emailt, hogy létezik-e még. Ha jön válasz, azt megírom.
A biztonság nem feltétlenül növekszik a ráfordítás növelésével "tőkearányosan"; a trógerek a "legújabb" csodamasinákat is kiismerik! Én annak a szakértőnek hiszek; aki a többrétegű, egyedi elemeket is tartalmazó védelmet preferálja. (pl.:gravír + rejtett kapcsoló + valami látható nehéz vasdarab az amatőrök ellen).
Jó ötlet a kárpitra, belső karosszéria elemekre felvitt UV-festék; de eddig idehaza nem találtam forrást!
Ketten is szoktak ajánlgatni itt a fórumon 30 alatt; olvass vissza.
Nekem nagyon bejött; teljesen jól vezérli a rádió (beleértve a kormányon lévő szerveket is), és meglepődtem, amikor először kipróbáltam, hogy "jé, nem is olyan gagyik ezek a hangszórók!", mert sokkal szebben szólt, mint akár a rádió, akár a magnó.
Gyap! Visszaolvastam a hsz-eidet és így utólag is együttérzésemet fejezem ki neked és őszintén remélem, hogy
1. a mostani 1.5-ös Süsüdet soha nem fogják ellopni az ilyen köcsög szemétládák
2. én sem fogok soha ilyen helyzetbe kerülni (amit a biztosítóról írtál az egy HORROR!) :-((
Viszont ezexerint a váltózár sem "szent" dolog. Neked milyen volt, gyári? Vagy valami sufni szerkezet? Asszem tavasszal miután megvettem a kocsit még egy vagyont fogok költeni biztonságtechnikai cuccokra :-(((
Hát köszi mindenkinek a hozzászólást, emésztgetem őket. A lényeg viszont az 5756-os hsz-ben volt az utolsó mondatomban. Asszem ennyiben is maradok.
Gyap! Elolvasom majd a tapasztalataidat, köszi...
"virgoncz" ha kíváncsi vagy a Thalicska kelendőségre ajánlom olvass vissza a nevem mellett az eddigi beírásaimat, s szerintem rögtön jobban látod a dolgokat! Sajnos nekem volt már benne tapasztalatom!
Akit érdekel a telefonos risztó és még egy két dolgot tudó dolog itt megtalálhatja!
http://w3.enternet.hu/comnet/index_h.htm
Kaptam mailban árakat is ha valakit érdekel szívesen átküldöm!!!Nekem csak egy gondom van vele, sajnos ezt is leárnyékolják mint a műholdas követőt!!! De tény a piti tolvajok nem ismerik!!!
Üdv!
Apooca: Ne vegyél cd tárat! Vegyél egy átalakitó kazettát 3000Ft ért meg egy discmant és tudsz cd-t hallgatni. Ráadásul gyári magnóhoz csak gyári cdétárat tudsz kötni nekem legalábbis ezt mondták ami 60 körül van. Én igy hallgatok cdét és bevált.
A koromsötét fóliát és sem támogatom, de a világosabb (ez van nekem, 35-ös) az elfogadható.
Persze a rendőrrel sem szabad kekeckedni, mert annak tényleg sírás a vége. Engem eddig mindig békén hagytak.
Ja, a hátsó szélvédő január 1-től szintén fóliázható. Az más kérdés, hogy szürkületkor mit lehet látni egy lefóliázott autóból, bár tetszeni Nekem is tetszik. A rendőr nem érdekes annyira, de a műszaki vizsga az gázos. Láttam embert a Mozaik utcánál, aki sírva kapargatta lefele a fóliát...
Nekem a Kangoohoz hővédő üveg van, jelenthetem tényleg sokat számít.
Váltózár: Az a baj, hogy kevés helyen szerelik be rendesen. Régen több mint 40 csavarral tették fel, ezek olyanok voltak, amik a végén elnyíródtak. Ha valami nagy gáz volt, csak abban a műhelyben vállalták a leszedését, ahol feltették. A 40 csavart egyenként kellett lefúrni. A legtöbb mostani helyen sajnos nem így szerelik. Fakanállal kitámaszt a kuplung, elvontat, és utána aknáról kb. 5 perc az eltávolítás.( max 4 csavar) De van egyszerübb módszer is, motortér felöl váltórudazat szétakaszt, kézzel 2-be vagy 3-ba be, és már motorral lehet menni vele. Régebben egyébként mutatós matricákat adtak a két oldalsó ablakhoz, sőt hátulra is. Persze minél több ketyere van a kocsiban, annál valószínübb, hogy keresnek egy másikat. Elrettentésként mondom, hogy az ismerősömét Békásról ( hegy felöli oldal :)) ja, Golf 4 10 perc alatt vitték el váltózárastól, mindenestől. Egy taxis látta még, amint vontatták a Szentendrein kifele. Soha nem lett meg.
Na ennyit az ijesztegetésről.
Kazettás rádió visz CD tárat? ha igen milyet, és mennyi?
Kedden fogom tudni feladni a tagdíjat.
Jó úgy, ha bemegyek egy IE bankfiókba és a számládra befizetek?
(A kép tényleg az autóról készült, csak a sofőr nem én vagyok...)
Évekkel ezelőtt már láttam olyan megoldást, hogy egy Ericsson mobil volt fixen beépítve és szabályosan csak úgy tudtál bejutni, hogy felhívtad, beírtad a PIN-t és kiiktattad a rendszert (DTMF-kódok). Ha nem, akkor jött az SMS, hogy illetéktelen behatolás, intézkedj:
-ajtó-ablak zárás (kp-zár)
-hangjelzés (figyelmeztetés, hogy kezdjen az illető biztonságosan félreállni)
-gyújtáselvétel
-riasztás, villogás
-hajókürt+könnygáz patron (ez jogi következményekkel járhat!!!)
És ez sem drágább egy riasztónál.
Köszi, megnézem az AL2000-et is! Casco meg persze mindenképp lesz kötve! Apropó casco. Ha a kereskedő által ajánlott biztosítónál én jobbat tudok és ott szeretnék kötelezőt + cascot kötni, akkor az mennyivel bonyolítja/hosszabítja meg az autóvásárlást?
Szia!
Lehet, hogy a váltózár elegáns megoldás, de nem látszik! Mire az alkjalmi tolvaj szembesül vele, már 100.000 feletti a kár.
Javaslom az AUTOLOK 2000-et. Ez messziről rikít, tehát, ha van másik ugyanolyan autó, vagy könnyebb préda az utcában, nem a tiédet választja.
Kevesebb bosszúság.
Ja, és kb. 15.000,- (CORA 20.000,- TESCO-AUCHAN 25.000,-)
Rablásgátlót mindenképp szereltess be, vagy valami okosságot. Pár ezres tétel, de többet ér a legdrágább riasztórendszernél.
Egyébként- sajnos- mit kinéztek, azt elviszik, szóval köss jó CASCO-t is, akkor legalább valami megmarad, de az sem 100%...
Szia!
Tudomásom szerint csak a Clio-hoz lehet hővédő üvegetést rendelni de csak aut.klímával (100.000 Ft-ért). De van olcsóbb megoldás is előnyökkel, hátrányokkal. Viszonylag olcsón, 20-35eFt közötti összegért le lehet fóliázatni az üvegeket.
Hátránya:
- elvileg már az első szinfokozat is tilos a KRESZ szerint (nem biztosít az első ablakokon min. 70%-os átláthatóságot -> 65%), de tapasztalataim szerint már nem ugranak miatta annyira a rendőrök. (Nekem körben ez van fent). A KRESZ csak a szélvédőt és a két első oldalablakot szabályozza, a többit elvileg le is lehet festeni, csak a hátralátás biztosított legyen. A szélvédőre a napellenzők vonaláig lehet sötétítő csíkot feltenni, alatta semmit sem! Megoldás; ha találsz olyan foliást, aki műbizonylattal igazolja, hogy márpedig a fóliája biztosítja a törvényi szintet, akkor még a műszaki vizsga sem lesz annyira necces.
Előnyei:
- erezhető a különbség a nyári időszakban
- klíma kevesebbet dolgozik 5-7%
- nem éget a nap
- nem melegszik fel annyira gyorsan a karosszéria
- véd az üvegtörés ellen
- baleset esetén nem kaszabol össze a berobbanó üveg
- lopás ellen is véd valamelyest
-esztétika, ha ez fontos (nekem tetszik ;) )
Amúgy milyenek a beépíett hangszórók? Nem vagyok egy HIFI tuning bajnok, gyerek meg asszony miatt amúgy sem tudnék sokat diszkózni :-) Persze egy CD-s rádiót rakatok bele, itthonról elég sok zenét ki tudok írni CD-re :-))
Alexfux:
Igazad van, az ember sose lehet elég éber, de pont ezek a köcsögök ellen "dolgoznak" a pluszban beépített segédeszközök pl. sebváltózár. Elég hatékony és nehéz kiiktatni. A légzsákot meg a magnót ettől még persze kikapják a kocsiból, állítólag az is jó biznic. A "biztonságos" környéket a tréleres megoldásra gondoltam (az autók egymás mögött libasorban parkolnak az utca két oldalán, úgymond "feltolni" egy utánfutóra csak úgy lehetne, ha előbb bejut a kocsiba, eltöri a kormányzárat, (ha van plusz rajta azt is leszedi), kifúrja valahogy a sebváltózárat (nem kis idő), kiteszi üresbe és "kiáll" a sorból. Ja és persze közben megpróbálja elcsitítani a vidító riasztót, melyre minimum 3-4 család felébred 20 méteres körzetben. Persze ha daruval föléállnak és fél perc alatt feldobják a platóra akkor cumi... -(
Mindenesetre én is azt vallom: minél több gátat vetni a tolvajok útjába, hogy 3x is meggondolja hogy az enyémnek esik neki vagy a mellette álló sokkal védtelenebb autónak.
Nem kell ahhoz Jaffa, elég egy utánfutó :)
Amúgy a gyári magnó sem vészes, de én is most rakatom majd bele a 6. hangszórót, azért az hiányzik belőle... Lehet, hogy idővel a hangszórókat lecserélem, de ezt majd akkor, ha pénz áll a házhoz :))
Boldog Új Évet kívánok Mindannyiótoknak!
Nagy lelkesedéssel levittem a modemet anyósomékhoz, hogy majd onnan is netezek és fórumozok, de meghalt a gépe és tartalék alaplap nem volt nálam. :-)
A Thalia meg lett dogoztatva, mert kétszer megjárta a Sárvár-Bpest-Sárvár távolságot és némi helyiérdek és belecskerült a kerekeibe, Így sikerült 5 és felet fogyasztania. Ez nekem tetszik.
virgoncz023
Az egyik kollegámnak egy Csepel egyik csendes, békés környékéről vitték el az Opel Corsa-ját. A kollegám mozgássérült. Megállt a ház elött, felbotorkált a lakásba és mire kinézett az ablakon, a köcsögök addigra elkötötték az autót. Tehát szerintem nincs biztonságos körzet Pesten. Kinézik az autódat, utánad mennek és még ki sem hült az ülés, már el is viszik. Az biztonságot csak az növelhetné, hogy egy-két ilyen köcsögöt fel lehetne koncolni és a testrészeit a lámpaoszlopra ki lehetne tűzni. Akkor esetleg meggondolnák, hogy érdemes-e.
Köszi Diesel! Ilyesmire gondoltam én is. Olvastam több helyen, hogy a gyári riasztók nem hatásosak, mert mindegyikbe ugyanolyat raknak, így kiismerhető. A váltózárat viszont jó dolognak tartom, persze a tréler ellen nincs orvosság, de nálunk ez nem nagyon fenyeget (csendes pesti kis utca, azonnal feltűnne, ha egy IFÁ-ra kezdenék emelni a kocsit :-))
A 70ezres rádiót pedig elfelejtem... :-)