Bár nem Thalicskás vagyok, de látom hideg reggeli dieseles eseményekről folyik a párbeszéd. Azt kérdezném, hogy ti melegítitek- e a motort, vagy rögtön elindultok?
Láttam takacsr sem fűt pár percig az elején. Én is így teszek, de azért elgondolkodom rajta, a kocsi van-e értem, van fordítva :o)
Ja és szerintem tök jó dolog az ülésfűtés, már a 2000 forintos betét is áldott hatással van rám :o)
Ugy látszik,nem ízlik nekik a mínusz...
Én egy pár percig egyáltalán nem fűtök hátha,úgy hamarabb melegszik a motor.A belsőlevegőkeringetést még nem próbáltam,de úgy nem párásodnak be az ablakok?
A hangosodáshoz nem tudok hozzászólni, az relatív is lehet.
A korszerű, jó hatékonyságú motoroknál kevés a hulladékhő, amit a fűtésre lehet használni; ezért lassan melegszenek fel. Így lett nagy üzlet az "állófűtés" manapság. Az én olajosom is 3-4 km után kezd "pöttyösödni"; de a középső vonalat a mutató még soha nem érte el, még nyáron sem. (25.000 km)
Ha a vízhőmérséklet elérte a 3. pöttyöt, fullra kell csavarni a ventillátort, és akkor izibe meleg lesz!
Ma kicsit megijesztett a dizelke! Elég hideg volt itt a környékünkön ma reggel ,szerintem olyan -10 körül.Nem az indulással volt a gond,indul rendesen,bár nem úgy indul mint a hagyományos dízelek (az ha minden ok.volt akkor szó szernt pöccre indult)ez viszont párszor átforgatja a motort (1-2 másodperc)és utána indul be.A hangja volt egy kicsit más mint eddig.Nem a hidegindítás után mint überallesnél,hanem miután a motor nagy nehezen bemelegedett,kb 1500-1700 ford.körül a hangja nem a megszokott finom hang volt,hanem kellemetlen,dízeles recsegés,mintha egy fiat regata lett volna! Nektek is ilyen piszok lassan melegszik be? 5-6 km minimum mire 3-4 osztást megy a hőfokmérő,és valami meleget bír adni!
Akit érdekel a cd tár, visszanéztem az illető elérhetőségeit:
VDO CH 0600- 6 lemezes digitális CD-TÁR, vadonat újonnan, minden tartozékkal stb. 25.000 Ft
VDO CH 0400- 4 lemezes CD-TÁR műszerfalba szerelhető vadonat újonnan minden tartozékkal stb. - 24.000 FT
mindkét CD-TÁR olvassa az írt lemezeket vezérli a kijelzőt és akormányvezérelhetőséhet is tudja!
Üdvözlettel: Horváth Ákos
akosakos@mailbox.hu
06-30/253-70-46
Már írtam egy emailt, hogy létezik-e még. Ha jön válasz, azt megírom.
A biztonság nem feltétlenül növekszik a ráfordítás növelésével "tőkearányosan"; a trógerek a "legújabb" csodamasinákat is kiismerik! Én annak a szakértőnek hiszek; aki a többrétegű, egyedi elemeket is tartalmazó védelmet preferálja. (pl.:gravír + rejtett kapcsoló + valami látható nehéz vasdarab az amatőrök ellen).
Jó ötlet a kárpitra, belső karosszéria elemekre felvitt UV-festék; de eddig idehaza nem találtam forrást!
Ketten is szoktak ajánlgatni itt a fórumon 30 alatt; olvass vissza.
Nekem nagyon bejött; teljesen jól vezérli a rádió (beleértve a kormányon lévő szerveket is), és meglepődtem, amikor először kipróbáltam, hogy "jé, nem is olyan gagyik ezek a hangszórók!", mert sokkal szebben szólt, mint akár a rádió, akár a magnó.
Gyap! Visszaolvastam a hsz-eidet és így utólag is együttérzésemet fejezem ki neked és őszintén remélem, hogy
1. a mostani 1.5-ös Süsüdet soha nem fogják ellopni az ilyen köcsög szemétládák
2. én sem fogok soha ilyen helyzetbe kerülni (amit a biztosítóról írtál az egy HORROR!) :-((
Viszont ezexerint a váltózár sem "szent" dolog. Neked milyen volt, gyári? Vagy valami sufni szerkezet? Asszem tavasszal miután megvettem a kocsit még egy vagyont fogok költeni biztonságtechnikai cuccokra :-(((
Hát köszi mindenkinek a hozzászólást, emésztgetem őket. A lényeg viszont az 5756-os hsz-ben volt az utolsó mondatomban. Asszem ennyiben is maradok.
Gyap! Elolvasom majd a tapasztalataidat, köszi...
"virgoncz" ha kíváncsi vagy a Thalicska kelendőségre ajánlom olvass vissza a nevem mellett az eddigi beírásaimat, s szerintem rögtön jobban látod a dolgokat! Sajnos nekem volt már benne tapasztalatom!
Akit érdekel a telefonos risztó és még egy két dolgot tudó dolog itt megtalálhatja!
http://w3.enternet.hu/comnet/index_h.htm
Kaptam mailban árakat is ha valakit érdekel szívesen átküldöm!!!Nekem csak egy gondom van vele, sajnos ezt is leárnyékolják mint a műholdas követőt!!! De tény a piti tolvajok nem ismerik!!!
Üdv!
Apooca: Ne vegyél cd tárat! Vegyél egy átalakitó kazettát 3000Ft ért meg egy discmant és tudsz cd-t hallgatni. Ráadásul gyári magnóhoz csak gyári cdétárat tudsz kötni nekem legalábbis ezt mondták ami 60 körül van. Én igy hallgatok cdét és bevált.
A koromsötét fóliát és sem támogatom, de a világosabb (ez van nekem, 35-ös) az elfogadható.
Persze a rendőrrel sem szabad kekeckedni, mert annak tényleg sírás a vége. Engem eddig mindig békén hagytak.
Ja, a hátsó szélvédő január 1-től szintén fóliázható. Az más kérdés, hogy szürkületkor mit lehet látni egy lefóliázott autóból, bár tetszeni Nekem is tetszik. A rendőr nem érdekes annyira, de a műszaki vizsga az gázos. Láttam embert a Mozaik utcánál, aki sírva kapargatta lefele a fóliát...
Nekem a Kangoohoz hővédő üveg van, jelenthetem tényleg sokat számít.
Váltózár: Az a baj, hogy kevés helyen szerelik be rendesen. Régen több mint 40 csavarral tették fel, ezek olyanok voltak, amik a végén elnyíródtak. Ha valami nagy gáz volt, csak abban a műhelyben vállalták a leszedését, ahol feltették. A 40 csavart egyenként kellett lefúrni. A legtöbb mostani helyen sajnos nem így szerelik. Fakanállal kitámaszt a kuplung, elvontat, és utána aknáról kb. 5 perc az eltávolítás.( max 4 csavar) De van egyszerübb módszer is, motortér felöl váltórudazat szétakaszt, kézzel 2-be vagy 3-ba be, és már motorral lehet menni vele. Régebben egyébként mutatós matricákat adtak a két oldalsó ablakhoz, sőt hátulra is. Persze minél több ketyere van a kocsiban, annál valószínübb, hogy keresnek egy másikat. Elrettentésként mondom, hogy az ismerősömét Békásról ( hegy felöli oldal :)) ja, Golf 4 10 perc alatt vitték el váltózárastól, mindenestől. Egy taxis látta még, amint vontatták a Szentendrein kifele. Soha nem lett meg.
Na ennyit az ijesztegetésről.
Kazettás rádió visz CD tárat? ha igen milyet, és mennyi?
Kedden fogom tudni feladni a tagdíjat.
Jó úgy, ha bemegyek egy IE bankfiókba és a számládra befizetek?
(A kép tényleg az autóról készült, csak a sofőr nem én vagyok...)
Évekkel ezelőtt már láttam olyan megoldást, hogy egy Ericsson mobil volt fixen beépítve és szabályosan csak úgy tudtál bejutni, hogy felhívtad, beírtad a PIN-t és kiiktattad a rendszert (DTMF-kódok). Ha nem, akkor jött az SMS, hogy illetéktelen behatolás, intézkedj:
-ajtó-ablak zárás (kp-zár)
-hangjelzés (figyelmeztetés, hogy kezdjen az illető biztonságosan félreállni)
-gyújtáselvétel
-riasztás, villogás
-hajókürt+könnygáz patron (ez jogi következményekkel járhat!!!)
És ez sem drágább egy riasztónál.
Köszi, megnézem az AL2000-et is! Casco meg persze mindenképp lesz kötve! Apropó casco. Ha a kereskedő által ajánlott biztosítónál én jobbat tudok és ott szeretnék kötelezőt + cascot kötni, akkor az mennyivel bonyolítja/hosszabítja meg az autóvásárlást?
Szia!
Lehet, hogy a váltózár elegáns megoldás, de nem látszik! Mire az alkjalmi tolvaj szembesül vele, már 100.000 feletti a kár.
Javaslom az AUTOLOK 2000-et. Ez messziről rikít, tehát, ha van másik ugyanolyan autó, vagy könnyebb préda az utcában, nem a tiédet választja.
Kevesebb bosszúság.
Ja, és kb. 15.000,- (CORA 20.000,- TESCO-AUCHAN 25.000,-)
Rablásgátlót mindenképp szereltess be, vagy valami okosságot. Pár ezres tétel, de többet ér a legdrágább riasztórendszernél.
Egyébként- sajnos- mit kinéztek, azt elviszik, szóval köss jó CASCO-t is, akkor legalább valami megmarad, de az sem 100%...
Szia!
Tudomásom szerint csak a Clio-hoz lehet hővédő üvegetést rendelni de csak aut.klímával (100.000 Ft-ért). De van olcsóbb megoldás is előnyökkel, hátrányokkal. Viszonylag olcsón, 20-35eFt közötti összegért le lehet fóliázatni az üvegeket.
Hátránya:
- elvileg már az első szinfokozat is tilos a KRESZ szerint (nem biztosít az első ablakokon min. 70%-os átláthatóságot -> 65%), de tapasztalataim szerint már nem ugranak miatta annyira a rendőrök. (Nekem körben ez van fent). A KRESZ csak a szélvédőt és a két első oldalablakot szabályozza, a többit elvileg le is lehet festeni, csak a hátralátás biztosított legyen. A szélvédőre a napellenzők vonaláig lehet sötétítő csíkot feltenni, alatta semmit sem! Megoldás; ha találsz olyan foliást, aki műbizonylattal igazolja, hogy márpedig a fóliája biztosítja a törvényi szintet, akkor még a műszaki vizsga sem lesz annyira necces.
Előnyei:
- erezhető a különbség a nyári időszakban
- klíma kevesebbet dolgozik 5-7%
- nem éget a nap
- nem melegszik fel annyira gyorsan a karosszéria
- véd az üvegtörés ellen
- baleset esetén nem kaszabol össze a berobbanó üveg
- lopás ellen is véd valamelyest
-esztétika, ha ez fontos (nekem tetszik ;) )
Amúgy milyenek a beépíett hangszórók? Nem vagyok egy HIFI tuning bajnok, gyerek meg asszony miatt amúgy sem tudnék sokat diszkózni :-) Persze egy CD-s rádiót rakatok bele, itthonról elég sok zenét ki tudok írni CD-re :-))