Keresés

Részletes keresés

levil Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1139
Megolom Brennen haveromat. Ezt kuldte.

$228 USD a repjegy. + a belepo. S eltolthetek egy hosszu hetveget egyik legjobb bratommal. (mondjuk 2 hetre ra Winfield KSben fogunk hosszu hetvegezni, de akkor is.

Szerintetek megeri ennyiert eltolteni egy jo barattal egy kis idot? :))
Előzmény: levil (1138)
levil Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1138
Elotte volt. De lehetett hallani hogy teljesen rendben van a hangszer ha elvonatkoztatunk az alapveto hibaktol amit a mesterek biztos kijavitottak.

Nem kell egy McIntyre Feather pickup? (mondjuk jokor kerdezem.) Most vettem kia Kentuckymbol s itt porosodik. Olcson megkapod. A mando pickupok vilagaba nem szamit rossznak bar nekem nem jott be. Ha nincs miksi akkor a celnak megfelel.
Előzmény: Atteeharp (1136)
Old Slowfinger Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1137

Hello Mandolinosok!

Szerintem a Fishman leírás rossz a 17. oldalon! Én inkább a 3. oldaltól követném:

a 3 pólusú szteró jack hegyén a hangszedő, a gyűrűn a mikrofon, és a külsőn midenki földje van. A +9 Vos fantomtápot pedig a mikrofonra kell adni, vagyis a gyűrűre, a minuszát meg a közös földre. A Zéner dióda a mikrofont védi statikus elktromos kisülés ellen (amikor nájlon bugyiban csúszkálsz a műpadlón, aztán megráz a kilincs), nem kéne kiszedni. Jelölt oldala a katód, az megy a gyűrűre, a másik fele (az anód) megy a földre.

A 10. oldal első alkalmazása is ezt a bekötést írja le, meg a 16.oldali blokkvázlat is.

Jó muzsikálást!

Előzmény: levil (1133)
Atteeharp Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1136
No, elhoztam a mandolint Stageshopból. Hát, ez nagyon király. Nem gondoltam hogy ennyivel jobb lesz. Vagy csak képzelem nem tudom. De sokkal jobban szól. Lehet hogy a Newtone húroknak is köze van, de most már értem, hogy korábban miért írtad levil, hogy az ember ne sajnálja a pénzt hangszerészre. (Na azt meg már csak úgy megjegyzem, hogy végre egy hely, ahova ezután szívesen megyek be, ellenben a sok egyéb hangszerbolttal) Levil, javítás előtt vagy után volt kezedben a Johnson? Na bocs, csak nem tudok betelni vele :)
levil Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1135
http://www.mandolincafe.net/cgi-bin/ikonboard.cgi?s=e770d3c67e210d047d0ef950d49b8eb5;act=ST;f=12;t=35919;r=1
Előzmény: levil (1134)
levil Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1134
Cafen ennyivel jutottam elorebb.

You don't have to use the Fishman blender but you are going to have to use a preamp that will provide 9V phantom power to the mini-mic. The L.R. Bcafaggs MixPro does this as well as the Presonus AcoustiQ.

Meg kene nezni hatah valamelyik eszkoz leirasa leirja rendesen hogy hogyan is kapja meg a 2 jeles egy foldes pickup a 3 polusu sztereo kabelen keresztul a fantom jelet. Ugy nez hogy eleg trivialis piaci szabvany eljarasrol van szo.

levil Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1133
Szerintem nem 4 csatlakozos. Fishman oldalrol a "pocet blender system owners manual"-ban a harmadik oldalon van egy foto. Ez alapjan a szara a fold, a csucsa a piezo es a gyuru a miksi. Ezt a 16dik oldalon fekvo abra is ala tamasztja. Szerintem ilyen a jackje a pickupnek, de ezt az Inchnek kene megnezni (aki azota eltunt :).

Tovabba a 8dik oldalon van egy resz ahol leirja hogy a pocket blender pahntom power gombja (ami elengedhetetlen ennek a mini miksi mukodtetesehez) mit csinal. Ez szerint:

9-Volt Phantom Power Switch
-------------------------------------
Push the switch in for 9 volts bias voltage to the ring contact of the Input jack.

Push the 9-Volt phantom power switch in when you use a mini-electret microphone. Push the switch out if you will use the Microphone Channel for a second pickup (piezo or magnetic)

Nekem ez azt mondja hogy a gyurure kuldi ra a fantomot. Ezzel ellentetben a 17dik oldal azt irja hogy a jack csucsan megy az aram:

The Pocket Blender provides 9-Volts of Phantom power to the GLM-200 via the tip terminal at the input jack.

Tovabba meg azt tudom kovetkeztetni a leirasban szerepeltekbol hogy a dioda azert van raforrasztva mert az nelkul nincs garancia mert nincs a cucc vedve az aram flukcuacioktol.

Na en tenyleg ennyit tudtam az ugy erdekeben tenni azon tul hogy bejuttattam az eszkozt kishazankba. Illetve meg rakeresek a problemara a mandocafe foruman. Ha nincs elore csomagolt megoldas talalva ott akkor jo lenne valami leiras arrol hogy most mi hova van kotve a pickupon azt megkerdezzuk a kulhoni kolegakat.

Ugy siman nem kotogetnek elemet az eszkozre mert alapvetoen fingunk sincs hova kell es jo lenne nem oda egetni sem a pickupot sem a miksit.
Atteeharp Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1132
Sose láttam még ilyet, de azért beleugatnék. (Megnéztem a pocketblender man-ját)
A mikrofon hogyan van bekötve most? Na meg milyen csatlakozója van?
Csak mert a legjobb az, ha 4 pólusú jack-kel probálkozol. Kicsit furcsállom hogy itt stereo-t említenek, és amúgy meg az ábrán három pólus van említve.
Ha csak stereo, akkor nem tudom hogy hogyan műxik a dolog, hogyan szedik le a miksi jelét, csak mert elvileg az 1. bekötés alapján a sleeve-en van a miksi jele is, meg az a föld is.
Ha 4 polusu jack az a jack, meg az aljzat, akkor minden gyönyörű, kell egy 9V-os elem, a hegyére bekötöd a piezot, az egyik belsőre a miksi piros kábelét, másikra a sárgát, a sleeve-re meg a piezo meg a miksi földjét.
Az a zener dióda azért van benn, hogy pl ha az elem már csak 1-2V-ot produkál, akkor ne próbálkozzon a mikrofon meghajtásával, mert úgyis kevés, meg védi az áramkört talán.
Egyébként Pocket Blend 3-4 oldalon van leírva a három bekötési mód, de szerintem csak az utóbbival érdemes próbálkozni.
Előzmény: inch (1125)
levil Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1131
Pocket blender leirasabol:

Push the switch in for 9 volts bias voltage to the ring contact of the Input jack.

Van valami dioda bele forrasztva jack dugoba. Valoszinuleg az teszi lehetove hogy fusson egy aram a gyurun a hangszer fele es egyidejuleg fusson egy jel az elofok fele.

(De ehhez en mar tenyleg tok hulye vagyok.)
Előzmény: levil (1130)
levil Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1130
M-200-M de egyebkent csak egy olyan mando pickupjuk van ami blendelheto es miksis.
Előzmény: Stms (1129)
Stms Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1129
Melyik pickupról van szó pontosan?

Mivel nekem Fishman Problend van...
Előzmény: levil (1127)
levil Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1128
Na bele olvastam a blender leirasba es az van hogy azon a stereo jacken keresztul kell jonni egy 9 voltos fantomnak is. De innentol vegyete at, ti elektromososok. En csak annyit tudok errol hogy az elektromos gitart a konektorba kell dugni.
Előzmény: levil (1127)
levil Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1127
En is ezt tettem. A blenderek leirasat olvasd el a pickup leirasanal szot sem ejtenek a miksirol. Nem ertem hogy kondi miksi hogy mukodik aram nelkul, de nem latok arra utlast hogy ennek a miksinek kell aram. Vinszont kell neki blender meg eloerosites meg anyamkinnya. Szoval ezt meg rendesen meg kell fejteni, de szerintem van az egyenletnek megoldasa. A hurlab hogy szol (ugy hasonlotva mondjuk az SDhez.)
Előzmény: Stms (1126)
Stms Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1126
Mi lenne, ha körülnéznél a fishman honlapján? ;)
Előzmény: inch (1125)
inch Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1125

Huh!

Na jó, de mennyi?

és hogyan?

Jó neki a fantom 48V?

vagy kell nekem csináni egy külső dobozt, amin adok neki 1.5 Voltot?

HELP! :)

by Matthew Inch

Előzmény: levil (1124)
levil Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1124
Ha jol remlik ez kondi miksi szoval lehet hogy aram is kell neki.
Előzmény: inch (1123)
inch Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1123

Na kipróbáltam a fishman pickupot.

Szomorú vagyok, mivel nem sikerült hangot kicsikarnom a mikrofonból :(

Van ehhez valami leírás? Lehet hogy csak át kell kicsit forrasztani az aljzatot (láttam hogy van benne egy ellenállás).

Lehet hogy tényleg ki kell vinnem a Benedek testvérekhez :)

by Matthew Inch

Előzmény: levil (1122)
levil Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1122
Ez volt az Ukuleles csako akit lattam kint a Mike Marshallal es tarsaival. Eszmeletlen.
TheRover Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1121
TheRover Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1120

http://www.youtube.com/watch?v=NAYGqeyeTag&search=mandolin

Kicsit offtopik, de iylen szépet lehet csinálni ukulelén is

TheRover Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1119

http://www.youtube.com/watch?v=Ff1hSDnCw9c

Ez b.ott jó... És milyen lazán tartja a fickó a mandolint.

Pár hónapja csak 1-2 mandolinos film volt fent a youtube-on, most meg egész sok mindent lehet találni

levil Creative Commons License 2006.06.24 0 0 1118
Uj fedlap nem feltetlenul vagja haza a hangot. Az uj Gibson mester modelleken is uj fedlap van :) (S nem dobnam vissza ha hozzam vagnanak egyet csak azert mert uj a fedlap.)

Gilchrist (akinek a hangszerei ugy indulnak hogy 20k USD) csinalta (-ja?) azt hogy fog regi F4eseket a 20as evekbol amiket olyan 4-5k USDert meg lehet kapni (ellentetben az ekkori F-5osokkel amik 50k es 150k kozott szoktak elkelni) es rak rajuk F lyukas fedlapot. Vagyis fedlap csereval csinal az F4bol F5ot es aruljak 20-30k USDert.

De ha fedlap cseres regi Gibsonban gondolkodnek akkor biztos hogy minimum kigyofeju es nem lapatfeju A mandolinban gondolkodnek. Vagy valami F sorozatuban mint Gilchrist bacsi. S mindenfelekeppen juhar hatuban. (Persze itt az is kritikus hogy milyen serult hangszer akad az ember kezebe olcson.) Ezek a magasabb erteku Gibsonok. Nem a mahagonis, oval lyukas, lapat fejuek mint az kepen is lathato serult hangszer. Ilyeneket hasznalhato allapotban $1000 korul meg lehet csipni. Most jatszottam egyen Kanadaban ami olyan 50-60-70 eves lehetett. Semmi kulonos.
Előzmény: TheRover (1114)
levil Creative Commons License 2006.06.24 0 0 1117
Nem jatszottam Harmonyn. Nem is lattam meg ilyet azelott. Hasonlot sem.

Szoval tied a Johnson. Bent voltam a Stageshopban s mondtak hogy valaki behozott egy mandolint. Ott volt az Arniek dobosa aki kivancsian figyelte az en mandomat (ami ugyancsak javitason volt.) Hasonlitgattuk a Furchokkal (foleg kulsore, de hangra is.) Aztan mondtam hogy nezzuk mar meg azt az ujonnan erkezett mandolint is, csak ha mar igy mandolinozunk :) Mikor lattam hogy Johnson akkor kicsit nagy pofaval mondtam hogy most meglatjuk a kulonbseget a szar es a jo mandolinok kozt.

Hat jo nagyot neztem. Teljesen rendben van a Johnson. Nagyon kifogtad. Meg hasznalhato Johnson nem volt a kezemben. S a Kinai daraboktol meg veletlenul sem vartam volna ilyet. S meg igy teljesen halott hurokkal is tok rendben volt.

Viszont ha jol vettem eszre akkor nem faragott hanem hajlitott a fedlap es a hat, bar ez sem biztos. Csak a vonalai erre utalnak (de lehet hogy csak ilyen hulyen lett kifaragva.) Ha ezt en jol latom akkor elkerulhetetlen hogy 5-10-20 ev mulva szet fog esni a hangszer. De most (es addig) teljesen rendben van. Telesen jol szol. Kenyelmes es pontos.

Tegnap tovabba kiprobaltam a Poloban a Schertler Dyn-M-et mindenfele kutyu nelkul egyenesen bele a keverobe. Azt kell hogy mondjam hogy kicsit jobban szolt mint a Schertler elofokkal :) Az elofok torzitott (gondolom mert akkora jelet kapott hogy azt se tudta mit csinaljon vele. At kellett raknom a pickupot messze a hurlabtol.

Viszont igy inkabb megprobaltam megint a hurlab kozelebe rakni a pickupot. A Schertler David erositovel az volt a tapasztalat hogy ott szol jol. Gondoltam Passzivan is igy kell majd. 1esre tekertuk fel a cuccot a keveron es mar szolt a Szula Miki kolega hogy tul hangos a mandolin.

Nem olcso kis jatekszer de azt kell mondjam NAGYON jo hangja van.

Apropo. Nem kell valakinek egy hasznalt McIntyre Feather mandolin hangszedo?
Előzmény: Atteeharp (1113)
Mopeda Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1116

Szia logoa!

A barátod hagyományos (?) öthúros tamburákat készít, vagy hajlandó 4x2 húrosra is? És ha igen, mennyiért adná?

Előzmény: logoa (1094)
TheRover Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1115
Ide akartam ősszel elzarándokolni, főként John Paul Jones miatt, de sajna ő nem lép fel. Rohadt messze van ez a francia Riviéra ...
TheRover Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1114

Jó ez a Gibson, engem érdekelne, ha biztosan tudnám, hogy mondjuk max. még 1x ennyiből újjá lehetne varázsolni.

Nagyon hazavágja vajon a hangot, ha új fedlapot kap a hangszer??

Előzmény: levil (1112)
Atteeharp Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1113
Na, latod TheRover, megsem akarok ilyet venni :-D

Levi, amugy volt mar kezedben Harmony? Valamifele velemeny?

Amugy vegre elvittem a Johnson pajtast Stageshopba, kb 2 hetig biztos ott lesz, asszem inch volt ra kivancsi, esetleg ballagjon el megnezni. (Nem tudom er-e annyit a dolog)
Egyebkent a hangszeresz szerint teteje meg hata tomor fa, kava meg mintha retegelt lenne.
TheRover, mielott megint jol belemkotnel :) nem akarok egyelore Harmony-t sem venni, teljesen jol elvagyok ezzel a Johsonnal. Mondom egyelore :)
Előzmény: levil (1112)
levil Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1112
Ez sima fedlap cseres.

Harmony forma a neve :) mason meg nem lattam :)
Előzmény: Atteeharp (1108)
Atteeharp Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1111
Egyebkent ez a Harmony tetszik nagyon, ennek a formanak van valami neve? Mas cegtol meg nem lattam ilyen format.
Ezt meg talan be is licitalnam, csak hazahozni nem ecceru, internetvilag 50e-ert hozna. Ugyhogy ilyenem sem lesz. Egyebkent a kovetkezo par evre fel van irva az agyamban par dolog, amire faj a fogam, aztan lassan tenyleg hangszerbolt lesz a vege :-D
Atteeharp Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1110
Ja, szerintem az. Na, akkor most lebuktam. Igazandiból tenyleg, de most megpróbálok leállni hangszervásárlással. Meg vegre megyek stageshopba, ha minden igaz, aztan rendbe szedetem a Johnson pajtast, kivancsi vagyok milyen kritikat kap :) A nemet ebayen levo Kalamazoo , na az tetszik, ha gondolod meghivhatsz ra, neha meg kolcsonadom :-D
Előzmény: TheRover (1109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!