Keresés

Részletes keresés

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.08.11 0 0 359
Ez nem igaz.
Előzmény: BigMouth (353)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.11 0 0 358
legalább láttuk, hogy budapest mennyire liberális város

a vidéki taplók meg gyükerek meg semmirevalók, akik csak tartják a markukat
Előzmény: Törölt nick (355)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.08.11 0 0 357
Tudom, már mondtátok 1990-ben is... :)))
Előzmény: örölt nick (354)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.08.11 0 0 356
A gyűlöletbeszéd (hate speech) más. Ez csak teljesen normális gyűlölettel megfogalmazott beszéd. Nézzél utána, ez egy terminus technicus.
Előzmény: Törölt nick (352)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 355
Na az utolsó vattagyár is valami pesti irdodaházban reszelgetetti a körmöket a semmihez sem értő macákkal természetesen a 3-4 vidéki telephelyen megtermeltek a Bp-i GDP-t hízlalva.

Ez előbb összeomlik, hiszen a semmiből nem lesz semmi és ha vidéken sem lesz semmi akkor előbb utóbb a nullinger melóra nem tudnak Pesten százezreket kiköhögni.
Előzmény: Magic Horse (350)
örölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 354
Asszem az szdsz a hattyúdalát éli, még lopnak egy keveset, aztán mennek a levesbe. Pártgyűlés már nem lesz, csak melegfelvonulás.
Előzmény: Libera nos, Domine! (348)
BigMouth Creative Commons License 2007.08.11 0 0 353
"Az SZDSZ és az MSZP bár programjaikban gyakran nagyon is különböznek."

Mi köze az MSZP programjának bármihez? Körülbelül a Harry Potternek több köze van a valósághoz, mint az MSZP programjának ahhoz, amit a választások óta csinál ...
Előzmény: Libera nos, Domine! (347)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 352
Gratulálok igazi gyülöletbeszéd volt.....köszönjük leülhetsz....
Előzmény: Törölt nick (338)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.11 0 0 351
illetve székhelyei, bocsánat
Előzmény: Magic Horse (350)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.11 0 0 350
nem fizetsz te semmit tapló. Budapest egymaga az adók 60%-át fizeti. még te kapsz a mi pénzünkből. nem mintha megérdemelnéd...
arról nem beszélve hogy feljön a sok gyüker, oszt mit tesz Isten villamosoznak buszoznak, metróznak ezerrel. holott nem is ők fizették.:)))))

büszke lehetsz erre a felsőbbrendű szövegelésre, liberálishoz méltó

sok gyüker - aha

méghogy 60% - ja, mert ott vannak a cégek telephelyei, pl. az én cégemé is ott van, de azért szegeden dolgoztat
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.11 0 0 349
ez a taplózás is egy liberális szokás?

én szegedi vagyok egyébként te tapló, mér nem fizetnék én semmit?

az én adóm hova megy szerinted, nem a közösbe?
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.08.11 0 0 348
Tölgyessy legfőbb hibája, hogy lebecsüli szélsőséges indulatok erejét - ezért bukott meg az SZDSZ-ben is, mint elnök. De alkotmányjogászként kitűnő, és keményen kritizálta a lapokban Orbán politizálását (is), akkor is, amikor a Fidesz-frakcióban ült.

(Bár inkább csak fizetését vette fel, nemigen járt be a parlamentbe.)
Előzmény: Törölt nick (318)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.08.11 0 0 347
Ezekben a kérdésekben nem az SZDSZ győzött, hanem az ország lakossága veszített.

Ez az, ugyebár, amiért többpártrendszer van. A különböző pártok a programjaikban különbözőképpen ítélik meg, hogy mi az ország érdeke. Ahhoz viszont, hogy ezek a programok érvényre jussanak, az egymáshoz közel álló pártok - néha, végszükségben, a távol állók is, l. Németország - koalícióra lépnek egymással. A kormányprogram kialakítása alkuval jár.

Az SZDSZ és az MSZP bár programjaikban gyakran nagyon is különböznek, közel állnak egymáshoz, hiszen a baloldali és liberális pártok - a konzervatívokkal ellentétben - a francia forradalom, a Liberté, Egalité, Fraternité örököseinek tartják magukat, hasonló a szóhasználatuk, világiasak, antiklerikálisok és antifeudálisok, és viszonylag nagy ívben szarnak a hagyományra.

Bár a fentiek tekintetében az MSZP-ben - az egypártrendszer örökségeképpen - elég nagy katyvasz van, a pártvezetés döntő része és különösen Gyurcsány Ferenc, hm... mondjuk úgy, hogy SZDSZ-kompatibilis.

Azt persze nem várhatom el egy nem SZDSZ-szavazótól, hogy ugyanazt tartsa az ország érdekének, amit az SZDSZ, de te sem várhatod el az SZDSZ-től, hogy a te véleményedet elfogadja. Szerintünk pl. a több-biztosítós egyészségügy az ország érdeke, és ezen baromira nem változtat, hogy Orbánnak és az Orbán-faneknek - vagy akár némely MSZP-snek - erről mi a véleményük.
Előzmény: Arcamax (317)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.11 0 0 337
az új lakások építésekor generálódó ilyen-olyan állami bevételekről, munkahelyteremtésről beszéltem, nyilván nem arról, hogy az állam lép fel építő vállalkozóként

de ez itt off
Előzmény: vizinikk (296)
vizimaci777 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 333
Fasiszta lettél?
Kit érdekel?
Előzmény: Se gily bol u Rassan (-)
ooloo Creative Commons License 2007.08.11 0 0 331
A topiknyitó éppen a távozását jelentette be az SZDSZ-ből. Jó fasisztaként már nem otthonos számára... :DDD
Előzmény: takacsi (329)
takacsi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 329
Szdsz és fasizmus?

Lehet.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 328

Vannak apró gondjaim ezze az ócska szöveggel...

Nem hiszem, hogy te negyed annyit hadakoztál (belülről) az SzDSz-szel, mint én (még az első - 1990-es - választások előtt küldtem vissza Kis Jánosnak az 10xx számú tagkönyvemet).

Aztán a NetPártban sem emlékszem a hangvételedre...

Igen, igazad van, az SzDSz (szerintem már az álságos 4-igenes szavazás idejétől) már csak a mai politikai elit mocskába simuló, ártalmas álliberális konglomerátum...

De ettől még nem válik valaki fasisztává (mert a szöveged alapján valóban az vagy, pontosabban sohasem voltál más). Mert te akkor voltál liberális, amikor Pol Pot.

Tudom, előfordul, hogy valaki Paulus-ból Saulus-sá vedlik, de azokat nem szoktuk dicsfénnyel övezni.

A hozzád hasonló elvtelen, pitiáner alakokból bőven akadt az SzDSz háza táján már 1989-ben is. Tőletek lett hányingerem már akkor...

Előzmény: Se gily bol u Rassan (-)
vizimaci777 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 327
Anyuci!
Nagyon jó vagy.
Szeretnék találkozni veled, de félek.
Előzmény: anyuci.m (324)
ooloo Creative Commons License 2007.08.11 0 0 326

Szerintem túl van ragozva ez a kérdés...

Akkor maradjunk ebben. Neked is van egy szilárd meggyőződésed, nekem is ... ez a topik pedig nem az a topik.

Előzmény: Fine Tune (325)
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.11 0 0 325
Ja értem. 120 fő ürügyén (láttam a TV-ben, elég jól lehetett látni hány ember) több ezer ember elvonulását akadályozták.

Már ne is haragudj, de indokaid alapján ott büntetném az MSZP-SZDSZ gyűléseik résztvevőit ahol akarnám.

Szerinted, mit kellett volna mondani a Fidesz gyűlés rendezőinek? Most akkor gyorsan fusson mindenki amerre lát, a lényeg persze a Deák tér kivétel, mert 10 perc múlva a rendőrség idehajt 50 embert?

Te is tudod, hogy a rendőrségnek egyszerűen figyelmeztetnie kellett volna a tömeget (nem a fidesz szervezőknek, legfeljebb a fidesz szervezők útján IS) és biztosítania kellett volna a Deák téri metró szabad használatát.

Szerintem túl van ragozva ez a kérdés, a rendőrség egyik feladata évtizedek óta ez, és csak akkor fordult elő, hogy megvertek passziv tömeget, ha erre a politikai vezetés kifejezett utasítást adott. Ilyen egyébként nem sok volt a magyar történelemben, hiszen a rendőrség kiképzésenek egyik fontos része volt mindig is, a nagy tömegek mozgatása.
Előzmény: ooloo (315)
anyuci.m Creative Commons License 2007.08.11 0 0 324
Pl. az indiánok tisztelik az őrülteket!!!
Előzmény: vizimaci777 (323)
vizimaci777 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 323
A topkinyító egy őrült. És aztán?
Előzmény: Törölt nick (314)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 322

keresd meg, van-e neki véleménye róla.

Előzmény: Törölt nick (303)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 321

hát akkor magadra vess, ha gyanútlan maradtál.

nem kell egyetérteni valamivel ahhoz, hogy elolvasd.

Előzmény: Fine Tune (299)
vizinikk Creative Commons License 2007.08.11 0 0 320
nem nagyon vagy abban a helyzetben, hogy bárkinek is megmondd, mit tegyen.
Előzmény: Törölt nick (297)
Arcamax Creative Commons License 2007.08.11 0 0 319

Amikor megtudtam, hol lesz a nagygyűlés helyszíne az volt az első gondolatom, ki volt az a barom, aki ezt kitalálta?!

De egy másoperccel később már tudtam.

Előzmény: ooloo (316)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.11 0 0 318
Elfogadom, de a lényegen ez sem változtat. Tölgyessy a fidesz színeiben, mint a parlamenti frakció tagja, nem egy fidesztől független politikust jelent, pláne hogy listán jutott be (vélhetően). Gondolom sok mindennel nem értett egyet, (mindannyian így vagyunk ezzel) de ha a fidesz nyilas lett vóna, egy percig sem marad ott. Csak erről szólt, amit felvetettem, nem szívesen kezdenék itt most pártalapszabály-értelmezésekbe, amúgy sincs fingom se róla:) 
Előzmény: Libera nos, Domine! (311)
Arcamax Creative Commons License 2007.08.11 0 0 317

Ezekben a kérdésekben nem az SZDSZ győzött, hanem az ország lakossága veszített.

Ez pedig azért következhetett be, szerintem, mert az MSZP vezetésének politikai céljai nem különböznek markánsan az SZDSZ politikai céljaitól.

A két párt közötti együttműködés nem kényszer, hanem szükségszerű.

Összenő, ami összetartozik.

Előzmény: Libera nos, Domine! (308)
ooloo Creative Commons License 2007.08.11 0 0 316
Nem volt az a helyszínválasztás a merő véletlen műve... :(
Előzmény: Arcamax (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!