Na az utolsó vattagyár is valami pesti irdodaházban reszelgetetti a körmöket a semmihez sem értő macákkal természetesen a 3-4 vidéki telephelyen megtermeltek a Bp-i GDP-t hízlalva.
Ez előbb összeomlik, hiszen a semmiből nem lesz semmi és ha vidéken sem lesz semmi akkor előbb utóbb a nullinger melóra nem tudnak Pesten százezreket kiköhögni.
"Az SZDSZ és az MSZP bár programjaikban gyakran nagyon is különböznek."
Mi köze az MSZP programjának bármihez? Körülbelül a Harry Potternek több köze van a valósághoz, mint az MSZP programjának ahhoz, amit a választások óta csinál ...
nem fizetsz te semmit tapló. Budapest egymaga az adók 60%-át fizeti. még te kapsz a mi pénzünkből. nem mintha megérdemelnéd... arról nem beszélve hogy feljön a sok gyüker, oszt mit tesz Isten villamosoznak buszoznak, metróznak ezerrel. holott nem is ők fizették.:)))))
büszke lehetsz erre a felsőbbrendű szövegelésre, liberálishoz méltó
sok gyüker - aha
méghogy 60% - ja, mert ott vannak a cégek telephelyei, pl. az én cégemé is ott van, de azért szegeden dolgoztat
Tölgyessy legfőbb hibája, hogy lebecsüli szélsőséges indulatok erejét - ezért bukott meg az SZDSZ-ben is, mint elnök. De alkotmányjogászként kitűnő, és keményen kritizálta a lapokban Orbán politizálását (is), akkor is, amikor a Fidesz-frakcióban ült.
(Bár inkább csak fizetését vette fel, nemigen járt be a parlamentbe.)
Ezekben a kérdésekben nem az SZDSZ győzött, hanem az ország lakossága veszített.
Ez az, ugyebár, amiért többpártrendszer van. A különböző pártok a programjaikban különbözőképpen ítélik meg, hogy mi az ország érdeke. Ahhoz viszont, hogy ezek a programok érvényre jussanak, az egymáshoz közel álló pártok - néha, végszükségben, a távol állók is, l. Németország - koalícióra lépnek egymással. A kormányprogram kialakítása alkuval jár.
Az SZDSZ és az MSZP bár programjaikban gyakran nagyon is különböznek, közel állnak egymáshoz, hiszen a baloldali és liberális pártok - a konzervatívokkal ellentétben - a francia forradalom, a Liberté, Egalité, Fraternité örököseinek tartják magukat, hasonló a szóhasználatuk, világiasak, antiklerikálisok és antifeudálisok, és viszonylag nagy ívben szarnak a hagyományra.
Bár a fentiek tekintetében az MSZP-ben - az egypártrendszer örökségeképpen - elég nagy katyvasz van, a pártvezetés döntő része és különösen Gyurcsány Ferenc, hm... mondjuk úgy, hogy SZDSZ-kompatibilis.
Azt persze nem várhatom el egy nem SZDSZ-szavazótól, hogy ugyanazt tartsa az ország érdekének, amit az SZDSZ, de te sem várhatod el az SZDSZ-től, hogy a te véleményedet elfogadja. Szerintünk pl. a több-biztosítós egyészségügy az ország érdeke, és ezen baromira nem változtat, hogy Orbánnak és az Orbán-faneknek - vagy akár némely MSZP-snek - erről mi a véleményük.
az új lakások építésekor generálódó ilyen-olyan állami bevételekről, munkahelyteremtésről beszéltem, nyilván nem arról, hogy az állam lép fel építő vállalkozóként
Nem hiszem, hogy te negyed annyit hadakoztál (belülről) az SzDSz-szel, mint én (még az első - 1990-es - választások előtt küldtem vissza Kis Jánosnak az 10xx számú tagkönyvemet).
Aztán a NetPártban sem emlékszem a hangvételedre...
Igen, igazad van, az SzDSz (szerintem már az álságos 4-igenes szavazás idejétől) már csak a mai politikai elit mocskába simuló, ártalmas álliberális konglomerátum...
De ettől még nem válik valaki fasisztává (mert a szöveged alapján valóban az vagy, pontosabban sohasem voltál más). Mert te akkor voltál liberális, amikor Pol Pot.
Tudom, előfordul, hogy valaki Paulus-ból Saulus-sá vedlik, de azokat nem szoktuk dicsfénnyel övezni.
A hozzád hasonló elvtelen, pitiáner alakokból bőven akadt az SzDSz háza táján már 1989-ben is. Tőletek lett hányingerem már akkor...
Ja értem. 120 fő ürügyén (láttam a TV-ben, elég jól lehetett látni hány ember) több ezer ember elvonulását akadályozták.
Már ne is haragudj, de indokaid alapján ott büntetném az MSZP-SZDSZ gyűléseik résztvevőit ahol akarnám.
Szerinted, mit kellett volna mondani a Fidesz gyűlés rendezőinek? Most akkor gyorsan fusson mindenki amerre lát, a lényeg persze a Deák tér kivétel, mert 10 perc múlva a rendőrség idehajt 50 embert?
Te is tudod, hogy a rendőrségnek egyszerűen figyelmeztetnie kellett volna a tömeget (nem a fidesz szervezőknek, legfeljebb a fidesz szervezők útján IS) és biztosítania kellett volna a Deák téri metró szabad használatát.
Szerintem túl van ragozva ez a kérdés, a rendőrség egyik feladata évtizedek óta ez, és csak akkor fordult elő, hogy megvertek passziv tömeget, ha erre a politikai vezetés kifejezett utasítást adott. Ilyen egyébként nem sok volt a magyar történelemben, hiszen a rendőrség kiképzésenek egyik fontos része volt mindig is, a nagy tömegek mozgatása.
Elfogadom, de a lényegen ez sem változtat. Tölgyessy a fidesz színeiben, mint a parlamenti frakció tagja, nem egy fidesztől független politikust jelent, pláne hogy listán jutott be (vélhetően). Gondolom sok mindennel nem értett egyet, (mindannyian így vagyunk ezzel) de ha a fidesz nyilas lett vóna, egy percig sem marad ott. Csak erről szólt, amit felvetettem, nem szívesen kezdenék itt most pártalapszabály-értelmezésekbe, amúgy sincs fingom se róla:)