Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

boszi70 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5891
A jogszabály értelmében van esélyem, de az csak a jogszabály. Én mindent megteszek az ügy érdekében ami a tények:
- a hiba kézzel fogható (szó szerint)
- a szerviz kijelentette: nem tudja megcsinálni, és ezt továbbitja az RH-hoz.
Szerintem eddig is türelmes voltam. Most már nem! Bár hall az ember rémtörténeteket ilyen, és hasonló ügyekkel. A részletekről folyamatosan beszámolok.
Előzmény: circum (5890)
circum Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5890
És hogy látod, ki fogják cserélni?
Előzmény: boszi70 (5886)
circum Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5889
De ötlettelen ez a Jézuska! Nekem is azt hozott... :)))
Előzmény: lakivili (5880)
Laja73 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5888
ja, a lényeget kihagytam:), 68-69 km/h az átlag
Előzmény: Laja73 (5887)
Laja73 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5887
igen, engem is meglep néha az átlagsebességem (persze nekem kompjúter helyett marad a v=s/t)
pld. ha Gyuláról jövök, az egy elég hosszú út, és hiába megyek végig 100-zal az országúton, gondolván hogy az a néhány lassabb 50-es szakasz nem rontja le annyira, hát dehogynem:)
Előzmény: Alexfux (5881)
boszi70 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5886
Sziasztok!
Köszönöm, hogy ennyire a szíveteken viselitek a sorsom. Sajnos már Vásárhelyet is megjárta, akkor a visszafele úton volt egy menetközbeni motorleállás, pedig 2 napig is ott volt az autó, és amikor beadtam produkálta a hibát. Mint már korábban írtam ezek után került Szegedre, mert az volt a legközelebbi szerviz ahova elszállította az Assistance. Tudom, hogy sokan nincsenek jó véleménnyel az itteni szervizről, de azóta legalább ilyen duva leállás nem volt az autóval(kop-kop-kop). De a többi problémával nem foglalkoztak, vagyis a legutóbb azt mondták "ettől többet nem tudnak kihozni az autóból", tehát törödjek bele, hogy sz.ar. Mint már korábban írtam, hogy lassan 8 hónapja mást sem csinálok csak szerviz ide, szerviz oda. Mostmár besokaltam. Szerintem nincs értelme húzni tovább, és a garancia is lejár februárban (nekem még 1 év járt). Azt már megmondani sem tudom, hogy hányszor vittem szervizbe, de közelit inkább a 20-hoz. Türesmes vagyok?
Én már csak a cserébe látom a megoldást, és ettől nem tágítok! Próbáltam eladni az autót, de jelenleg olyan állapotban van, hogy bárki bele ül egy próbaútra rögtön érzi a bajt, és menekül, főleg ha meglátja, hogy a szervizkönybe voltak olyan okosak a szegedi szervizesek, hogy beleirták, hogy a motor leáll... ne is folytasam. Én se vennék meg egy ilyen autót. Arról nem beszélve, hogy nekem eszem ágában sem volt eladni jó pár évig, akkor miért én bukjak rajta több százeztet!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
Alexfux Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5885
Ja, ez igaz, de szerintem érdekes, hogy nyomod, mint süket a csengőt, időt és pénzt nem kímélve száguldozol és mégsem jutsz sokkal előrébb.
Előzmény: kukucs33 (5884)
kukucs33 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5884
A 78-as átlag reálisnak tűnik. Ha megálltál a piros lámpáknál, manőverezgetsz (pl. parkolás), az nagyon tudja rontani az átlagot. ;-)
Előzmény: Alexfux (5881)
FIFTY Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5883
HI!

Lehet, hogy hó/jég/sár felrakódás van az első sárvédőkben és ehhez surlódik a gumi.(fékezéskor orra "bukik" a kocsi). Nekem a múltkoriban erősebb kanyarokban kezdett nyüszíteni az első gumi; de egy gyors mosás megoldotta a gondot!

Előzmény: lakivili (5880)
Black11 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5882
Hali !

Nekem a Baumgartnernél Mol-t tettek bele, kérdésemre azt válaszolták, hogy csak ez van nekik.
Azt hiszem ez 5W-40-es.
Így volt 4 liter olaj ára 12800 Ft, boltban nézegettem elötte olajokat, Castrol volt a legszimpatikusabb 11000-ért igaz 0W-40-es.
Így inkább ráhagytam a szervízre, nem volt kedvem az esetleges pofavágásokat elnézni a vitt olajért cserébe. (Tudom, hogy nem lenne joguk elutasítani)
Apropó egy kérdés, Authentiq és Authentiq Pluszos márkatársak, nektek működik a belső világítás kikapcsolás késleltető, mert nekem nem és a szervízben azt mondták, ha nem működik akkor nincs benne és nem is lehet bekapcsolni. Aranyos...
Mellesleg a neten található leírások szerint benne kéne legyen.
Apróság persze de kényelmes, hogy beszállás után nem a sötétben kell kotorászni.
Mindíg kapcsolgatni a belső lámpát meg lusta vagyok... :-))))

Tapadós gumikat !

Blacky

Alexfux Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5881
Kicsit off, de szerintem érdekes

Most fejeztem be egy 1500 Km-es körutat az országban egy Fiat Multipla-val (jó autó!), amiben kb. 800 Km autópálya volt és a maradéknak csak az egyharmada város. Az átlagsebesség a fedélzeti kompjuter szerint viszont csak 78 Km/h volt. Nem szoktam lassan menni, a pályán 140-160, országúton 100-120, ezért meglepő egy kicsit a 78.

lakivili Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5880
Sziasztok!

Az újévben eddig hallgattam, de folyamatosan olvastalak Titeket!
A téli óvszer felrakásának az idején volt egy hozzászólás, hogy fékezéskor surlódó hangot hallatt az ótó. Én még november közepén feltetettem az téligumikat, minden OK volt, s most, hogy hidegebb lett, fékezéskor, alacsonyabb sebesség tartományban hallom a surlódó hangot.
Mit tanácsoltok?
Sulinetes Jesszus meghozta a fényképezőt (Canon A60), Mezőtúr-Tokaj útvonalon szivesen fotózok (nem zsaru vagyok... ;)).
Üdv: lakivili

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5879
Szia!

Köszi, válaszmail ment. Adatlap frissítve.

Jó hétvégét mindenkinek!

diesel

Előzmény: v__tibor (5876)
zsuga666 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5878
Boszi !

Azt javallották a hozzáértők, hogy ne Szegedre hurcibáld javíttatni az autód, hanem Hódmezővásárhelyre. Nem emlékszem, hogy ott jártál é már és persze korántsem biztos, hogy ott végre kielégítenének. :-))) De próba...

compot Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5877
Hali!

Hányszor javittattad az autód és milyen problémával? Ha 5x és valami fődarabbal volt gond akkor kérj szavatossági cserét!

Hivd fel a 06-40-200-000-t és panaszold be a szervizt.

Esetleg ha autóklubtag vagy akkor kérdezd meg a jogászukat.

Előzmény: boszi70 (5841)
v__tibor Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5876
Diesel! Tagdíj(ak) és mail ment!

Ha valakinek még segít: Szegeden és környékén járgány fotózás megoldható (Minolta Dimage Z1). Utóbbi időben csak fórumfigyelésre jutott energia, örülök, hogy gyarapodik a taglétszám.

v__tibor

tiborc01 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5875

Üdv mindenkinek!

Szponzorálási üggyel kapcsolatban beszéltem a Renault Békési Vecsési vezetőjével.Az elgondolás tetszet neki.Igéretett tett,hogy gondolkodik a dolgon és jelentkezik telefonon.
1 éves szervizelésen voltam náluk minden kifogástalanul zajlott tudom ajánlani mindenkinek akinek közelbe van.

tiborc01

Ádám77 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5874
Én voltam!

Hogy mivel pótolják, az nem az én dolgom, az én felelőségemre pedig nyugodtan töltsék bele amit hozok.
Ha nem lenne a kötelező szervíz, már benne is lenne az olaj, de így most kétszer kell tölteni (hordó-flakon, flakon-motor).
Nekem megfelel

Előzmény: wiccy (5870)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5873
A SHELL-t én ugyan ezekbők az okokból kifolyólag nem kutlíválom...
Előzmény: wiccy (5868)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5872
Szia wiccy!

A cáfolattal kapcsolatban idéznék egy lentebbi hozzászólásomból:

"(Természetesen minden tiszteletem a kivételeké.)"

üdv:

diesel :)

Előzmény: wiccy (5870)
iMre Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5871
Az autogyartoknak, szervizeknek nincs joguk megszabni, hogy milyen markaju olajat hasznaljunk, csak azt, hogy milyen karakterisztikaknak megfelelot; a garanciat sem kothetik az olaj markajahoz. Mindezek mellett a szervizben mondhatjak azt, hogy csak az o olajukat toltik be, ha tetszik jo, ha nem akkor fel is ut le is ut.
Ha jol emlekszem, a Thaliam (1,4 8V) konyveben 5W-40 es 15W-40 kozotti intervallumot javasoljak (elcsodalkoztam, hogy a 15W-40t is elturne), en Castrol GTX5 SAE 10W-40 API SL-t vittem a szervizbe es azt toltottek bele. Viszont maniakusken 7.500 kilometerenken lecserelem ... ilyen tempoban anyagilag nem eri meg a full szintetikus.
wiccy Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5870
Über:

Cáfollak!
Az autóm első cseréjét Siófokon csinálták.
Ott elfet töltögetnek!
Mohácson tuti Shell.

Viktor

Ja, a másik:
Nemtom ki írta, de a "kitöltött" motorolajat szerintetek mivel pótolják?????
Még vmi: Nem hiszem, hogy nagyon fognak örülni a noname flakonoknak, bármilyen f*sza olaj van benne!!!!!

Előzmény: diesel_uberalles (5861)
wiccy Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5869
takacsr

-Én mindig jelen szeretnék majd lenni az
-olajcseréknél,mert az ördög nem alszik.

Igazad van, de nem fogsz semmit látni, csak azt, hogy leveszi a szűrőt, leengedi az olajat, tölt 2dl-t a szűrőbe, felteszi és feltölti a gépet.
Amúgy nem rossz, ha ott vagy ez tény!
Én is ott leszek! :)

-Szombathelyen állítólag vmi 10-40-es shell td
-olajat használnak.Érdekes ,hogyímiért nem a
-rönós elfet nyomják!Egyenlőre nem tudom,hogy
-bele engedjem -e tenni vagy vigyek én olajat

Nem kell a 10W40-es, de amikor bejelentkezel kérdezd meg, hogy milyen az olaj.
Shell megy bele, mert a Shell fizetett a legtöbbet, hogy az Ő olajukat használják.
A találkozón, ha lesz, akkor megbeszélhetjük, hogy mi hogyan megy! :))

-A múltkor oberwartban a forstingernél láttam
-valami castrol 10-40 -es félszint.td olajat
-literenként 15 Eur-ért,valami új termék
-lehet,mert itthon még nincs belőle

Ez a te döntésed! :) Szerintem a CASTROL nagyon jó olaj! Az egyik legjobb!

Vmiért nem megy a német weblap, de ha meglesz, akkor megírom a töltetét!

Viktor

Előzmény: takacsr (5867)
wiccy Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5868
Hoi!

Én még meglátom, mert "kicsit" olcsóbban veszem az olajat, mit más, ezért az enyémbe valszeg ARAL SAE 0W40es Super Tronic ugrik bele.
De nem szükséges ilyen drága olajat tenni a Thaliákba.
Ajánlom a keveset futott autókba kb 100.000km-ig
0W, 5W 40 ill 50 olajokat
Ez felett szerintem érdemesebb egy 10W olajat venni.
Gondolom a Forumozók többsége az előző kategóriába tartozik, így:
ARAL Super Tronic 0W40 cca 4900Ft/l
ARAL High Tronic 5W40 cca 3800Ft/l
ARAL High Tronic 5W50 cca 3900Ft/l
ARAL Basic Tronic 10W40 cca 2600Ft/l

Ennyit tudtam segíteni!

A benzinekről meg csak annyit, hogy az ARAL már 1992-től használta azokat az adalékokat, amiket most a Shell Vpower stb fantázianeveken árul 3x 4x forintokkal többért...

A múltkor kicsit berágtam ez egyik Shelles csákóra... azóta nem igen tankolok Shell kútnál, csak Gyrosért meg matricáért megyek be! :)
Beálltam a kúthoz erre a srác már ugrott is, hogy tankol, de én udvariasan (ahogy szoktam) hárítottam, hogy majd én.
Levettem a zöld 95-ös pisztolyt, mire a srác kioktatóan közölte, hogy "A másikat akartad!"
Nem nagyon értettem, erre ő felvilágosított, hogy a "kéket akartad!", mondtam neki, hogy nekem jó a sima is. A válasz igazán meglepővolt:
"Akkor tankolj egyből gázolajat!!"

Nem kívántam felvilágosítani az ürgét, hogy munkakörömből kifolyólag kicsit többet értek a kenő- és üzemanyagokhoz, mint ő...

Azóta gyűjtöm a SuperShop pontokat az ÖMV-nél!

Viktor

Előzmény: Ádám77 (5854)
takacsr Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5867
Én mindig jelen szeretnék majd lenni az olajcseréknél,mert az ördög nem alszik.Szombathelyen állítólag vmi 10-40-es shell td olajat használnak.Érdekes ,hogyímiért nem a rönós elfet nyomják!Egyenlőre nem tudom,hogy bele engedjem -e tenni vagy vigyek én olajat.A múltkor oberwartban a forstingernél láttam valami castrol 10-40 -es félszint.td olajat literenként 15 Eur-ért,valami új termék lehet,mert itthon még nincs belőle. Über: nem tudod esetleg,hogy mennyi olaj megy bele szűrővel pontosan? A könyv valami 5 liter körül írkál,az azért túl sok nem?
Előzmény: Ádám77 (5866)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.07 0 0 5866
Az olajjal nem lesz gond, csak a kiszereléssel.
Van ismeretségem az egyik Opel szervízben. Ott Castrollal foglalkoznak. Innen fogok olajat venni, de nekik csak hordóban van (ennyire pedig még nem nagy étvágyú a kocsi), ezért "kitöltenek" nekem egy keveset. (5W-40 Castrol TXT)
Előzmény: diesel_uberalles (5863)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.07 0 0 5865
Nem tudom, hogy mennyire nyűgösek, az eddig 1 olajcserénél én hülye rájuk bíztam. A jótállást végképp nem tudom ezügyben. Szerintem nem veszhet el, hacsak nem valami nagyon elvetemült olajat viszel be...
Előzmény: Ádám77 (5864)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.07 0 0 5864
Mennyire nyűgösek, ha saját olajat viszek?
Ekkor hogy alakula a jótállás?
Előzmény: diesel_uberalles (5863)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.07 0 0 5863
Az olajat a szervíz cserélte ki. Szerintem jobb, ha nem tudom mi van benne... Úgyhogy most 45e.nél megint csere. Valószínűleg BP fog belekerülni, ha nem én viszek saját olajat...
Előzmény: Ádám77 (5862)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.07 0 0 5862
Az elf a TOTAL-é, tehát elvileg hasonló nálunk is bárhol beszerezhető.
Szerintem nem is baj, ha mondjuk másik cégét teszik bele ;)
Tudom, Neked dízeles. A tiéd milyen fajta?
Előzmény: diesel_uberalles (5861)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!