“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Egyébként visszakereshetően :-) javasoltam, ill felvázoltam azt a hipotézisemet, hogy a nők egymással jönnek ki a legjobban :-) és a jövő a nők együttélése lesz.
Nyilván ha egy adott hímet elfogadó, választó nőket nézed, azok több ponton hasonló preferenciákkal kell rendelkezzenek, még ha külsőre látszólag el is térnek :-DDD.
Nem mindenben, de fundamentális dolgokban igen :-).
Így akkor lepapírozódik, hogy egyes férfiaknak nem jut nő, mert a szaporodóképes férfi, illetve nőlétszám kb. egyforma.
Mert manapság is az van, hogy nős férfiak szeretői magukat kapcsolatban élőnek, foglaltnak gondolják, mert "el fog válni és akkor hivatalosan is együtt lesznek".
Gazdasági stabilitás. Három jövedelem egy háztartásban. Betegség, baleset, munkanélküliség esetén nem rendül meg a háztartás. Többet, jobban lehet spórolni. (Válás, halál esetén kétkeresős marad a család)
Kevés szülésszám, dupla gyerek! Ha a két asszony kétszer szül, mindketten úgy érezhetik, h négy gyerekük van.
Szerencsés esetben két különböző habitusú asszony esetén a karrierista fél jobban kiélheti karriervágyát. De ha mindkettő karrierista, akkor is jobban szervezhető a háztartás-vezetés. (Anyócának külön: nem kell 4 órákat aludni, h minden rendben menjen) Erőfeszítés, lemondások nélkül lehet tanfolyamokat végezni, iskolába járni. Esetleg hobbinak élni, szabadidős sporttevékenységet végezni.
Változatos, és nem megterhelő szexuális élet. A férj elégedett a szexszel, akkor is, ha esetleg vkinek nincs hozzá kedve. Nyugodtan fájhat a feje vmelyik asszonytársnak.
A férj nehezebben lép félre két nő mellől. Ha mégis félrelépne inkább opció a családbővítés (bigámiából hárem), mint a családrombolás, ami anyagi, erkölcsi, érzelmi katasztrófa. Így a gyerekek biztonságban tudhatják magukat, tudhatják, h amíg fel nem nőnek, apu, és anyu együttmaradnak.
Fejlődnek a tolerancia, elfogadás, empátia, csapatszellem készségek.
Mi is azzal...mondjuk nem értem, a mai modern világban, amikor van mosógép, mosogatógép, robotporszívó, felmosórobot, ablakmosórobot, milyen házimunkában kell megszakadni?
Aha, mert ha a férj a 8 órás munkája után hazaesik túlórából/másodállásból, akkor álljon neki mosogatni?
Tudod ez úgy működik, hogy a férj és a feleség ketten eldöntik a munkamegosztást...
De akkor hogy sivalkodnál, ha a nő akar dugni, és a férfinak nincs kedve hozzá? Akkor meg menne a lusta kandisznózás részedről és pártolnád a nőt, hogy dugjon félre.
Szerintem is. Általában a szeretőző fél lebukik, az átvert, hazugságban tartott fél pedig megreccsen lelkileg. A gyerekek nagyon érzékeny radarokkal rendelkeznek, mindent éreznek már a vihar kitörése előtt is.