Keresés

Részletes keresés

SzJoccy Creative Commons License 2007.12.19 0 0 2089
A Licsiről mint növényről mit kell tudni? Kaptam egy magot, aztán ki akarnám kelteni.
lengyelf Creative Commons License 2007.12.18 0 0 2088

A sódernél vigyázz, nehogy pont betömjék a cserép lyukait a kavicsdarabok (elég gyakori). Ha van olyan magbolt nálad, ahol kapni, vegyél égetett agyaggolyócskákat. Sokkal könnyebb, mint a kavics. A nedvesség ellenőrzésére a legegyszerűbb módszer a cserép megemelése. A súlya sokkal informatívabb, mint az, hogy hogy néz ki a felszíne.

Feri

Előzmény: SzJoccy (2084)
H.J Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2087
Csak tipp,.Szerintem a cserép aljába tegyél néhány centi vastagságban sódert.Így nem tömődik el a vizlevezető nyílás, a felesleges víz ki tud folyni. A virágföldhöz keverj egy kevés homokot,sódert.Így a szerkezete lazább,jobb vízlevezető lesz.
Előzmény: SzJoccy (2084)
SzJoccy Creative Commons License 2007.12.17 0 0 2086
Bemutatom nektek a mangó magoncaimat! :) 4-en vannak. 100% os kelés volt. A fényviszonyok lehettek volna jobbak is.mangók
drozy Creative Commons License 2007.12.16 0 0 2085
Jaj,félre ne érts,,persz hogy segíteni akartál,és nagyon kedves tőled.
Én csak azért írtam,hogy van olcsóbb is... :-),köszi hogy megosztottad velünk az infót.
Előzmény: vm.aniko (2081)
SzJoccy Creative Commons License 2007.12.16 0 0 2084
Aham... Köszönöm a válaszokat. Kezdi nekem is ledobni a leveleit. Majd elválik hogy mi lesz vele. Nektek van valamilyen taktikátok arra hogy hogyan ellenőrizzétek a növények földjének a nedvességét? Párszor már becsapott engen a látszólag száraz föld (a cserépben lévő föld felső 1/4-e ), de a gyökereknél meg mocsár volt... :) Annyira meg nem hosszú az ujjam hogy odáig le tudjam dugni, megnézve a nedvességét... :D Néztem a neten ilyen nedvességmérő kütyüket, de erre a célra nem találtam, csak ph mérőt. Az is jó drága.
gáborke Creative Commons License 2007.12.15 0 0 2083
Tudásom szerint szubtrópusi származása miatt, a hűvösebb, szárazabb időszakban, félig meddig lombhullató tulajdonságú eredeti élőhelyén. Emiatt esetleg úgy érzi itt is ez van(fényhiány is hat rá).
Előzmény: SzJoccy (2080)
cucurbia Creative Commons License 2007.12.15 0 0 2082
nem tudom nekem most ugy három hete a teljes guavabokrom összes levele bebarnulva lehullott.De a rügyek zöldek,igy szerintem tavasszal kihajt.Én sem értem.
Előzmény: SzJoccy (2080)
vm.aniko Creative Commons License 2007.12.15 0 0 2081

http://www.rappaikerteszet.hu/

ezt találtam még.itt 2500ft a növény.a szobanövények között kell keresni mint rákollóvirág.

sajnos én nem ismerem az árát ennek a növénynek,csak emlékeztem,hogy láttam valahol és a topiktársad irta,hogy ő nem talál.

csak segiteni akartam,nem tudtam,hogy ezek milyen árak..

Előzmény: drozy (2079)
SzJoccy Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2080
Ha a guavának feketedik a levele széle, és szárad el, akkor mi lehet a gondja? Tetveket, atkákat nem látok rajra, gombaölőzni szoktam, bár lehet hogy az állandó nedves föld az ok...
Van tippetek?
drozy Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2079
Szia,látom kaptál egy linket a Heliconiával kapcsolatban.
Noss én egy weboldalt,kereskedöt se akarok negatív színben feltüntetni,de ha megnézed hogy mekkorka gumót kapsz micsoda összegekért....
Én idén vettem heliconia rostratat,7 hajtás volt oktoberben,8 van most,1 kivételével mind hajt...a legnagyobb kb 40cm és fizetem érte 5500-at..
De ha esetleg multimiliomos vagy,akkor 10ért szerintem tudsz szerezni virágzó,vagy virágzás elött álló példányt.
A a papagájvirágod meg gondolom még nem érte el a virágzáshoz szükséges fejlettséget...de kitartás,a sok szeretet kamatozni fog...:-)
Előzmény: reginae (2077)
vm.aniko Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2078
Előzmény: reginae (2077)
reginae Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2077

Drozy!

Nagyon sajnálom a papagájvirágodat!Annyira kár érte!De örömmel hallom a heliconiádddal elért sikereket! Én is szerettem volna! A starkl nál láttam egyszer, csak éppen nem volt rá pénzem,...és utána többet soha!

A phalaenopsisomnak akkor beszerzek egy spriccelőt!

Mindenképpen!

hmmm,.....már nagyon várom a papagájvirágomba ölt pénz türelem és energia eredményét!

Eddig biztos kiadtam érte 20e forintot!

drozy Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2076
A Strelitziám sajnos kipusztult,fertözött volt a föld,amibe ültettem...bár ne tettem volna.
Egyszerüen menthetetlen volt,pillanatok alatt kiszáradt,és nem tudtam megmenteni.
De én mindig a szobámba teleltettem,mérsékeltem öntöztm,hagytam,hogy 2 locsolás között a talaj felső része kiszáradjon.
Strelitziát télen nem tápoldatoztam,nem igazán jó neki..
Ezek a rizomás növények egyszerre túl sok tápanyagot szívnak fel olyankor,és mivel télen kisebb az anyagcseréjük,a túl sok só károsítja őket..
Ráérsz tavasszal hetente,vagy 2 hetente öntözni vmi guanos tápoldattal,az nekem bevált az összes trópusi gaznál.
Phalenopsist meg 3 hetente szoktam spec orchideatápoldattal locsolni(gyakrabban nem szerencsés-télen meg havonta 1szer) ,megfelelöen higítva,és naponta permetezem.
Én még nem hallottam róla,hogy strelitzia rizomáról kihajtott volna,de próba szerencs..
Képzeld a Heliconia rostratam gyönyörüen hajt,és most kihozott 1 új tövet a földből,remélem még 4-5 hónap és a legnagyobb tövön megjelenik a virág..
Sok sikert hozzá,ha majd bármelyik is virágzik,akkor töltök fel képet.
Előzmény: reginae (2075)
reginae Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2075

drozy!

Leírnád pontosan, h. a te orchideádat és a strelitziádat hogy tartod télen /nyáron?

Mikor tápoldatozod,?...stb?

Had okuljak

Jah, és nem tudod, h. a strelitzia reginae ha rizómáit ültetem el csak, akkor kihajt?

Mert nekem van egy kicsi, ami huzatot kapott, és nem nő és gondoltam,h. majd nyáron a rizómáit, (van 2-3 neki) szétültetem!

?

Köszi a válaszod!

reginae Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2074

MENNYI??????????????

ÚR ISTEN!!!!

Az Nagyon sok!30valamennyi virág!

Bárcsak nekem is lenne mindegyik bimbóhelyen virág.Most számoltam meg, az enyémen 25 virágnak megfelelő hely van, de egyik se virított ki, hamen csak a juk van meg!(gondolom érted mire értem:P)

És még jelenleg is hajt!

AAAAAJJJJJJ!Én is akarok virágokat!!!!!!!!!!!!!!

Tudsz képet küldeni róla???

Nekem egy világokrózsaszín és egy sötétrózsaszínem van,....de nagyjából mind a 2-nek hasonlóak a mintái!

Előbb utóbb mindenképpen szeretnék beszerezni egy narancssárgát, és egy fehéret!

Tervezgetek!DE ha a legújabb jöveváény is úgy végzi mint az előtő hát énbiztos nem veszek újat!

Nagyon szeretném,h. virítsanak!

Ebben az utcában is van egy széép!mindíg nézem az ablakukban!Több virágnyele van és mindíg virít!Ha ledobja a vi9rágait akkor rögtön újak lépnek a helyébe!Annyira szép és hatalmas!

Ezt hogy csinálja????

reginae Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2073

igen drozy, megnéztem...és nagyon irigykedek :D

Az én Strelitziámról (a bolond papagájomnak köszönhetően)Megint letört egy levél,...:(és egyre kevesebb levél van rajta!Nem sok örömöm lelem a ,,szépségében"Alig várom már a tavaszt,h. kitehessem atornácra, mert ott sokkal jobban fogja érezni magát, és megerősödik.Tudod, énszerintem a benti rossz levegőtől, és a folyamatos egyforma melegőtől lett ilyen ...silány!

:(

drozy Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2072
Szia,szerintem tápanyag hiány(talán bór).
Van az orchideáknak való tápoldat,
azzal locsold/vagy permetezd a gyökereit.
Az én fehérem rekordot döntött,32 bimbó van rajta.
anno ebben a topicban küldtem neked képet a strelitziáról és heliconiáról,megnézted?
Ha nem,keresd vissza.
Előzmény: reginae (2071)
reginae Creative Commons License 2007.12.14 0 0 2071

Sziasztok!

Egyszer már kérdeztem, de nem néztem meg másnap a válaszokat, és mire eszembe jutott, már nem volt türelmem visszakeresni, ugyanis ez egy nagyon beszédes topiknak látszik, és sokan, sok jót írnak!

Szóval a kérdésem az lenne, h. Van 2 phalaenopsisom, az egyik már régebb óta megvan, a másikat pedig tegnap vettem.A problémám az lenne, h. a régebben nálam élő orchidea mindíg ledobta a bimbóit, ha mégis kinyíllott 1-2 akkor vagy 3 napig virított, és kész!

K-i fekvésű ablakban van, az első emeleten.meleg a szoba, de párásítok a virág alatt is, és a szoba más részén is!

A virágszára nő mint a veszedelem, már vagy 30-40 cm-es de virágot nem bír rajta hozni! Hetetnte locsolom ásványvízzel,....

Mi lehet a probléma oka?Nem szeretném, h. ha az új jövevény is erre a sorsara jutna!:(

Help me!

Válaszotokat előre is köszönöm!

lengyelf Creative Commons License 2007.12.09 0 0 2070

Sziasztok!

Teljesen új vagyok ezen a fórumon, még nem volt időm megnézni, hogyan kell képet kicsinyíteni és feltenni, de itt a képtáram címe:

http://www.kep.tar.hu/lengyelf/50537902

Az alábbi képek vannak benne: Couroupita guianensis magoncok (kb 3 hónaposak), Eugenia uniflora magoncok (már másfél évesek, de lassan nőnek csak), Ylang-ylang, azaz Cananga odorata (talán 2-3 éves), Philodendron sp. (talán P. elegans?), Theobroma cacao és egy Papaya. A Papaya különlegessége az, hogy teljesen szobai körülmények között nevelkedik (most télen egy huzatos folyosón van), nem kell neki állandó meleg, és a száraz levegőt is jól bírja. Azt is jól viseli, ha kiszárad a földje. Kb 2 éves, és 120 cm magas (ha jól emlékszem).

Üdv!

Feri

jozso48 Creative Commons License 2007.12.07 0 0 2069
 NO EZ MI?
charlie967 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 2068

Köszi. :-)

Előzmény: gáborke (2067)
gáborke Creative Commons License 2007.12.05 0 0 2067
Akár 1-2-es pH ra is be lehet állítani az oldatot, ha gyorsabb javulást akarsz a kávénál. De ezt csak az elején, utána már a hármas jobb neki.
Előzmény: charlie967 (2066)
charlie967 Creative Commons License 2007.12.05 0 0 2066

Egy evőkanállal háztartási citromsav 1 dl vízhez  = Ph 3-as öntözővíz.

Előzmény: charlie967 (2064)
H.J Creative Commons License 2007.12.05 0 0 2065
Kösz az ínfót
Előzmény: kerkyra (2063)
charlie967 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 2064

Vettem háztartási citromsavat. ( 120 Ft úgy emlékszem 10 dkg) Este megnézem a Ph-ját. Azt írják a dobozán ,hogy 10 szeres koncentrátuma a citromlének. Egy evőkanállal 1 dl vízhez talán nem lesz sok. Egyelőre csak az egyik cserép kávén próbálom ki.

Előzmény: gáborke (2029)
kerkyra Creative Commons License 2007.12.03 0 0 2063
A szakkönyv azt írja hogy a télen gyüjtött magokat tavaszig nedves homokba tároljuk és tavasszal meleg helyen 20-25 fokon csiráztatjuk.A cserepeket takarni kell a pára miatt.5-6 hét a csirázás.A növénykéket óvni kell a túl öntözéstől.A magcsemeték csak 10-13 éves korukban virágoznak.Nekem dugványaim vannak egyik már kis fa és 6-7 éves de még nem virágzott.A dugványok 4-5 éves korukban virágoznak.
Előzmény: H.J (2061)
szilkszilky Creative Commons License 2007.12.03 0 0 2062
Én nem gondoltam róla semmit, ezeket mind olvastam. A legtöbb helyen azt irják, hogy könnyen kezelhető, hamar nagy szoliternövénnyé nőheti ki magát. Hát nálam, eddig nem ezt tette. De akkor kénytelen leszek átültetni.
Előzmény: jozso48 (2056)
H.J Creative Commons License 2007.12.02 0 0 2061
Sziasztok
Kaptam 9db olajbogyó magot.Beáztatom néhány napra,azután elültetem.Ha még csíraképesek,lehet még belőlük kis fa?
SzJoccy Creative Commons License 2007.12.02 0 0 2060
Aham... azért reménykedek... :)
Előzmény: cucurbia (2059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!