Na, ma este a kocsi úgy döntött, sok neki az a 98 LE meg a 16 szelep, és -- legalábbis szerintem -- 12 szelepre, azaz 3 hengeres módra váltott. A tünetek: eléggé ronda motorhang, rázkódó motor, ingadozó alapjárat és harmatgyenge teljesítmény.
Kérdésem: rohanjak rögtön szakszervizbe (a gari nem egész 3 hete járt le; ilyen nincs), vagy előtte vegyek valahol gyertyát, és próbáljam házilagosan kicserélni, hátha az a baj? Ez esetben milyen gyertyát vegyek? Nekem semmit nem mondanak a rajta lévő számok...
Sziasztok!
Kissé megkésve és meg is törve, de mindenkinek boldog Újévet.
Azt hiszem sikerült negatív rekordot döntenem fogyasztásilag:12,4l/100 km. Most már tényleg nem halogathatom a szervíz-látogatást. Lassan 16.000 km van a kocsiban, és még mindig nem cseréltem benne olajat. Bűnösnek érzem magam, hogy ennyire elhanyagoltam Ioj-kát, de semmire nincs időm. Szegénykém már olyan koszos (kívül is, belül is), mint akinek nincs is gazdája. Ilyenkor még erősebben érzem a férjem hiányát, mennyivel jobb volt, amíg Ő törődött ezekkel a dolgokkal. Mellette soha nem kerülhetett volna ilyen állapotba szegénykém. Ja, és ellopták a jobb hátsó dísztárcsámat is! Iojka egyre jobban amortizálódik, pedig még csak 9 hónapos. Nagyon szégyellem magam.
A cikkel kapcsolatban:
igen, megint leszarozták az autóinkat. kár foglalkozni vele, én is tudnám fikázni a Winkler mazdáját, meg hogy mekkora állatság volt erre cserélni Golf II GTI-t...
a havi bérlettel kapcsolatban: mindennél jobban gyűlölöm a német, az olasz és az angol autókat. de akkor sem mondok ekkora baromságot, mert tudom, hogy ha muszáj, akkor zsigulival megyek, nem válogatok...
(nálam az autó a japánoknál és a svédeknél kezdődik... és persze a franciáknál folytatódik...)
Egy hónapja megszünt a távnyitás/csukás az egyik kulcsal. Nem gond! - Mondom magamat vígasztalandó. - Van másik! Azért kicseréltem a rossz kulcsban az elemet, (órásnál 600 HUF). A rossz kulcs rossz is maradt, nem segített az energia frissítés. :-(
Szétszedem, megvizslatom, hát letörött a mikrokapcsoló a helyéről.
Nem baj! Majd használom a másik kulcsot! Ha-ha...
Jó lesz az még örökké!
Ma az is nemcsukombeazajtót. Elemet már nem vettem, - ugyanis az előző újat ide pakoltam.
Itt is kitörött a helyéből a mikrokapcsoló. :-(((
No erre varjak gombot. Pontosaban forraszthatok mikrokapcsolót.
Karottának üzenem a Totalcar-ra, hogy akkor mehet nyugodtan BKV-val. Nekem a gyors 7-es és kék metró napi használata után ne mondja senki, hogy nem járna inkább kocsival. Ha Thalia szegény, akkor sem!
cca. 30 "oldallalezelőtt " már tettem egy rövid bemutatkozást.
Akkor azt írtam hogy ha vmi értelmeset hozzá tudok szólni majd írok
nem vagyok
10 bőbeszédű ugyi:)))
Én szeretnék a 60. -ik tag lenni ( ha nem kések le róla ) és az egri (NOKI1) javaslatát támogatom mivel ózdi vagyok.
Ja!! Ezen a környéken Digifotót vállalok én is de most nem fotózok mert az "ótó" nem "szalonképes", de jól megy
A többit vagy vacsi után vagy 2 hónap mulva mert nem vagyok GOTO 10
Szerintem mind a kettő (5w-40,10w-40) megfelelő a dizelhez,a könyve mindkettőt engedi,kemény téli időben,talán jobb az 5w-s.A 10w-s általában félszintetikus,a 5w-a pedig mindig fullszintetikus,és jóval drágább.Pl. Liqui-moly 5w 16000 az 5 liter ,a 10w-s pedig 8500 szintén 5 liter. valaki használt már közületek liqui-t? Szerintem aki 30000 intervallumnál jobb a fullos,mert állitolag kevésbé öregszik.Én asszem max.15-20000 ként fogok cseréltetni.
Olaj témában van egy linkem:
http://www2.elf.de/cgi-bin/frames/frames.pl?site=de.de&part=/part3&chap=/part3/chap3&file=/part3/chap3/sub/00000233.htm&sub=1&teasing=off
Elf olajokról van itt rövid ismertető németül.
A dCi-be a 10W40-es Turbo Diesel olaj való, bármit mond a szerviz.
"Leichtlaufmotorenöl, speziell für modernste Hochleistungs-Dieselmotoren. Für Common Rail bestens geeignet."
Nyers fordításban: Könnyű futású ( üzemanyagtakarékos ) motorolaj, speciálisan a modern, nagyteljesítményú dízelmotorok számára.
Common Rail-es motorokhoz különösen ajánlott.
Ha az alapjárati ingadozásra gondolsz nálam folyamatosan megvan már a kocsi 2 hónapos kora óta. Ezzel folyamatosan hordtam a szervizbe , de nem tudtak vele mit kezdeni, sőt még hülyének is néztek, hogy "biz ez ilyen, tudja a befecskendezés miatt, ilyen konstrukció". Akkor miért van, hogy vkinél csinálja vnél nem. Egyébként korábban már volt ez téma ott is voltak akik tapasztalták, és voltak akik nem.
Ha valakit érdekel, néhány fotó a visszarendelt üzemanyag cső csere után (valószínűleg a világos színű csövek és a képen jobb oldalon a fedél lett cserélve)
En a hatsot szereltem fel eddig sajat kezuleg es ugy, hogy akkor lattam eletemben eloszor, nem volt 10 perc az egesz muvelet. 5000ft ezert a munkaer egbekialtoan sokkk.
Meghoztam Dénest a szervízből. Kellemesen csalódtam a fóti szervízben.
- sikerült javítani a hangján, bár még kipróbálom -10 °C alatt
- csereautó (ingyen, mindenféle akadékoskodás nélkül)
- nem voltak hajlandóak elfogadni a bónuszt (2x1000 forint, munkafelvevőnek, szerelőnek), amit mondjuk pesten nemhogy elfogadnak, de sok helyen el is várják
(hozzátenném, ismét tiszteletem a kivételeknek!)
Fogyasztás 5,5l/100 km (20%város, 80% autópálya, 140-150 km/h)
Egy szavam sem lehet, hálából ma alapos fürdetést kapott :))
kli-jó:
nekem bef.szelepcsere volt betervezve, de végül beérték a motorvezérlő újraprogramozásával.
Nagya nem mond rosszat, előtte én is beruháznék egy tisztító folyadékra, nálam azóta a fogyasztás rendben van. Ezügyben megy email.
Sajna már én is tapasztaltam mindkettőt!
A sajna inkább a koszolódásra vonatkozik. A billegést, sodródást meg lehet szokni! :)
Van egy Merci Sprinter labotkocsim, amit kicsit jobban megdob a szél! A Tháliánál már szinte észre sem veszem! :))
A koszolódás ellen a legjobb (állítólag) a 4db sárfogó gumi! Akkor nem rityizi össze az oldalát!
Hi Nádithalicska!!
Szerintem az összes Diesel Thali ilyen, nekem is kell jó 5Km városban mire bemelegszik, ha indulásnál ráadom a fűtést akkor 10Km mire eléri az üzemi hőfokot.A Magányokba már gyárilag raknak pótfűtést!!!!, nekünk is jól jönne!
Decemberi fogyi 5.2 Én nem panaszkodom:-)))
A nehezen induló Dénesnek lehet, hogy jót tenne egy kis fúvóka tisztító adalék ??? erről Diesel barátunk tudna nyilatkozni.
Üdv Nagya
az összes ilyen kommonril motor ilyen (jó a hatásfoka, kevés hőt termel). Passat-osokat is hallottam ilyenről panaszkodni. nevesebb 3 betűs gyárak elektromos fűtést szoktak ez ellen szerelni az autóba.
Az én thalikám billeg a szélben és koszolódik ha használom, a tietek is ilyen? :( :)