Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Apooca Creative Commons License 2004.01.17 0 0 6012
Szerintem is csúnyán átba..verték az illetőt. Nekem 2,5 éves a Kangoom, 1.9 dTi motoros, a kötelezőn kivül egy relét kellett rajta cserélni 4.000,- Ft-ért. 47.000 km van benne, fékeken alg látszódik a kopás, lengéscsillapitók 90 %-osak.Átlagban 5,- 5,5 litert fogyaszt, semmi gond vele.
Előzmény: Gyap (6009)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.17 0 0 6011
Szia Alizé!

Meg tudnád mondani, hol vetted az univerzális sárfogókat? Köszi.

A totalcar-cikkhez csak annyit, hogy láttam én már olyan thalicskát, amit pont a feneke miatt néztek meg. Egy nagyon jól eltalált hátsó légterelője volt, valami hasonló:

http://www.xela.hu/html/fotok/teljes/talia3.html

De biztosan lehet még jobban is felcsinosítani.

Előzmény: Alizé (5983)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.17 0 0 6010
Szia Gyapi!

Nyugodj meg, lazíts. Neked nem fog ennyibe kerülni, ha odafigyelsz, ugyanis az illetőt valószínűleg csúnyán átb...verték.

(Összehasonlításképpen: Toyota Hiace, 3 éves, 100.000 km-es szervíz, még egy drágább Toyota szervízben is "csak" 145.000 Ft, ékszíjcserétől kezdve sokmindenen át...)

Előzmény: Gyap (6009)
Gyap Creative Commons License 2004.01.17 0 0 6009
Üdv Mindenkinek!

Ma kicsit off leszek de a döbbenettől nem tudok mást tenni mint kiírom magamból!
Vásárlás egy bútordáan parkolóban belebotlok egy 1,5 dci Kaangoo-ba! Kérdezema tulajt milyen az autó??? A kocsival meg van elégedve a motorral is / hiszen az van benne mint az enyémbe, ezért is érdeklődtem..../, de a szervíz az kicsit húzós!
Kérdezem mi volt olyan sok! Nem régen múlt 1 éves fékek, meg a kormánynál valami csere és 178000 Ft-ot hagyott az illető a pénztárnál....!
Levegőt nem kaptam és kérdezni sem mertem tovább, mert eszembe jutott ha az én autóm 1 éves korára ilyet produkál.... és ennyi zsetont kell fizetni... hát lehet olajkályhát csinálok belőlle!!!!!

Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

circum Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6007
Emberek, nagyon kellemesen csalódtam. A javítás ingyé' volt! Eredetileg 884 Ft-ba került volna, valami ablakmosó folyadék miatt, amit nem egészen értettem, lévén kb. 1 héttel ezelőtt töltöttem bele 1 lityit. Aztán valami gondot talált a számlával, amit nem nagyon akart közölni velem, de valami olyasmit mondott, hogy két gyújtótrafó volt a számlán, és végül is azt mondta, hogy hagyjuk az egészet. :-)))

Most már meg kéne néznem, hogy mennyi garancia jár az autóra... :-) Mindenesetre érdekes, hogy még decemberben, egy éves kora előtt elvittem ugyanebbe a szervizbe; mindenféle apróbb hibákkal, és akkor (az olajcserét leszámítva) kb. 10-12e Ft-ot gomboltak le rólam. Most mindenesetre kiegyenlítettek. :)

Alexfux Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6006
Kicsit megleptek a válaszok, számítottam néni köpködésre, de kellemesen csalódtam. Jó csapat ez. 5 misiből autó lenne, vagy lakáskölcsön egyrész vissza. De inkább az autó, mert abban van élvezet. És ha autó, akkor valszeg. Grand Scenic, ha már lehet kapni. Vagy VW Touran? Esetleg egy Picasso? Ki tudja? Nem vagyok kifejezetten márkahű. Az autóvásárlásban sosem a vételár a legnehezebb, hanem a megvett gk. fenntartása a víz fölött, magaddal együtt, tehát oda kell figyelni és számolni
Apooca Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6005
Legkésőbb 1/4 10-re ott tudok lenni, a menyasszonyom viszem 9-re a Batyira. Ne offoljunk, irok emilt
Előzmény: diesel_uberalles (6004)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6004
a reggel 9 holnapra értendő
Előzmény: Apooca (6003)
Apooca Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6003
Melyik nap?
Előzmény: diesel_uberalles (6002)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6002
Na igen, a pénz kardinális probléma :( Reggel 9-re megyek a cuccért, de csak 11-es indulás van. Szóval ha bent vagy, megnézheted :)
Előzmény: Apooca (6001)
Apooca Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6001
Pedig megnéztem volna a vasadat :). Ma ajánlgattam az autót stábautónak, tetszett nekik, csak pénzük nincs :(
Előzmény: diesel_uberalles (6000)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.16 0 0 6000
Na tessék, nem elég, hogy a Mégane Grandtour árát állandóan keverem a hasonló felszereltségű Corolla kombi árával, de még vak is vagyok :))))
Előzmény: Apooca (5999)
Apooca Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5999
Az az enyém volt szerintem. Az RXE az a felszereltség, az van egyik oldalon az ajtón, a másikon meg hogy 1.9 dTi :)
Előzmény: diesel_uberalles (5998)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5998
Hogy törjön le a kezem, amikor 4 helyett 5 millert írtam :)))
Bent jártam, de rohantam is tovább, csak leadtam a felszerelést. Éjjelre még van egy vendégszállítás, addig szerintem alszom egyet :)) Nem megy el a Kangoo? (mondjuk néztem a szigeten, volt ott egy, de az nem lehet, mert RXE felirat volt az oldalán és nem dCi :)
Előzmény: Apooca (5997)
Apooca Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5997
4 misi, nem 5 :)
Hallom ma jártál a szigeten, csak nem voltam bent :( Asszem a Kangooval jelentkezem tiszteletbeli Thalia tagnak ha így folytatódik.
Előzmény: diesel_uberalles (5996)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5996
A magány limóval és a grandtourral csak az a bajom, hogy azokat is a törökök rakják össze, az illesztési hibák ott is megvannak.
5 misiért nehogymá'...
A Thalia-nál még csakcsak, ezért is kerül annyiba, mint amennyibe. De 5 milláért kapni olyan autót is, amire gyártás közben "ferde szemmel néznek"...
Előzmény: zsuga666 (5995)
zsuga666 Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5995

Hali !

"motorcsere (100 LE dCi), fékcsere, audio rendszer" Na ugyehogy !
Ha ez nem, akor Magány limo.

Előzmény: diesel_uberalles (5993)
takacsr Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5994
Jól mondod!
5 millából mit vennék? peu 406 Hdi,r.magány kombi 1.9 dci,laguna dci stb.
Előzmény: Alexfux (5985)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5993
5 millió?

Dénes, motorcsere (100 LE dCi), fékcsere, audio rendszer.
A maradék? Ha marad még elég pénz, akkor páromnak is egy Renault :))

Belelóg a kezem a bilibe, felébredtem...

Mellesleg, amióta a szerelő megerősítette azt a gyanúmat, hogy Dénes is egy 80 lovas dCi motort birtokol és csak az elekrtonikával van lefojtva, nagyon gondolkodom, hogy bele kéne rakatni a 80 lovas elektronikáját (vagy mijét :))

Csak ha ilyen labilis...

wiccy Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5992
Ja, még az 5 millás kérdésről megfeledkeztem!

Kifizetném a Thalics részletét, aztán vennék egy telket! :)))
Esetleg belenyomnám egy lakásvásárlásba, és nem rögtön házzal kezdenék! :)

Ha csak autóra lehetne költeni, akkor
Scenic II
Megane II Lim.
Megane II Grandtour

Ennyi.
Ha minden jól megy, akkor csak az oldalbordámnak kell autó, mert nekem ad a CÉG! :)))

V.

wiccy Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5991
Hali!

Most több hozzászólásom lesz! :)

1. a kisautókhoz:
Akinek van lóvéja, mint az állat, az nem vesz Thaliát, hanem mondjuk BMWt. (csak példa volt)
Relatív, hogy ronda vagy nem...
Először elzárkóztam attól, hogy Tháliát vegyek.
Peugeot 206-ot szerettem volna. Nem bánom, hogy nem az lett! Biztos, hogy nem férnénk el benne!
Ja, megláttam közelről ebben a döglesztő kék rohájában és beleszerettem! :)))

2. az olajról:
Lentebb volt egy "vita" hogy 5W vagy 10W legyen az olaj!
Aki Szibériába, Norvégiába, esetleg Kanadába kíván utazni télen -20°C alatti hőmérsékletben, az észre fogja venni a különbséget az 5W és a 10W között!
Aki extrém körülmények között a déli sarkon szeretné tesztelni az autóját, az tegye mindenképpen 0W olajjal, mert az -35°C körül is jól bírja!!

Az 5W olaj kinematikai viszkozitása 100°Con megegyezik a 10W olajéval.
Az 5W CCS viszkozitása (indító szivattyúzhatóság) 6600/-30°C
A 10W
7000/-25°C

Én 5W40-es olajat fogok a gépbe tenni.
Tehetnék 0W40est is, ugyanannyiba kerül, de szerintem felesleges! :)

Viktor

circum Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5990
Két Thaliát. :-))) Egyébként egyetemes emberi vonás, hogy minél többször találkozol valamivel, annál jobban tetszik. Ma már nekem is kifejezetten tetszik a kocsim. :)

Más: szerviz telefonált, gyújtótrafót cseréltek. Egy gyújtótrafó tönkremehet csak úgy, egy év, 13000 km után? Jövő héten megyek síelni, és ha egy hegyi szerpentinen száll el...? Remélem, ez nem valami Boszi / Diesel-történet kezdete... :~(

A következő autóvásárlásomkor komolyan el fogok gondolkodni, hogy biztos érdemes-e legalább 1/2 - 1 millával többet fizetni azért, hogy új kocsi legyen a fenekem alatt, ha ennyire nem számít...

KISPIPI Creative Commons License 2004.01.16 0 1 5989
Na jó! Tudok komoly is lenni: Tényleg nem vennék más tipust, csak is Thalicskát, és ráadásul ismét extrák nélkül venném meg. (rádió nélkül, központi zár nélkül, klima nélkül, stb) Miért nem kell extra nekem? Kevesebb a hibalehetőség (bár a kényelem is). És miért maradnék a Natinál? Eddig még nem ültem jobb kocsiba! Most sajnáltok? Nekem a Ford, Citroén, Fiat, Wolswagen nem tetszett jobban!
KISPIPI Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5988
Öt milkát elutazgatnám, Peru, Mexikó, Hawaii, jaj már nincs is több...
Laja73 Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5987
Thaliát. A többit elinnám:))
Na a félreséget hülyetéve, nekem ma már nagyon tetszik - más, ilyen értelemben békénhagyott autókat meg kifejezetten "rondának" találok, ez egy ilyen dolog.
KISPIPI Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5986
Nem baj, csak had' fikázzák a Thalicskákat! Mi ugyis tudjuk, hogy a legszebb, legjobb, legaranyosabb kocsi. Akik viszont a fikázó irásokat olvassák, legalább lemondanak arról, hogy ellopják tőlünk! Ez is valami!
Előzmény: tefi (5967)
Alexfux Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5985
MOst olyat írok, hogy az első Thalin meg fogtok kövezni.
Szóval a Thalia nem a formatervezés csúcsmodellje. Vannak az autón csinos részek, és nagyon értelmes megoldások, de vannak hibái is, és nem a legszebb autó. Persze vannak csúnyábbak is! Nekem azért van Thalia-m, mert azért a pénzért, amim volt, ez volt a legracionálisabb választás. És a több ezer Thalia tulajdonos legalább 80 %-a is ezért vett ilyen autót. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki csak a formája miatt vett volna Thalia-t. Szóval kényszerűségből lett Thalia-m. (Az autókeresés egy időpillanatában határozottan kijelentettem, hogy bármit, csak Thalia-t ne!) De "lakva" lehet valakit, vagy valamit megismerni. Szeretem az autómat a jó tulajdonságaiért, amik a motor (1.5 dCi), a csomagtartó és a kormányról vezérelhető rádió. Meg szerintem kényelmes, meg jól megy. És alig fogyaszt.
De ha lenne pl. ötmillió forintom, akkor nem Thalia-t vennék. Ti mit vennétek a zsebetekben ennyi pénzzel?
Előzmény: tefi (5967)
Laja73 Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5984
Üdv!

Eddig az I-es Thalicskákon csak RT stb feliratot láttam, tegnap viszont olyan volt, hogy 1.4 16v, bár lehet, hogy ezt a típust korábban is így jelölték?
Más. Sípol a fékem.

Alizé Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5983
Még egyszer sárvédőgumi témában:

Amit én vettem eredeti Renault, univerzális, ( Clio-tól Laguna-ig minden típusra jó ), mellékelve volt a dobozban egy felszerelési útmutató, a sárvédőcsavarhoz imbuszkulcs, plusz rögzítő műanyag dugó, mivel az eredetit roncsolás nélkül nehéz kivenni a helyéről. A felszerelés otthon kb. 3/4 óráig tartott.
Mint már leírtam, 11.000 Ft volt a komplett garnitúra előre+hátra.

Előzmény: LekiPapi (5982)
LekiPapi Creative Commons License 2004.01.16 0 0 5982
Sziasztok!

Sajnos csak ritkán jutok olvasási lehetőséghez, ezért nem írok gyakran.

A sárfogó gumikhoz szólnék hozzá. Nekem hátra "Renault" feiratos, univerzális lapot szereltek a Pesti úton, kb. 6 ezer Ft volt (ebből a szerelés 500, annyit megért, hogy nem én lettem koszos).
Előre jó a Clió sárfogója (ezt azonban pl. Renault Házban nem tudta az értékesítő, azt mondta, hogy Thalicskához egyátalán nem létezik ilyen - jó kereskedő a lelkem). Azt én is 9400-ért vettem Budakalászon. Az eladó szerint egyszerű a felszerelése (amúgy tényleg), ám a sárvédőt rögzítő csavarnak - amit ki kell csavarni, majd a gumival együtt vissza - olyan a feje, hogy átlagos csvarhúzóval nem lehet kiszedni. Ezen jót is kuncogott a Renault Ház munkafelvevője, amikor a diesel csőcserével egybekötve kértem a felszerelését. A fizetéskor egy kicsit ledőbbentem: 3500 Ft köröl fizettem a két csavar és két dugó ki, majd gumival együtt vissza (úgy 10 perces) műveletért. Ennyiért már vehettem volna egy odavaló csavarhúzót, és az örök darab.
Különben az első gumi nagyon jól mutat, az oda van tervezve, a hátső kicsit csálén áll, de mindkettő hasznos.

Mindenkinek jó utat!

Előzmény: diesel_uberalles (5958)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!