Azért van némi eltérés. Dieseléből alig bírtam kimászni, az enyémből meg lelépek :)
72cm-es TV dobozostól, meg rengeteg csomag simán. Igaz az már előrehajtott űléssel. Mindenesetre nagyot csalódtam a Renaultban, nem igazán egy jó hozzáállás, ha leértékelik a saját autóikat így.
Azért a Thalia-ban is magas az üléspozíció, legalábbis nekem az volt az érzésem, mintha szekérre ültem volna először. De nem rossz, igazán kényelmes. Szóval én is nézegetem a Kangoo-t, kell a nagy csomagtartó, főleg ha jól pakolható, mert a Thalia csomagtartójának (és a legtöbb limuzinnak) az a baja, hogy nem igazán lehet jól pakolni. Sok kis csomag még elfér, de a nagyokkal már gond van.
Tökéletes.
Átlagban 5-5,5 literes fogyasztás, a max eddig télen, 10 km utakat megtéve 6,3.
Hibalista: Szervokormány szivattyújának reléje beégett. ( 4.000,- Ft )
Jól gyorsul, jó a kilátás a kocsiból ( magasan ülsz, ezt nagyon fogom hiányolni) rettenet mit beletudsz pakolni, hatalmas csomagtér, kényelmes, stb. A fej feletti rakodópolc király, sajnos könyöktámasz nem kapható hozzá, ezt kicsit sajnálom. Hátul ugyan nem ültem, de ott is kényelmes nagy tér, hosszú távú utazásnál sem fáradnak el akik ott vannak. Magas az autó, nem kell félni, hogy leér az alja járdára felállásnál, vagy mondjuk egy fepe-hupás földútnál. Mit mondjak még? :)
Köszönöm, hogy bizalmadba avattál!! :-)
Így már érthető. Reméltem, hogy nem a Kangoo-val van bajod. Én azt hallottam, hogy jó kis autó az. Mik a tapasztalataid?
Alexfux:
Házat vásárolnék éppen, és így szerettem volna némi pénzt felszabadítani, mert hitelt nem tudok eleget kapni, lévén vállalkozó vagyok, minimálnér stb. Igy meg új autó befizet, 10%-al, és a többit fizet havonta. Diesel marad, mert telek 125 kilométerre, ráadásul ház Pest környékén vasz, tehát sok kilométert fogok beletenni. Legolcsóbb megoldás dieselben a Thalia...
Ma voltam gumiszervízben. A felni túléli, de inkább elrakom a pótkeréknek. Viszont a gumi két helyen is kilyukadt.
A móka a következő: sehol nem lehet kapni ilyen gumit, ha mégis, akkor nagyon drágán (22,5e, ezért már jobbat is kapok.)
(Semperit Wintergrip, 175/65 R14 82T. Aki tud ilyenről, kérem dobjon meg egy e-maillel. Köszi!)
Volt egy zöld színű weblap autógumikkal kapcsolatban, de nem találom a hozzászólások között... Valaki pls linkelje be, életet ment :)
Mellesleg a mocsadékok valamikor betemették a kátyút, mert ma már nem volt ott...
Találkozót támogatom :) A kérdőívet a weblapon módosítom, ill. az új tagok is felkerülnek.
Korábban már írtam, hogy furcsa fémes zörgést hallok. A kőbányai Baumgartner után a fóti Békésihez vittem el a kocsit még 6-án.
Tapasztalataim nagyon kedvezőek: a munkafelvevő udvarias és türelmes volt. Felajánlotta, hogy kivisznek a vasútállomásra. Erre egy másik dolgozó azt mondta, hogy visz egy csereautót Budára, menjek vele. Így a vasút helyett egy 1.4 16 V 5 ajtós Megannal utaztam az Árpád hídig.
Állítólag a katalizátor hővédő lemeze zörgött. Egy hétig csend volt, utána megint elkezdte, bár a korábbinál jóval csendesebben.
A kérdőívet a honlapunkon ezért nem töltöttem ki, mert ott csak febr. végi lehetőségek vannak, viszont én javasolok egy tavasz végi, nyár eleji dzsemborit Tokajban (amikor már kafa az idő!), s vállalok minden szervezést kajától a pincelátogatásig, kómás állapot esetén kedvező árú ad-hoc szállásorganizációt is biztosítok. Nem vagyok vendéglátós és érdekeltségi körükben sem vagyok...
Valaki szervezi a thalálkozót?
Ha nem, én felajánlom a következőt:
Dátum: 2004.02.07
Helye: Szeged
Tervezett program:
11.00: érkezés
12.00: alakuló gyűlés
13.00: ebéd
15.00: szabad program
Ez csak az alap, ha van ötlet belerakhatjuk. Egyébként hosszú távon meggondolandó, hogy tényleg nem kellenne a MeganeKlub programjaihoz csapódni, ők már ebben profik.
Szavazzatok, jelentkezzetek!
Akkora eltérés azért nem lesz. Nézd meg a Cliót, azonos felszereltségnél a 65 meg a 80 lovas között pont 100 ezer a difi, a 80 meg a 100 lovas között pedig pont 200 ezer. A Thaliaban sem lehetne másképp. Az viszont pl. érdekelne, hogy a Thalianak minden verziójába már csak felárért megy az ABS... Rendelni persze lehet bele.
Azt csak mellesleg mesélném el, hogy hétvégén ismét jártam egy márkakereskedésben, megkérdezni mennyiért számolnák be az autómat, egy újba. Mondtak egy nevetséges árat, majd amikor rákérdeztem hogy jött ez ki, közölték, hogy 2,5 év alatt az auto már csak a felét éri. Hogy az enyémmel megegyező koru dupla kilométerrel rendelkező klíma és ABS nélküli autó akkor miért is van náluk 600 ezerrel drágábban kitéve, mint amit nekem ajánlottak, csak elnéző mosoly volt a válasz. Ennyit a Renault-ról.
A Tied is jól megy, ne tanusíthatom :)
Megyek tanunak, ha gondolod, fotózok is ha kell.
Tényleg az ág is húz. Én is alig győzöm kerülgetni a kátyúkat :( és meég most jön a tél :( Mi lesz utána?
de gondolom mindannyian tisztában vagyunk azzal, ha a Thalia megkapja a 80 vagy a 100 lovas motort, az súlyos százezreket, vagy akár egy millát is jelenthet pluszban...
Ádám77:
köszi! engem is ez bosszantott. a fkf rt. már nyilvánosan is beismerte, hogy soha nem fogják a kátyúval szemben utólérni magukat. 2-3 évig nem csináltak jóformán semmit.
pferco:
nem lenne rossz 5let :) de 3 munkanapot elvesz. ezzel megint annyit buknék, mint amennyit fizet a biztosító, ha fizet...
nemhogy a 100 lovas nem jött ki, de még a 80 lovas sem. sajna a csere nagy bukta lenne anyagilag. nem is szivesen cserélném le :( szeretem ezt az autót...
szerintem fogj egy fényképezőt, meg két havert, oszt jól menjetek vissza a kátyúhoz állj bele (forgasd a kereket a kátyú éléhez) és fotózzatok, tanúskodjatok, nehogy már benhagyd a pénzedet!!!!!
Ha nincs messze akkor tán még a defektes gumival is odaérsz:) vagy egyszerűen ott átszereled.
egyébként tökre sajnálom ami történt veled, azt a kocsit az ág is húzza, clióbol már kijött a 100LE nemtom thaliából is? miért nem cseréled be?
Ilyenkor én is megkérdezem, hogy miért is van az üzemanyagok árában az bizonyos százalék, ami elvileg az útalapba(n el)folyik?
Persze, aki a pénz sorsáról dönt, azt egyáltalán nem izgatja a helyzet, mert az adónkból mindig lesz az állami AUDI alá új futómű és hótaposó.
Azért megkérdezném, hogy nem lenne olcsóbb a kopóréteget időről-időre felszedni és visszarakni, mint kb. 3-szor annyi pénzért foltozgatni, meg kártérítést fizetni. A kellemetlenségekről nem is beszélve...
Akkor legalább mindig jó minőségű utakon mehetnénk (be az EU-ba).
Egyébként, ha jól belgondolok, tök megnyugtató, milyen gazdag országban élünk!!!
Ahol ennyi kidobnivaló pénz van.
Diesel! A lyukat (jó, ha) egy hét múlva betömik, akkor is a következő hókotrás után megint ott lesz.
Ma ismét úgy érzem, hogy ezt az országot el kellene hagynom minél gyorsabban...
Ha sikeresen belementem egy kátyúba a Szentendrei úton. A dísztárcsa elszállt, nem mentem utána, törött volt már így is. Akkorát csattant, hogy azt hittem kiszakad a futómű. Kb. 2 perc múlva hazaérek, egy kedves homeless szól, hogy a bal hátsó defektes. Remek. Mondjuk akkor már éreztem, hogy "lejt" az autó. Megnézem: lapos. Gumin látható hiba nincs, a felni eldeformálódott.
A károk összegszerűen:
- felni 10 rugó (ezt javítani is lehet talán, de nem lesz ugyanaz, így is hibás mind)
- dísztárcsa asszem 5 rugó
És akkor még a gumit nem tettem ide, mert még nem biztos, hogy sérült. Mindez csak azért bosszant, mert ma vidékre kellett volna mennem és egy csere nyári gumival, ami szerintem nincs is centírozva, inkább nem megyek...
Bocs, hogy hosszú voltam, de nagyon felbosszantott. Pláne a kártérítési eljárás: 3 munkanapomba kerülne. Kerülne, ha lenne fotó/videófelvétel a helyszínen, 2 tanú, és persze üknagyanyám hiteles aláírása, stb.
Csepel Védgát utca - Rollingtrade Kft.
Mindenféle gumi van, szó nélkül adnak a listaárból 10-15% engedményt.
Én tavaly a Metroban vettem Kormoran gumikat, darabját 11000,-ért. Szerintem jók.
Érdemes felniket is venned, mert a mai gumik nem igazán szeretik a le-fölszerelést, max 2-3-szor. Gondolom annyit azért Te sem mész, hogy a harmadik szezon után dobnád el a NYÁRIT, mert az itt a szűk keresztmetszet.
A felni bárhol nézed 10550,- (volt tavaly). DE érdemes elmenni egy bontóba (12000,-/4db), vagy szintén Rollingtrade, vagy Snowfox -kedvezménnyel.
Most, hogy lassan elmúlik a tél, nem tud valaki valahol valami jó kis téliguma akcióról? A lényeg, hogy olcsó legyen, és jobb, mint a télinyári. Nem rodeózni akarok, csak Ausztriába megyünk síelni, és nem akarok hóláncot feltenni egy 10%-os, behavazott emelkedőn.
Kívánom, hogy évek múltán is a "jó döntéseink" dobozban legyen a tegnapi határozat!
Egyébként anno 2002 nyarán az én Nejem is befejezettnek tekintette az autókeresést; miután a Thalicsba beleült. Én még vagy három hétig kerestem "ész" érveket arra, hogy miért ne; de nem találtam. Így lett a miénk ez a faros (és olajos) menyecske. Lassan közeledünk a 30000 km-hez de még mindíg öröm beleülni, és autózni egy jót! (Túl a kötelező feladatokon.)
Hali mindenkinek!
Gyorsan peregnek az események, és úgy tűnik Fortuna segédletével februárban már jómagam is Thalia tulajdonos leszek! Röviden a lényeg: hosszas tervezgetés, számolgatás és a családi kupaktanács (a nejem és én) egyöntetű véleménye alapján tegnap egy tesztvezetést követően befizettem egy Thaliara! :-) Már régóta szemeztem ezzel a tipussal, különösebb bajom sosem volt a külsejével, még a farával sem! De mindenképp ki akartam próbálni, mielőtt belevágtam volna. Tömören: tetszett! :-) Meg is rendeltem. Hárs metál színű lesz, nejemnek nagyon tetszik. Február 1. felében vesszük át.
Ezzel kapcsolatban rögtön egy kérdés: a KRESZ szerint kötelező tartozékok közül mit kapok az autóhoz, és mit kell nekem megvennem? (EÜ doboz, háromszög, izzókészlet stb.)
Ja és ha már lesz kocsi, megyek a klubba! :-))
Virgoncz