Szerintem egyáltalán nem. És biztos, hogy szépen meg lehet festeni utána. A kérdés csak annyi, hogy abból a fajta műanyagból kijön-e majd. De szerintem kijön. Vagy majd a gyurmába öntöd? És abból kijön?
Ne halgass senkire, próbáld ki:-))))
Aztán majd számolj be!!!
Ebben teljesen igazad van: drága mulatság! Azonban engem már régóta foglalkoztat egy gondolat - bár elég röhejesnek tartottam először-, miszerint kölcsönkunyerálom a szomszéd unokájának homokozójátékait, és a kis formácskákat (amiből a "homoksütit" süti) kiöntöm gipsszel, de legalábbis készítek 1-1 lenyomatot gyurmába... amikor ezt előadtam a otthon, erősen próbálták visszafojtani a paripahangokat- megjegyzem nem nagy sikerrel -, így elbátortalanodtam... tényleg lökött 5let??
A Margit körúton vettem, én sem találtam drágának.
Azt mondta valaki, hogy 4 kg 400,-, akkor tök jó ár.
Szívesen vennék még formát, de olyan drágák és pl. karácsonyi macikat nem öntesz csak egyszer:-( Max. 2* , de akkor már elláttad a családot is:-))
Sziasztok,
dolgozom:-(((
Bömzi, köszi:-)
Képzeljétek, tegnap öntöttem gipszkeretet. Elvileg jó lett:-)Majd kifehéredik, ahogy szárad, ugye?
Én hobbyboltban vettem 1 kg gipszet 99,- Ft-ért.
Egyébként korábban azt mondták, hogy modell gipszet kell venni, de nem tudom, hogy hol.
Holnap elmegyek az OBI-ba és megnézem. Úgyis kell venni vmi akasztó félét, amit majd bele lehet rakni.
Én is szeretnék a jövő hét elején keretet önteni, a formát már kinéztem, de: gipszet ugye nem muszáj a hobbyboltban venni? (úgy sejtem, hogy ott drágább lenne-bár ez nem biztos...) Egyáltalán, milyen gipszet vegyek???
Sziasztok, mindenkinek sok gratula szép új alkotásokhoz!
Én már a karácsony lázban égek, nincs is nagyon kedvem már őszi témájú dolgokba belevágni, ráadásul készül egy monstrum keresztszemes alkotás, már hetek óta és _muszáj_ év végére elkészülnie, ez eléggé leköti minden időmet...
De pihenés képpen most tervezgetem a karácsonyi lakásdekorációt, tavaly mindent az üvegfestés uralt, most inkább decoupage-osra venném a hangulatot.
Kérdés: mik a tapasztalatok az üvegre dekupácsolással? nem lesz foltos? mire kell vigyázni? muszáj ráncmentesnek lennie, mert pl. a mécsestartót átvilágítja a gyertya és az nagyon kihoz minden hibát, nem?
saját bevált módszer:
vizet teszel edénybe, erre szórod a gipszet, valamivel többet (térfogatilag), mint a víz volt. Egy kicsit hagyod belesüllyedni – így kevésbé lesz csomós, aztán kavargatod, csomómentesre. Sűrű palacsintatészta állagú legyen, ha sűrübb, akkor nagyon gyorsan köt, de annyira, hogy még időd sincs rendesen formába önteni. Ha meg híg, akkor csak beöntöd, a formát kissé megrázod és olyan egyenletes lesz, hogy ihaj!
A mennyiséget úgy próbálhatod ki, hogy a formába vizet öntesz, aztán ezt a vizet bele egy edénybe. Ennyi térfogatnyi gipsz fér bele (de ez már víz+gipsz legyen).
Minél hígabb, annál lassabban szárad, 15-30 perc után kiszedheted a formából, de még napokig szárad utána.
Bátran vágj bele, én is túl sokat vacakoltam előtte. Az első öntés túl híg lett, a második túl sűrű, de a harmadiktól már tökéletes! :-))
Lányok,
1 kg gipszből kb. hány keretet lehet önteni? Mondjuk az egész keret akkora, mint egy negyed szalvéta.
Nem tudom, hogy bele merjek-e vágni az öntésbe.
És főleg hogy kell. Csak összekeverem vízzel+fakanállal v. kanállal és öntöm a keretbe és aztán hagyom száradni? Mennyi idő alatt szárad ki?
Rincike nem kifejezetten elmélet inkább csak ötlet ado...
amit lát a scann azt felviszem a netre is. már harmadszorra nézegetem nagyon kedves kis darabok))nemcsak gyerekszobai dekorácio...
Súsájngörl
Nagyon szépek a képeid, a kistigris és szalmakalapos egyenesen csodás
Pihe
én is kiváncsi vagyok egy kis elméletre
Ma beszerző körúton voltam hét végén végre én is kreatívkodom, mert már nagyon hiányzik, sőt kedd délután jelentkeztem az Eszék utcába 2 órás foglalkozásra (itt a selyem festést és üveg festést is ki szeretném próbálni végre mert mindkettő nagy vágyam) meg még egy két dekopács ötletet kérni tőlük. Szóval remélem jövő héten én is dicsekedhetek néhány munkával. Szép hétvégét mindenkinek.
Lányok az ovonéni uj kreativ tanfolyásra jár az elsö alkalommal a papirokkal és festékekkel foglalkoztak.tudott még ujat mutatni,megérte,hogy az ovoda beiskolázta öt.
ha érdekelne benneteket ,akkor stzivesen bescannelem és feltöltöm egy tárra-megtekintésre.hétvégére megkaptam a pakkot-tovább gondolkodásra és megcsodálásra..
Sajnálom a kistigrist, de mindenféle boltban szalvétákat keresek, talán egyszer belefutok valahol (vagy előkerül Piglet).
Szalmakalapost kaphatok? :-))Én is küldök neked olyanokat, amiből több van. :-))
Camea, a kistigrises szalvétának csak egynegyedén van a tigris, sajnos. Úgyhogy nem tudok Neked küldeni belőle:-(
A szalmakalapos, hungarocell keret, mőgé ragasztottam egy lapot, befestettem és így tettem rá a szelvétákat. Kép, a konyhámban lóg.:-)
Biztos azért látszik úgy, mert a keretre nyúlik a kalap. Olyan szalvétám még van:-)
moes kattints a linkre és veddki belöle az indexforum hut a http után a community vershots maradjon és akkor láthatod a képeket...camea bosszant engem is nekem is kevereg egy csomagom a tiéddel együtt még hármat feladtam és egy valaki még mindig nem kapta meg ráadásul az budapesten maradt nem ment vidékre..én sem értem
Köszi:-) A link jó, csak amikor felteszem, még nem lehet rögtön látni. Kb. fél óra.
Van még a szalvétából asszem. Lehet, hogy nem egész, de szívesen adok belőle.
Pihe, a levél kivágott. És a tigris nekem is a kedvencem:-) Köszönöm Andreának /nem tudom a nickjét/ a szalvétát:-)))))))
A saját készítésű ajándék vagy dísz nemcsak olcsó, hanem sokkal személyesebb, mint a készen vásárolt ajándék.
Arról nem is beszélve, hogy tudományosan bizonyított tény, hogy a kreatív tevékenységek aktivizálják a boldogsághormonokat.
...........
Egy cikkből másoltam. Éreztem én azokat a boldogsághormonokat! :-))
Susájngörl lemeóztalak, nagyon szép. Az a szalmakalap az egy plusz szalmakalap, ugye? Nem kép. És oh, a vágyott tigrisem. Sajna Piglettel nem tudunk összekeveredni, pedig ígért nekem egy tigrist. Neked nincs több? A kicsi fiam imádná. Szóval szépséges.