Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1257

Itt, az építőiparban a "középvezető" kb. a "conducteur des travaux" beosztásnak felel meg. A "réunion de chantier"-kon, de nem csak ott, a francia nélkülözhetetlen ! Hogy valaki tud angolul vagy nem, az nem változtat semmit a dolgon. Akármilyen "tapasztalt magyar szakember" vagy, kétlem, hogy "piston" nélkül találsz ilyen állást. Viszont, ha jól ismered Sarkozy-t... :-)

Előzmény: Törölt nick (1256)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1256

Nem tudom Fr.o-ban hogyan vannak az adók,de egy bruttó bér hány %-t adózom le? Pl ha keresek tisztán 3000 eurót,akkor az hogyan alakul bruttó szempontjából?!

Még azon is meditáltam,hogy ha ez a munka nem jön össze,akkor csak úgy elküldöm egy-két francia cégnek az önéletrajzomat. Építőiparban vagyok középvezető 8 éve,építettem már pár dolgot mint lakóépületet,autópályát, irodaházat, bányát. Vajon hogyan állnak egy tapasztalt magyar szakemberhez aki éppen nem tud franciául,de mondjuk angolul igen?

Előzmény: tutyizsüdit (1255)
tutyizsüdit Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1255

Lehet, hogy "úgy általában sok tud", de nem szeretik kimutatni :))) Hamar meg fogod tapasztalni a franciák hazafiasságát nyelvtudás terén :)

Szóval, már most kezdj tanulgatni en francais un petit peu :) Még azt is jobban díjjazzák saját tapasztalataim szerint, ha csak nyökögsz valamit franciául...

Előzmény: Törölt nick (1254)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1254

Megkérdeztem anno az interjún hogy nem probléma-e a francia nyelvismeret hiánya.Erre azt a választ kaptam,hogy akikkel gyakran beszélnem kell azok tudnak angolul,meg úgy általában sok francia tud angolul.

Egyszer Marseillében egy Auchan áruházban megkérdeztem egy olcsóbb ékszernél hogy arany-e: This is gold? De nézett rám mint a birka. Aztán mondtam neki: What is made of? Valamit válaszolt franciául,de nem értettem,de szerintem ő sem a kérdést. Ezt hogy gold még a 94 éves öreganyám is tudja aki életében nem volt külföldön. Elvártam volt egy no gold vagy yes goldot,de semmi.

Előzmény: Rufella (1253)
Rufella Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1253

Hm...egyik ismerôsömet 1 évvel azutàn értesitették, hogy beadott egy CV-t. Lehet akkorra üresedett meg egy hely, akkor volt szükségük valakire.

Màr többen mondtuk, hogy furcsa dolog Fr.o-ba jönni dolgozni, ha nem ismerjük a nyelvet. Elképzelhetô, hogy mégis vannak olyan munkahelyek, ahol az angol a fontosabb. Mint példàul az EuroDisney-ben. Oda csak perfect angol tudàsuakat vesznek föl, még a hotelekbe is (portàs, szobalàny, butikosok), persze valamennyit kell, h tudjon franciàul is, hogy megértesse magàt, aztàn idôvel majd ragad rà több is.

Előzmény: Törölt nick (1252)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1252

Szia!

Nem gáz,hogy fél év után hív fel a cég,hogy érdekel-e még? Ez arra normális? Csütörtökön hívtak,azóta hallgatnak! Ilyen nehezen hozzák meg a döntést. Vagy mire várunk? Nem értem.

Még egy kérdés: Franciaországban mennyire gáz hogy az ember csak angolul tud?

Előzmény: cdeva (1251)
cdeva Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1251

Szia!

Szerintem diploma, szuletési anyakonyvi kivonat, onéletrajz kell majd, esetleg ajanlolevél. De ok pontosan megmondjak, mire van szukséguk. Ha hiteles forditas kell, szolj, én ezzel foglalkozom. traduction@evadeak.com vagy 0608658600.

Sok sikert!

Udv,

Eva

Előzmény: Törölt nick (1241)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1250

Diplomabol az eredeti biztos kell és természetesen a hiteles forditas is, de a cég ugyis megmondja majd, hogy mit kérnek. Altalaban diploma, utlevél és szuletési anyakonyvi kivonat az alap.

Előzmény: csengevagyok (1249)
csengevagyok Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1249

Szerintem diplomarol fenymasolat, utlevel, kb ennyi.

Viszont jo tudni, hogy lakast berelni eleg nehez kezdo munkavallalokent, mert a tulajok altalaban a biztos (tobb eve vagy legalabb 6 honapja zajlo) munkaszerzodessel rendelkezo berloket reszesitik elonyben, es az is alapkovetelmeny hogy a lakber a fizetes egyharmadanal kevesebb legyen.

Előzmény: Törölt nick (1241)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1248

En is csak vicceltem, nem kell semmi rosszra gondolni !

Billy

Előzmény: lafille toulousaine (1247)
lafille toulousaine Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1247

:) köszi, de nem pasizni megyek...

mindenesetre bárkivel szívesen találkozom :)

további szép napot!

Előzmény: Törölt nick (1236)
ashtonfr Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1246

Szia!

Én korábban internetes kávézóból írtam e-mailt a páromnak, de skypeoltunk is, ami ugye sokkal életszerűbb a telefonálással ellentétben és olcsóbb is. Rengeteg ilyen netes üzlet van itt Párizsban is.....megpróbálható ez a verzió is, ha van otthon gép és kamera...

Előzmény: Csupan80 (1217)
ashtonfr Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1245

Üdv mindenkinek!

Párizsban lakom kb. 2 hete...(18. ker. Blv. Ornano ) ...korábban már terveztem, hogy ide, Franciaországba jövök ki dolgozni. Most sikerült kijutnom. Sajnos a nyelvtudásom elég gyenge, ennek ellenére kérdezném, hogy egy McDonald's-ben mekkora gondot jelentene ez a hiányosságom. Budapesten 3 évig mekiztem, egészen jan. elsejéig. Szóval nem kezdőként próbálkozom. Tudom milyen a munka...akár éjszaka is. Esetleg, ha lenne olyan fórumozó, aki már dolgozott vagy jelenleg is dolgozik McDonald's-ben vagy hasonló gyorsétteremben kérem, legyen szíves írjon néhány sort a lehetőségekről, a feltételekről és a fizetés nagyságáról. Interneten regisztráltam már, mert úgy tudom néhány helyen csak így lehet jelentkezni. Sokat jelentene a segítség!!! A választ előre is köszönöm!

Balatoni Gábor

balatoni.g@indamail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1244

Igazad van. 23.30-kor irtam enyhén fàradtan.

Bàr erre a hibàra ez kevés.

Előzmény: Törölt nick (1243)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1243

"Kodàly dilyat kapott"

Te is jobban megtanulhatnád a saját nyelved, "alpesi" ! :-))

Előzmény: Törölt nick (1242)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1242

Jo estét 'napot' Mindenkinek,

A hétvégén voltam egy magyar bulin, ahol a pàrizsi

Raszputyin vendéglo volt primàsa adta magàt egy roma

cimbalmossal egy francia bogossel meg a lànya-egy csodàlatos

teremtmény, kiséretében.Jo zene, lelkes nézosereg, de a lényeg:

A cimbalmot egy francia ma 84 éves ember gyàrtotta,aki az itteni

magyarok àltal készitett amator film eljuttatàsa utàn a Duna TV-hez,

Kodàly dilyat kapott.Akkor jàrt életében 1szer Mo-gon.

A cimbalmot jobban ismeri mint a feleségét és kineveti sajàt

honfitàrsait a francia nyelv mindenekfolottiségéért.

Hihetetlen, egy francia beleakad a magyar kulturàba és csak

nyomja;megtanulja a nyevet jol és belefog egy cimbalom faragàsàba.

Hàt részemrol a lagnagyobb elismerés!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1241

Sziasztok!

Egy francia cég keresett meg vezetői állással kapcsolatban,állásinterjún voltam már kétszer Pesten,aztán fél év után most hívtak fel,hogy érdekel-e még a munka. Elég komolyan veszik az ügyet,mert korábban felhívták a volt mukahelyeimet. Milyen papírok kellenek majd a munkavállaláshoz? Mit fognak kérni?

üdv,

ballator Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1240

Sziasztok!

Január 25-27 koncertezünk két kisebb zenekarral párizsi klubokban!
Szeretettel várunk titeket is, szívesen megismerkednék ott élő magyarokkal.http://www.myspace.com/iparkutyaha kérdésetek van: ballator@gmail.com
üdv, Balázs

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1239

Egy épitöiparral (csöszereléssel, légtechnikàval) foglalkozo cég, amely àllomànya ugy 30 - 35 fö itt a környéken....

:-)

Előzmény: Rufella (1237)
Uliana Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1238

Sziasztok!

Jó lenne találni magyarokat a normandiai Saint-Lö városban.

Annak német testvérvárosában, Aalenban élek - félúton Budapest és Párizs között.

Gyakoriak a látogatások a két város között, évente 2-4 közös program van.

Ezek szervezéséhez keresek franciául jól beszélö aktivistát.

Üdv.

Uliana D.

Rufella Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1237

Mi ez a magyar cég ?

Előzmény: Törölt nick (1236)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1236

Hello petite fille !

Jo hogy jössz ! Itt Cornebarrieu-ben és Bauzelle-ben van 2 hàz, ami tele van magyar fiukkal.....

Itt dolgozik egy magyar cég, és a szàllàsaink elég közel vannak "hozzàd".......

:-))

Előzmény: lafille toulousaine (1230)
almart Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1235

Koszonom,hogy valaszoltal. Akkor megnyugodhatok,nem fog kelleni aramatalakito,tudjuk hasznalni a dializisgepet.

Előzmény: Dobri (1234)
Dobri Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1234

Ilyenek vannak.

Előzmény: almart (1233)
almart Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1233

Ilyen -----------> dugo van a gepen is,ahogy elnezem a kepet passzolnia kell. Ez a schuko dugo,amirol irtam. Ilyenek vannak Franciaorszagban is?

Előzmény: Dobri (1232)
Dobri Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1232

Üdv!

Mivel ennek a típusnak nem tudom a hivatalos nevét,így lefényképeztem.:)

Tehát a két pólus között felül ott kiáll egy 2,5-3cm-es henger a földelés.A vékony dugó belemegy,de a teljes körös csak akkor ha van ennek egy lyuk rajta.

Előzmény: almart (1231)
almart Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1231

Sziasztok!

Tanacsot-segitseget szeretnek kerni.

Nyaralni szeretnenk Franciaorszagban. Kislanyunk vesedializis kezeles alatt all,a dializisgepet vinnunk kell magunkkal. A konnektorokkal kapcsolatban lenne szuksegem segitsegre. Milyen tipusu konnektorok vannak Franciaorszagban? Az a fajta "schuko" dugo van a gepen is,ami pl.  Mo.-n a laptopokon,porszivokon vagy akar a hosszabbitokon is talalhato. Mivel a gyereket minden este gepre kell kapcsolni,a megerkezes napjan mar nem lesz idonk adaptert-atalakitot venni,ha a konnektorok nem egyeznek.

Tudtok errol valamit bovebben mondani?

Remelem erthetoen fogalmaztam,tudjatok mire gondolok.

lafille toulousaine Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1230

sziasztok!

én teljesen új vagyok itt és gondoltam írok, mert 2 hét múlva megyek ki Colomiers-be au pair-kedni egy családhoz :) tehát szívesen találkoznék Toulouse környékén élö magyarokkal!

szép napot nektek! :)

csabiniki Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1229

Sziasztok családunkkal együtt szeretnénk kiköltözni farnciaországba,de egy-két kérdésre nem találtunk választ.Pl:Telket szeretnénk vásárolni és épiteni rá.Ennek mi a menete?Ha megvettük,tehetünk- e rá mobilhomot és ha odaköltöztünk tudunk-e munkát vállalni, lehet-e francia állandó lakhelyünk,bölcsibe és óvodába hogyan lehet beiratni a gyerekeket és ez mennyibe kerül?Előre is köszi a válaszokat!Csabi és Niki

tutyizsüdit Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1228

Még egy kérdés, más témában :)

Találkozott már valaki a Ticket CESU-vel?

Engem az interneten keresztül való működése érdekelne - szintén nyelvi nehézségek miatt :(

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!