Itt, az építőiparban a "középvezető" kb. a "conducteur des travaux" beosztásnak felel meg. A "réunion de chantier"-kon, de nem csak ott, a francia nélkülözhetetlen ! Hogy valaki tud angolul vagy nem, az nem változtat semmit a dolgon. Akármilyen "tapasztalt magyar szakember" vagy, kétlem, hogy "piston" nélkül találsz ilyen állást. Viszont, ha jól ismered Sarkozy-t... :-)
Nem tudom Fr.o-ban hogyan vannak az adók,de egy bruttó bér hány %-t adózom le? Pl ha keresek tisztán 3000 eurót,akkor az hogyan alakul bruttó szempontjából?!
Még azon is meditáltam,hogy ha ez a munka nem jön össze,akkor csak úgy elküldöm egy-két francia cégnek az önéletrajzomat. Építőiparban vagyok középvezető 8 éve,építettem már pár dolgot mint lakóépületet,autópályát, irodaházat, bányát. Vajon hogyan állnak egy tapasztalt magyar szakemberhez aki éppen nem tud franciául,de mondjuk angolul igen?
Lehet, hogy "úgy általában sok tud", de nem szeretik kimutatni :))) Hamar meg fogod tapasztalni a franciák hazafiasságát nyelvtudás terén :)
Szóval, már most kezdj tanulgatni en francais un petit peu :) Még azt is jobban díjjazzák saját tapasztalataim szerint, ha csak nyökögsz valamit franciául...
Megkérdeztem anno az interjún hogy nem probléma-e a francia nyelvismeret hiánya.Erre azt a választ kaptam,hogy akikkel gyakran beszélnem kell azok tudnak angolul,meg úgy általában sok francia tud angolul.
Egyszer Marseillében egy Auchan áruházban megkérdeztem egy olcsóbb ékszernél hogy arany-e: This is gold? De nézett rám mint a birka. Aztán mondtam neki: What is made of? Valamit válaszolt franciául,de nem értettem,de szerintem ő sem a kérdést. Ezt hogy gold még a 94 éves öreganyám is tudja aki életében nem volt külföldön. Elvártam volt egy no gold vagy yes goldot,de semmi.
Hm...egyik ismerôsömet 1 évvel azutàn értesitették, hogy beadott egy CV-t. Lehet akkorra üresedett meg egy hely, akkor volt szükségük valakire.
Màr többen mondtuk, hogy furcsa dolog Fr.o-ba jönni dolgozni, ha nem ismerjük a nyelvet. Elképzelhetô, hogy mégis vannak olyan munkahelyek, ahol az angol a fontosabb. Mint példàul az EuroDisney-ben. Oda csak perfect angol tudàsuakat vesznek föl, még a hotelekbe is (portàs, szobalàny, butikosok), persze valamennyit kell, h tudjon franciàul is, hogy megértesse magàt, aztàn idôvel majd ragad rà több is.
Nem gáz,hogy fél év után hív fel a cég,hogy érdekel-e még? Ez arra normális? Csütörtökön hívtak,azóta hallgatnak! Ilyen nehezen hozzák meg a döntést. Vagy mire várunk? Nem értem.
Még egy kérdés: Franciaországban mennyire gáz hogy az ember csak angolul tud?
Szerintem diploma, szuletési anyakonyvi kivonat, onéletrajz kell majd, esetleg ajanlolevél. De ok pontosan megmondjak, mire van szukséguk. Ha hiteles forditas kell, szolj, én ezzel foglalkozom. traduction@evadeak.com vagy 0608658600.
Diplomabol az eredeti biztos kell és természetesen a hiteles forditas is, de a cég ugyis megmondja majd, hogy mit kérnek. Altalaban diploma, utlevél és szuletési anyakonyvi kivonat az alap.
Viszont jo tudni, hogy lakast berelni eleg nehez kezdo munkavallalokent, mert a tulajok altalaban a biztos (tobb eve vagy legalabb 6 honapja zajlo) munkaszerzodessel rendelkezo berloket reszesitik elonyben, es az is alapkovetelmeny hogy a lakber a fizetes egyharmadanal kevesebb legyen.
Én korábban internetes kávézóból írtam e-mailt a páromnak, de skypeoltunk is, ami ugye sokkal életszerűbb a telefonálással ellentétben és olcsóbb is. Rengeteg ilyen netes üzlet van itt Párizsban is.....megpróbálható ez a verzió is, ha van otthon gép és kamera...
Párizsban lakom kb. 2 hete...(18. ker. Blv. Ornano ) ...korábban már terveztem, hogy ide, Franciaországba jövök ki dolgozni. Most sikerült kijutnom. Sajnos a nyelvtudásom elég gyenge, ennek ellenére kérdezném, hogy egy McDonald's-ben mekkora gondot jelentene ez a hiányosságom. Budapesten 3 évig mekiztem, egészen jan. elsejéig. Szóval nem kezdőként próbálkozom. Tudom milyen a munka...akár éjszaka is. Esetleg, ha lenne olyan fórumozó, aki már dolgozott vagy jelenleg is dolgozik McDonald's-ben vagy hasonló gyorsétteremben kérem, legyen szíves írjon néhány sort a lehetőségekről, a feltételekről és a fizetés nagyságáról. Interneten regisztráltam már, mert úgy tudom néhány helyen csak így lehet jelentkezni. Sokat jelentene a segítség!!! A választ előre is köszönöm!
Egy francia cég keresett meg vezetői állással kapcsolatban,állásinterjún voltam már kétszer Pesten,aztán fél év után most hívtak fel,hogy érdekel-e még a munka. Elég komolyan veszik az ügyet,mert korábban felhívták a volt mukahelyeimet. Milyen papírok kellenek majd a munkavállaláshoz? Mit fognak kérni?
Január 25-27 koncertezünk két kisebb zenekarral párizsi klubokban! Szeretettel várunk titeket is, szívesen megismerkednék ott élő magyarokkal.http://www.myspace.com/iparkutyaha kérdésetek van: ballator@gmail.com üdv, Balázs
Mivel ennek a típusnak nem tudom a hivatalos nevét,így lefényképeztem.:)
Tehát a két pólus között felül ott kiáll egy 2,5-3cm-es henger a földelés.A vékony dugó belemegy,de a teljes körös csak akkor ha van ennek egy lyuk rajta.
Nyaralni szeretnenk Franciaorszagban. Kislanyunk vesedializis kezeles alatt all,a dializisgepet vinnunk kell magunkkal. A konnektorokkal kapcsolatban lenne szuksegem segitsegre. Milyen tipusu konnektorok vannak Franciaorszagban? Az a fajta "schuko" dugo van a gepen is,ami pl. Mo.-n a laptopokon,porszivokon vagy akar a hosszabbitokon is talalhato. Mivel a gyereket minden este gepre kell kapcsolni,a megerkezes napjan mar nem lesz idonk adaptert-atalakitot venni,ha a konnektorok nem egyeznek.
Tudtok errol valamit bovebben mondani?
Remelem erthetoen fogalmaztam,tudjatok mire gondolok.
én teljesen új vagyok itt és gondoltam írok, mert 2 hét múlva megyek ki Colomiers-be au pair-kedni egy családhoz :) tehát szívesen találkoznék Toulouse környékén élö magyarokkal!
Sziasztok családunkkal együtt szeretnénk kiköltözni farnciaországba,de egy-két kérdésre nem találtunk választ.Pl:Telket szeretnénk vásárolni és épiteni rá.Ennek mi a menete?Ha megvettük,tehetünk- e rá mobilhomot és ha odaköltöztünk tudunk-e munkát vállalni, lehet-e francia állandó lakhelyünk,bölcsibe és óvodába hogyan lehet beiratni a gyerekeket és ez mennyibe kerül?Előre is köszi a válaszokat!Csabi és Niki