Január 26.-án írtam a fórumon az olaszországi Hamichord MC3 orgona vásárlás kálváriámról.1 hete megérkezett a hangszer.Rendőrséggel fenyegetőző olasz nyelvű levelemre végre válaszoltak.Sűrű elnézést kértek,mindenféle szállítási bonyodalmakra hivatkozva.Aztán már volt TNT nyomkövetés és 4 napra rá megjött.Teszek majd fel róla képet.A tisztesség úgy kívánja,hogy ha megírtam,hogy ez a cég nem szállítja le a megrendelést,akkor most ez a vég is ide tartozik. 2,5 hónap után megjött!!Bosszúság azonban maradt utána,mert a mai napig sem számlát sem adásvételi papírt nem tudtam tőlük kicsikarni. Ez még egy külön harc lesz a NAV-val,mert cégre vettem,és most nem tudom a könyvelésbe a számlát mellé tenni.A másik,hogy a beígért 2 év garanciát is adott esetben hogy lehetne érvényesíteni.Remélem nem lesz rá szükség.
Motor megfordítás nem működött. Viszont kivettem a rugót és most jó, de majd kellene alulra a rugó mert a felső rugó nem jó alulra túl hosszú és sűrű. Néztem USA-ban van javítókészlet a rugóval és a filc meg az alátét. Tudtok valahol európában hol lehet ilyet beszerezni? És még kellene egy távtartógyűrű is felülre, mert most ugyan nem megy fel annyira a motor de ha kopik a tárcsán a gumigyűrű, felmehet annyira hogy a forgórész hűtőlapátjai beleérnek az armatúrába.
Most néztem, hogy a forgórész sem ugyan olyan. Így egyszerűbb átfordítani a motort hogy a polc felett legyen és ne alatta lógjon. Köszönöm a segítséget.
Akkor nekem nem jó helyen van ha jól sejtem. Mivel nekem a motor a polc alatt lenne a dobrotor esetében és úgy áll mint a tölcsérnél, nem úgy mint a rendes leslie-knél ezért a rugó ott kellene legyen alul hogy felsegítse a forgórészt, ugye? ugyanolyan rugó van benne a mindkét oldalon, átrakható vagy a tölcséres motornál kisebb esetleg?
Sziasztok, tegnap este sikerült összevezetékeznem a leslie egységet a relével és a trafóval. A relé jól működik viszont van egy problémám. Mivel ez orgonából kivett egység oldalra fordítva rendesen működik, de ha hanyat fektetem a kis motor nem megy fel rendesen csak a gumitárcsa pereméig és nem hajtja a tárcsát. Ahogy nézem a kis motor tengelyén van egy rugó. Gondolom ez nyomja vissza a forgórészt. A rendes fekvő leslie-k motorjában is van ilyen rugó, vagy műtsem ki mert fektetve nem kell hiszen a forgórész súlya elég hogy lehúzza? Lehet e miatt nem megy fel hogy a rugó és a forgórész súlya már sok egyszerre? Egyébként így néz ki:
A Legend nagyon műanyagul szól ott nekem az elsőnél. Nincs itt előbbrelépés klónok terén, inkább hátra! Na meg amit az az izgálga dobos összekasza-boszál alatta, hát semmi köze nincs Joey slow koncepciójához. :(
"reménykedek, hogy sikerül kibányászni az MC3-ból"
No! Az nagy eredmény lenne!
Bár lehetséges hogy ez is linux alapú, vagy valami speciálisan az orgona hardverére átírt változat és akkor kevés sansza van, de egy próbát megért biztos.
A felvételből visszahallatszik hogy jó közeli mikrofonozású, hogy legyen dinamikája, pulzál rendesen. Szóval lehet a szimulációkban is erősebbre állítani.
Pár hónappal ezelőtt vettem egy használt Hamichord MC3 orgonát amiben a számomra eddig is legjobbnak tűnő szimuláció a VB3 második verziója van telepítve. Szerintem ez áll a legközelebb az eddig általam kipróbált klónok közül az eredetihez (legalábbis az A102-L122 kombinációhoz, amit élőben is ki tudok próbálni. Ami az első változat hibája volt, hogy a felső másfél oktáv nem "sír" eléggé, azt itt klassz módon orvosolták. A lezli szimulációja is klassz, de elég sok mindent át kell majd állítanom rajta, mert pl. túl erős a lüktetése, de biztos vagyok benne, hogy sikerül belőle kihozni a számomra elfogadható maximumot. Sajnos a VB3 II plugint nem lehet megvásárolni, de reménykedek, hogy sikerül kibányászni az MC3-ból és be tudom illeszteni a Cubase-be.
Pl. a Vb3 kellemesebb tónusú (888000000, c3, kis drive) hangjával ellentétben kifejezetten keményen és bántóan szól, hát ha még fullra húzzuk az összes drawbar-t. Nálam a szoftver részét képező - talán - előfok jelszintjét le kellett venni a felére, hogy ne torzítson durván (alapból tökig rá van tekerve). Levéve is kemény és túl fényes, pl. blues-ra szerintem tökéletesen alkalmatlan. Tolakodik, sok a magas, kevés a mélyközép. Plusz ez is beáll a műanyag hangú szimulációk sorába, egyszer sem inspirált, inkább idegesített.
Azért adtam neki egy esélyt, mert én a vb3 hangképét nem tudom szépen kikeverni élőben, alul búg mint a veszedelem, fölül meg erőtlen, eq-val pedig - vélhetően a hozzá nem értésem miatt - szintén valahol mindig rossz.
A lezlije sem jó, vb3 szimulációja sokkal kellemesebb a fülnek.
Mivel 7 év elteltével sikerült végre befejeznem leslie építési projektemet, és nagy örömömre egész jól szól, így az eddig használt Solton cuccom eladóvá vált. Kérlek terjesszétek, hátha érdekel valakit.