Én meg jól megszívtam velük, mert a régi (eladott) lakásom után az adóhalasztást csak dec 31-ig kaptam. Ha addig nincs lakhatásim, fizethetek az apehnak 1 millát. Pedig nem lesz miből, hiszen lakásra költöm, de ezt nem hiszik el lakhatási nélkül. Ekkora faszságot!!!!
A két időpont között mi történik? Mi az ami 4 hónapig tart? A lakhatási engedély kell csak nem? Ez tart eddig vagy van még valami, ami ilyen hosszú időt vesz igénybe?
Visszahívtak, és rákérdeztem: 2003. dec. 31. a műszaki átadás, 2004. április meg a beköltözés várható időpontja. Az új kivitelezővel már lezárultak a tárgyalások, ha jól értettem, de a szerződést még nem írták alá, s addig még nem publikus a cég neve. Erre is ki fognak térni a körlevélben, amit hamarosan megkapunk.
Egyébként sikerült tisztázni a tároló körüli félreértéseket, és megkaptam a lakás pontos új árát is. Kaszinóba menjek, vagy bankot robbantani? :)
Hát nem örülök annak, amiket olvastam, de sejtettem hogy valami nem stimmel az építkezés körül. Okulva a beszámolódból, elkezdem bombázni(immár sokadszor) a CP-t, a szerződéskötést illetően. Ezek után amiket írtál, mindenképpen beszerzek egy szeerződéstervezetet, mielőtt a véglegeset aláírnám. Mem örülnék sem egy kisebb, de egy nagyobb lakásnak sem.
A kivitelezőt tekintve elég pesszimista vagyok. Szerintem az 1-2 hétből lesz 1-2 (vagy több) hónap is. Tavasszal, az építkezések tetőpontján igencsak nehéz MEGFELELŐ kivitelezőt találni.
A Kleopátra ház megitélésem szerint, kb. minimum 1 hónap mulva lesz készen, tehát ha esetleg ők folytatnák a munkát, ez akkor is legalább még 1 hónap csúszást jelent.Mivel a munkálatok kb. 1 hónapja már állnak, én még a jövő tavaszi átadást is megkérdőjelezem.
Nogyogyasz koszi a beszamolokadat. Tanulsagos ez is. Jo tudni hogy ezert nem halad a melo. Ja es szerintem sokkal jobb hogy most derult ki hogy hulladek a kivitelezo es nem kesobb. Ezek utan remelem felkerik a Cezar-haz vagy a Kleopatra kivitelezojet, es azokkal epitenek tovabb. Az elozo epuleteknel nem volt keses. Es ha mar a projekt vezeto ceg uaz akkor lehet a kivitelezo is uaz meg ebbol kovetkezoen a hatarido betartasa is. :))
9. A D épületre még mindig nem készült el az értékbecslés.
10. A mai Népszabadságban van egy cikk a XIII. kerületi lakásépítésekről. Illusztráció egy fénykép a CP építkezéséről, képaláírás "Tízmilliárd forint értékű lakóházegyüttes épül a Béke téri járműjavító helyén", de a szövegben egy szóval sem említik.
1. A D épület áttervezése során nagyobb lett a lakásom 3.5 nm-rel, ennek megfelelően az ára is emelkedett. Nem írtam alá a szerződést, gondolkodási időt kértem. Vagy lenyelem a békát, és örülök a plusz négyzetmétereknek (a konyha + nappali lett nagyobb ... fogalmam nincs, miből teremtsem elő a különbözetet), vagy elállok a szerződéstől, és visszakapom az eddig befizetett pénzt + kamatot.
2. Hazajöttem, elkezdtem számolgatni, mindennek tűnt, csak arányos emelésnek nem. Visszahívtam az ügyvédet és mindenkit ... kiderült, hogy kicsit elszámolták az új árat, kb. 1 millióval. Most ott tartanak, hogy a naponta használt nyilvántartásukban nem szerepel az a tény, hogy én egy tárolóról is előszerződtem. Hétfőn visszahívnak, hogy mi a helyzet, és mennyi is a pontos új ár.
3. Azért áll az építkezés, mert kivitelezőt váltanak. Az eddigi csapat túl lassan dolgozott, és elfogyott az a türelem, amit eddig tanúsítottak irántuk. Tárgyalnak az új kivitelezővel, ha minden jól megy, akkor 1-2 hét múlva ők folytatják az építkezést. Az átadás várható új időpontja 2004 első negyedéve helyett 2004 április. A teljes első ütemre, tehát E és D épület együtt épül.
4. Anyagválasztás, építésszel konzultáció stb. minden lesz, de csak a kivitelezőváltás lezajlása után, mert az most fontosabb.
5. A garázsok méretéről a műszaki embert kérdezzük, ő ma nem volt bent. Az egyik szoba falán láttam egy méretezett alaprajzot a -1-es szintről, 310 szélesnek rémlik a nagyobbik beállóhely mérete, de erre nem esküdnék meg.
6. A belső park csak a lakóké, a feljárat valamilyen módon ellenőrzött lesz. Első körben csak a lakók használhatják a fitnesztermet, uszodát satöbbit, a lakók és az üzemeltető döntése lesz majd, hogy utcáról betérő vendégeket fogadjon-e, vagy sem. (Gondolom ez lesz a vége, ha nem akarunk harmincezres közös költséget fizetni havonta.)
7. Elkelt minden tároló, bár volna még igény újabbakra is.
7. Én alapvetően nyugodt ember vagyok, ellenkező esetben nagyon dühös lennék, amiért úgy hívtak be szerződést kötni, hogy nem említették a megváltozott feltételeket.
Csak megerositeni tudom Nogyogyasz velemnyet az Arpad hazrol. Az lehet hogy kb. ugyanakkor kezdtek, de ott tudtommal mar januar vegen szerkezetkesznek kellett volna lenni az erdeti hatarido szerint. Ugyhogy csusznak eleg jol. Semmivel nem allnak jobban mint mi.
Megjött a CP-től a számla, sajna nem a Banknak küldték. Mondták, hogy küldenek ide papírt, oda papírt stb., mondtam, hogy egyszerűbb, ha besétálok vele a Bankba.
Mondtam nekik, hogy a Bank miután megkapta a számlát 9 nap múlva fizet. Azt mondták, rendben, úgy állítják ki a számlát. Számla kelte: április 4. Postára adás: ápr. 7. Én megkaptam: ápr. 8. A bank megkapja: ápr. 9. (ma). Fuzetési határidő: ápr. 14.
Szóval összedőlt ... múlt hétvégén már eléggé ferdén állt, látszott rajta, hogy nem sokáig bír dacolni a viharos erejű széllel.
Az Árpád-ház építése szerintem korábban indult. Tavaly nyár végén jártam náluk az értékesítési irodában, és akkor már készen állt az alapozás 3 szint mélységben. Egyébként a napokban néztem, hogy az ottani fizetési ütemezés a készültségi fok mellett dátumokat is előír, így ők március közepén már 70% befizetésénél tartottak, bár tisztán készültségi szint szerint csak 30% lett volna.
Én azért vagyok kicsit borúlátó, mert anno egy építésszel készült interjúban azt olvastam, hogy ideális esetben a teljes építési idő 40%-a jut a szerkezetkész állapot elérésére, és a maradék 60% a belső kialakításra megy el. Ehhez képest (írta ő) általában elhúzódik az építkezés, és a végén kezdenek hajrázni, aminek a minőség látja a kárát.
Ha nem hívtak még szerződést kötni, akkor szerintem csörögjél rájuk. Én is így tettem, ennek köszönhetem a pénteki időpontot.
Tegnap délután 14.00 körül jártam arrafelé, sehol semmi mozgás nem volt. Szerintem már 3-4 hete semmit sem csinálnak. Mindössze annyi változás történt, hogy a gyalogosokat védő fa szerkezetet a járdán összedűtötte a szél.
Szerintem kizárt dolog, hogy ilyen tempó mellett ebben az évben elkészüljön bármelyik épület is.
A legidegesítőbb, hogy a környékönkön mindenütt gőzerővel dolgoznak. (Római-kert, Tisza ház...) A Római-kertet nem egészen egy hónapja kezdték, és már most hasonló szinten van, mint a CP. Nem is beszélve az Árpád-házról, vagy a Semiramisról, amiket szintén tavaly októberben kezdtek és már lassan tető alá kerülnek. Jó lenne, ha Nőgyógyász megkérdezné, miért állnak a munkával is , nem csak aszerződés kötéssel, hiszen így is jelentős csúszásban vannak.
Az E (C) vasalata ránézésre elkészült, csak ki kell önteni betonnal ... a D épület területének egyik fele viszont még földbuckákkal van tele, a másik felére meg épp hogy lefektettek néhány vasat egy rétegben, tehát messze van a térhálótól, és a falak helyén sincs még kiállás. Az eddigi tempóból kiindulva kb. 4 hét, mire ebből kész alapozás lesz.
Egy dolog miatt nem bánom, ha az E épület előbb elkészül: a második általában jobban szokott sikerülni, bármiről is legyen szó ;-)
En is elovettem ezt az alaprajzot es mertem. Elso szamitasaimbol nekem M 1:438 jott ki. Mondjuk ezt azert nehez kitalalni mert egy darab meret nincs megadva. Igy csak a tarolo teruletebol lehet kiindulni. Az meg eleg kicsi. Ugyhogy ezek utan azt vettem figyelembe hogy neked M 1:530 jott ki meg azt hogy a rajz M 1:250 -es es valoszinu hogy azt felere kicsinyitettek es nem valami tortreszre, igy M 1:500 -al szamoltam. Ebbol nekem az jott ki hogy 325x550 cm. De akkor majd meglatjuk hogy Nogyogyasz az ottani alaprajz alapjan mit mond.
Muszakistol ugy kerdeztem hogy az elso utem hogy fog haladni.
Tehat bocsi ha jol emlexem azt kerdeztem hogy az epuletek mikor lesznek szerkezetkeszek. Ugyhogy tudtommal a D epulet is ugy fog keszulni. Kulonben meg nincs nagyon lemaradva. Meeg az E -nek sincsen meg az alapozasa. A C lepcsohaznal meeg nincs lebetonozva. Es tudtommal a D -nel is le vannak rakva a vasak csak ra kell onteni a bentont es elsimitani. Igen es a teljes elso utemre gondolom a dec vege a hataridejuk. De valoszinu hogy eloszor mindent az E-n csinalnak meg mert azt mar kicsit regebben kezdtek el eladni. A jovo honapban nekem mar egy eve lesz hogy alairtam az eloszerzodest. Ehhez kepest Te nagyon jol allsz. :)
Halvány reménysugár felcsillanását látom az utolsó hozzászólásokban.
Nem tudom, eddig hova aggódtam. Eredetileg is idén novemberre ígérték. Ahhoz képest nem sokat csúsznak!
Akkor irány VÁLASZTANI!
Na igen ... ez így szép és jó az E épület vonatkozásában, de engem a D érdekelne igazán, annak az alapozása meg gyerekcipőben jár. Ahhoz képest, hogy állítólag párhuzamosan dolgoznak a kettőn, és a december végi határidő a teljes első ütemre vonatkozik ... na majd rákérdezek erre is pénteken :)
na ez jo kerdes. En regrol mintha olyanra emlekeznek hogy ezt az anyagvalasztast meg a modositast egyszerre akarjak lezavarni jollehet a ket dolgot valoszinu nem uaz az ember csinalja. De ebben nem vagyok biztos hogyan lesz.
Nogyogyasz jegyzetelj:
kerdezd akkor meg hogy a burkoloanyag valasztas es a falak meg konnektorok tologatasa az egyszerre lesz? Meg igertek valami konzultaciot is epitesszel ugye a faltologatas miatt hogy egyaltalan lehet-e vagy nem vagy mit lehet.
Errol kerdezd meg oket. Elore is koszi mindannyiunk neveben!
meeg valami a valaszthato anyagokkal kapcsolatban. Szoval miutan a Prontos2000 Kft. rabolintott. Kuldik ki mindenkinek a levelet hogy lehet egyeztetni idopontot. A levelek mar allitolag meg is vannak. Na azszem ennyi.
kerdeztem mikor lehet a valtoztatasokat kerni es a mintakollekciobol valasztani?
Azt mondtak hogy mar kesz van a mintaterem a mintaanyagokkal, ott tartanak hogy a Prontos2000 Kft. - ez a projektvezeto ceg - megnezze a kitett anyagokat es azt mondja hogy azok olyan minoseguek amilyet nekunk igertek.
Muszakis emberke azt mondta hogy telleg ev vege a hataridejuk. Ok vezettek a Cezar haz es Kleopatra haz projektet is azokkal tudtommal nem csusztak ugyhogy remelem ezzel sem fognak sokat csuszni.
Meg meeg egy:
En: - Mikor lesz szerkezetkesz az epulet?
Muszakis: - Hat igen most all a melo, ugy kb 1-2 het mulva elkezdik felhuzni a falakat. Kb egy szint felhuzasa 10 nap, ugyhogy azt mondta onnantol hogy elkezdik a falhuzast kb 100 nap mulva szerkezetkesz a haziko.
Ezek szerint akkor nyaron szerkezetkesznek kell lennie.