mi majdnem sikeresen vettünk egy 280CE-t '73-ból Az autó Mo-n állt egy alkoholista fazon kertjében, illetve a ház elött - volt többek között 914-es Porsche és 1-2 bogár is, osztrák fazoné volt, megbeszéltük, hogy megyünk, árban megegyeztünk voltunk nála kétszer Bécsben (zsetonnal a zsebünkben), de nem jött össze, mert az a f@szkalap elment otthonról
Évenként jártunk vissza az autót megnézni Aztán egyxcsak már nem voltak ott Az ÖK megelégelte a sok "roncsot" és elvitette a roncstelepre az összeset!!! Azt hiszem Enesén a bontóban szedték szét... :-((((
Egyébként amiért én is néztemaz autót, az az hogy nem volt széthajtva, láttam még mielőtt szétszedték volna, és nagyon szépen futottak az ívei, nem volt lekonyulva sehol, sajnos a sok állásban szétrohadt.
Egy öreg szaki kókányolta az autót mielött megvetted, és én is mondtam a Lacinak hogy a hátsó ívek nagyon csúnyán lettek összefoltozva. Ugyanis nem coupé, hanem limuzin javítóívet használt, és nem ziknizte össze a felületeket, hanem simán átlapolta, de belülről a csomagtér felől még a sorját sem húzta le. Minden karosszériajavítás gyanús, amikor a lakatos úgy adja oda a kocsit, hogy már húz egy réteg gittet a javításra, mondván ne kezdjen el rozsdásodni. Arra ott a cinkkromát.
elöl tarélylemezek, sárvédők, küszöbök, padlólemezek, ajtók alja, hátsó ivek kivül belül, fél csomagtér padlólemez, hátsó köténylemez
ezeket cserélte, ezenkivül amit javitani kell
sajnos valaki már nagyon összekokányolta, aminek a kijavitássa sokkal nehezebb volt mint az összes többi munka hozzá
1év a fényezőnél:
miután kihozta az iveket kb 10-12 szer telibe fujva alapozóval majd ujra lecsiszolva, néhol lemezig, aztán fényezés sötét szinre, hogy kiadja a hibákat és lássuk hogy néz ki, majd ez lecsiszolva , ismét 2-3 szor telibe fujva alapozóval csiszolás stb.
közben akatrész beszerzés:
motor berlinből, szélvédő, féltengely, stb, stb
miután beszereztem rengeteg alkatrészt kellett vegyek egy komplekt autót hogy nagyrésze meglegyen(ugyanolyan coupe)
ezutén már csak néhyány száz apróságot kelett beszerezzek
a harmadik év az összeszerelés:
ami a legkönnyebben ment a motor:
a haver kijött segiteni, amig felvette a szerelő nadrágot, bedobtam a motort egyedül(sokat mondok hogy 10 perc) ami talán a legegyszerübben elvégezhető müvelet
(a legnehezebb a középkonzol behelyezése)
nagyon féltem a villamoságtól ahoz képest elég jól ment (ez volt az egyetlen aminél aazt hittem segitséget kell hivjak)
tehát most nem kezdenék bele mégegyszer és amikor 15-16 ezer euroért látok egy autót elgondolkodm hogy nem is olyan sok érte
Én akkor nem éreztem gyorsnak! De ha belegondolsz, három hónapon keresztül heti min. 30 óra munkával, minden beszerezhető utángyártott lemezzel (két első sárvédő, küszöbök, hátsó sárvédők, hátsó doblemezek, három ajtó alsó rész külső, és belső+ egy teljes tábla 0.8-as lemez), jól felszerelt műhelyben inkább lassú volt mint gyors! :)
Csak kitartás! Nekem egy nyár alatt elkészült, igaz minden szabadidőmet ebbe feccoltam, és egy barátom is akinél csináltam jócskán besegített! De ami a legfontosabb, hogy a limuzinhoz sokkal olcsóbb az alkatrész, mint a coupéhoz! Egyébként akkoriban én is szemeztem azzal a 250ce-vel, de mire a limuzin elkészült, annyira tele volt a t...m mindennel aminek négy kereke van, hogy lemondtam róla.
Akkor mi már találkoztunk! Tőlem vitted el a radiátort! A coupé hűtője volt a kocsimban, mert a sajátját valaki átszúrta egy vasrúddal. Azt hitték hogy kidobott roncs, kevesen gondolták hogy autó lesz belőle!
na ma beszéltem Zolival! a 300SE külsőleg teljesen original A belsejáén annyi lett változtatva, hogy az ülés belső része nem bör volt, most az, illetve, hogy most komlpett börrel bír, igaz nem MB-vel... Azt mondta élőben lényegesen jobban mutat, mint képről!
mondjuk szvsz fekete külsőhöz piros belsőt tudnék elképzelni...
Aki újitott már fel állólámpást az nem találja drágának.
Én 3 éve 450e-ért vettem a coupet mondván hogy egy kis kasznizás, egy fényezés és 2-3 hónap van egy coupem valamivel több mint 1 miláért
enél több mint 2-szeresét költöttem rá, ebben nincsennek benne az indirekt költségek(csak garázsbérlet 200e, de ha havi 10 lett volna akkor csak az 400e lett volna), nincs benne a saját munkám, 1 éve szintem minden hétvégémet ezzel töltöttem és még igy sem vagyok megelégedve az eredménnyel.
Szerintem egy eredeti állapotban lévő állólámpás FELBECSÜLHETELEN ÉRTÉK!!!
Bár nem állok úgy anyagilag, de ha lehetne 0 km-es állólámpást rendelni választható felszereltséggel a mai E class ára közel akkor akár hitelbe, vagy valahogy megszerezném rá a pénzt
Ennek a hirdetésben szereplő gépnek szerintem csak annyi a "vétke" hogy nem egy keresett model, pl egy 280E vagy 240D 3.0 vagy mondjuk egy coupe
De ha valaki egy 4 hengeres benzinest akar annak szerintem jó vétel