Keresés

Részletes keresés

Rokko_ Creative Commons License 2006.12.22 0 0 5836
Dubaiba azért nem utazok el:)
Előzmény: goldilox (5835)
goldilox Creative Commons License 2006.12.22 0 0 5835
IRON MAIDEN Comment On Desert Rock Festival Confirmation

A Megadeth után a Maiden is ellátogat jövőre a Közel-Keletre :

Posted on Thursday, December 21, 2006 at 22:53:42

As reported earlier today, IRON MAIDEN are confirmed as the first headliner of the Desert Rock 2007 festival, which set to take place March 9-10, 2007 at the Dubai Country Club in Dubai, United Arab Emirates. The band will play on March 9th and headline over THE PRODIGY, STONE SOUR, IN FLAMES, MASTODON, CHILDREN OF BODOM, LAUREN HARRIS and JUNKYARD GROOVE .

This will be the fourth Desert Rock Festival in Dubai since it started in 2004 and it will take place at the Dubai Country Club. Tickets will be made available from the official Desert Rock Festival website - desertrockfestival.com - where full details of the festival and site can be found.

Says manager Rod Smallwood; "Maiden have always enjoyed and been prepared to visit and play in new parts of the World and this is certainly no exception. We expect to take the full European stage production and as its our first time there. We will adjust the set to include more of the favourites these fans won't have heard live before along with selected tracks from our new album A Matter of Life and Death which has been very successful in Arabia with a Top 5 Chart entry. As this tour has been so much fun we may even add a couple more special shows in mid-March."

Adds Bruce Dickinson: "This is certainly something new to us as I don't believe anyone from the band has ever played here at all so we're all really looking forward to this. We all enjoy touring where we've always had fantastic support but there is something always a bit special about playing to new fans in a part of the world you'd never really expected to play. It certainly looks and sounds like a great festival and line up and I'm already planning a special BruceAir trip out for this one which will be amazing I'm sure. We're just getting to the end of whats been a brilliant year for all of us and we've had a fantastic reaction to the tour throughout and we 'd like to thank all the fans for their support on the album and the tour. It's been incredible."

Details of the Bruce Air three day trip out to Dubai and the Desert Rock Festival will be posted tomorrow, Friday, December 22nd on Seegigs.co.uk.

Rokakoma Creative Commons License 2006.12.21 0 0 5834

Megnéztem. Tudom.

Előzmény: Rokakoma (5833)
Rokakoma Creative Commons License 2006.12.21 0 0 5833

és hol árúsítják?

Előzmény: 4umos (5832)
4umos Creative Commons License 2006.12.21 0 0 5832
ez EMI oldalán járva vettem észre, hogy az összes korábbi Maiden stúdióalbum (meg talán egy-két live album) akciós áron (1930 HUF) kapható! ráadásul ezek remasterek, számítógépes bónuszokkal. ennyiért szerintem eléggé megéri, főleg annak, akinek vannak elmaradásai eredeti lemez beszerzés téren.
Ripper Creative Commons License 2006.12.18 0 0 5831
Ja, érdekelne a dolog, köszi! Januárban egyeztessünk majd, én másodikától már dolgozom úgyis.
Előzmény: Artension (5830)
Artension Creative Commons License 2006.12.18 0 0 5830

megvan, odaadjam? aztan eldontheted, megeri-e megvenni - nekem a Dickinson sor miatt mindenkeppen kellett, raadasul a Scream for me-vel egyutt tenyleg megerte

a koncertfelvetel nagyon jo, az elo studiofelvetelnek sok ertelmet nem latom en sem, de vajtfuluek elcsamcsoghatnak a kulonbsegeken - ugy tudom, anno is kedvezmenyes aron jelent meg

Előzmény: Ripper (5826)
reality Creative Commons License 2006.12.15 0 0 5829
A Balls to Picasso önmagában valóban idétlen, de ha hozzávesszük, hogy állítólag egy wc-felirat volt két négyzet társaságában, akkor szerintem nagyon is eredeti, tükrözi Picasso munkásságának lényegét. Bruce nyilatkozta egyszer, hogy neki nagyon megtetszett, ezért lett ez az album címe.
Előzmény: RedRiot (5828)
RedRiot Creative Commons License 2006.12.15 0 0 5828
Elég felejthető lemez. Nem csapnivaló, de az Accident/Chemical kettős mellett igencsak haloványka. Ha szereted a Balls To Picassot (de idétlen cím, eh), esetleg spontánabb, egyszerűbb hangzásban meghallgatnád ezeket a dalokat, akkor szerezd be az Alive In Studiot. Ha nem, akkor sem maradsz le semmiről.
Rokakoma Creative Commons License 2006.12.15 0 0 5827

A két lemez 90 % -ban megegyezik, szerintem még hangra is. Én csalódtam emiatt, tök fölösleges volt a két koncertet együtt kiadni.

Maga a koncert nem rossz, egyszerű hangszerelés, semmi cicó.

Ripper Creative Commons License 2006.12.15 0 0 5826
Srácok, monnyatok már vmit B. Dickinson Alive In Studio A-B c. live cuccáról! Elég rosszakat olvastam róla anno - érdemes belefektetni szerintetek?
Levike Creative Commons License 2006.12.15 0 0 5825
Az infinite dreamset jatszottak egy idoben legalabbis ugy remlik egy koncertvideomon rajta van.
Előzmény: feanorthegreat (5812)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2006.12.14 0 0 5824
Ranttalihumppa :D
Előzmény: RedRiot (5822)
t-m Creative Commons License 2006.12.14 0 0 5823

Ez valóban így lehet,de 2005-ben mégis a Prágai T-Mobilba 8000Ft-ét lehetett

jegyett venni. kb: 8000 fő

Graz-ba 54 euróért játszottak 5000 embernek! 

Pedig 2005-ben dupla gázsi volt már javában.

Nálunk valami szponzori nagy probléma van sajnos.

Úgy, hogy én még mindig a NOVA ROCK 2007-ben reménykedem!

Előzmény: Rokko_ (5821)
RedRiot Creative Commons License 2006.12.14 0 0 5822

Egy igen rokonszenves RTTH feldolgozás. A szóló kidolgozottsága külön tiszteletet érdemel. :)

http://www.youtube.com/watch?v=b2e6d120c5I

Rokko_ Creative Commons License 2006.12.14 0 0 5821
Nézd, nem akarok észt osztani, mert nem tisztem, meg nyilván nem is láthatunk át mindent pontosan, de amennyire énhozzám eljutottak - a szervezői szférából - egyes hírek, azok szeirnt a Maiden gázsija (a sikernek, a kevesebb koncertnek, az ős-nótás turnénak, stb. köszönhetően) az utolsó magyar buli óta egyszer csak a duplája lett.
Ha ez nem is 100%-ig pontos infó, nem forintra így igaz, a tendenciát akkor is jól mutatja, ez pedig megmagyarázza, hogy miért is nincs Magyarországon Iron Maiden. Mellesleg ugye most egész Kelet-Európában nem volt.
Nem gondolnám, hogy ez sokat változna a jövőben, sajnos.
Nem kell neki örülni, egyszerűen - jobb híján - el kell fogadni, hogy ez a helyzet
(Metallica sem igen lesz mifelénk mostanában pl. Az okok hasonlóak)
Előzmény: t-m (5817)
feanorthegreat Creative Commons License 2006.12.07 0 0 5820

Man on the Edge szerintem a 95-ös turnén volt nyitó szám. A Virtual turnén szerintem a Futureal volt a kezdett. Szóval valószínűleg 95, Pecsa.

Előzmény: t-m (5819)
t-m Creative Commons License 2006.12.07 0 0 5819

Szerintem a 95-ös Pecsa koncert volt ott volt a Moby Dick előzenekar.

Az E-Klub-ban nem volt előzenekar 98-ban.

Előzmény: Rokakoma (5818)
Rokakoma Creative Commons License 2006.12.07 0 0 5818

Az e-klub volt  a helyszin?

Előzmény: cabanossi (5816)
t-m Creative Commons License 2006.12.06 0 0 5817

Hát remélem 2007-ben is lesz még egy két koncert.

Csak nem hagyják ki az egész közép kelet európai térséget!!!!!

(Cseh és Lengyelország,Szlovákia,Ausztria,Szlovénia,Horváthország,Görögország,

és nem utolsó sorban Magyarország)"Bár hozzánk 2005-ben sem sikerült leszervezni senkinek"

Ilyenre nem igen volt példa az új lemezbemutató turnék során.

Ha nálunk nem jön össze 2007-ben akkor remélem hogy a NOVA ROCK 2007

fesztivál egyik napi fő bandája lesznek.

Ha ez be jönne akkor egy nagyon jó három napos Nickelsdorfi fesztivál lenne

mert valószinű, hogy az egyik nap főbandája DIO lesz a vagyis Black Sabbath Dióval.

Reménykedem, hogy össze jön.

Előzmény: Rokakoma (5814)
cabanossi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 5816
Probaltam felkeszulni a koncertre: csak par nappal az eloadas elott lehetett megvenni a kazit, rovid idom volt, hogy felfogjam az uj lemezt, es, hogy  valamit gugyogjek angolul az uj albumrol. De megfogott a “mjuzik”. Hozta, amit akkor akartam: sotet viziot es egyszeruseget.

Szamitasom bevalt: orakkal a kapunyitas elott ott voltam, elsokent mehettem be, odarohantam a bal oldali kifutohoz: ez Dave helye!

Az elozenekaros Moby Dick alatt mar irgalmatlanul kifaradtam a hatulrol jott nyomasban, de tartottam magamat a korlat es a tomeg kozott. Akik hatra akartak huzni, es az en helyemre nyomulni, azokat sportszerutlen modszerekkel haritottam el.

Akkor ugy ereztem, (es most mar jogosan), hogy ez az egyetlen lehetoseg az eletemben, hogy testkozelben lathassam oket.

A feloras atszereles alatt tovabb nott a nyomas, a lihego, hatulrol nyomulo fanatikusok, mellemben meg a korlat.

Majd: Man On The Edge: iszonyatos nyitas, a zenekar, akit vartam, aki az agyamtol az utolso ujjpercemig tombolt bennem.

Most mar nem birnam ki azt a koncertet: szivrohammal, vagy tudoelegtelenseggel vinnenek el!

De akkor: "hullottak" mellettem az emberek a korlaton (ertsd: a szinpad es a korlat kozotti folyosora kihuztak a biztonsagi emberek az elalelt ifjakat).

Alltam a sarat. Ime a jutalmam:

-         egy szemelyesen, szamomra intezett O.K.  (felfele mutatott huvelykujj) jel Janick-tol, miutan en is ezt mutattam neki. (Mi van, ha lefele forditom? :-). Mindegy, ez van, megkaptam az elismerest.

-         Egy pacsi Dave-tol, mikozben egy szolo alkalmaval leterdelt hivei ele, es megszant engem, mert tul sokat csapoltam-nyujtogattam es ekkor, nagylelkuen, belecsapott a job tenyerembe!!!! 

Termeszetesen a nyomast en sem birtam vegig, kihuzattam magamat az elso sorbol. A legjobb (regi) szamokat mar kintrol hallgattam, elfaradtam. Sok liternyit izzadtam es kg-ot fogytam. Nehany belso szevem fajt a nyomtastol. De megerte.

A Maiden megajandekozott a ’80-as evekben, bohokas ifjusagom kezdeten. Segitett a ‘90-es evek soran, a felnotte valashoz vezeto uton. Venulo fejjel most is szeretem.

feanorthegreat Creative Commons License 2006.12.06 0 0 5815
Igen, jó lenne, ha itthon lenne a koncert, de engem már nem érdekel. Elhatároztam, hogy ezentúl minden turnéjukon ott akarok lenni az egyik koncerten. Ki tudja meddig lesz még Maiden. A Srácok sem lesznek fiatalabbak. Többször felmerült már, hogy abbahagyják, mi van ha egyszer tényleg nem lesz többé MAIDEN????
Előzmény: Rokakoma (5814)
Rokakoma Creative Commons License 2006.12.06 0 0 5814
Én remélem hogy erre kis hazánkban kerül sor.
Előzmény: sandrider (5813)
sandrider Creative Commons License 2006.12.06 0 0 5813

Jogos a kérdésed és a felvetésed. Bárcsak egyszer összeállíthatnám helyettük a szetlistát! Van egy csomó rég elfeledett, hatalmas számuk.

De vajon miért pont most jutott eszükbe eljátszani az új albumot teljes egészében?

Mert egyszer ezt is el kell sütni?

Én nem azok közé tartozom, akiknek kedvencük lett az idei lemez, épp emiatt most meg sem fordult a fejemben, hogy megnézzem őket valahol külföldön.

(persze itthon azért nem hagytam volna ki a koncertet)

A régi lemezes turnéjukat viszont óriási ötletnek tartom, fantasztikus volt hallani tavaly azokat a számokat amiket a fénykorukban szereztek és ugyanígy várom a következő négy album dalait, és azt hogy újra láthassam őket.

És titkon abban reménykedem, hogy hátha eljátszák a teljes Powerslave-et!

Ha már így bejött nekik ez a dolog.

Előzmény: feanorthegreat (5812)
feanorthegreat Creative Commons License 2006.12.05 0 0 5812

A Metallicáról nem szeretnék véleményt formálni itt, mert ez egy Maidenes topik.

Annak idején szerintem sokan voltunk akik a Seventh Son után valami újabb csodát vártunk. Hát a csoda elmaradt. Nálam - és szerintem sokan vagyunk így - a Seventh Son album az etalon. Mit nem adnék, ha egyszer élőben hallhatnám az Infinite Dreams-et!!!  Én fanatikus Maiden rajongó vagyok. Akkor is megveszem a lemezt, ha éppen nem megy túl jól a fiúknak. A Blaze korszak pld. szerintem hallgathatatlan, de hát az is Maiden, ott van a polcon a lemez.

Vannak nóták amik igazán szerintem koncerten ütnek. Ilyen például a Fear of the Dark is. Lemezen átlag, koncerten istenkirály. A mostani lemezről is nekem ilyen a Greater Good of God. A lemezen nem tetszik, de mióta hallottam Párizsban már bejön. A Legacy is jobban tetszett élőben, és 2003-ban Debrecenben a Journeyman is!

Amúgy nem értem Őket, hogy mikor miért játszanak el egy-egy számot. Nem értem például, hogy miért nem játszák az Aces High, a Wasted Years, Infinite Dreams, Holy Smoke számokat. Ezek a maguk idejében nagy slágerek voltak. Emlékszem 90-ben állandóan a Holy Smoke klipje ment az MTV-n. Amikor Dave gumicsizmában gitározik a patakban, hát az állat! 

Előzmény: sandrider (5811)
sandrider Creative Commons License 2006.12.05 0 0 5811

Érdekes, hogy nekem annakidején a Justice okozott csalódást, (a Fekete kevésbé) de azt mondom, hogy bár most tudnának olyat csinálni.

Mára már a Justice-szal sincs semmi bajom, talán kicsit a hangzás fura.

(De hol van a St. Anger-től!)

A Maiden esetében pedig a No Prayer okozott először csalódást, de akkorát, hogy a Fear-t már meg sem hallgattam, csak évekkel később. Nem gondoltam, hogy egy jobb lemez fog következni, valahogy nem hittem már bennük akkoriban. Mikor pedig Bruce kiszállt, megszűnt számomra a Maiden.

De szerencsére jött '99 és újra Dickinson!

Ja, a Fear Of The Dark szerintem is túlértékelt szám. (bár mára már ezzel sincs különösebb bajom)

Előzmény: nomad von Fblodilovich (5810)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2006.12.05 0 0 5810
Persze, hogy szubjektív, nem kell ezen vitázni. Csak kérdezted mi a topikban a vélemény a Fear-ről, én meg mondtam egy másfajtát, én kérek elnézést :)

Ami pedig a feketét illeti, én például a load/reload előtt tartottam gáznak, merthogy akkor még nem is volt load/reload :) És nem sikkből, hanem 15 éve nagy csalódásként ért a Justice után, számomra akkor a Metallica gyakorlatilag feloszlott...
Előzmény: 4umos (5809)
4umos Creative Commons License 2006.12.05 0 0 5809
pont ez az ami szubjektív és teszek rá, hogy ki milyennek tartja a fear albumot meg magát a számot, ha egyszer nekem tetszik. a metallica-nál is sztem sikk fikázni a black albumot. sokan régebben csak a load/reload-ot tartották gáznak, de kicsit később már a feketét is... ha így folytatódik, akkor 10 év múlva már a kill 'em is ciki lesz, vagy mi? hülyeség!
Előzmény: nomad von Fblodilovich (5807)
Rokakoma Creative Commons License 2006.12.05 0 0 5808

Azért a "Fear"-t  élőben  végig ooo-zni, szerintem nem lebecsmérlő dolog.  Nekem  eddig kétszer adatott meg, és bármennyire "túlértékelt slágerszám", nem tudnék elképzelni nélküle Maiden koncertet. Most is lúdbörözik a hátam, elég ha rágondolok.

Gondolom, ha hallottad már saját füleddel, akkor tudod milyen érzés, mikor több ezer ember énekel egyszerre.

Minden zenekarnak megvan a saját "Fear"-je.

Előzmény: nomad von Fblodilovich (5807)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2006.12.05 0 0 5807
Ami a Fear-t illeti, ha jól emlékszem vannak itt páran, akik halálosan unják, és az albumot a banda mélypontjának tartják. Nekem kicsit olyan, mint a Metallica Enter Sandman-je, túlértékelt slágerszám :) De persze kinek mi tetszik :)
Előzmény: 4umos (5803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!