Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2073
de jo ,hogy kipottyant..nekünk volt. a szintetizátor töltöjével használtuk,mert az elemekekkel rövid ideig birta,iszonyu hangos,és csak kicsi darabokat lehetett korongozni vele, a formázástrol nem tartotta a sebességet...stb.stb...megszabadultam töle...
te még olcson nem vetted meg. nemrég 8ezerért láttam. mi még legalább öt éve 1800körül vettük...
Előzmény: Camea (2072)
Camea Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2072
Ma tényleg csak annyi időm volt, hogy kigyönyörködjem magam az alkotásaitokban, és amit Pihe feltett.

Segítsetek nekem, ha tudtok. A ti szemetek másképp működik, mint a tesómé. Szóval a fiamnak szeretnék karácsonyra olyan agyagos készletet. Biztosan láttatok már olyant, valami korongféle van hozzá, meg agyag, meg festékek. Tavaly betettem egyet a Tescoban, úgy 3 ezer Ft körül volt, aztán a pénztár előtt kipottyant a dobozából, szerencsére, mert így láttam, hogy elég gagyi. Ha valahol láttok ilyent, akkor írjátok meg nekem a helyet, meg a "játék" nevét, és árát. Akkor már így el tudom küldeni a tesómat, hogy azt a konkrét dolgot és ott vegye meg, ahol van. Légyszi... köszi...

Kanbéka Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2071
:))
Előzmény: 4Hópihe (2070)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2070
rajtakaptál)-megkérdezem majd ujbol a technikát,mert mire hazaértem a paksamétával elfelejtettem...
halványan dereng,hogy ahol a viasszal van beekarmolva a kép azt utána nem fogja be semmi.azért látszodnak pl a levelek erezetei...
de ez igy elég kuszán hangzik.ha visszaadom az anyagot akkor pontositást kérek hozzá..
Előzmény: Kanbéka (2069)
Kanbéka Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2069
Pihe, mi ez a "viaszfestett" dolog? Mondanál róla valamit?
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2068
mielött azt gondolnátok más tollával ékeskedem,
ez nem az én munkám én csak közvetiteni probálom a vaskos áru tanfolyamot amit lehet scannelni és fotozni azt folyamatosan felteszemamint elkerül hozzám.
Előzmény: frt (2067)
frt Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2067
Hát ezek gyönyörűségesek. Nekem a viaszosak tetszettek a legjobban, de mindegyik gyönyörűséges. Nagy-nagy gratula neked!!!
Előzmény: 4Hópihe (2066)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2066
fent van a neten ,amit igértem nektek papirötleteket az uj tanfolyásrol.
aki nincs a levelezö listán az innen odatalál
:o)
http://zaphod.klubmail.hu/hopihe.htm
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2065
nagyon szépek)))adtál egy-két ötletet)))
Előzmény: vadcicfbi (2059)
titkos524 Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2064
Szerintem nagyon szuperek a képek. Nagyon tetszik mind. Főleg az angyalkások, meg a paradicsom, meg a kagylós cserép, meg a....

A gipszhez csak annyit, hogy nálunk nem volt otthon modellgipsz, így én sima elektromos munkához használatos gipszet használtam. Nekem sokkal jobban bejött, mint utána a modellgipsz. Igaz, nem lesz tökéletesen fehér, csak közel hozzá, de úgyis le van festve...
Egyébként pedig, ugyebár, kinek a pap, kinek a papné, kinek pedig a kántor.

Rincike Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2063
A két kékes virágcserépre gondoltam csak még alszom egy kicsit ::))
Előzmény: Rincike (2062)
Rincike Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2062
Vadcic
Nagyon szépek!!! Az a széles keret az honnan van.
Olyat még nem láttam. A lenolajkence nem kavart be a festésbe és ragasztásba mert akkor én is kipróbálom. Az a kék fehér márványos szerű hogyan készült?
Egy irigy (na nem Hónaljmirigy) csak Rincike
bömzi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2061
OFF...
Szóvalizé.. tegnap volt az a ma, de ez a lényegen nem változtat...
Előzmény: bömzi (2060)
bömzi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2060
Jó setétet mindenkinek, itt az éjjeli bagoly...

Ma én is öntöttem keretet, egy részéhez már az Apu is asszisztált, de a "lényeget" már csak akkor mondta el, mikor már kötögetett az a szerencsés képkeret, vagymi... Szóval azt kérdezte, hogy szerintem ez nem fog-é eltörni? Nagy vállvonogatások közepette közöltem, hogy szerintem mittudomén... mert hogy azt ötölte ki, hogy ilyen "nullaötös" /amúgy szőkenősen leírtam - /me szőke :)))/ kötöződrótból tehettünk volna bele "betonvasat".
Mi a véleményetek????

álmosbömzi

vadcicfbi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2059
mzsperx:Jaj nagyon-nagyon köszi!Már az ujjammal simogattam a plextolt,mert az ecset nekem nem jött be.Nem tudom mikor,de mindenképp vevő vagyok rá!Magánban írnál egy tel.számot meg egy tel.számot a pontosítás miatt?Köszi

Gipszezéshez a következőket:-minden gipsz ki fog fehéredni,ha teljesen kiszárad.Ez radiátoron is pár nap.
A formát elöször lenolajkencével kenjétek ki(apukám gipsszel dolgozik,ő súgott sok dolgot).
Szerinte nem jó a langyos víz,hanem inkább a hideg és inkább kevesebbet önts hozzá,mert a langyostól olyan gyorsan megköthet,hogy nem tudod szépen beleönteni a formába,csomós lesz.
Ő is úgy mondta hogy a vízbe a gipszet-elv működik.Én mondjuk mindig fordítva csinálom.:o)
Minimum fél órát várni kell hogy megkössön annyira hogy ne törjön ha kiveszed.De akkor is nagyon óvatosan vedd ki.
Bármilyen gipsz jó,ami modellgipsz.Nem kell hozzá semmi extra.
Az öntőformáról annyit,hogy amit most vettem 3hete a művészellátóban,mindkettő a sarkánál már eltört,ragasztani kellett,nem ártana tán a minőségre is figyelniük azon kivül hogy minél több pénzt kiszedjenek belőlünk-és ezért morgolódom sokat,mert az ár az nyugati már,de a minőség a keletre mutat.:o(

Csináltam pár dolgot,ha van kedvetek megnézni:itt kezdődnek az újak
A minőségért bocsi,nem mindenhol élesek a képek.

4Hópihe Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2058
igen ) a langyos viz eaz egyik titokés nem a gipszhez a vizet,hanem a vizhez a gipszet és folyamatosan keverni...3kezes melo))de megoldhato)
Előzmény: mzsperx (2057)
mzsperx Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2057
Gipszöntés:
Nálam a bevált recept: laposabb keretbe 2 dl víz, ebbe 6-8 „mérőkanál” gipsz. Erre nekem az van írva, hogy „fél csésze”. A titok a langyos víz, és hogy ne sokáig szarozz vele, mert én az elején azt szívtam meg. Nagyon akasztónak valót venni nem érdemes, nekem a sima fonal bevált. Najó, nem olyan kötni való, hanem amit csomózáshoz használnak.
Az üllői úti művészellátóba állítólag ma érkezik olyan mécsestartó forma, ami karácsonyis mintás lukat tartalmaz, elég drága, nem is tudom, de megnézem.
Az jutott eszembe, hogy összeállhatunk többen, az egyik ilyen formát vesz, a másik olyat, és ha már eleget öntött valaki valami spéci izéből, akkor cserél valakivel. Így már nem is lesz olyan drága, mert tud olyan izét önteni, amilyen formát vett. Ez egy utópisztikus elképzelés, tudom, de némi szervezéssel talán megoldható.

Gipsz árak: tescoban vételezem, 100 ft körül van a 2kg-s modellgipsz...

Vadcic: van egy felesleges dekupázs ecsetem, nem boldgulok vele, mostan itt lakok a művészellátótól kb 2 percre (ahh, jajj neked pénztárcám), szóval ha errejársz, beugorhatol érte, ha kell.

Camea Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2056
Pihe! Huuuuuu, de jó! :-))

Gipsz! Nekem a jó kis meleg panelben is kell legalább 1 hét, amire tökéletesen kiszárad. Ha a radiátorra teszem, akkor 1 nap. Én is próbáltam többfélét, a Tescoban 126 Ft 2 kg, 3 (esetleg 4) rendes méretű keretre elég, meg néhány kis gipszformára, vagy kicsi keretre.

Előzmény: 4Hópihe (2053)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2055
csomozott karkötök akit érdekel dobjon meg egy méllel.)bescanneltem.
frt Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2054
Piglet: csak most volt érkezésem, hogy végignézzem a képeket, hát nagyon-nagyon ügyi vagy, a locsolókannak megragadta a fantáziámat...
Előzmény: Törölt nick (2026)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2053
Aquila én hasonloan vagyok ezzel.
ráadásul akiket megajnádékozhatnék vele vagy szintén zenész vagy nem bukik ilyesmire...én már a lépcsöházba is raktam ki képecskét..

Camea jo hirem van...csak teknöc ernö hozta a csomagot,azért jött ilyen lasan...most hozta fel egy orája a fima levélszekrényböl.köszönöm a segitségedet...
modellgipszböl fehérböl nekem is kétféle van. az egyik vaoban fehér is lesz a másik elég koszos küllemü.
hamarosan láthato lesz egészen egyszerü formában amit igértem nektek a papirok felhasznlásárol a tanfolyam elsö leckéjének anyaga,amit az ovonénitöl kaptam...linkelem majd.
Előzmény: Kanbéka (2050)
mouser Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2052
a gipsz is lehet rossz, de leginkább azt javaslom, hogy nagyon-nagyon vékonyan kenjétek ki az öntőformát (belülről (-: ). de tényleg nagyon vékonyan, különben a festéssel lesz problémátok. én mindig így öntöm a kereteimet, és eddig ilyen kivételi problémám soha nem volt. (najó, egyszer-kétszer túl vastagon kentem a formát, és foltos lett a festés)
Előzmény: johevi (2041)
Súsájngörl Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2051
Az elsőt, ami nem akar fehéredni a Margit krt-on vettem. Valóban kijött kb. 1/2 óra után, de azóta semmi változás. Nálam gázkonvektor van, most már bevittem a szobába a konvektor elé, de reggel még mindig nem volt fehér.

Aztán tegnap vettem az OBI-ban modellgipszet, ez volt ráírva + hogy extra fehér, finom szemcsés. Abból tegnap este öntöttem, az is kijött, reggel még az sem volt fehér, de az talán még nem baj.
Gyanús volt nekem is, azért is vettem egy másik fajta gipszet is.

Lehet, hogy nem jól kevertem össze?

Az újság , ami a nemfehéredő alatt van, állandóan vizes.A másikat nem figyeltem.

Előzmény: Rincike (2049)
Kanbéka Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2050
Én csak irigykedve olvaslak benneteket, mert nem tudom, mit csinálhatnék ezekkel a képekkel. A múltkor alkottam kettőt, de már nem fér el a konyhában, akinek pedig szántam ajándékba, kiderült, egy négyzetcentiméter szabad hely nincs a konyhájában a képeknek:(( Pedig annyi ötletem lenne...
Rincike Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2049
Bocs a mafla kérdésért de:
Biztosan modellgipszet vettél?
Csak azért kérdem mert én ma vettem a közeli festékes boltban és arra kérésemre hogy kérek 5 kg gipszet az volt a kérdés hogy milyet: és sorolt 3-4 féléta modellgipszen kívül az fehér és most a fűtési szezonban gyorsan és jól szárad.
Azért drukkolok
R
Előzmény: Súsájngörl (2045)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2048
Susajngörl

elvileg 15perc után kiborithatod és a radiátor mllett másnapra kiszárad teljesen...

Előzmény: Súsájngörl (2045)
Rincike Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2047
Az előző válaszok szerintem is igazak, de velem egy formánál előfordult, hogy hibás volt mivel az egyik sarka mindíg beletörött. Azt a formát azóta nem is árulják. Szóval sok türelem és esetleg egy újabb forma...
R
Rincike Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2046
Piglet
Még tegnap kigyörörködtem magyam képeidben de a hozzászólásomat elnyelte a föld vagy inkább az éter::)))
R
Előzmény: Törölt nick (2026)
Súsájngörl Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2045
Sziasztok,
Pihe, Piglet, nagyon szépek lettek az új művek
:-)))Gratula!

A gipsszel kapcsolatban, mennyi idő alatt szárad ki? Csütörtökön öntöttem és még mindig nem fehér
:-(
Van még remény?
És elfelejtettem az akasztókát képlékenyen beleszúrni és később /ami kb. 10 perc volt / már nem ment bele:-(

Előzmény: 4Hópihe (2044)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2044
csak elég,ha vizes az öntöforma.
szerintem mindnyájan jártunk már igy,hogy beleragadt...nyugtasd meg a kedves feleséged...)))
nekem 5böl 1 biztosan beletörik,de minimum a sarka letörik...legutobb sniccerrel utána vágtam,hogy a hiba eltünjön rola.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!