Keresés

Részletes keresés

lilák Creative Commons License 2005.04.25 0 0 423
Sziasztok.
Persze ez a sors várt rá, ma a sima moziknak nincs létjogosultságuk. csak kíváncsi voltam ki mit szol hozzá. Ahogy most kinéz kész röhej, bontsák le minél előbb most
már csak elcsúfitja a környéket.
lilák.

Előzmény: bigedy (422)
bigedy Creative Commons License 2005.04.24 0 0 422
Azok között voltam akik utoljára a bezárás előtt neztek filmet ebben a moziban.Az Ál-arc című fimet néztem a párommal.November vége felé volt , marha hideg volt a moziban pedig nem fűtöttek. Jól meg is fáztam.Az a véleményem a bezárásáról, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni.Nosztalgiázni lehet de attól még a mozinak nem lessz pénze az üzemeltetésre hideg lessz és senki sem fog bemenni filmet nézni.Pénzt meg senki nem fog bele rakni, főleg nem az önkormányzat akinek az illetékessége hogy a kerület jelentősebb épületeit megmentse. Tudomásom szerint lebontják és az eredetihez hasonló társasházat építenek a helyére. Alkotmány - ház lessz a neve és az én korosztályom (35éves vagyok) talán még eggy ideig fog rá emlékezni hogy itt mozi volt. :(
Előzmény: lilák (421)
lilák Creative Commons License 2005.04.22 0 0 421
Sziasztok. Mit szoltok hozzá, hogy lebontják sokunk kedvenc Akotmány moziját. Valamikor Bp
legmodernebb mozija volt
lilák
Catman Creative Commons License 2005.04.15 0 0 420
Irtam tegnap nekik mailt, meg nincs a teljes keruletre vonatkozo terv, varnak valami torvenymodositasra, es utana akarjak elkesziteni.
Előzmény: lilák (419)
lilák Creative Commons License 2005.04.14 0 0 419

Sziasztok.

Sajna azt nemtudom.

Hali.

lilák.

Előzmény: Catman (418)
Catman Creative Commons License 2005.04.11 0 0 418

Szia!

Na igen, de nem sok kedvem ezert bemenni a hivatalba. :) Ezert kerdeztem, hogy esetleg neten nem erheto-e el valahol...

Előzmény: lilák (417)
lilák Creative Commons License 2005.04.10 0 0 417

Sziasztok.

Szia Catman

Az önkormányzatnak van vátosrendezési terve érdeklödjél náluk szivesen adnak

felvilágositást.

lilák.

Előzmény: Catman (416)
Catman Creative Commons License 2005.04.08 0 0 416
Sziasztok! Van az onkormanyzatnak varosrendezesi terve (vagy ilyesmi)? Ha igen, online meg lehet nezni valahol?
Lean Creative Commons License 2005.03.26 0 0 415
Én még iskolai rendezvényen is voltam a Dallosba.Anyuék is jártak oda bulizni,a Pamutos ismerőseikkel.Későbbiekben meg a Dunacipő kúltúrjába/Attila utca/,oda néha én is elmehettem velük.Béla bácsi volt a dobos és ő énekelt is.2 vagy 3 tagú volt a zenekar.
Előzmény: JUSTFIRE (411)
JUSTFIRE Creative Commons License 2005.03.24 0 0 414
Azaz !
Aztán úgy lebontották, megse' kérdeztek !

Jó kis könyvtára volt. Meg úgy egyáltalán. Kicsi volt és talán ezért olyan otthonos is.
Előzmény: lilák (413)
lilák Creative Commons License 2005.03.24 0 0 413

Sziasztok.

Dallos Ida Müv ház. A 70-80as évek között minden hétvégén jó kis bulik voltak.

Bontovics Kati, Neoton stb. Jó volt.

kdezsoe Creative Commons License 2005.03.24 0 0 412
A Dallos Ida Muvelodesi Haz? :)
Előzmény: JUSTFIRE (411)
JUSTFIRE Creative Commons License 2005.03.24 0 0 411
Sziasztok !

Volt egy művház a mostani OBI helyén. Emlékszik még arra valaki ?

Mikor is, mikor is? talán a 80-as évek elején, talán egy szombati napon Beatrice-koncert lett hirdetve a helyen. Zenésznek se híre, se hamva még a kezdés időpontjában sem, aztán megjelent Bill, szintén tanácstalanul. Valaki telefonált valahová valakinek a várakozók közül....
Koncert hatalmilag lefújva, Bill csak kaszáljon szépen haza...
Október 22 volt. Erre viszont egészen pontosan emlékszem.
lilák Creative Commons License 2005.03.15 0 0 410

Igy is van.

HAJRÁ LILÁK.

Előzmény: ptillas (409)
ptillas Creative Commons License 2005.03.12 0 0 409

Akit esetleg erdekel a foci, jojjon ma ki a Megyeri utra. A fehervariak ellen jatszuk a tavasz elso merkozeset!

Mindig Újpest, örök Újpest!

Lean Creative Commons License 2005.03.12 0 0 408
Az én lányom a Pozsonyi Oviba jár,meg vagyok elégedve velük.(német nyelv,uszoda,korcsolya,saját sószoba és szerintem még egy előnye van:nem összevont csoportos!)
Előzmény: amamsik (347)
Lean Creative Commons License 2005.03.12 0 0 407
Most találtam ezt a topikot,és én is "régi"Újpestinek érzem magam.Igaz én csak32-ből 29-et töltöttem eddig itt.a férjem is és a lányom is Újpestiek.Nem todtam még végig olvasni mindent,de azt hiszem az én családom itt a "legrégebbi".A nagypapám 1913-ban született Aradi és Munkásotthon sarkon élt(Apukám,Én és a Lányom szintén ott keztük az életünket).
anyika55 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 406

Hát, hiába erőltetem a fejem, arra nem emlékszem.

Biztos be fog ugrani, majd amikor egész mással fogok foglalkozni.

Még eszembe jut a Rendőrséggel szemben volt valami TOTO nevű műintézmény, elöl leginkább a hirig ment, de hátul egy nagyon kellemes kertvendéglő volt.

Egyszer jártam ott Anyukámmal egy rántott szelet erejéig, nagyon kellemes volt.

Lassan-lassan előhívódnak a régen feledésbe merült emlékek.......

Fog ez menni!

Előzmény: kdezsoe (405)
kdezsoe Creative Commons License 2005.03.11 0 0 405

A Munkasotthon es Erzsebet utca sarkon volt egy Kozert, (most is van ABC, csak az nem az) a Kozerttel atellenben levo sarkon volt a BM-nek egy epulete, amit mindig szigoruan oriztek. Na, ezert hivtak azt a Kozertet, rendorsegi Kozertnek...:))

Előzmény: anyika55 (404)
anyika55 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 404

Igen, a süteményesbolt bejön, rendőrségi közért???? nem igazán, de hátha még valami info jön róla, a Munkásotthon is bejön, bár emlékeim szerint keveset jártam ott, az Alkotmány mozi......... fiatalkorom kedvenc találkahelye, meg az Állami Áruház

árkádjai alatti randik, jajjaj de régen volt.

Suliba is ide jártam a Komjáthba, /most aszem Lőrinc u./ utána mentünk - már ha volt pénzünk - a Kornidesz cukiba fagyizni......

És képben vagy, ha azt mondom , hogy az Okmányiroda helyén volt a Magyar Nem-

zeti Bank Újpesti Kirendeltsége, szemben vele a patika?

Az MNB-ben dolgozott Drága emlékű Anyám....

Hát egyelőre ennyi, hátha jön még több újpesti is ide...

Előzmény: kdezsoe (398)
lilák Creative Commons License 2005.03.10 0 0 403

Sziasztok.

Régi Tündér mozi? Bulik a Pannoniában, Bubivban Papp József téren, Szécsényi

téren.Ismerös.Rendőrbodé az Állami előtt.

Lilák.

prosek Creative Commons License 2005.03.10 0 0 402

Sziasztok.

Kdezsoe.

Nekem még a Récsey Gyuszi a haverom volt,sokat bambiztunk a Kék Duna borozóban. Pamut, Gyapjú, Cérna, bulik.Derkovitsban a Beton és Lótaps zenekarok.

Árpád út CSemege meletti Jégpálya.Na mára elég.

anyika55 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 401

Kedves kdezsoe!

Hát, csak halványan, a Szabadság mozi mozi a jobban, a Tűzkerék meg azt hiszem nagyon jó együttes volt. És az újpesti vasúti átjáró melletti MÁV-ra? Ott is volt egy nagyon jó kis "kultúrház" oda is jártunk. Tán igaz sem volt. Mennem kell gyerek reklamálja a gépet.

anyika

Előzmény: kdezsoe (399)
kdezsoe Creative Commons License 2005.03.10 0 0 400

Az regi Alkotmany mozi?

Koncertek az Alkotmany moziban?

Na ennyi mara, nosztalgiazni...:))

Előzmény: anyika55 (397)
kdezsoe Creative Commons License 2005.03.10 0 0 399

Opppsz! A Razda??? A Tanciskola? Az Aprilis4 teren?

A regi Szabadsag mozi?

:))

kdezsoe Creative Commons License 2005.03.10 0 0 398

En, annakidejen Recsey parti voltam... most oreg fejjel, meg Vecsey...:))

En is itt gyerekeskedtem, a Tavasz utcaban, birosag mellett laktunk, most ovoda van a helyen, de a fak MIND ott vannak! es ott az oreg diofa is, ami az udvarunkban volt es amire annyiszor felmasztam... :)

Munkasotthon? Tuzkerek? Bejon? :)

Rendorsegi Kozert? Bejon? :)

Arpad uti sutemenyesbolt? Az Allaminal? Bejon? :)

56? Beloves az Aprilis4 teri sulin? Beloves a Konyves gimnaziumon? :((

anyika55 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 397

Sziasztok Újpestiek!

Emlékszik- e valaki a Kornidesz féle cukrászdára, a fagyijára, krémesére, habosára?Nem emlékszem, hogy a hsz-ok között találkoztam volna e névvel, ha igen elnézést kérek. Na és a Bányagépgyár Sporttelepére?

Emlékszem - a 60-as évek táján - jó hideg teleken a gondnok fellocsolta, olyan jégpálya lett, ott koriztam életemben a legjobbakat.

Egyébként tőzsgyökeres újpesti vagyok, itt születtem 54 éve, innen csak akkor megyek ha visznek. A kertvárosban lakom, csendes nyugodt részen.

Klia kedves!

Tudom, a kérdés nem nekem szólt, de csak így tudtam a beszélgetés fonalát felvenni, elnézés érte.

Szívesen olvasnám régi és új újpestiek beszámolóit, régi emlékeket, és új benyomásokat egyaránt.

Üdv: anyika

Előzmény: klia (393)
MightyRASF Creative Commons License 2005.03.10 0 0 396
Én ugyan pár évvel idősebb lehettem, de osztálytársaimmal mi is bebarangoltuk a városkapunál az épülő metrót. Mai fejjel kicsit ijesztő, hogy miket csináltunk :)
Előzmény: szimpatikus fiatalember (395)
szimpatikus fiatalember Creative Commons License 2005.03.08 0 0 395
Na Üdv Mindenkinek!

Hát senki sem említi,hogy mekkora dolognak számított(nekem spec.12-13 évesen)
az Alkotmányból hazafelé sétálva (a jó kis pallókon a metróépítés miatt)
megállni az Erzsébetnél és a forró kenyeret rágcsálni?
Meg az is milyen furcsa,hogy évekig megszokta az ember,hogy a Munkásotthon utcát
használtuk"főútvonalnak",ami valójában csak arra az időre vette át az Árpád-út szerepét,amíg gyalulták a 3-as helyét.
Milyen izgi volt már 7 évesen a metróépítés kavalkádjában játszani!Soxor belógtunk oda,ahová nem kellett volna...

A Dallos Ida...hányszor láttam ott a Levente&Grillus párost,és de rohadtul untam...

Valahol a Bán Tibor(ma Kassai) u.-ban,van a környékén volt egy pékség,nem emlékeztek rá,pontosan hol?Jó kis kürtőskalács volt ottan!

Ja,egyébként 84 karácsonya élek itt,az ablakomból egy nagy barna házat,és egy kis alacsony,egyemeletes zöldet,a kettő között pedig egy iskolát(ált.) látok,na hol lehetek??

Meg az a jó kis kresz és gokartpálya Kápón..azzal is mi lett...

lilák Creative Commons License 2005.02.17 0 0 394
Sziasztok.Nem tud valaki egy festőművészről valahol az Attila utca és Jozsef Attila utca környékén lakott és újpesti témáju festményeket festett a 70-80as években.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!