Keresés

Részletes keresés

MrJones512 Creative Commons License 2018.11.07 -1 2 1502

Á, lopni amúgy is tudnak - meg is teszik, mint a gép: az aranykezű gázszerelő egyik nap álmában véletlenül megint megnyer egy tízmilliárdos tendert, oszt' máris loptak vegytisztán annyit, amennyit három-négy ilyen évenkénti konzultációval el tudnának csaklizni.

Ezzel nem mondom, hogy konzultációkor nem lopnak, mert azt kizártnak tartom (elvégre a Fideszről van szó, ugye...).

Csak hát ez önmagában még nem lenne indok erre a fajta bohóckodásra.

Viszont két másik okot azért már találtam. És mind a kettő a manipulációról szól.

1. A "konzultáció" maga: elvileg a dolog arról szól, hogy a kormány kíváncsi a te véleményedre.

Más szóval ez annyit tesz, hogy te dirigálsz a kormánynak.

Még másabban fogalmazva: Orbán Viktor a te embered.

A te kutyád kölyke.

És hát ha még nem ugrott be abból a rohadt Tanúból a magyarnarancsos(sic!)-szöveg, akkor idézném: "kicsit sárga - kicsit savanyú... de a mienk!"

Hát így vannak a fidesszavazók Orbánnal: kicsit (nagyon) lop, kicsit lebontja a demokráciát, de megteheti, mert ő olyan kutya (gazember), aki a mi kutyánk (mi dirigálunk neki, tehát a mi gazemberünk)! 

2. Azt ugye tudjuk, hogy a kérdések irányított, értelmetlen/hazug - és tulajdonképp hótt fölösleges - kérdések: ha feltételezed, hogy a kérdések reális kérdések, akkor bizony az átlagember számára csak egyetlenegy válasz létezik rájuk.

Az, amelyiket a kormány is propagálja.

Tehát aki érdemben reagál a kunzultációs kérdésekre, az csak egyet tehet: támogatja. És mivel a kérdések céljai pontosan a kormány szándékaival egybeesnek, hát valójában minden "épeszű" ember támogatja a kormányt.

A két pontot összeadva pedig minden válaszolóban (a népben) beáll az a képzet, hogy neki van egy kormánya, amely az ő akaratát hajtja végre. (Vagy ha épp mégsem, akkor jön a "narancsbeszéd", ugye...). 

És kész is a leválthatatlan kormány.

Előzmény: Törölt nick (1457)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -2 1 1501

Sajnos a reformátusoknál ez nem így van. Ott akárhányszor lehet holtomiglan-holtodiglan... 

Előzmény: robopassmeet (1496)
robopassmeet Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1500

Volt az a kilencvenes is. Addig házasságon belül értelmezhetetlen volt a 'nemierőszak'.

Előzmény: Törölt nick (1486)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1499

Nem feltétlenül kell ilyen misszpicsának lenni, sok olyan családot is ismerek, ahol megbeszélték, hogy a család és a komfortos élet érdekében az asszony maradjon otthon és foglalkozzon a háztartással, a férj meg gondoskodik az eltartásukról. Így ő a munkájával járul hozzá, a férj meg a keresetével. Igazságtalan lenne emiatt a feleséget kisemmizni.

Előzmény: Abszolút Igazság (1490)
ilonka99 Creative Commons License 2018.11.07 0 2 1498

Vagy még több gyerek születne élettársi közösségből . Ami ha jól működik , nem rossz a gyereknek . Csak anyagilag kiszolgáltatottabbak a felek , ha nem kötnek  előre szerződést .

Előzmény: Törölt nick (1478)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -2 0 1497

Mondjuk lehetne kötelezővé tenni. És feltétlenül tartanék képzést arról, h hogyan rombolja a gyereket a válás. Szakpszichológusokat kérnék fel erre, h világosítsák fel az igen tisztelt szülőket arról, h mit tesznek a saját gyerekükkel. aztán ehhez tartva magukat folytassák tovább egymás gyilkolászását...

Előzmény: ilonka99 (1491)
robopassmeet Creative Commons License 2018.11.07 -1 0 1496

A keresztény kánonjogban így is van. Azaz, a pap nem ad férjhez kétszer:-) Éshát, régen ez volt a világi is.

ásítósmacska Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1495

Ez van a katolikus egyházban. :) 

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 0 1494

A malacunk írta, h ott is az asszony pártját fogják többnyire. Valszeg igaza lehet... Nehéz ez... Sokan nem értik meg a ffiakat. Szegényeket, ha csak a saját természetüket hozzák, le himsovéndisznózzák... Pedig csak ffiak... 

Előzmény: ilonka99 (1491)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 0 1 1493

Én azt írtam, hogy az embereket nem érdekli, ha válás után nem házasodhatnak újra, mert vígan elélnek élettársi kapcsolatban a következő partnerrel. 

Előzmény: Törölt nick (1474)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1492

:)

Az ellenkező oldalra elég jó érveket hoztatok, nem volt szükséges tovább erősíteni.

Láttam sok mindent pró és kontra.

Előzmény: Törölt nick (1487)
ilonka99 Creative Commons License 2018.11.07 0 2 1491

Van  házasságmentő izé . Családterápiának hívják . Hogy aztán mennyire hatékony , azt nem tudom .

Előzmény: Törölt nick (1472)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1490

Aki erre vár, az ezek szerint még fenn akarja tartani a házasságot, reménykedve a rendeződésben.

Az elosztással az a baj, hogy csak akkor lehet így elosztani, ha mindketten főleg vagyont vagy jövedelmet tesznek be a közösbe. De mi van, ha a férj keres és a feleség a háztartást menedzseli? És ha csak a körmét építgeti meg szolizik?

Előzmény: Törölt nick (1483)
baculum Creative Commons License 2018.11.07 -1 0 1489

bocs, miről beszéltek?

nem is házasodnak már össze a fiatalok... 

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -3 0 1488

Nahh... Máris itt van a házasság széttrancsírozása, emberi életek megnyomorítása, testi-lelki lefelezése, lefejezése az egykor volt szerelemnek. Ahelyett, h szép emlékét őrizve, behívnák a házasságba a harmadik felet, és mint jó testvérek megosztoznának egymással a ffi férfiúságán és bankszámláján, élnének boldog bigámiában. Se a gyerek nem sérülne, se gazdasági csőd nem lenne, mindenki boldog lehetne. Ehelyett feldarabolják egymást a gyermekek igen nagy bánatára... Hát ez az amikor egyik fél sem nézi a saját gyereke érdekeit. Eddig tart az anyai/apai szeretet... 

ilonka99 Creative Commons License 2018.11.07 0 0 1485

Leírtam már előbb .

Lehet a válási procedúrába akarnak belepiszkálni . Mert ha a gyereknek joga van az anyjához/apjához (  uramisten mé' ne lenne ?! )  , akkor együtt kell tartani őket , hogy a gyerek joga érvényesüljön .  Más logikát én nem találok benne .

Előzmény: Törölt nick (1464)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 0 1484

Szerintem nem vagyok elfogult, sem feminista.

Előzmény: Törölt nick (1476)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1483

Nem is hiszed, mennyien várnak évekig, hátha visszatér a csalfa házastársa.

A többivel egyetértek, lehetne a közös vagyont a hozzájárulás mértékében osztani, nem pedig automatikusan felezni. A hűtlen vigye azt, amit ő betett, de nem többet.

Előzmény: Abszolút Igazság (1473)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1482

Ez igaz sajnos. :(

Előzmény: Törölt nick (1479)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2018.11.07 -1 0 1481

erre mondtam azt, hogy legyen kötelező házassági szerződés a házasság előtt, amiben röggzítik ezeket

de akkor sem kényszeríthetsz két embert arra, hogy együtt legyenek, ha nem akarnak

lehet törvényt változtatni, hogy mi minősül közös szerzeménynek, stb., a többit ld. mint lentebb

Előzmény: Abszolút Igazság (1470)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2018.11.07 -1 0 1480

Valamikor régen már ez is válóok volt, mégpedig az asszony hibájából, nem?

Előzmény: Törölt nick (1477)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -2 2 1478

Nem tom, de nincs következménye. Akárhányszor házasodhatsz! Akárhányszor kimondhatod, h örökké... Aztán megint elválsz, megint kimondod... Ez butaság, és a házasság intézményét erodálja... Én nem engedném. Valóban csak egyszer lehetne az életben! Slussz! Hidd el, nagyobb becsülete lenne... 

Előzmény: ilonka99 (1461)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 0 1 1475

Vagy hetente háromszor túlórázik az irodában Klárikával, a titkárnővel. És szegény kizsigerelt, túlterhelt férj mindezt az áldozatot a családjáért hozza. 

Előzmény: Törölt nick (1469)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -2 1 1474

Már megint b+, mintha nem magyarul írnék... Én a válást tiltanám meg te igen okos? Nem tiltanám. Hogyan lehetne betiltani???

Előzmény: Törölt nick (1463)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1473

A hűtlenség már bőséges indok lenne a hűtlen fél hibájából történő válás kimondására. A 'no fault' tipikus esete az, mikor a nő elmereng, hogy találhatna sikeresebb pasit is és azért akar lelépni, ám korántsem üres kézzel.

Előzmény: Törölt nick (1469)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1472

Pfff... lehetne házasságmegmentő terápia, vagy mittom én... A gyerekek miatt... Mert nekik ez nagyon rossz. Persze van az az eset, amikor nincs más megoldás. De van olyan is, most nagyon sok ilyet látok a környezetemben, h a negyvenes nő meghülyül, beiratkozik vmi önismereti tanfolyamra, és mire elvégzi, válni akar... Elválik, össze-vissza kefél még egyet-kettőt utolsó virágzásában, aztán összeomlik... Némelyik még teljesen ismeretlen fickótól teherbe is esik, és mivel első gyerek, meg is tartja... Nem gondolkodnak... A házasság intézményét meg leszarják.. Valahogy jó lenne visszaszerezni a presztízsét. Van olyan, h a nő a hülye! Sőt! Egyre gyakoribb. 

Előzmény: Törölt nick (1458)
ilonka99 Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1471

Elméletileg: a hatalom a nép véleményére támaszkodva akar intézkedéseket hozni . A nép véleménye meg pont olyan lesz , amit szeretnének a gyakorlati részhez . :-))

Gyakorlatilag: pénzkeresési lehetőség .

Előzmény: MrJones512 (1449)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2018.11.07 -1 2 1470

De van köze. Ha pl. az a derék Béla a maga részéről megtett mindent, de te mégis ki akarsz lépni a kapcsolatból, elvinni a gyerekeket és a házat, akkor én azért vizsgálnám, hogy ki rúgta fel a közös szerződést és kinek nem jár lófac se.

Félreérted: menjen, ha akar, de viselje is a következményeket.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (1462)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 -1 1 1469

Ja, mert mondjuk apu két éve lelépett a szomszéd ribivel és azóta nem fizet egy kanyi vasat sem. De ez nem azonos azzal, hogy mert a feleség akart volna válni.

Előzmény: Törölt nick (1460)
robopassmeet Creative Commons License 2018.11.07 -1 0 1468

Az mit jelent százalékosan?

Előzmény: Törölt nick (1430)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!