“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Mondjuk lehetne kötelezővé tenni. És feltétlenül tartanék képzést arról, h hogyan rombolja a gyereket a válás. Szakpszichológusokat kérnék fel erre, h világosítsák fel az igen tisztelt szülőket arról, h mit tesznek a saját gyerekükkel. aztán ehhez tartva magukat folytassák tovább egymás gyilkolászását...
A malacunk írta, h ott is az asszony pártját fogják többnyire. Valszeg igaza lehet... Nehéz ez... Sokan nem értik meg a ffiakat. Szegényeket, ha csak a saját természetüket hozzák, le himsovéndisznózzák... Pedig csak ffiak...
Aki erre vár, az ezek szerint még fenn akarja tartani a házasságot, reménykedve a rendeződésben.
Az elosztással az a baj, hogy csak akkor lehet így elosztani, ha mindketten főleg vagyont vagy jövedelmet tesznek be a közösbe. De mi van, ha a férj keres és a feleség a háztartást menedzseli? És ha csak a körmét építgeti meg szolizik?
Nahh... Máris itt van a házasság széttrancsírozása, emberi életek megnyomorítása, testi-lelki lefelezése, lefejezése az egykor volt szerelemnek. Ahelyett, h szép emlékét őrizve, behívnák a házasságba a harmadik felet, és mint jó testvérek megosztoznának egymással a ffi férfiúságán és bankszámláján, élnének boldog bigámiában. Se a gyerek nem sérülne, se gazdasági csőd nem lenne, mindenki boldog lehetne. Ehelyett feldarabolják egymást a gyermekek igen nagy bánatára... Hát ez az amikor egyik fél sem nézi a saját gyereke érdekeit. Eddig tart az anyai/apai szeretet...
Lehet a válási procedúrába akarnak belepiszkálni . Mert ha a gyereknek joga van az anyjához/apjához ( uramisten mé' ne lenne ?! ) , akkor együtt kell tartani őket , hogy a gyerek joga érvényesüljön . Más logikát én nem találok benne .
Nem is hiszed, mennyien várnak évekig, hátha visszatér a csalfa házastársa.
A többivel egyetértek, lehetne a közös vagyont a hozzájárulás mértékében osztani, nem pedig automatikusan felezni. A hűtlen vigye azt, amit ő betett, de nem többet.
Nem tom, de nincs következménye. Akárhányszor házasodhatsz! Akárhányszor kimondhatod, h örökké... Aztán megint elválsz, megint kimondod... Ez butaság, és a házasság intézményét erodálja... Én nem engedném. Valóban csak egyszer lehetne az életben! Slussz! Hidd el, nagyobb becsülete lenne...
Vagy hetente háromszor túlórázik az irodában Klárikával, a titkárnővel. És szegény kizsigerelt, túlterhelt férj mindezt az áldozatot a családjáért hozza.
A hűtlenség már bőséges indok lenne a hűtlen fél hibájából történő válás kimondására. A 'no fault' tipikus esete az, mikor a nő elmereng, hogy találhatna sikeresebb pasit is és azért akar lelépni, ám korántsem üres kézzel.
Pfff... lehetne házasságmegmentő terápia, vagy mittom én... A gyerekek miatt... Mert nekik ez nagyon rossz. Persze van az az eset, amikor nincs más megoldás. De van olyan is, most nagyon sok ilyet látok a környezetemben, h a negyvenes nő meghülyül, beiratkozik vmi önismereti tanfolyamra, és mire elvégzi, válni akar... Elválik, össze-vissza kefél még egyet-kettőt utolsó virágzásában, aztán összeomlik... Némelyik még teljesen ismeretlen fickótól teherbe is esik, és mivel első gyerek, meg is tartja... Nem gondolkodnak... A házasság intézményét meg leszarják.. Valahogy jó lenne visszaszerezni a presztízsét. Van olyan, h a nő a hülye! Sőt! Egyre gyakoribb.
Elméletileg: a hatalom a nép véleményére támaszkodva akar intézkedéseket hozni . A nép véleménye meg pont olyan lesz , amit szeretnének a gyakorlati részhez . :-))
De van köze. Ha pl. az a derék Béla a maga részéről megtett mindent, de te mégis ki akarsz lépni a kapcsolatból, elvinni a gyerekeket és a házat, akkor én azért vizsgálnám, hogy ki rúgta fel a közös szerződést és kinek nem jár lófac se.
Félreérted: menjen, ha akar, de viselje is a következményeket.
Ja, mert mondjuk apu két éve lelépett a szomszéd ribivel és azóta nem fizet egy kanyi vasat sem. De ez nem azonos azzal, hogy mert a feleség akart volna válni.
Régen így is volt. A bíróság vizsgálta, kinek a hibájából ment tönkre a kapcsolat, és mennyire indokolt szétválasztani őket. Aztán jött a 'no fault divorce'.
akkor meg lehet változtani a törvényt, de attól még qrvára senkinek semmi köze hozzá, hogy én miért untam meg valakit, vagy engem miért unt meg valaki
azt be lehet vezetni, hogy kötelező valamiféle házassági szerződést írni, amiben lefektetik, hogy ki mit vitt be és mit vihet ki, illetve hogy mi minősül közös szerzeménynek, stb., de azt nem írhatod elő, hogy márpedig kötelesek x ideig együttmaradni, ha tetszik, ha nem