A vízpumpa környékénél szivároghat az 1.4/8V autóknál a víz.
Nem egy egetrengető dolog...
Nem hiszem, hogy megbontatom a gépet emiatt, mert nem biztos, hogy rendesen összerakják... :(
Nekem pénteken délután telefonáltak,hogy kész a kocsi + minden és ha jó nekem, akkor másnap mehetek 08 órára. Ha nem jó a szombat, akkor mehetek hétfőn is.
Természetesen jóóóó volt a szombat.
A befizetéstől 1 hónap, a kocsinak a szalonba érkezésétől 2 hét telt el az átvételig /elég nehezen !!!/.
Szia Paff!
A jóslatom sajnos bejött :-(( 1előre nincs kocsi. A lényeg: péntek volt hivatalosan a szállítási határidő, előtte hétfőn már érdeklődtem, hogy mi újság, akkor azt mondták minden ok, a szállítás nagy valószínűséggel nem csúszik. Ekkor még örültem, de csütörtökön ismét hívtam őket, mikor lehűtöttek, hogy a héten a kocsi már biztos nem jön, pénteken nem szoktak szállítani, hétvégén meg pláne! :-( A csaj csak annyit mondott, ne aggódjak, amint beér hozzájuk az autó rögtön fog hívni. Hát kiváncsi leszek mikor? Arra is kiváncsi lennék, hogy mennek a szállítások körül a dolgok, ugyanis január 14-én úgy előlegeztem le az autót, hogy már KÉSZ volt, tehát a gyártósorrol már lejött, és a kereskedés leadta rá az igényét. Ehhez képest 3 hét alatt törökéktől nem tudott Budapestig eljutni az autó? Gondolom nem a kereskedés hibája a késés, nem is ez piszkálja a csőrőm, hanem az, hogy nem tudni semmit arról, hogy épp merre "jár" az autóm! Lehet, hogy még kint csücsül a gyár udvarán? Nagyon remélem, hogy nem! Amint van hírem, írok!
üdv
virgoncz
Ha segít az infó nekem 10 hónapos korában 7.000 km-rel 1.950.000 Ft-ot kínáltak az autószalonban. 1.4/8V Expression, klímás, metálszín, új ár 2.6 milla. Ja és nem tudták, hogy akkor már egy csomó hiba előjött. Sajnos a Thaliaknak is megvannak a típushibái, erre figyelj!
A 60000 miatt nem kell nagyon aggódni,én is 30-40 ezret megyek évente.Viszont tudsz miatta alkudni.
Ha a motor szépen csöndben megy,meg a kocsi se volt törve vedd meg nyugodtan. A II sorozat nem csak sokkal jobban néz ki elölről,hanem minőségben is jobb lett.Az elsőben elég sok összeszerelési,ill.fényezési hiba volt.
AZT én is sokallanám...:))) Gondolom 60ezer.
Nos, jelentős különbség a megjelenésben van csak, főleg kívül, de belül is más a műszerfal. Aztán ha jól tudom, az I-esek elektromos tükörrel voltak felszerelve, míg a II-esek már csak a "királykategóriában":)
Cserébe jobb lett az elhelyezése pld. az ablakemelő-gombnak. Ilyen apróságok, melyek néha mégis sokat számítanak. De hát kinek mi tetszik.
Nem tudom hogy tegezödhetek-e de gondolom megengeditek.
A közeljövőben szeretnék haszbáltan vásárolni eme szép kis jószágot. (Nekem így tetszik ahogy van).
Lenne pár kérdésem.
Ha valaki tud Thalia II 1400 16V az dobjon már meg egy email-vel (2 milla körül és légkondival)
Mi pontosan a Thalia és Thalia II között a különbség?
Mire figyeljek oda de nagyon?
HÁt kb ennyi de minden tanácsot szívesen fogadok.
Nagyon szeretnék már e jó kis csapatba tartozni már.
(Amúgy lenne egy 2 éves példány de 600000 km-t van benne és azt nagyon sokalom)
Szia boszi70.
Nem fogom hagyni, hogy a dieseles hangra csak igereteket tegyenek, irasba fogom kerni az allaspontjukat. A nyomasszabalyzo szondan az olajszivargast mar fel eve eszleltem, de azon kivul, hogy lattam semmi mas gond nem volt vele, a szervo ugyanugy mukodik mind ujkoraban, a szint meg mindig ott van ahol elso nap volt. Emlekszem, hogy neked akadozott a kormanyod, nalam szerencsere ilyen gond nincs.
Sziasztok!
Van nekem is eladó 16V hengerfejem! 8szelepes autónál +23le (75vs.98).
K-motorra (motorszám első karaktere) való. És egyéb 1.4 16V, 1.6 16V alkatrészek is... Katalizátorok is, lambda-szondák...
Mail vagy tel ha érdekel valakit...
30/255-15-64
kajanskij@hotmail.com
Sziasztok!
Figyelmetekbe ajánlok valamit: Egy márkatárs kollégám mondta, hogy a kocsija alá nézett, és feltünt neki, hogy a sebváltó alatt van egy üreg. Az üreg körül van négy csavarhely, de lemez és felfogató csavar nincs. A szervizben rákérdezett, és mondták, hogy az olcsóbb kocsikból bizony kispórolták a védőlemezt, de tizen ezer forintért betesznek odavaló lemezt. Persze házilag is lehet alulemezt barkácsolni hozzá, és akkor olcsóbb. Mit szóltok mindehhez?
Szia!
Hogy indokolt-e ilyen futásteljesítménynél cserélni az olajat azt nem tudom, de ha azt kéritek a szervizben, hogy cseréljék ki, akkor azt ők meg fogják csinálni. Ha úgy szeretnétek, akkor hetente. Ennek a nem kevés anyagi vonzata viszont titeket terhel.
Inkább az szokott gondot okozni, ha a szerviz próbálja rátukmálni a gyanútlan ügyfélre az egyébként fölösleges cserét, aztán esetleg csak a számlán látszik a művelet, az olajon nem. :(
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Olajfolyásos kollégák, csak szólnék, hogy a mi döci Clionknál is volt 3600 km-nél egy olyan jelenség, hogy szembenállva az autóval, bal oldalon alul olajosak voltak a lemezek.Először azt hittem hogy halucináltam, de mikor nem hagyott nyugodni, hogy ha látok valamit az van, és inkább röhögjenek ki, de bevittem Fót-ra. Ott felemelték, majd jó 15-20 percig nézték, tanakodtak, és kiderült hogy az első főtengely szimmeringet kicsit beljebb nyomták a kelleténél, és már találkoztak pár ilyen hibával. Szimmeringcsere, olajcsere, és vezérmű szíj csere, mivel az is kapott kicsit az olajból, és ugye az nem egészséges. Ebben az esetben a motorolajból fogyott úgy 2 deci, gyanús volt hogy a műszerfal kijelzőjén induláskor csak 2 kocka világított.
Szerintem próbáljátok ezt is körüljárni, mielőtt nagyobb baj lesz.
Tavaly augusztus óta van egy dízel Tháliánk. Régóta olvasom ezt a fórumot, de még nem kellett kérdeztem.
Most viszont tanácstalan vagyok. Tudom, hogy az első olajcseréről már volt szó, de arról nem találtam semmit, hogy mi van akkor, ha azt mondják a szervízben, hogy 6500 Km túl korai egy olajcseréhez és várjunk vele 15000 Km-ig. Szerintük felesleges korábban cserélni az olajat, mert úgy is hamar fekete lesz, és csak összezavarjuk a szerviz ciklust. Én mondjuk, kicseréltetném így is, de a szüleimé a kocsi.