Keresés

Részletes keresés

Camea Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2193
Olvastam, hogy néhánynak törik, meg pupos. nemtom. Nekem a másodikat sikerült elrontani (még csak nem is az elsőt :-)) azóta gyönyörűen megy. Nyugodtan állj neki, ha el is szúrod egyiket-másikat, nem olyan drága dolog. :-))Nekem mindig oda vannak készítve a karácsonyi kiöntőformáim is a keret mellé. Mert, ha kicsit többre sikerült a massza, akkor oda öntöm a végét, így most kb. 100 karácsonyi gipszfigurám van. :-)))
Előzmény: kcsil (2192)
kcsil Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2192
Szióka,

én is alkottam, gyerekestül:) Azt hiszem pont azt csinálta az én kicsim, mint a Tiéd:)mármint u.a. a szalvétamotívumot.
Szerinted ki merjem próbálni a gipszkiöntést? Karácsonykor szoktam csinálni a gyerekekkel gipszformákat, de ettől valahogy tartok... nem tudom miért? Pedig szerintem olcsóbb lenne ez így hosszú távon.

Előzmény: Camea (2187)
titkos524 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2191
Szia Apricot!

Szerintem az jó képkeret-forma.
A tapasztalatom, hogy sokan, sokféle képpen csináljuk. Mármint a gipszöntést. Így az alábbi verzió az enyém. Biztosan más is leírja majd.

A gipszöntés előtt én mosogatószeres vízzel lemosom a formát és úgy is hagyom nedvesen.
Egy keveróedénybe öntök gipszet (nekem a sima elektromos gipsz jobban bevált, mint a modellgipsz, de erre is van biztos cáfolat) majd rá a vizet és simára keverem. Az állaga olyan lesz, mint a nem túl sűrű tejbepapi (azért írtam ezt, mert azt biztosan tudod, milyen). Ekkor mehet a formába. Meg szoktam kicsit rázogatni a formában, hogy a buborékok jöjjenek fel a tetejére és ne legyen lukacsos. Ha egy kicsit megköt, de még nem teljesen (1-2 perc) mehet bele az akasztónak szánt dolog (gemkapocs, rafia, fonal, ... amit akarsz). Innentől kezdve ha meg tudod kopogatatni a hátulját, akkor ki lehet venni a keretből. Érdemes azonban várni 1 órát, biztos ami biztos alapon (főleg az elsőknél, utána úgyis kitapasztalod, milyen gyorsan köt a gipsz). Csak a fejére fordítod az öntőformát, és kész is. Ne ijedj meg, ha nem lesz szép fehér, mert még 1-2 napig úgyis szárad és fehéredik.

Remélem mindent elmodtam, és érthető is.
Sok sikert, és legyen benne sok sok örömöd.
Titkos

Előzmény: Apricot-24 (2188)
Camea Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2190
Bocs. A keretkiöntő formákat a hobby- és kreatív boltokban lehet beszerezni. Mindenféle méretben és mindenféle formában lehet már kapni. :-))
Előzmény: Camea (2189)
Camea Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2189
Szia! Üdvözlet neked a hasonszőrüek között. Keretkiöntésben nagyon "profi" vagyok, az elmúlt 3 hétben több mint százat kiöntöttem (iskolai játszóház). Gipsz: modellgipsz (TESCO-ban 2 kg 126 Ft). A kis (másra nem akarod használni) műanyag táladba először langyos fizet önts, aztán bele a gipszet. (a keret borítójára rá van írva, hogy kb. mennyi gipsz megy bele, kb. ugyanannyi a víz) tejföl sűrűségnél kicsit hígabbra csinálom. Ahhoz, hogy csomómentes legyen én egy kiszuperált habverővel keverem körbe-körbe, nagyon szép sima lesz.
Akasztó: raffia, gémkapocs, én ezt a kettőt használom. Még kiöntés előtt keresd meg a keret oldalának közepén (van amelyiken jelölik) a gémkapcsot kicsit szétnyitogatod, szétnyomogatod lefelé, hogy beleérjen majd a gipszbe, és a keret szélére ragasztod kis cellux-szal. A raffiát összehajtod, megcsomózod, így kis hurkod van, ezt is óvatosan odaragasztani a keret szélére, aztán keverd és öntsd rá a gipszet. Ha benn van a gipsz, két oldalról óvatosan rázogasd, amíg feljönnek a buborékok, és szépen kisimul. 2-3 óra múlva kiönthető a keretből és radiátoron pár nap, amíg kiszárad. Nekem ennyi. Jó munkát hozzá.
Előzmény: Apricot-24 (2188)
Apricot-24 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2188
Sziasztok!
Egy tök kezdő fordul reménykedve hozzátok. Szeretnék gipsz képkeretet készíteni de nem tudom hogyan fogjak hozzá. Amit a kreatív hobbiban lehet kapni, az a forma jó hozzá? Mennyit kell várni hogy megkössön? Légyszi magyarázzátok el lépésről lépésre mint egy kétéves gyereknek....Köszönöm előre is! Sziasztok!
Camea Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2187
Húúú, de "dolgozós" hétvégétek volt! :-)) De én is ám.... gyerekestől.
Új: Kicsike fiacskám alkotózott egy télapós képecskét: kék háttér (ég), télapó simogatja az őzikét, fenyőfák. ismerős? Öntöttünk ki sok kis karácsonyi giszformát az elmúlt hetekben, volt köztük hold is. Azt a drága lefestette szépen, nevetősre, és a végén odaragasztotta a gipszképére az égre. Nagyon muris és mutatós lett.
Én rendületlenül használom a műhó-spray-t, a tegnapi képemen valami miatt meg is repedezett (előtte lekentem tapétaragasztóval, talán attól), nagyon-nagyon jól mutat. Ez egy félszalvétás téli kép (ház egyik oldalán gyerekek énekelnek, másik oldalán jön a télapó), a keret kék, és az alsó széle, meg az oldalának az alsó harmada lett beszórva műhóval. Hát nagyon tecc. :-))
Szép, kreatív új hetet kívánok Nektek!
Előzmény: bömzi (2186)
bömzi Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2186
Jó reggelt mindenkinek :)

A hét végén készítettem egy képet (gipsz, rá szalvi, keret repesztve), el is vittem a párom hugijának, hát oda volt, meg vissza :))) Úgyhogy ha legközelebb megyünk, vinnem kell a kopácsolós meg az üvegfestős cuccaimat, szerintem megfertőztem :)))))

(Ilyenkor tudok ám örülni magamnak!!! )

büszkebömzi :)))

kcsil Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2185
piglet

azt, hogy foltos marad a kép, tehát ha úgy verődik rá a fény látszanak a ragasztófoltok. nem tudom jobban elmondani. a lényeg, hogy nem egyenletesen fényes a felület.
kcsil

Előzmény: Törölt nick (2184)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2184
kcsil

Mind a két módszer jó lehet, attól függően, hoyg mire akarod használni.
Mit értesz egyenletes lakkozás alatt?

PIglet

Előzmény: kcsil (2182)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2183
Sziasztok!

Vödör:
Vizes bázisú lakkot használjál, és azonnal mosd ki az ecsetből. Amúgy pedig szerintem a legjobbak a szintetikus - töbnyire narancssárgaszínű, egyenes végű ecsetek. Azokkal lehet a legszebben dolgozni.

Piglet

kcsil Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2182
Ti hogy csináljátok? Az alapot megkenitek ragasztóval és rá a szalvétát, vagy szalvétát ráteszitek és átitatva azt ragasztjátok?
Nekem pl. olyan ragasztóm van ami lakk is egyben és nagyon sokat kinlódom. Bennem van a hiba?
A lakkozás nem lesz egyenletes.
Mit javasoltok?

Szép vasárnapot mindenkinek, remélem sokat alkottok majd, én egész délutánra ezt tervezem:)

4Hópihe Creative Commons License 2002.11.16 0 0 2181
ezek egészen jo árak.))
ecsetet szivaccsal nem használtam.
patztinát sem.
repesztö öntörvényü van amikor müködik van amikor nem a kivánt az eredmény..
de lényeges,hogy a repesztöre felkent festéket csak egy irányba huzzad,mert ha visszamész már elkened a repesztés helyét ...
belejössz..én imádom a repesztöt használni.))
ha a száradási idö után de 8orán belül használod nagyon szép lesz...
Előzmény: vödör (2180)
vödör Creative Commons License 2002.11.16 0 0 2180
Vágódeszka 1. 12X22 cm téglalap, egyik rövid oldalán felül "hullám". 120 Ft. Ferenc krt.
Vágódeszka 2. kerek, átmérő 20 cm. 170-180 Ft.
Vágódeszka 3. Vastag anyag, levágott csücsökkel négyszög kb 20X18 cm 250 Ft. Etele tér üzletkp.
Vágódeszka 4. KIKA áruház, méretet nem tudom, gyönyörű anyagból, téglalap alak 6 db 990 Ft, ma megyek megvenni.

Szivacsos ecsetet próbáltad? Repesztőlakk nálad bevált? Vettem átlátszó patinásító lakkot is, nagyon fényes és nem történik semmi (úgy használom, mint a repesztőt), másként kellene? Pebeo a márkája (praktiker), de nincs hozzá leírás, az idegen nyelvű leírásra pedig kódot ragasztottak! passz.

Előzmény: 4Hópihe (2179)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.16 0 0 2179
ez jo ötlet.. ott mennyibe kerül a vágodeszka???
nekem is többfée ecsetem van ,és megtapasztalom melyiket hol tudom alkalmazni...
a decoup lakk is kijön az ecsetböl ,de rögtön ki kell mosni..
akkor is ha két felkenés között várnod kell néhány percet...
Előzmény: vödör (2178)
vödör Creative Commons License 2002.11.16 0 0 2178
Köszi, jövő héten megnézem. Ti milyen festékeket használtok? Még ami hatalmas problémám, az ecsetek. Már kb. 10 db-ot vettem (A férjem már kikészült) és mindegyikkel bajom van. A puhával nem tudok festeni, a keményebb szálat húz maga után, a hosszabb szőrű meghajlik... stb. Csak én vagyok ilyen problémás? És külön ecset kell a ragasztóhoz, amit csak ahhoz használok, külön a festékhez, külön a decoupage lakkhoz? Ja, a lakk után már ki kell dobni az ecsetet, mert vizzel nem mosható. Sok a baj. És most vettem olyan ecsetet is, ami szivacsból van, de még nem mertem kipróbálni. Alapanyagnak pedig a 100 Ft-os boltok vágódeszkáit használom, mert az olcsó és ragasztópisztollyal lehet kampót tenni rá.
Előzmény: 4Hópihe (2177)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.16 0 0 2177
Lián az oktogonnál a házasságkötötl nem messze. igen dekorativ kirakat kicsi bolt kedves eladokkal.
Előzmény: vödör (2176)
vödör Creative Commons License 2002.11.16 0 0 2176
Sziasztok!

Kezdő vagyok mind levelezéssel kapcs., mind a decoupage-val kapcs. Kb. 1 hónapja csinálom, már 20.000 Ft körül tartok. A végreredmény vegyes. Repesztőlakk használata nem igazán megy, gipszkeret készítése, minden 4. sikerül, festékek egy vagyonban vannak és hol a Lián?

Üdv. vödör

Előzmény: Beebite (2174)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2175
Liánban ha olyat kérsz ami nincs kinnt de a listán látod,akkor hoznak az emeletröl már tépett formában... és 35pénz...
Előzmény: Beebite (2174)
Beebite Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2174
Köszönöm, Hópihe, így már menni fog:)

Margit krt: én is nagyon kedvelem, főleg mert egy köpésre van tőlem, de ez a hibája is, mert pl tegnap is otthagytam 5 darab ezrest:) De irtó jó dolgokat vettem a karácsonyi ajándék alkotáshoz.
A szalvéták eléggé le vannak fosztva, meg amúgyis szerintem szalvéta szépség szempontjából a Lián eléggé verhetetlen, csakhát az a legdrágább is, hiszen 50 ft/darab:(
Amin eléggé semleges minta van (pl kagylós, csillagos, amit sokfelé fel lehet használni), abból én megveszem az egész csomagot valami olcsóbb boltban (pl élelmiszer bolt, S&C papírosztályok). Olyanból, ami pl negyedszalvétás képkeretbe egybe mehet, abból pedig úgyis 1-1 darab kell (az is sokszor 4 kép ugyebár:).

Na leülök már:)

4Hópihe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2173
az üllöiutiba kb délben érdemes bemmenni akkor még nem fáradtak az eladok és segitökészek.és akkor még nincs nagy tömeg..ettöl függetlenül a margitkrt-i az én kedves helyem.
Előzmény: tekiteknos (2172)
tekiteknos Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2172
hát most értem haza, beugrottam az üllői kreativba. te jó ég, megmozdulni nem lehetett, körbenéztem amennyire lehet, tele van rengeteg kész dologgal, mármint karácsonyi cuccal, de nem is alapanyagok, hanem amiket készen lehet ajándékozni, persze klassz árakon. szerintem összehasonlításképpen a margit krti jóval olcsóbb, és kedvesebbek is az eladók.
szerettem volna apróságot vásárolni, de mikor a pénztár előtt álló kb 20 embert megláttam viszatettem mindent és kirohantam. még az ember kedvét is elveszik mindentől, és persze szerintem a kínálat sem olyan bő itt mint a művészbe.
végülis ez csak az én véleményem, nem akarok senkit elriasztani .

kcsil Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2171
Szióka,

én két hete kezdtem. Megvettem minden alapot,amit Te is felsoroltál: 4662 Ft.-ot fizettem. Persze ma megint elmentem a boltba és ÓRIÁSI önfegyelem árán hagytam ott "csak" 2800.- Ft.-ot.

Előzmény: ona (2166)
ona Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2170
:)))) ok
Előzmény: 4Hópihe (2168)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2169
nem,csinálod rosszul ha eléggé eltudod simitani,nekem van amikor képtelenség szétszedni,megoldhato.
el ne keseredj....
Előzmény: kcsil (2167)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2168
5000pénzzel,hátha lelsz még valami remek dolgot magadnak...
Előzmény: ona (2166)
kcsil Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2167
köszi,
akkor néha rosszul csináltam. nem baj, most hétvégén akkor csak így csinálom
Előzmény: 4Hópihe (2165)
ona Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2166
"repesztö az 1959-es hsz-ban
tempera
fehér akquarell festék
akrilan lakk spray
ecsetek szalvéták
keretöntöforma
gipsz(fehér modell)"

Köszi a segítséget, szerintetek mennyi pénzzel készüljek?
ona

4Hópihe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2165
kcsil:
csak a festett része kerül felhasználásra...le kell hámozni rlola a többi réteget..
Előzmény: kcsil (2158)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 2164
Johevi látom beindultatok))
mi mikor láthatjuk az aktásokat???
az olaj után mennyire festhetö az a gipsz???
Előzmény: johevi (2155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!