“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
"A női jelentkezők pontszámának csökkentését egy belső forrás szerint az érintettek azzal magyarázták, hogy ily módon akarták megakadályozni az orvoshiányt az egyetemhez kapcsolódó kórházakban, mondván a női orvosok házasságkötés, szülés után elhagyhatják az intézményt vagy hosszabb szabadságra mennek."
"Csaknem száz, korábban becsapott felvételiző kezdheti meg tanulmányait jövőre a tokiói orvostudományi egyetemen, amelyről idén nyáron kiderült, hogy éveken át manipulálta a felvételi pontszámokat, a nőkét csökkentve, egyes férfiakét pedig megemelve, hogy inkább az utóbbiak jussanak be az intézménybe.
egy piperkőc lényegében FÉRFIASSÁGRA játszó személy
míg a metroszexuálisnál lényegében nem a hetero, férfi jelleg, inkább a semleges, :-))) ezért a nem metroszexuális ffi szemében buzi kinézetű férfi :-).
Pontosan tudom a különbséget, mivel kamasz koromban eléggé piperkőc alak voltam :-).
Nem, nem ezt mondtam. Itt nem minden jó gyerekről volt szó, hanem a válási sérült gyerekek közül a jókról.
Mint amikor pl. baleset vagy más miatt egy hatalmas lelki trauma ér téged, és te teljesen vidáman viselkedsz, mintha mi sem történt volna. Ez nem természetes. A gyászt valahogy fel kell dolgozni, és ez a "jóság" sokszor valami hatalmas belső elfojtásból ered.
Persze, oké, lehet ilyen, de vhogy mégiscsak szankcionálni kellene azokat, akik bár tudtukon kívül, de mégiscsak a saját gyereküket teszik tönkre a nagy civakodásban.
Te most azt akarod bemesélni, hogy a "jó gyerek", aki általában jó tanuló is, és aki normális szerető családban nő fel, az mind valahol mélyen sérült? Mindegyikben mélyen egy vulkán fortyog?
Mi itt a kollégával egy alapelvet tisztáztunk, hogy mi hogyan lenne igazságos.
Nem tért ki senki a gyakorlati megvalósításra. Azért gondolj arra, hogy más válóokokat is lehet bizonyítani, biztos megvan ennek a módja is.
Ne keverd ezt a mitú-őrülettel, ott azt várják el, hogy bemondásra higgyünk el mindenféle nevetséges zaklatásokat, és ezzel pont a valódi áldozatoknak ártanak a legtöbbet.
Elnézést, de nem én vagy az anyuka állította, hogy pszichopata bántalmazó volt az apuka, hanem Calamayka. És ha ez igaz, akkor az anyuka éppen, hogy ki akarta menteni magát és a gyereket ebből a helyzetből, hogy ne sérüljenek tovább. Ugye te sem gondolod, hogy egy balhés férj, aki üti-veri a családját, az ideális apa a gyereknek?