köszi Nektek. Örülök, hogy a régi cserepek jók, mert vki nekem azt mondta azokat nem lehet... nekem meg annyi ilyenem van otthon, mi a csudának vegyek újakat?
jól értem, hogy a repesztő lakk is száradjon meg teljesen? száradás után fejti ki a repesztőhatását?
hogy értitek, hogy jobb esetben? nehéz dolog ezt csinálni? próbáljam ki előtte valamin?
Én bizony körömkefével, domestos-szal kisikáltam őket, radiátoron megszárítottam és "megalkottam". :-))
A festéket repesztjük a repesztő lakkal. Alul egy réteg festék (hobby, akril...). Száradás után arra jön rá a repesztő lakk. Arra pedig száradás után a fedőfesték, ami meg fog repedni (szerencsés esetben :-)) és az alsó réteg fog a repedéseken áttűnni. Tehát tessék így válogatni a színeket. :-))
Én a Lehel téri csarnokban láttam nyers cserép kaspókat, de kb 3 hónapja, és most, amikor fent voltam 1 hónapja Pesten, akkor nem... nem tudom, hogy most ott van-é az az árus.... szóval a villamos végállomása felől mentem be és így majdnem nekimentem :))) Ha útbaesik, nézd meg... én annyira ritkán megyek Pestre, hogy nem tudom tutira mondani, hogy van.
Én kicsit az ország másik végén vagyok, de itt is körülnézek.
Én vettem sima festetlen, lakkozatlan (pont amilyen nekem kell) szögletes cserépvázát 750 Ft-ért. Sokalltam, így csak egyet vettem, de ilyesmikre vágyom.
Azért van csak mázas, mivel a kaspó definició szerint mázas kerámia. A kreativos boltokban lehet kapni natur égetett agyagot, de elég drága, sokszáz ft/db. (Lián)
Szerintem még midng a legjobb a sima ikeás, ami 195 ft, hófehér, tetszőlegesen pingálható, díszíthető. És a mérete is pont jó egy kisebb cserép számára.
Jó ötlet!
Nem jár valaki gyakran a Karolina úton? Azon a végén ahol a vasút alatt kell utána elmenni.. (na jól megmagyaráztam). Ott ki van írva (kereszteződés előtt pár méterre a jobb oldalon), hogy kerámikus...talán meg kellene tőle kérdezni...
Nekem elég sürgős, mert karácsonyra alkotnék Mikulásvirágok és kicsi elő fenyők alá festett karácsonyi motívumos kaspókat... "szóróajándéknak" nagynéniknek, kollegáknak.
Egyébként néztem a Virágpiacon, de ott sem volt. :( Csak mázasak. :(((
Már gondolkodtam rajt régebben is, de kellene keresnünk egy cserép-agyagost, szóval egy fazekast, aki kívánságra készít nagyobb mennyiséget. Így mondjuk mindjárt tőle vennénk, kimarad a kereskedői árrés, szla sem kell. És ha jó az ár én is megvennék egyből mondjuk 30-40-et. (Anyukám is fertőzött :-)), meg néhány kolléganője.)Szerintetek?
Meg tudnátok mondani nekem, hogy hol lelek igazi kaspót Budapesten? Cserepet láttam mindenütt, de nekem olyan kellene, aminek nem lyukas az alja... Micsoda igények! :))
remélem,hogy megmutatom ha a digit gépem is ugy akarja és a fényviszonyok is kedveznek majd...
most éjjel is fennt voltam bár szivesebben ájultam volna be az ágyba de sikerült a kötelezö jelleg mellet hasznosan is tölteni az idömet...
és beujitottam))ezüst glitterport szortam egy képre...most annyira beleszerettem,lehet,hogy nem is tudok egy ideig megválni töle...
ezen az oldalon illetve bármelyik topicban amit a magadénak szeretnél létre kell hozni a kedvenceket.. az uj hozzászolás mellett van egy kis kocka pipáld ki kedvencek OK..
és akkor meg fog jelenni neked....
Köszi a tippet a vizesbázisú lakkhoz, de annak mi a neve, hol lehet venni és mennyibe kerül? Ez amit használok szép fényt ad, 300 Ft körül van + alkalmanként egy ecset.
És computer problémám is van. Egyszer véletlenül voltam itt, akkor bejelentkeztem, írtam. Azóta alig találok (4-5 lépésben) vissza. Mit kell a http-be beírni, hogy itt legyek? "Kezdő internetes" jeligére kérem a válaszokat. (Hogy kell chat-elni?) Gondolom már ez nem ide illő téma, de itt legalább már vagyok!
2 csepp étolajat teszek a keretekbe, de kb. minden 5-6. képnél, nem kell sűrűbben. A kép festhetőségére semmilyen hatással nincs, ugyanúgy használható rá tempera, akril. Most nem dolgozom, ezért sajnos nincs meg a "technikai" feltétel, hogy feltegyem pedig van 30 féle különböző kép.
Ha ez megnyugtat, Apricot, én is innen tanultam a gipszöntést, a többiek tapasztalatai alapján, és nagyon jól megy, ahhoz képest, hogy még sosem csináltam ilyent... nekem az a tanács nagyon bejött, hogy magával a formával mérjem ki a víz mennyiségét, én egy egészen picivel kevesebb vizet teszek a formába, mint amennyivel tele lenne. Ja, és langyos, majdnem meleg vizet!
Általában éjszakás műszak előtt kutyafuttában szoktam gipszönteni, 8 óra alatt tuti megköt, hogy kivehessem :))))
Remélem segítségedre lesz, amit összezagyváltam itten :))))
Ezek a gyerekek miatt egészen egyszerű gipszformák: csillag, fenyőfa, hóember, hold, alma, angyalka (ebből már kevesebbet is készítettem, mert kicsit bonyolultabb), a királyokból pedig 2-3 db-van, mert még nehezebb. Szóval kimondottan aprókáknak való. Ha ilyenre vágysz, akkor szívesen küldök belőle. :-))