A garanciád mindaddig érvényes, amíg nem okoz kárt az utólag beszerelt okosság. Onnantól kezdve a beépítés miatt sérült rész nem garanciális, a Te pénztárcádat zabálja.
Talán a sok kérdőjel mögött kell keresgélni :-)
Anélkül, hogy kioktatásnak tűnne: az érzékelő egy olyan ellenállás, amelynek az értéke a hőmérséklet növekedésével/csökkenésével együtt változik, azaz minden hőmérsékleten más értéket ad. Azzal, hogy most pl egy 8,2 kOhm-os ellenállást tettem az érzékelő helyére, becsaptam a renyó computerét, mert ő úgy van kialakítva, hogy ehhez az ellenállás értékhez -8 fok tartozik. Ha más értékűre cserélem, más hőfokot mutat. Végleges megoldásnál csak az ékzékelő van rákapcsolva természetesen, ami egy olyan helyen van felszerelve, aminek szeretnénk tudni a hőmérsékletét.
Ha találok ilyen érzékelőt, dokumentálni fogom a beszerelést (a márkakereskedésben tizenegykét ezret mondtak rá, de máshol egy utángyártott komplett fűthető-mozgatható-hőmérős jobboldali tükör ~13eFt, de első nekifutásra ezeknél olcsóbb megoldást keresek).
Külön köszönet Jocinak és Tibinek a "hőmérőbütykölős" leírásért!
Ezzel kapcsolatban egy ötlet; ha hülyeség ne butázzatok le nagyon.
6 kohm= 0°C, de a szabványos 5.6k Eddig OK!
És mi van akkor ha sorbakötjük ezt egy szintén szabványos 400 ohm-os termisztorral akkor pont 6k lesz az érték???
Vagy ez már nagyon gányolási szint?:)))
Még egy óvatos kérdés: Ez a beavatkozás nem vonja maga után a garancia elvesztését?
Szerintem úgy gondolta, hogy az ellenállás helyére a külső hőmérséklet érzékelő termisztort kell kötni, akkor a tényleges hőmérsékletet mutatja, mert így (pl.82.k) fix hőt mutat állandóan. Már csak azt kell kideríteni, milyen karakterisztikájú-paraméterű termisztor kell. Nem?
Ha van egy kis időd jó lenne egy kicsit részletesebb leírás is, mert szerintem itt a fórumban mindenkit érdekel amit véghez vittél.... Természetesen a képeket megnéztem nagyon szépek, igaz én nem lettem sokkal okosabb tőle.....
Pld. mit szereltél be érzékelőnek..stb... vagy az a honlapon leírtak szerint történt és amit csináltál az csak kiegészítés?? Vagy lehet mindenki érti csak én nem?????????
Szia, én meg a Megane fórumról vagyok. :)
Az addig sötét kijelzőn egyszerre csak megjelent a hőmérséklet adat? Nem kellett a vezérlésben semmit átprogramozni?
Ha a mérnökembert valami nem hagyja nyugodni ... Én egy kicsit bátrabb voltam, s miután kinyomtattam a honlapunkról a leírást, bőszen nekiláttam. Kb tíz perc múlva minden megvilágosodott. Csak halkan mondom, nehogy más is meghallja:
M Ű K Ö D I K ! ! !
Részletek és fotók itt: http://kep.tar.hu/v__tibor/index.phtml?aid=27629070
Már csak egy jó kis érzékelő termisztor kell, és kész lesz.
Ja és ha már ellenállással próbálkoztam, gyorsan fel vettem a karakretisztikát is:
Tehát a 6 kOhm-hoz tartozó 0 fok helytálló adat, kár, hogy az átlagos értékő termisztorok között nincs ilyen (én még nem találtam). Aki fellel olcsó érzékelő-lelőhelyet kap tőlem egy piros pontot!
Folyt. köv. a konkrét beszereléssel.
A homeros cikket nagyon vartam mar, de sajnos ennyi infoval en nem tudok elindulni, asse tudom milyen csatlakozorol van szo.:-( Nem lehetne egy kicsit reszletesebben, hogy meg a nem annyira hozzaertok is megertsek? Vagy esetleg fotokkal dokumentalni az esemenyeket.
Bocsika, én léptem be a clubba, mint 1,5 éves thaliás. Irtam egy levelet is közvetlenben. Kezdettől figyelem a vitát, nagyon hasznos dolgok kerülnek felszinre. Van egy kis bejelentkezési zavarom, az eredeti nevemen nem enged bejelentkezni a forum.
Nem tudja valaki, hogy mennyi a műszaki vizsga (közlekedésbiztonsági vizsgálat) hatóságilag rögzített díja (eljárási díj, kicsi matrica ára stb.) együttvéve? Nem arra gondolok, hogy például az Autóklub mennyiért vizsgáztatja le az autót (egyébként nem klubtagnak Budapesten 6.565 Ft, vidéken 5.284 Ft, klubtagoknak ennél mondjuk egy ezressel kevesebb), hanem hogy a rendeletben rögzített díj összesen mennyi.
Az autó Clio II 1.4 16V, amúgy nemrég járt kötelező szervizen, tehát nem szabadna, hogy gond adódjék.
Esetleg tapasztalat vizsgaállomásokkal, vizsgáztató helyekkel kapcsolatban?
Ma du. megyek a kereskedésbe a biztosítós papírokat bemutatni (B10-em van :)) ). Remélem mindent el tudtak intézni, és holnap átvehetem az autót. De persze felkészültem már a késére is.
Szia Paff!
Na hazaértem a kereskedőtől, megkötöttük a szerződést! Minden rendben ment, adásvéeli, hitel, biztosítás stb, plusz még kértem egy váltózárat a kocsiba. Néhány kérdést még tisztáztunk, nem volt az egész egy óra.
Azt nem tudom mennyi idő alatt készítik elő a kocsit, úgy hallottam, hogy az okmányirodák eléggé terheltek, így nem csodálkoztam, mikor megtudtam, hogy egy hét múlva, 23-án hétfőn délután beülhetek az autómba! :-)) Meg mivel ez az egyik legnagyobb kereskedő MO-n, és sok az ügyfelük, így lehet kicsit több időbe telik.
Te hitelt vettél fel? Mert nálam még ez is bejátszik, hogy a Renault Credit elbírálja a kérelmet és csak utána utalja a pénzt. Na mind1!
Ezt a pár napot már féllábon is kibírom, főleg, hogy a sok meló miatt nem is jut időm ábrándozni. :-)
Nem reklám végett, de nekem sok segítséget adtak. Pl. gyári üzemanyagszűrő 1.5 dCi-hez 5.000 Ft.
Cseréltessetek márkakereskedésben. Utána döbbeni fogtok.
Citroen, Peugeot, Renault autoalkatrész szakbolt:
XIII Katona József u. 24.
A szerdai átvétel nem lehetetlen, ha belegondolsz, hogy hétfön elintézik az okmányirodában a papírokat, kedden lemüszakiztatják, beleteszik az ajándékokat (még nem tették bele), szerdán meg átadják.
Az ajándékok papírra vannak vetve, remélem lesz is bel?le vmi. De most már az sem érdekelne, ha nem.
Nekem csütörtökön jött meg a kocsi, de csak ma délután megyek papírokat és pénzügyeket intézni. Nem tudom mennyi a vizsgáztatás + rendszám meg egyebek, de a kereskedő aszondta próbálja gyorsan intézni. A szerda mindenestre hihetelennek tűnik, de azért remélem meg is kapod akkor! :-))
Én mostmár nem sürgetem a dolgot, ha ennyit bírtam várni, tőlem akár péntekre is kész lehet... :-))
ui: mi újság az ajándékokkal? Írásba adták a dolgokat?
Sziasztok!
Mostanában nem érdemes autózni, mert mindenfelé a mezőgazdasági termelők lezárták traktorokkal félpályán az utakat.... a francba... ahelyett hogy dolgoznának...
Sziasztok!
Mostanában nem érdemes autózni, mert mindenfelé a mezőgazdasági termelők lezárták traktorokkal félpályán az utakat.... a francba... ahelyett hogy dolgoznának...
:)
Néhány éve a Kispolákomon a BEP 774, az Opelemen a BEP 775 virított :)). Apámat meg jól lecsesztem, hogy egyénieskedik és elvitte hamarabb (de ugyanazon a napon) a Varnyúját rendszámcserére, így az a BEP 910 -et kapta, pedig lehettek volna szépen sorban...
(a Thaliás rendszámom betűi pedig a vezetéknevem szótagjainak kezdőbetűiből állnak össze, de ez már tök véletlen :)))
lenti példámból az egyik clio!
amúgy a kereskedésben anno választhattam a rendszámot, tehát akár 100-zal 'arrébb' is lehetne, és nem voltak típus szerint külön csoportok
Pénteken du. megérkezett az autó a kereskedésbe. :)) Ma elintéztem a pénzügyeket, szerdán pedig megyek átvenni. Lehet hogy el?bb meglesz mint neked? Nem is gondoltam volna.