Üdv Mindenkinek!
Nos, túlestem a 30-ezres szervízen. A szokásos olaj + olajszűrő cserén túl leváltottam a légszűrőt is, mert gyakran földutazok. 35 ezer pénz volt a vége. (Én korábban nem csináltattam "biztosamibiztos" olajcserét, ennek az olajkonstrukciónak ki kell bírni 400 - 500 üzemórát)
Ha már ott maradtam körbenéztem a járgányt alulról is; no problém, az alvázfestés hibátlan,"rozsdát" sehol sem láttam. Ha a következő 30 ezer km-n is csak ennyi gondom lesz,bengedem a törököket Egerbe (kirándúlni).
Hi asmanyzo!!!!
Nekem is eltört a vezetékem, mert gyárilag nem tudnak egy 5cm hosszabb vezetéket gyártani!!
A törés helye ahol a vezeték a kalaptartóból átjön a csomagtérbe, ide kell betoldani szilikon szigetelésü (jobban birja a hajtogatást) madzagot.(a hülye szervizes így próbálja palira venni a szegény kuncsaftot)
Ha sikerült a műtét akkor a helyedben visszavinném megmutatni, hogy milyen jól működik a diagnosztikájuk!!!!!!!!
Üdv Nagya
Az ár így elsőre rendben van, ha a nincs benne több 20-30e km-nél. Kérdezz rá, bár letagadhatják, hogy tesztautó/csereautó volt-e. Mert akkor valószínűleg nem kímélték... Próbálj meg alkudni belőle, ha nem engednek az árból, akkor vmi tárgyi ajándékot vasalj ki belőlük, talán használt autóra is adnak :)
Ne sajnáld rá az időt, nézz szét máshol is. Érdemes magánszemélyeknél is megnézni, hogy van-e jobb ajánlat. (A kereskedő nem minden esetben garancia az autó állapotára.)
Én ott vettem az autót. Csak a szervízzel és az üzletkötővel volt bajom.
- lett volna jobb hitelkonstrukció, csak az illető nem szólt róla (EURO helyett CHF)
(Ezt persze utólag egy másik üzletkötőjük árulta el, azon megállapítás kíséretében, hogy az üzletkötő, akinél vettem, nemes egyszerűséggel hülye :))
- a Renault Ház szervizével sok bajom volt
- késett az autó (az ő hibájukból, nem a Renault-éból), ezért fájdalomdíjul hozzámvágtak egy szőnyeggarnitúrát
Az általam elmondott negatívumok alól persze kivételt képeznek azon ritka kereskedők, akik becsületesek és nem a yattra hajtanak, hanem arra, hogy az ügyfél elégedett legyen és visszajárjon. Mert így is lehet...
Megint én vagyok.Autóm még nincs de van kilátásban a Renault Budapestnél.Mit hallotattok már róla?Megbizható cég?
Lenne ott egy 2003-s Renault Thalia II. 1.4-16v expression 2150000 ft-ért!
Ez jó ár?
A mínusz tartományt is teszteltem laborkörülmények között: beraktam a készített érzékelőt és a kontroll érzékelőt a frigóba és egy kis idő múlva beált mínusz 16,0 fokon az érzékelő ellenállása 11,63 kOhm-ra, ami a grafikonon is stimmel.
Folyt. köv.
A külső hőmérséklet érzékelő engemet is
édekel,ha tudtok minden adatot tegyetek fel
az oldalra.Sajnos én laikus vagyok ehhez a
dologhoz ezért ha lehet részletesen.
Köszönet tiborc01
Szia! Nem. Még seholse; nem volt időm bevinni. Majd a jövő héten.
Milyen műanyag szoknya? Nekem úgy tűnt, hogy a lökhárító minimális energiát sem nyelt el; eltört a lámpatest, a mellette lévő dísz műanyag rács a hűtő előtt, természetesen körülötte a lökhárító, valamint oldalt az első elem (ami a kerékdobig ér). Szerencsére a motorháztetőnek semmi baja. Azt nem látom igazán, hogy ezek a műanyagok hova rögzülnek, de szerintem a lámpatest alatt (kívülről nem látható) lévő fém állította meg a kocsit (lepattogzott róla a festék, meg valszeg egy picit meg is görbült). Kb. 5-10 km/h-val csúszhatott a kocsi, és egy busz lökhárítójának ütközött (annak semmi baja se lett...).
Két éve elégedett táliás vagyok 8V-mel alig volt baj. Volt vagy három motorleállásom, később melegen nem akart újraindulni, azt mondták a hőpatron téves jelet ad, kicserélték és megszűnt a hiba. Aztán a kétéves szerviznél az egyik féltengely gumija szakadt ki és a két első lengéscsillapítót kellett kicserélni. Ezt "méltányosságból" fél áron, mert csak 26000 volt benne. A szerviz után nem működött a csomagtartó zár. Visszavittem azt mondták a zármotort kell cserélni 15000 + munkadíj, nem kértem, gondoltam a kulcsos megoldás is jó lesz. Most cserélni akarom 16 V-re, hát megnéztem a zár motort, semmi baja, nem ér oda a működtető fesz, hol lehet annak a vezetéknek a másik vége? Segítsetek, ha tudtok!
Circum-burgum; mért mindíg utólag okos az ember???
Egyébként nem Egerben szervíz szomorkodik a szépséged??
Egyébként nekem is "esetem" volt. Egy köcsög nekem koccant hátulról egy stopp-táblánál; de a lökhárító alatti műanyag szoknya csillagos ötösre vizsgázott. Lazán kibírta a taszigálást, csak a lakk karistolódott picikét, talán egyszer majd jól megpolíroztatom.
Köszi, ez volt a cél. A csatlakozó a jobb oldalon az utastérben van, onnan kell átvezetni a meglévő gumicsövön fel a tükörig. Épp a Te leírsodból merítek ötletet. Az utastéri küszöb burkolat egy határozott mozdulattal lepattinntható, az ajtónál megpróbálom az "antennás" módszert.
Korrekt. Gratulálok. Most már ideje megnézni, a Megane esetében mi a zábra.
E meghekkelendő csatlakozó ugye a jobb első ajtóban van? Már csak azt kellene kitalálni, a kárpitot hogyan bontom le...
Megvolt a garázsteszt. Az eredmény itt látható (remélem):
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
A kék görbe az NTC katalógusadatait mutatják. A sárga a kívánt (autóban bekalibrált) jelleggörbe. Amikor csak az NTC volt bekötve, az ábrából is látható, hogy nem volt teljesen korrekt a kijelzés valós 0-nál mínusz 4-et, kb 13 foknál korrektet, de 37-nél 41-et mutatott. Az excel segítségével 390 Ohm előtét és 33kOhm sönt beiktatásával a görbe elég jó közelítéssel a kívánt helyre ugrott (rózsaszín görbe). Ezt az elméletet aztán a gyakorlat is bizonyította: a "kéznél levő" 0 és 37 fok között teljesen stabilan követte a kontroll hőmérő értékeit. Mínusz tartomány teszteléséhez nem volt kedvem kitolni a szekeret a garázson kívüli mínusz 5 fokra, de szinte biztos, hogy ott is jó lesz.
Egy hónapnyi szünet után, síelés, net-kimaradás és egy-két melós véghatáridő után ismét fórumhoz jutottam. :) Hát, drágába' volt nekem a lustaságom: először is, lusta voltam itthon elmenni téligumit venni, másodszor, lusta voltam a síszállás előtt feltenni a hóláncot (pedig még szólt is az előttem -- téli gumival az akadályt sikeresen vevő -- autó). Gondoltam, fasza gyerek vagyok, ha látom, hogy nem megy, majd megállok, és felteszem. Hát, nem álltam meg. :( Eredmény: törött jobb oldali lámpatest és környező műanyagok. Viszont az eddigi 1/2 órás hóláncszerelési szintidőm kb. 3 percre javult a hét végére. :)
Tapadós gumikat, és több észt, mint nekem van mindenkinek!
1. Ott kezdem, hogy a felvett karakterisztikából látszik, hogy a 0 fokhoz nem egészen 6 kOhm, hanem kb 6,2-6,3 kOhm tartozik.
2. Elmentem termisztort venni, s ott szembesültem azzal, hogy az általuk forgalmazott termisztorok 25 fokra vannak paraméterezve. Mivel a karakterisztika csak a fejemben volt meg, gyors interpoláció után erre a hőfokra a 2,2 kOhm-ot saccoltam, utólag kiderült helytálló. Legomboltam kemény 103 Ft-ot.
3. Puding próbája az evés: otthon előkerült a jégkocka meg a felespohár és két másik hőmérő kontrollként. Mindhárom érzékelőt beletettem az olvadó jégbe. A két hőmérő nulla-egész-egy-két tizedet mutatott, a termisztor ellenállása ekkor 6,2-6,3 kOhm! Szuper, jöhet egy másik pont. Nem volt kedvem fazék alá gyújtani, ezért hát hogy is mondjam a nyelvem alá tettem őket (mivel nem vagyok lázas ez a referencia kb 36 fok). A hőmérők a "lámpalázamat", a termisztor pedig 1,5-1,6 kOhm-ot mutatott. Ez is szuper (lásd karakterisztika).
Egyelőre ennyi, most megpróbálom türelmetlenségemet legyőzve a végleges érzékelő vezeték kialakítását, amit igyekszek majd a beszereléssel együtt dokumentálni. Ja, az érzékelő paraméterei: Philips 2,2kOhm - 25 Celsius fokon, katalógushoz kódja: 2322 640 63222, lábtávolság RM1, azt hiszem tűrése 5%-os. Vétel helye RET szegedi üzlet, de van pesti címük is ( lásd: www.ret.hu).
Folyt. köv. (talán még ma este garázsteszt is lesz)
"Szerintem érdemes próbálkozni a 3-as tipusok közül azzal
amelyik 25C fokon 1 KOhm vagy 2,5 KOhm. Azt sajnos nem tudni mennyi az
ellenállása 0 C fokon de nem olyan drága hogy kisérletből ne lehessen
megpróbálni. Konzultáljunk!"
...."és úgy felteszed" ezt fejtsd ki légyszi bővebben, mert itt akadtam el azelőtt is hogy a hozzászólásnál nem enged beilleszteni semmit a szövegbe. (billgécc monnyon le )
A JPG -t elküldöm mailban, nem egy gyönyörűség de a lényeg láccik:) Ja, a vastagabbik vonal a logaritmikus trendet jelöli.
Lehet hogy a hétvégin széttúrom a féléves garis rönyót?
- excel tábla megnyit, print screen gomb megnyomása, képszerkesztő progit elindít, paste/beillesztés, kivágod a lényeget belőle és úgy felteszed
- elküldöd és felteszem :)