Estrella, én ugy tudom, hogy a Prefectura meg a munkaugyi hivatal csak 30 év alatti au pair szerzodését fogadja el. legalabbis ez volt a helyzet, amikor én érdeklodtem. Hogy valaki ki tudja jatszani a torvényt, az mar mas dolog, nem tudom... De az tutti, hogy hivatalos (azaz szerzodéses) au pair-ként nem tudsz fizetést kapni, csak zsebpénzt. Ami persze kevesebb.
Egy művész barátommal arra adtuk a fejünket, hogy a képeiből készülő reprodukciókat árusítunk. A képek témája a repülés. Arra gondoltunk, hogy a nyár elején megrendezésre kerülő La Ferté-Alais-i veterán repülőnapon megjelennénk egy sátorral és képekkel. A probléma a nyelvtudással van. Egyszóval egy olyan valakit keresnénk aki elvállalná egy hétvége mindkét napján a sátorban való arusítást. Ha esetleg van valaki, akit érdekelne a dolog, kérem keressen meg magánban. tmz kukac t-online.hu
Sziasztok, idén szeretnék kimenni Franciaországba, zenész vagyok, gitárt tanítok, tai chi és chi kung oktatással foglalkozom, de eleinte bármiféle munkát bevállalok. Eddig voltam már hivatásos zenész, gitár és tai chi oktató, kertész, kórházi takarító, konyhás, sofőr, galériás, stb.. Egyelőre csak kicsit beszélek franciául, de tanulok, és beszélek angolul, spanyolul, németül. Művészetfilozófia diplomám van. Éltem Angliában, Spanyolországban, Ausztriában. Szeretnék valamilyen normális szállást és normális munkát, hogy pontosan hol az országon belül, még nem tudom, valószínűleg oda megyek, ahol lehetőség adódik.
Ha haztartasi teendoket és tobb mint 30 orat kérnek toled, akkor nem au pair vagy, hanem haztartasi alkalmazott, s az mar mas kategoria, mas feladatkor, mas fizetés.
Az au pair lényegében nyelvet jon tanulni és "zsebpénzt" kap a gyerekekkel valo foglalkozasért. két évvel ezelott nalunk is volt au pair lany, és o is és mi is meg voltunk elégedve.
igen, én is ettől tartottam, hogy nagy az esélye a kihasználásnak, hiszen kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk...
épp ezért, én előre feltettem a konkrét kérdéseimet--nem is tetszett a nizzai anyának.
véleményem szerint túl magasak voltak az elvárásai. és ezt nekem semennyivel se tudná megfizetni, nemhogy annyiért dolgozzak neki, amennyit felajánlott..az ő elképzelése-elvárása az, hogy a heti 5x12óra mellett még hétvégén is számíthasson az au pairre! egy oylan országban, ahola kötelező munkaidő heti 25-35óra, tudtommal...hát, kérdeztem én, hogy a hétvégéért talán kaphatnék-e egy hétköznap szabad délutánt, stb. de ez neki nem tetszett., ja, meg az egy év alatt 3x hazajönnék 1-1- hétre: de ez sem működik nála. nem tudom, kit fog találni ennyiért, ilyen igényekkel...de, sok szerencsét kívántam neki hozzá.
én viszont továbbra is munkát keresek...:)
ha tud valaki valamit, akkor írjon! :)
/ui: az én szakmai véleményem az, hogy nem is lehet felelősségteljes munkát elvárni ilyen kizsigerelés mellett...márpedig, ha egy au pair vagy bábiszitter elvét valamit, amiből a gyereknek baja lehet, nincs az az ügyvéd, aki kihozná a sittről..szóval, én nem vállalok be akármit. pont azétz, mert gyerekápoló vagyok, és tudom, mi a felelősség egy emebréletért..már egy anyaszerep, és más a más gyerekére vigyázni!, na, üdv.../
Üdvözlök mindenkit a fórumon. Új vagyok itt most regisztráltam. Már lassan egy éve élek a párommal St. Etienne-ben. Ha valaki tudna segíteni munka ügybe azt nagyon megköszönném. Dolgoztam 3 hónapot az itteni Ikeába mint asztalos és szobafestő. Értek még a parketázáshoz és egy kicsit a hideg búrkolatokhoz is. A francia nyelvet tanulom de csak heti két órában ,még nagyon kezdő szinten tartok.
Megérkeztünk mi is nemrég Franciaországba, Párizs közelébe, a férjem, én, és pici lányunk (17 hós). Én itt folytatom a "gyeses kismamák" életét, illetve tanulom a nyelvet. Felcsillant a szemem azon, amiről evm és GrG írtak - szívesen folytatnám a témát privátban. Kérdéseim bőven vannak, de 3 hét után azt hiszem, válaszokkal is tudok már szolgálni. Evm, ha van kedved, írj nyugodtan (felvigyazo kukac freemail pont hu), illetve kedves GrG, írnék majd én is Neked, ha nem bánod.
Most láttam, hogy ide írtál. Mi tavaly febr 1-gyel jöttünk kiküldetésre. Család + 2 gyerek, (most 1 és 3 évesek). Párizsban lakunk, ha érdekel valami szólj, elég sok mindent sikerült már felderíteni...
A fodrász hosszúhaj, mellír errefelé 130€.
Tudlak még sokkolni árakkal, de azért ne nagyon félj.
Én a férjemmel Angliában élünk 3 éve. Sajnos nekünk is rengeteg negatív tapasztalatunk van a magyarsággal. Mi semmi mást nem vártunk el a honfitársinktól csak azt, hogy tisztességesek, becsületesek legyenek. Ez nem olyan nagy kérés senkitől sem!!!!!!!! De ez nem működik!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azt nézik, hogy mid van, mennyivel húzhatnak le, meg stb. Mi nem rég az autónkal jártunk így.
London - ban van egy autószerelő műhely, magyarok csinálják. El vittük A... - nak, hogy nézze meg.
Mire Ő, hát persze skacok megcsinálom!
Tudni kell az autónk már , szegény "okádta " a fekete füstöt és lóerő az "nuku" .
A következő problémák jöttek elő:
- szelep csere ( korom feketék voltak )
- hengefej csere, turbó csere
- főtengely egyenesítés stb.
Több, mint 4 hónapot volt a srácnál az autónk, eközben szólt , hogy " kéne " egy kis pénz mert neki nincs. Nos, mi utaltunk neki 800 pounds - t - bizzunk meg a srácban.
A mirészünkről meg volt a bizalom és még esélyt is kapott. 4 hónap után elmegyünk az autónkért és a nagyon drága " aksink " nem volt már benne az autóban. Persze vett bele másikat de azzal jött, hogy - feltörték a műlyet.
Ja, igen és a turbó amire azt mondta, hogy - ezt bizony ki kell cserélni. Neki van új csomagolásban turbója, ha gondoljuk vegyük meg.
Az autón működik de a turbó miatt nem igazán használjuk.
Most szintén két magyar srác szereli a " dudunkat " és ők azt mondták, hogy semmi gond nincs a turbóval.
Nem egyszerű!!!!!!!!!!!
Nagyon sokat tanultunk ezekből és talán lesznek olyan magyarok külfüldön akikre büszkék lehetünk.
Sejtettem, hogy nagyon drága ott a szolgáltatás, úgyhogy megtanulom magamnak festeni a hajam, megtanítja a mostani fodrászom, meg tőle fogok venni cuccokat hozzá. Akkor ennél még drágább lehet Párizsban, nekem is ekkora hajam van. Akkor ennyivel tuti, hogy számolhatok... Ki tudja, hogy ott milyen márkák vannak.
A kozmetikust, vagyis a gyantázást viszont nem tudom magamnak megcsinálni... De láttam, hogy az iwiw-en van egy francia fórum, úgyhogy ott majd körbekérdezek.
Oltások, itt már 2 kivételével megkapta az összeset, azokat is egy hét múlva fogja kapni, utána már csak 15 meg 18 hósan kell itteni rend szerint kapnia.
Akkor majd, hogyha már publikus lesz teljesen ez, hogy megyünk, akkor felveszem a kapcsolatot velük.
Az nem gond, hogy a ti picitek meg csak 5 honapos, attol fuggetlenul felveheted veluk a kapcsolatot, mivel ok tuti ismernek olyan csaladokat akiknek vannak olyan gyerekeik akik iskolaba jarnak, de attol meg lehet kicsi hugi, kicsi ocsi- tehat "gyesen levo anyuka".
A fodrasz , kozmetika, sajnos a Parizsi arakat nem ismerem, itt Toulouse kornyeken, vagy toulouse kulvarosaban, egy jo fodrasznal egy sima hajvagas(hosszu hajbol-valig ero hosszusag) kb.: 50€, csak mosas+vagas.
Kozmetika,- tudom ezen a fiuk rohogni fognak, na de ez az igazsag!
Tehat:3/4 lab, bikini, honalj kb.:35€
Arctisztitas: kb.: 50-60 €, s raadasul nagyon rosszul csinaljak.
En a tiz ev alatt ketszer voltam arckezelesen, ket kulonbozo kozmetikusnal, s mind a ket alkalommal a kezeles utan talaltam egy_ket fekete pontot az arcomon, pedig nincs sok belole.
Az itteni kozmetikusoknal sok a hokusz-pokusz, ilyen krem , ilyen olaj... de a szakma alapjat nagyon sok nem ismeri, szerintem, vagy lehet, hogy a Magyarorszagi kozmetikusom nagyon jo, s egyik sem er az o szintjere.
Kotelezo oltas szempontjabol, itt addig amig a babatok nem megy bolcsibe vagy oviba semilyen oltas nem kotelezo, nagyon orvostol fuggo.
Nalunk a lanyok eleg koran kezdtek , igy mind a ketto megkapta az osszes tanacsolt vedooltast, szerintem kb ugyan azok , mint otthon. Annyi valtozas volt, hogy a kicsi lanyuk (aprilisban lesz 3 eves) amikor o szuletett mar nem volt kotelezo a TBC oltas, tehat o ez nem kapta meg.
Ezt a területet pl. javasolták, hogy itt is érdemes lenne lakni. Még pici a lányunk, csak 5 hónapos lesz, úgyhogy még a suli arrébb van. De azért köszi, igazándiból a 15., 16. kerületet javasolták többen, hogy ott nézelődjünk.
Lenne olyan kérdésem is, hogy pl. magyar árakhoz viszonyítva az élelmiszerek, szolgáltatások (fodrász, kozmetikus) mennyivel drágább? Gondolom, hogy többszöröse...
HJogy vannak a kötelező oltások kint? Vannak-e egyáltalán?
van egy cim: www.ecolehongroise.fr ez egy alapitvanyi iskola, ami 78100 Saint Germain en Laye-ben talalhato, ez Parizs egyik nagyon kellemes kulvarosa.
Ha veluk felveszed a kapcsolatot biztos tudnak segiteni, rendszeresen szerveznek osszejoveteleket, van vasarnapi iskolajuk is 3 eves kortol....szerintem meger annyit, hogy irjal nekik egy par sort.
Csatlakozni szeretnék, nagyon úgy néz ki, hogy tavasszal kiköltözünk Párizsba, férjem "kiküldetésen" lesz, úgyhogy megyünk mi is a pici lányunkkal. Még nem tudjuk, hogy pontosan hova fogunk költözni, de van már 2-3 terület, amit javasoltak, hogy érdemes odamenni, mert sok a park. Viszont ezt mind franciák ajánlották, tehát nem tudom, hogy arra vajon vannak-e magyarok.
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy vannak-e itt olyanok (nem olvastam az összes hsz-t vissza), akik Párizsban élnek, mert eléggé azt látom, hogy más városokból származtok. Esetleg kismamák...
Eléggé elkeserített, hogy ennyire tényleg negatív a franciák hozzáállása a külföldiekhez, nekem szerencsére nem ez volt itthon a tapasztalatom, akik ide jöttek franciák, azokkal.
Nem!Ipari alpinnal foglalkozom és nálunk 13 körül szokott lenni cégnél bejelentve.Szabadúszók ennél egy kicsivel többet keresnek.Annyira nem tartom veszélyes a gipszkartozonást,hogy ennyit fizessenek.:)Megpróbálok utána kérdezni a dolognak,hogy mennyi a reális.
Kb. fél éve felhívott egy fejvadász cég hogy megkapták az önéletrajzomat (fogalmam sincs hogy honnan) és egy nagyobb franciaországi építkezésre keresnek építésvezetőt. Mondom hogy nem tudok franciául,de erre közölték hogy angolul sokan tudnak így nem lesz probléma. Oké. Pesten találkoztam kétszer a fejvadász céggel és a francia cég képviselőivel,akik beszéltek angolul. Aztán most fél év után múlt csütörtökön jelentkeztek,hogy érdekel-e még a munka. Igen mondtam,kérdezték mikor tudnék kezdeni. Azonnal mondom. Jó akkor majd hívnak a jövő (ezen) héten.
Most jelenleg itt vagyok és várom hogy hívjanak. Lehet megint fél év múlva hívnak hogy akkor mehetek? Ilyen körülményesek a franciák?
Az egyik hídépítésen találkoztam franciákkal még az M7-en,még a megrendelő hozta el őket bejárásra. Nem értették mikor magyaráztam nekik angolul a lőtt betont. Nem is hallottak róla. Jah a legjobb....pályalemezt betonoztunk és kérdezték miért vastagabb a beton néhol,hogy így hullámos lesz a híd. Szerintük egyforma vastag legyen minden részén.
Nah ennyit a francia szakikról. Hiába gyerekek!!!Kellek oda na!:-)
Ha meg nem,akkor megyek Mongóliába bányaművek építésre.Oda is beadtam!