Keresés

Részletes keresés

pappan Creative Commons License 2011.11.04 0 0 968

Hú, ez meglepett! De örülök neki!

Idén, mikor augusztus elején a jajcei tavaknál töltöttünk 2 éjszakát a helyi lakók azt mondták, hogy 1-2 év múlva adják csak át a felújított vízesést. Kiváncsi vagyok milyen lett, mennyire tudták megőrizni a csupa betonnal az eredetiségét.

Augusztusban ilyen volt:

Lehet, hogy a betonkockákból alul lett a medence? Nem nagyon tudom elképzelni még ezt sehogy sem...

Előzmény: emojnarode (964)
sfi Creative Commons License 2011.11.04 0 0 967

Ez tényleg jó hír! Ha legközelebb arra járunk, biztosan megnézzük. :)

emojnarode Creative Commons License 2011.11.04 0 0 966

Biztos, hogy beleesik az ösvény is a javitási munkálatok közé, hisz mint írod is és magam is láttam, valóban életveszélyes volt.A jelenlegi munkálatokhoz még annyit tennék hozzá, hogy befejezés képpen mint fogalmaztak is az illetékesek, a harmadik fázisnál tartanak, azaz, a meder kotrásánál. Azért ezt a munkát sem kerűlte el az ilyenkor szokásos szándékos akadályoztatás, ugyanis egy helyi nagyobb rangu személyiség obstruálta a munkálatokat, mert nem az ő cége kapta meg az építkezés jogát. Ismerős, ugye?

Előzmény: Ephedrin (965)
Ephedrin Creative Commons License 2011.11.03 0 0 965

Jajj de jó, ezek szerint elkészültek, amikor legutoljára láttuk ezerrel dolgoztak a munkások, remélem a vízesés aljára vezető kis ösvényt is megcsinálták, mert az már életveszélyes volt, és az utóbbi időben le is volt zárva!!!

emojnarode Creative Commons License 2011.11.03 0 0 964

Nem árt megtörni egy kicsit ezt az átmeneti csendet itt a fórumon, ezért megosztom veletek azt a jó hírt, különösen azok számára jön jól, akik Jajce szerelmesei és csalódás volt nekik az idei látvány.Nos hát, a jó hír az, hogy ez év nov. 25 én átadják a Jajcei vizesést a turisták számára, ünnepélyes megnyitó keretében. A helyiek nagy örömére és az idelátogató túristák újra élvezhetik a látványt kissé átdolgozott formában. A vizesés aljában rendezett parkot építettek ahova le lehet majd menni és kialakitottak egy medencét is az aljában ahol majd fürödni is lehet. Gondolom jó hírrel kezdtem az estét és a Jajce rajongók is értékelni fogják.

The_Rible Creative Commons License 2011.11.01 0 0 963

lborli Creative Commons License 2011.10.31 0 0 962

Azt nem tudom. Az ugyanaz, amit a vadrácok (partizani?) alkalmaztak hatvanegynéhány éve?

Előzmény: passager (961)
passager Creative Commons License 2011.10.30 0 0 961

kollektív bűnösség?

Előzmény: lborli (955)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.30 0 0 960

Erre céloztam én is. Sajnos kevés az ilyen. Tágabb lenne a látókör, ha  ismertebb lapok is foglalkoznának az ilyen ügyekkel.

Előzmény: zpusenje (958)
zpusenje Creative Commons License 2011.10.30 0 0 959

Bárcsak mindenhol teferić lenne :-)))

Előzmény: The_Rible (957)
zpusenje Creative Commons License 2011.10.30 0 0 958

Azért néhányan próbálnak utánamenni a dolgoknak:

Valahol Európában – a szarajevói merénylő nyomában

Ahol a fiatalokat medreszékben képzik. Ahol megöltek egy édesapát, mert nem volt hajlandó tízéves lányát hozzáadni egy, az ősi muszlim szokások szerint a kislány kezét megkérő igazhitűhöz. Ahol hosszú szakállas vahhábiták igazoltatják az autósokat. Ahol a gyerekek a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: emojnarode (956)
The_Rible Creative Commons License 2011.10.30 0 0 957

Úgy látszik nem csak Umoljaniban van Teferic, de még Lukomirban is:

emojnarode Creative Commons License 2011.10.30 0 0 956

Napok múltán csak kiderűl egy s más és most már nemcsak a Szerbeken verték el a port hanem Ausztrián is, hiszen ott mosták át az agyát szélsőségesek, amit aztán Boszniában "hasznosított". A hazai sajtó nem nagyon foglalkozik az üggyel, mintha Bosznia nem is létezne, de a lenti lapok igencsak tálalják az eseményt. Számomra a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy aznap este kiürűlt Sarajevo sétálóutcája. Ez engem arra emlékeztet, hogy a "Sarajliják" azért tanúltak valamit.

Előzmény: lborli (955)
lborli Creative Commons License 2011.10.29 0 0 955

Hát..., ha a szerbeken elverték a port (vagy bármit), akkor azért nagyon nagyot nem tévedhettek: :-))

Előzmény: emojnarode (953)
Ephedrin Creative Commons License 2011.10.29 0 0 954
Na akkor lett volna igazán nagy zrí!!!!!!
Előzmény: emojnarode (953)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.29 0 0 953

Ez az egész történet arra biztos jó vólt, hogy a szerbeken ismét elverjék a port. Mi itt biztos nem tudjuk eldönteni hol az igazság-ha ez a fogalom létezik-e egyáltalán-de a bosnyákok máris előszedték a Princip Gavrilo kártyát. Ez a fickó a rokonai szerint nem szerbiából hozta a vahabizmust, hanem itt Boszniába " ragadt" rá, amit vitt vólna magával a Szandzsákba is. Szerintük egy a baj vele, hogy nem lőtték agyon.

Előzmény: zpusenje (952)
zpusenje Creative Commons License 2011.10.29 0 0 952

Kicsit bővebben írtak róla a Srbija insajd-beli fiúk is:

Szandzsáki iszlám fundamentalista lőtt az USA szarajevói nagykövetségére

Gavrilo forog a sírjában Szerbiában újabban a svájci-típusú népjóléten kívül olyan meredek dolgok is előfordulnak, amire pár éve még nem nagyon számított senki. A legújabb, hogy ma délután háromkor Szarajevóban, az USA boszniai nagykövetségére egy Novi Pazar-i vahabista[...] Bővebben! Tovább »

Előzmény: The_Rible (950)
zpusenje Creative Commons License 2011.10.29 0 0 951

Nagy az összetartás:-)

Ez nem Szerbia - videó

Szerbia válogatottja nem jutott a döntőbe a kosárlabda világbajnokságon. Nagyon rosszul esett mindenkinek, mert ettől a generációtól sokat vártak. Leginkább a címvédő spanyolok felett aratott férfias győzelem után esett rosszul a vereség pont a törököktől. Persze nincs[...] Bővebben! Tovább »

Előzmény: emojnarode (943)
The_Rible Creative Commons License 2011.10.29 0 0 950

Ez csak a magyar Index, ezért lehet, hogy nem hiteles:

"Egyes szarajevói lapok azonosították a támadót, a 23 éves muszlim Mevlid Jašarević egy délnyugat-szerb tartományból, Szandzsákból érkezett a bosnyák fővárosba. Ezt később Ivica Dacic szerb belügyminiszter megerősítette."

Előzmény: emojnarode (945)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.28 0 0 949

Most futottam végig a késői híreket, ahol közreadták a Bosnyákjának rendőrségi nyilvántartó lapját. Röviden személyiségéről annyit, hogy " nincs egészen magánál". És ha ráadásúl ajvár sem vólt, az már maga a kudarc.

Előzmény: lborli (948)
lborli Creative Commons License 2011.10.28 0 0 948

Már bocsánat, hogy a csapos közbe szól, de igaza volt az egyszeri bosnyákjának. Mégiscsak skandalum, csevap hagyma nélkül. Én már az ajvár hiánya miatt is reklamálok, pedig tudom, hogy...

Előzmény: emojnarode (947)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.28 0 0 947

Bocs, ha ugyanarról beszélünk, Magyarúl így hangzik : A Bosnyákja megbolondúlt, mert a csevap mellé nem szerviroztak neki hagymát.

Előzmény: emojnarode (946)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.28 0 0 946

Bosančina, poludila jer nisu uz čevape servirali luk.

Előzmény: emojnarode (945)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.28 0 0 945

Követem az eseményeket délutántól és ha a vehabitákra gondoltál az apropo kapcsán, ki kell várnunk még egy pár napot, mig világosabb lesz az esemény. Van még belőlük több mint háromezer a nyilvántartás szerint.

Előzmény: The_Rible (944)
The_Rible Creative Commons License 2011.10.28 0 0 944

Most szomorú apropója van a Szandzsák említésének. Hallgass bele a hírekbe.

Előzmény: emojnarode (943)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.28 0 0 943

The Rible! Neked mindig jó ötleteid vannak és ez a szandzsaki is az. Ezt azért irom mert, Szarajevoi barátaim egyik családtagja odavalósi és érdekes dolgokat mesélt az ottaniak szokásairól, hogy ne mondjam törvényeiről. Nálunk ez ismeretlen és példaértékü is lehetne a nemzeti összetartozás ügyében. Ne tegyél le róla, szerintem jól választottál és jövőre akár élőben is beszámolhatsz ujabb Lukomir-hez hasonló élményekről.

Előzmény: The_Rible (939)
emojnarode Creative Commons License 2011.10.28 0 0 942

Egyik kutya, másik eb.

Előzmény: zpusenje (941)
zpusenje Creative Commons License 2011.10.28 0 0 941

Javítva:Federacijaban :-)

Előzmény: zpusenje (940)
zpusenje Creative Commons License 2011.10.28 0 0 940

Részemről maradnék Komšićnál, elismerve, lehetséges, hogy az R.S.-ben még a só is tovább jó:-)))

Előzmény: emojnarode (938)
The_Rible Creative Commons License 2011.10.28 0 0 939

A Szandzsákot már régóta szeretném meglátogatni. Hogy hogyan kerül ez most ide?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!