Idén, mikor augusztus elején a jajcei tavaknál töltöttünk 2 éjszakát a helyi lakók azt mondták, hogy 1-2 év múlva adják csak át a felújított vízesést. Kiváncsi vagyok milyen lett, mennyire tudták megőrizni a csupa betonnal az eredetiségét.
Augusztusban ilyen volt:
Lehet, hogy a betonkockákból alul lett a medence? Nem nagyon tudom elképzelni még ezt sehogy sem...
Biztos, hogy beleesik az ösvény is a javitási munkálatok közé, hisz mint írod is és magam is láttam, valóban életveszélyes volt.A jelenlegi munkálatokhoz még annyit tennék hozzá, hogy befejezés képpen mint fogalmaztak is az illetékesek, a harmadik fázisnál tartanak, azaz, a meder kotrásánál. Azért ezt a munkát sem kerűlte el az ilyenkor szokásos szándékos akadályoztatás, ugyanis egy helyi nagyobb rangu személyiség obstruálta a munkálatokat, mert nem az ő cége kapta meg az építkezés jogát. Ismerős, ugye?
Jajj de jó, ezek szerint elkészültek, amikor legutoljára láttuk ezerrel dolgoztak a munkások, remélem a vízesés aljára vezető kis ösvényt is megcsinálták, mert az már életveszélyes volt, és az utóbbi időben le is volt zárva!!!
Nem árt megtörni egy kicsit ezt az átmeneti csendet itt a fórumon, ezért megosztom veletek azt a jó hírt, különösen azok számára jön jól, akik Jajce szerelmesei és csalódás volt nekik az idei látvány.Nos hát, a jó hír az, hogy ez év nov. 25 én átadják a Jajcei vizesést a turisták számára, ünnepélyes megnyitó keretében. A helyiek nagy örömére és az idelátogató túristák újra élvezhetik a látványt kissé átdolgozott formában. A vizesés aljában rendezett parkot építettek ahova le lehet majd menni és kialakitottak egy medencét is az aljában ahol majd fürödni is lehet. Gondolom jó hírrel kezdtem az estét és a Jajce rajongók is értékelni fogják.
Ahol a fiatalokat medreszékben képzik. Ahol megöltek egy édesapát, mert nem volt hajlandó tízéves lányát hozzáadni egy, az ősi muszlim szokások szerint a kislány kezét megkérő igazhitűhöz. Ahol hosszú szakállas vahhábiták igazoltatják az autósokat. Ahol a gyerekek a[...] Bővebben!Tovább »
Napok múltán csak kiderűl egy s más és most már nemcsak a Szerbeken verték el a port hanem Ausztrián is, hiszen ott mosták át az agyát szélsőségesek, amit aztán Boszniában "hasznosított". A hazai sajtó nem nagyon foglalkozik az üggyel, mintha Bosznia nem is létezne, de a lenti lapok igencsak tálalják az eseményt. Számomra a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy aznap este kiürűlt Sarajevo sétálóutcája. Ez engem arra emlékeztet, hogy a "Sarajliják" azért tanúltak valamit.
Ez az egész történet arra biztos jó vólt, hogy a szerbeken ismét elverjék a port. Mi itt biztos nem tudjuk eldönteni hol az igazság-ha ez a fogalom létezik-e egyáltalán-de a bosnyákok máris előszedték a Princip Gavrilo kártyát. Ez a fickó a rokonai szerint nem szerbiából hozta a vahabizmust, hanem itt Boszniába " ragadt" rá, amit vitt vólna magával a Szandzsákba is. Szerintük egy a baj vele, hogy nem lőtték agyon.
Gavrilo forog a sírjában Szerbiában újabban a svájci-típusú népjóléten kívül olyan meredek dolgok is előfordulnak, amire pár éve még nem nagyon számított senki. A legújabb, hogy ma délután háromkor Szarajevóban, az USA boszniai nagykövetségére egy Novi Pazar-i vahabista[...] Bővebben!Tovább »
Szerbia válogatottja nem jutott a döntőbe a kosárlabda világbajnokságon. Nagyon rosszul esett mindenkinek, mert ettől a generációtól sokat vártak. Leginkább a címvédő spanyolok felett aratott férfias győzelem után esett rosszul a vereség pont a törököktől. Persze nincs[...] Bővebben!Tovább »
Ez csak a magyar Index, ezért lehet, hogy nem hiteles:
"Egyes szarajevói lapok azonosították a támadót, a 23 éves muszlim Mevlid Jaarević egy délnyugat-szerb tartományból, Szandzsákból érkezett a bosnyák fővárosba. Ezt később Ivica Dacic szerb belügyminiszter megerősítette."
Most futottam végig a késői híreket, ahol közreadták a Bosnyákjának rendőrségi nyilvántartó lapját. Röviden személyiségéről annyit, hogy " nincs egészen magánál". És ha ráadásúl ajvár sem vólt, az már maga a kudarc.
Már bocsánat, hogy a csapos közbe szól, de igaza volt az egyszeri bosnyákjának. Mégiscsak skandalum, csevap hagyma nélkül. Én már az ajvár hiánya miatt is reklamálok, pedig tudom, hogy...
Követem az eseményeket délutántól és ha a vehabitákra gondoltál az apropo kapcsán, ki kell várnunk még egy pár napot, mig világosabb lesz az esemény. Van még belőlük több mint háromezer a nyilvántartás szerint.
The Rible! Neked mindig jó ötleteid vannak és ez a szandzsaki is az. Ezt azért irom mert, Szarajevoi barátaim egyik családtagja odavalósi és érdekes dolgokat mesélt az ottaniak szokásairól, hogy ne mondjam törvényeiről. Nálunk ez ismeretlen és példaértékü is lehetne a nemzeti összetartozás ügyében. Ne tegyél le róla, szerintem jól választottál és jövőre akár élőben is beszámolhatsz ujabb Lukomir-hez hasonló élményekről.