Itt sajnos meghúzott csavar mellett is elforgott az elosztó.
A tulaj nagyon profin forgatgatta, míg megtalálta az optimális alapjáratot, na így ment 50-60-t. Tényleg :-))
Ha jól értem, Neked csak egyszeri lazulás volt, és nem folyamatosan jelentkezett ez a hiba? A haver csavarmeghúzásán kívül kellett még valamit csinálni?
Ez egy csavar, ami athajtva az elosztotarto oldalfalan, nekiszorul az elosztonak azt ennyi. Talan a menete kopott ki ?
Na mindegy, mindenesetre amikor nekem a francsetuggya miert kilazult ez a csavar Balaton -Bp tav vegen, a Budaorsi uton egyszercsak szepen megallt. Pont annyi mozgasenergia maradt benne, hogy felugrattam a jardara. Este volt, asszony plusz gyerek plusz 300 kg cucc. :-) Aztan kb 10 cigaretta es 1ora intenziv karomkodas meg gorcsos ellenorzesek utan megerkezett a haverom es egybol megtalalta a bajt.
Az alapjarat ment, de amint terhelest kapott lefulladt, pedig szinten csak kilazult
a csavarja. Ezert fura hogy neked 50-60 km/h -ig elmegy.
Az utolsó igen. Az eladóval abban állapodtam meg, hogy még vétel előtt közösen elvisszük eredetvizsgára, és csak akkor veszem meg, ha átmegy gond nélkül.
Megnéztem az autót, és jó esély van rá hogy meg is veszem :-))
Ami negatívum:
-'68 series 1 de 1973-as forgalombahelyezési papírral
-a tábla alapján 280-as motor volt benne eredetileg, de hátul 200D felirat figyel
-motorcserés volt, most 230.4-re
-az előző tulajdonosnál munkaautó volt, vonóhorgos cipelésekkel
-ajtók alja, első sárvédők rohadtak
-első szélvédő repedt
-motor: az autó nem megy többet 50-60-nnál - szóval a karbival valamit kezdeni kell
-motor: előgyújtás nem rögzíthető, mert a gyújtáselosztó elforog (valami rögzítőpöcök ki van kopva).
Szóval eredet szempintjából saláta, kasztnival és müszaki dolgokkal is kell foglalkozni rendesen - de nekem tetszik, szeretem a kihívásokat, és az eladó is korrekt. Szóval már a javításokon gondolkodom :-))
A gyújtáselosztó nem rögzítését tapasztalta már valaki? Ha igen hogyan/kb mennyiért orvosolható?
Ezek annyira újdonságok,hogy ott is a következő egy-két hétben lesznek elérhetőek.
A 123-asért elnézést,az itt offtopic.A többi csillagosnak mondom,hogy mára már ott tart a modellipar,hogy mondjuk a 170V-től napjainkig az összes Mercedes 1/43-as modellje elérhető jó minőségben.
Ezek itt az AutoArt újdonságai,lelőhelytől függően 35-40 eurós,forintban saccra 11-12 000 körüli árakon. Meg lehet őket vásárolni német internetes oldalakon,Magyarországon a Kárpát utcai Pappas-szalonban,vagy a Victor Hugó utcai modellboltban,itt: http://www.automodellszalon.hu/fooldal.htm .
én (pontosabban Zoli barátommal együtt) zuglóban hajtottam egy w108-re - kék színe volt, menthető éllapotban..., ja meg 1 OFF RR Silver Cloud valami olasz fazon "felejtette" itt, talán a rácson túl nem emlékezett hol is rakta le...
Sajnos néha a szemünk előtt mennek tönkre a jobb sorsra érdemes gépek. Biztos láttátok már páran a Kőbánya-Kispesti metrómegállótól egy percre egy telken vagy fél tucat OFF autó áll, Bentley, RR, és Jaguár E is többek között! Négy éve érdeklődtem felőlük, de azt a választ kaptam hogy nem eladók, mert a tulaj felújítja őket. Azóta is ott áznak fáznak.