Donington idén nagyon durva lesz: Heaven And Hell (ez lényegében a Mob Rules lemezes Black Sabbath felállás, Dio-val!), Iron Maiden, Judas Priest, Aerosmith, Machine Head, Tool, stb...
Ha az ember Maiden-könyvet olvas, akkor az nem múlik el hatás nélkül. Tegnap este nosztalgiáztam. Sok év után elővettem két régi bakelitlemezt, a Seventh son of a seventh sont és a Holy smoke kislemezt.
Azért a zenehallgatásnak istenigazából ez adja meg a rangját. Szépen kivenni egy nagy (vagy épp kis) korongot a méretes borítóból, nézegetni, hallgatni, amint a tű és a vinyl együtt semmi más hanghordozóhoz nem hasonlítható, telt megszólalását, és átélni olyan zenedarabokat, amit már régen hallgattam, de korábban nagyon sokat, így sok év kihagyás után is jobban ismerem őket, mint sok, az utóbbi időben megjelent és hallott muzsikát.
Ehhez persze az is kell, hogy olyan nótákról legyen szó, mint az említett korongokon hallhatóak.
Lassan már tájidegen kifejezés lesz az, hogy felteszünk egy lemezt vagy a lemezhallgatás... hárombetűs kiterjesztésű fájlokká, meg nem fogható, virtuális valamikké silányul a muzsika...
Nyomtatott, egész profi a kivitelezése, és már harminc száma létezik, ami egy fanzine esetében azért nem semmi. A Hammer Barlangban épp tegnap láttam belőle pár példányt.
Akkor nem volt hozzá szerencsém.Most meg, hogy megvettem rá is csodálkoztam.Pláne, hogy olyan helyen vettem ahol abszolút nem számítottam rá....Coop ABC occsó könyvek.:o) (Mondjuk soxor ki lehet fogni jó meg érdekes könyveket ott.)
Én vagy 300 HUF-ért vettem.Annyiért meg mindenképen érdekes és nem vagyok túl kritikus sem az ismétlések meg a tördelési hibák végett sem. :o) s Csodálkoztam is, hogy friss infók is vannak benne, elöször azt hittem egy régi könyv.
Jahh, 700-ért vettem december elején, és ha nem is hibátlan, de azért érdekes mindenképpen. És tök jó, hogy aktualizálták tartalmilag ezt az újrakiadást, gyakorlatilag az új lemezzel bezárólag szinte teljesen naprakésznek mondható a dolog. A végére egy alapos diszkográfia mondjuk elfért volna még, meg kicsit hiányoltam a volt ill. jelenlegi tagok szólólemezeinek kicsit bővebb taglalását, de hát mindent nyilván nem lehetett belepréselni.
tipp: a nova rock 2007-en a maiden, megadeth, slayer közül az egyik biztos ott lesz. de nyilván a legjobb az lenne, ha (és itt most fölösleges is befejezni a mondatot! hi-hi!)
2008-as bulira valóban el kell menni :-) az új album turnéját még kibírom hagyni, bár nem lenne rossz 1 Black Sabbath koncerttel együtt megnézni a Maident Ausztriában :-)