Keresés

Részletes keresés

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 209

Sajnos nem voltam még, de itthon találkoztam már keletiekkel, és persze sok keleti irodalom, videok, stb.

Előzmény: altos (208)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 208

Nem erre, hanem hogy voltál-e már keleten, ahol első kézből szereztél tapasztalatokat?

Előzmény: Nyugalmas (207)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 207

Nem próbálkoztam még fénytáplálkozással, ha erre gondoltál.

Előzmény: altos (205)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 206

Azért felsorolhatnál néhányat a kedvenceid közül.

Előzmény: altos (203)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 205

Van saját tapasztalatod a keleti megvalósítás terén?

Előzmény: Nyugalmas (204)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 204

Itt Magyarországon teljesen más azért ez. Kint keleten erre készülnek sokáig, ez sem úgy működik, hogy egyik napról a másikra fényevő lesz valaki, mint ahogy itt Magyarországon azt gondolják sokan és meg is próbálják, nem csoda, hogy bele is halnak.

Előzmény: altos (202)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 203

A progrock topicban erről igen komoly értekezések voltak korábban, de az alábbi linken körülnézve is jó dolgokat találhatsz:

http://www.progarchives.com/subgenre.asp?style=28

Előzmény: Nyugalmas (201)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 202

...vagy csak pusztán alacsonyabb rendüek a tehénnél, legalábbis ami az észbeli képeségeiket illeti...

Előzmény: Nyugalmas (196)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 201

Javasolhatnál párat, olyan sok olaszt azért nem ismerek.

Előzmény: altos (199)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 200

Amolyan modern, divatos tucatmetál hörgéssel, metálos-progos részekkel és dupla-lábgépes témákkal fűszerezve, de egységet nem érzek belőle, a témák nekem nem állnak össze, inkább csak témák egymásutánisága összezagyválva, egység nélkül egymás után felsorakoztatva.

De kíváncsi vagyok a meglátásaidra, hogy miért tartod ezt az együttest olyan fontosnak? Leírhatnád.

Előzmény: Nyugalmas (198)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 199

Pedig a Maxophone mellett nem egy gyöngyszem akad még köztük...

Előzmény: Nyugalmas (195)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 198

Meghallgattam az általad linkelt Cynic-et, de nem értem, miért kellett volna ennek eddig szóba kerülnie? Szerintem felejtős együttes, legalábbis nem hallok belőle semmi éterit.

Előzmény: SolarTom (180)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 197

Kimaradt egy szó: közé

Előzmény: Nyugalmas (195)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 196

Vagy azért halnak bele, mert ál-jógik, és rosszul csinálják, vagy azért, mert megértek a felszabadulásra, az anyagi világ elhagyására.

Előzmény: altos (194)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 195

Az olasz prog-rock nem tartozik a kedvenceim, s eddig, amiket hallottam olasz prog-lemezeket, a Maxophone tetszett a legjobban:

Előzmény: Törölt nick (192)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 194

Vannak azok itthon is, csak időnként bele szoktak halni...

Előzmény: Nyugalmas (193)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 193

Vannak egyébként a Himalájában olyan jógik, guruk, akik már fénnyel táplálkoznak és a spirituális önmegvalósítást a lehető legtökéletesebbre csiszolták, de ez már nagyon magas szint, ez már a plafon, és ettől én is nagyon messze vagyok.

Előzmény: altos (190)
shaddam Creative Commons License 2011.09.22 0 0 191

Ezért is tök jó, hogy a topik átneveződött, spiritualitásról ugyanis igen kevés, olcsó ezoterikus katyvaszról viszont annál több szó esett itt.

Előzmény: altos (190)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 190

Ne haragudj, de a Te érveléseid tünnek légbőlkapottnak. Amikor valami konkrét dologba belefutsz, pld. az Ó-szövetség etikája, egyből ilyen sületlen kinyilatkoztatásokkal jösz elő.

Az etikát az ember alakitotta magának, és ez vidékenként változott. Van ahol az emberölés sem számított, számít annak (sajnos...).

Az meg hogy az emberi tudat felett lévő egyetemes erkölcsi normák mik, arról tartok tőle hogy az összes emnberhez hasonlóan neked sincs fogalmad, különben a Te logikád szerint feláldoznád magad vagy átmennél fényevőbe és az alacsonyabb tudati szinten lévő növényeket sem ölnéd meg, csupán tökéletlen porhüvelyed életbentartása okán...

Előzmény: Nyugalmas (189)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 189

Az ölés minden szempontból etikátlan. E mellett csak a nyelv, a gyomor és az ego érvei szólnak, s nem a léleké, vagyis ezek pusztán ragaszkodáson alapuló ál-érvelések. Egyenesebbnek, őszintébbnek is tartanám, ha a húsevők inkább beismernék azt a tényt, hogy ragaszkodnak a húshoz, s nem mindenféle légbőlkapott érvelésekkel hárítanának és mellébeszélnének.

Előzmény: altos (187)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 188

A finomhangolásról pedig még annyit, hogy minden rezgés is egyben, mindennek van rezgése. A legyilkolt állatok halálfélelmének rezgése benne van a húsban, s ennek elfogyasztása miatt veszi át az ember ezt a halálfélelemmel teli rezgést, vagyis a visszahatást, s e rezgés által alakul ki az emberi szervezetben a rákbetegség, azaz így teljesül be a karmikus visszahatás.

Előzmény: Nyugalmas (185)
altos Creative Commons License 2011.09.22 0 0 187

Nincs sok értelme az ilyen belemagyarázásoknak. A ne ölj parancs az Ó-szövetségben hangzik el,és egyértelműen emberre vonatkozik. Ha elolvasod figyelmesen, könnyen  rájöhetsz. Az egész szöveg az ember és isten és ember és ember kontexusokra vonatkozik. Egy másik példaként, ugyacsak az Ó-szövetségben igencsak gyakori esemény az állatáldozat is...

Előzmény: Nyugalmas (184)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 186

S minden ragaszkodás visszahozza a lelket az anyagi világba, minden ragaszkodás visszatart, minden ragaszkodás kedvezőtlen a felszabadulásra vonatkozóan, a húshoz való ragaszkodás is.

Előzmény: Nyugalmas (185)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 185

A húsevés kerülése pedig a finomhangolás miatt is fontos, valamint a ragaszkodások felszámolása miatt is. Hiszen ha valaki nem tud lemondani a húsról, az azért van, mert még ragaszkodik, és ez esetben a nyelve és a gyomra irányítja őt, s nem a lelke. Vannak olyan körülmények, amikor vészhelyzet van, szükséghelyzet, és nincs más táplálék, de az általános helyzet, amikor az ember választhat hús és növény között, akkor a finomhangolást, a dharma-rendet csak úgy tudja realizálni, ha az ahimsa, a nem ártás, vagyis a húsmentes életmód mellett dönt. Indiában vannak olyan Guruk, akik a háziállatokat (kutyát, macskát) is vegetáriánus ételekre szoktatták, ezzel segítve a kedvezőbb létformába való kerülésüket.

Előzmény: Nyugalmas (184)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 184

Hindu oldalról megközelítve úgy tartják, hogy a spirituális önmegvalósítása alapja és első lépcsőfoka az, hogy lemondásokat végzel, a legelapabb lemondás pedig a húsról való lemondás, vagyis vegetáriánussá válsz. És ezzel gyakorlatilag még semmit nem tettél, mert ez az alap. A többi csak ezután következik, de ha e nélkül kezded el a spirituális ünmegvalósítást, az megfelel a bort inni, vizet prédikálni kategóriának, vagyis nincs összhangban az ahimsa, a dharma és az egyéni karma (cselekedet). Még a keresztény tízparancsolatban is ott van a "Ne ölj" parancsolat, Isteni kinyilatkoztatás, Isteni szakrális törvény, s nincs külön feltűntetve ott sem, hogy ez a parancsolat csak emberre vonatkozik.

Sokan tartják magukat úgy spirituális embernek, hogy közben alapvető szakrális Isteni törvényeket szegnek meg, kedvükre-kényükre csak olyan dolgokat ragadnak ki a szentírásokból, amelyek egojuk céljait szolgálják. Azonban ez sokkal inkább egy nagy spirituális kotyvasz, semmint valódi spirituális önmegvalósítás.

Előzmény: Törölt nick (178)
mahadas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 183

A Cynic neve jó,hogy szóba került,illik a topic témájához.Nekem a Portal Ep a kedvencem,de amúgy mindkét nagylemez tökéletes a maga nemében.

mahadas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 182

Jó,akkor légyszíves mondd el,hogy nyilvánvalóan mit nem értek szerinted,abból,amit írtál?Hogy Káli istennő nem Isten,akinek a szentélyében áldozónapokon nem fogok bokáig gázolni a levágott kecskék és csirkék vérében,amely állatáldozatokat aztán,naná,hogy elfogyasszák?Hogy csak a vaisnavák és a dzsaivák élnek az általános erkölcsi rend szerint a világon,máshol sehol?Hogy a buddhisták nem esznek húst?Ha százegyszer írom le,hogy a tehén egy bölcs és szent jószág,akkor már oké a dolog?Mi Istenről beszélünk,Isten pedig maga a kinyilatkoztatás,rátapintottál a lényegre.A gyors dolgokat viszont általában nem szeressük,ezzel a gyorstalpaló kurzus-elmélettel nem találtad el a fejét a szögnek.Hiába,az elméletek márcsak ilyenek. 

shaddam Creative Commons License 2011.09.22 0 0 181

Nem tudod esetleg, hol lehet kapni bacalhaut Magyarországon? Mármint alapanyagot. Régóta ki szeretném próbálni.

Előzmény: Törölt nick (179)
SolarTom Creative Commons License 2011.09.22 0 0 180

Nem is tudom, mi a nagyobb tragédia - az, hogy a hétvégén élvezettel benyomtam egy steaket, vagy az, hogy 180 hozzászólás alatt most kerül csak elő a CYNIC neve.

http://www.youtube.com/watch?v=pNGCJzPzAp0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9-fOpoLtj7U&feature=related

Aki nem ismeri őket, az egyen tehenet és kezdje a tőgyével. :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 179

En inkabb husos vagyok, mint halas, de eltem jonehany evet mediterran orszagokban, foleg part menten, igy sok haletellel es tengeri herkentyuvel talalkoztam. Tudom ajanlani a bacalhau com natas es a bacalhau a bras eteleket, fenseges tokehal koltemenyek. Es ha mar Portugalianal tartunk, erdemes elmenni Setubalba, mert ott az utcan sutik a friss halat es olyan finomat keves helyen lehet enni.

Előzmény: Törölt nick (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!