Elősátrat, asztalt, székeket, nyugágyakat, meg pár apróságot kéne vennünk az idén a Hobby-nkhoz. Itthon ( nekem ) eléggé magas árakkal találkoztam, így külföldi üzleteket kerestem a neten. Így jutottam el ide: http://www.obelink.de/home.asp
Remélem mostanában lesz arra fuvar, és akkor be tudok nézni hozzájuk. Így a leírtak és a képek alapján valami hatalmas üzlet sok-sok áruval, az áraik is jók.
Holland ismerősök kishazánkba költöztek, és még kinnt eladták a lakókocsijukat. Kaptunk tőlük egy nekik már feleslegessé vált kemping-mikrót, az egész kb. 30x30x30 centi, be is raktam a lakóba, mondanom sem kell, nem kicsit örülünk neki :))
Nekem ez a rajz alapján van bekötve a vónohorog csatlakozója.
Szóval a 2 tartalék polusra kötök rá egy álandó pozitivot.Az akumlátorról egy olvadó biztositék beiktatása mellett külön vezetékkel viszem hátra a 12voltot.
A Dometic gyártja a legjobb hűtőket a lakókocsisoknak .. a valamikori Electroluxot vásárolták fel . Egyébként Jászberényben gyártják ezeket az abszorpciós hűtőket.
Ha bugyogott az azt jelenti , hogy nem szökött el belőle az amoniák ... szerintem az a hűtő jó lesz ... 22O voltnál van az erősebb fűtőpatron .. talán a 12 voltos az nem is szabályozható . Ha kempingekbe jársz a lakóval akkor meg úgy is hálózatról fogod használni . Mostanság elterjedőben van a kis kompresszoros hűtők is a lakókba .. sinusos inverterel üzemelnek aksirol is ...
Megforgattam tényleg bugyogott. Csak a 220voltos csatlakozo van rajta. Bedugtam de nem történt semmi.Akapcsoloja is a 220ra van álitva. Meny idö kell neki hogy észre vegyem müködik.Megtaláltam hogy hol kell a gázt bekötni de erre csak hétfön lesz lehetöségem. Dometic márka vagy tipus név. Sajna zöld fülü vagyok.
abszorpciós hűtő nem nagyon tud elromlani . Állisd párszor fejre , és majd hallod a folyadég áramlását , és müködni fog . Az elektromos része is rendkivül egyszerü , legfeljebb egy polarizációs áramkör lehet benne . A fűtő patronokat is könyen megtudod nézni , hogy müködik e . Ovatosan érintsd meg , és ha jó meleg akkor menni fog a hütő .
Sajnos az ajándék hütők nem sikerültek. Az egyik egy hagyományos 220voltos kb 80literes. A másik tényleg lakókocsi hütő de nem müködik. Lenne ötletettek hol tudnék vásárolni ilyen lakókocsi hütöt. KB 55literest 12/220volt meg gázról üzemeltethetöt. Köszi.
Ezt a listát valamikor egy német kempinges oldalon találtam, lefordítottam, majd pár dologgal kiegészítettem, de folyamatosan bővül :)
Ezt mi nem mind visszük magunkkal, mert akkor nem nagyon férnénk már be a lakóba, de támpontnak szerintem jó, hogy ne sok minden maradjon otthon, ami kellhet.
Amikor eljön az idő, kinyomtatom, majd ami megvan, vagy nem érint, azt lehúzom a listáról, így az indulásra lesz egy teljesen kihúzott listám.
Amit általában én intézek, de Anya pár dologba besegít:
Ezt most hogyan kell érteni? Volt eredetiség vizsgálat, mert anélkül át se írták volna a nevemre! Törzskönyv van hozzá! Remélem nem kell eredetvizsgálatra vinnem mégegyszer????
Mondjuk én ujra festettem a vonóháromszöget és igen jól nézet ki emiat . De vizsgálták , hogy nem e kotyog a vonófelyen , volt gumiálapot ellenörzés (vizuálisan) és szintén világitás ellenörzés . de én kapcsoltam is nekik .. nem volt elég a bemondás . Gyakorlatilag kinyitni nem kell a lakót és nincs külső 23O as betáplálása se ...
Én augusztusban vizsgáztattam külső állomáson(nem KPM) a vásárlás után 1héttel. Tőlem kértek volna elektromos vizsgálatot és gáz mérésről papirt de villany még nincs a gázt meg kiszereltem. KPM.nél 3hónapos határidöőel vizsgáztatták volna de ők nem kértek volna semilyen igazolást villanyról,gázról. 8500Forint lett volna a vizsgadíj. A külsőhelyen 16500-at kértek. A vizsgálat 2percet vett igénybe. Megkérdezte hogy jó-e a világítás. Mondtam jó. Megkérdezte nem-e akarok vonófejet cserélni én modtam nem. Megrántotta a válát és elment megírni a papírokat ami 2órát vett igénybe.
Ami fontos .. ha nincs a lakónak eredetiség vizsgálata akkor integrált müszakit végeznek és ez drágáb is meg hoszadalmasabb is . Én nem az állami vizsgahelyre mentem (KPM) hanem egy müszakizásal foglalkozó KFT hez . Gyakorlatilag a legtöbb helyen már alkalmazásban vannak a vizsgabiztosok és nem a KPM küldi ki ökett .
Szerintem nem sok vizsgálni való van egy ilyen Qek Aeron ... összesen 14 600 ft volt a vizsgadij ... de ettől lehetnek eltérések fel is meg le is .
Egy hétel szoltam a vizsga előtt . A KPM nél még az egy hónap is kevés (Debrecenben)
Köszi, hogy emlékeztél rám! Az lenne a kérdés, hogy állítólag szigorodtak a szabályok és emiatt jóval előbb be kell jelentkezni! mi igaz ebből, mi a tapasztalatod?