megnéztem, hogy van gyárilag beépítve a hűtőnk a Hobby-ba. A hűtő a konyhablokkba van beépítve, a hátsó részéhez belülről nem lehet hozzáférni, teljesen körbe van építve. A lakókocsi külsején 2 rács van egymás felett, az alsón keresztül kapja a friss levegőt, a felsőn távozik az égéstermék és a hő. Ezeknek a rácsoknak a lepattintása után látható egy-egy háló, gondolom a rovarok ellen. Ez a háló könnyen kiemelhető, innen már szabad az út a hűtőhöz.
Német fórumokon jókat írnak róluk, korrekten szállítanak. Én ide Magyarországra már nem merek rendelni, mert tűnt el cuccom :((
Ha van lehetőségem, inkább német ismerős címére rendelek, valamikor meg tőle elhozom személyesen, úgyis hetente egyszer dajcsba vagyok.
Obelink választéka akkora, hogy szeretnék személyesen is megjelenni náluk jópár dologért, de a közeljövőben csak Fuldáig jutok :( Oda viszont hetente :)
Van valakinek tapasztalata Obelink-ékkel? Interneten lefoglaltam egy elősátrat náluk, most jött meg a visszaigazoló e-mail. 540 EUR a sátor + 30 EUR a postaköltség+30 EUR a Magyarországra leszállítás díja (DPD). Most kellene utalnom a zsetont és elvileg 7-8 nap alatt leszállítják. Nem tudom mennyire megbízható a firma és mi van ha nem müxik a dolog, hol reklamálhatok?
Most szombaton amennyire lehet betankoltam a pesti kiránduláson kül- és belföldi katalógusokból, de ez a holland firma mindet veri árban. Pl 16 részes melamin étkészlet 13-20 . Mindenképpen el szeretnék menni hozzájuk, de ahogy a választékot látom, rá kell szánnom a nézelődésre-vásárlásra egy teljes napot :)))
A mi kis társaságunkból többen terveznek utat külföldi kempinges kiállitásokra , és ha kell valami azt a katalogusból kiválasztja az ember oda adja az árát és várja , hogy a cucot meghozzák . Holnap kerül fel a honlapunkre több ilyen rendezvényre az invitáló .
Elősátrat, asztalt, székeket, nyugágyakat, meg pár apróságot kéne vennünk az idén a Hobby-nkhoz. Itthon ( nekem ) eléggé magas árakkal találkoztam, így külföldi üzleteket kerestem a neten. Így jutottam el ide: http://www.obelink.de/home.asp
Remélem mostanában lesz arra fuvar, és akkor be tudok nézni hozzájuk. Így a leírtak és a képek alapján valami hatalmas üzlet sok-sok áruval, az áraik is jók.
Holland ismerősök kishazánkba költöztek, és még kinnt eladták a lakókocsijukat. Kaptunk tőlük egy nekik már feleslegessé vált kemping-mikrót, az egész kb. 30x30x30 centi, be is raktam a lakóba, mondanom sem kell, nem kicsit örülünk neki :))
Nekem ez a rajz alapján van bekötve a vónohorog csatlakozója.
Szóval a 2 tartalék polusra kötök rá egy álandó pozitivot.Az akumlátorról egy olvadó biztositék beiktatása mellett külön vezetékkel viszem hátra a 12voltot.
A Dometic gyártja a legjobb hűtőket a lakókocsisoknak .. a valamikori Electroluxot vásárolták fel . Egyébként Jászberényben gyártják ezeket az abszorpciós hűtőket.
Ha bugyogott az azt jelenti , hogy nem szökött el belőle az amoniák ... szerintem az a hűtő jó lesz ... 22O voltnál van az erősebb fűtőpatron .. talán a 12 voltos az nem is szabályozható . Ha kempingekbe jársz a lakóval akkor meg úgy is hálózatról fogod használni . Mostanság elterjedőben van a kis kompresszoros hűtők is a lakókba .. sinusos inverterel üzemelnek aksirol is ...
Megforgattam tényleg bugyogott. Csak a 220voltos csatlakozo van rajta. Bedugtam de nem történt semmi.Akapcsoloja is a 220ra van álitva. Meny idö kell neki hogy észre vegyem müködik.Megtaláltam hogy hol kell a gázt bekötni de erre csak hétfön lesz lehetöségem. Dometic márka vagy tipus név. Sajna zöld fülü vagyok.
abszorpciós hűtő nem nagyon tud elromlani . Állisd párszor fejre , és majd hallod a folyadég áramlását , és müködni fog . Az elektromos része is rendkivül egyszerü , legfeljebb egy polarizációs áramkör lehet benne . A fűtő patronokat is könyen megtudod nézni , hogy müködik e . Ovatosan érintsd meg , és ha jó meleg akkor menni fog a hütő .
Sajnos az ajándék hütők nem sikerültek. Az egyik egy hagyományos 220voltos kb 80literes. A másik tényleg lakókocsi hütő de nem müködik. Lenne ötletettek hol tudnék vásárolni ilyen lakókocsi hütöt. KB 55literest 12/220volt meg gázról üzemeltethetöt. Köszi.
Ezt a listát valamikor egy német kempinges oldalon találtam, lefordítottam, majd pár dologgal kiegészítettem, de folyamatosan bővül :)
Ezt mi nem mind visszük magunkkal, mert akkor nem nagyon férnénk már be a lakóba, de támpontnak szerintem jó, hogy ne sok minden maradjon otthon, ami kellhet.
Amikor eljön az idő, kinyomtatom, majd ami megvan, vagy nem érint, azt lehúzom a listáról, így az indulásra lesz egy teljesen kihúzott listám.
Amit általában én intézek, de Anya pár dologba besegít: