Ha bevetted a gyógyszereidet küldd el a GM-es vélemény-kikérős levelet (úgy látszik, Te hamarabb kaptad meg, mint én) + a levelezést, és felrakom a weblapra.
Onnan mindenki letöltheti, és elküldheti nekik a véleményét + okulhatunk a hozzáállásból.
Én most nyugodt vagyok, az autó végre nem rángat. Mondhatni gyönyörűen megy (meddig?). A motorháztető viszont nálam is úgy csapkod, mint az Aeroflottos TU134 szárnya.
Már megint sikerült normalizálni az általában alacsony vérnyomásomat...
Nemrégiben kaptam ugyanis egy csodás levelet a Chevrolet ügyfélszolgálattól, amelyben kérdőív formájában érdeklődtek arról, hogy mégis mennyire vagyok megelégedve a szervizek "teljesítményével". (Az egészből sütött, hogy csak a pozitív vélemények érdeklik őket... hmmm)
Mivel egyes, többünket is érintő problémáinkra (rángatás, motorháztető-libegés, miegymás) igazán egyik szerviz sem tudott (legalább is nekem...) megnyugtató választ adni (pláne nem megoldani), nem voltam rest, és írtam nekik egy viszonylag kultúrált kirohanást, amelynek lényege az volt, hogy mégis mi az apjuk f..száért nem képesek abajgatni a gyártót a tömeges panaszok megoldása érdekében, nem utolsó sorban a márka és a márkaszervizeik (maradék) presztizsének megőrzése érdekében.
A második válaszukból a legjobb részeket (az elsőben még csak jelzés-szinten sem sikerült arra válaszolni, amit kérdeztem, kifogásoltam...) tanulságul megosztom veletek, hogy Ti is érezhessétek azt a mérhetetlen törődést, amelyet a GM Southeast Europe Kft. irányomban kinyilatkoztatott:
"Tisztelt .... Úr!
A General Motors ügyfélszolgálatához érkezett, július 22. keltezésű válaszlevelét illetékességből megkaptam.
Levelével kapcsolatosan szeretném tájékoztatni, hogy a Chevrolet céget kedves ügyfeleink felé a márkakereskedések képviselik. A márkaszervizekben a General Motors központi előírásai szerint történik a hibafeltárás, valamint a javítás. A márkaszervizek illetékessége, hogy szükség esetén felvegyék a kapcsolatot a General Motors műszaki osztályával és közösen megtalálják a megoldást. Ezért, megkérjük, hogy a levelében említett kérdésekben kérje valamelyik márkaszerviz véleményét, akik válaszukat és a felajánlott megoldást a központtal való egyeztetés során adják meg.
Na, az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy azokat a hibákat, amelyeket a márkaszervizek nem tudnak megoldani, csak kollektíven álmodjuk, hiszen a GM-konzultánsok mindenre adtak/adnak megoldást.
Hogy miért nem tolja ki a saját szemét a szemceruzájával az ilyen hülye picsa ...!!!
Ugyanezen levelükben a tartozék-katalógus iránti spontán érdeklődésemre:
"A Chevrolet tartozékkatalógussal kapcsolatosan szeretném tájékoztatni, hogy hamarosan elérhető lesz a Chevrolet Epica, Captiva, Aveo és Spark tartozékkatalógusa, mely interneten, a Chevrolet-honlapon megtekinthető lesz. ..."
Beszarok... mindjárt elsírom magam a meghatottságtól... Ha megjelenik a katalógus, azonnal rendelek egy Aveo küszöb-díszlécet a Lacsira...
A lényeg a márkaszervíz , a többi rajtad múlik . Az én autómon tavaly decemberben volt az első köt.service , Tatabányán csinálták 26 ezret fizettem poll.szürő nélkül..
Hali :-) Szervizre oda vidd ahol a legjobb árat adják , Budapesten válogathatsz kedvedre / nem úgy mint pl. én vidéken /. Ami meg a benzint illeti találkoztunk már jóféle JET-es naftával is..:-))
A helyi gumis azt mondta, hogy 2,2 megfelelő. Az a baj, hogy kb 4-5 km-t kell gurulnom a kútig... Tegnap lemosattam az autót. Kézi mosónál. Este a fiam vette észre, hogy a jobb első felni (könnyűfém) közepéről leesett a disz. Reggelre a bal oldaliról is. Azt visszaragasztottam, de a másik valahol a mosó és a ház között végleg elveszett :-((
Kérdés: az első tizenötezres szervízre vihetem-e az autót a legközelebbi márkáshoz, vagy oda kell, ahol vettem, különben nista varanty? Másik: sokat kell autóznom a z OMV vagy kagyló kúthoz. a JET nafta minőségét fel tudom dobni valamivel?
Főleg budapesti és elővárosai légkondis járkálás után 8,8 liter. Ez nem is olyan rossz. A kereskedő egyébként átadáskor azt mondta, hogy pörgessem a motort, mert azt szereti. Ezt még most tanulom...
Én Gödöllőn voltam a 45ezres szervízen kb 3 hete. Nem kellett sokat várnom, rögtön elkezdték, ahogy odaértem. A végösszeg 18000 Ft volt, ebből 10 a munkadíj. Ők adták az olaj- és az üzemanyagszűrőt és a pollenszűrőt is. Az olajat én vittem (Castrol Magnatec 5W-40), a levegőszűrőm pedig sport, azért nem cserélték. Akkor említettem nekik a vezetőoldali kilincs kopását, épp ma hívtak, hogy a jövő héten mehetek a cserére.
Nem tudom mi tarthatott eddig, de örülök a cserének.
Két hete viszont a folytószelep-házzal volt gondom, nagyon ingadozott a fordulat. Bementem hozzájuk, kitakarították, elmondták, hogy a motort pörgetni kell, mert el van koszolódva és azért ingadozik, majd összerakták, utána próbakör... rosszabb volt mint előtte. Csere lett a vége, természetesen gariban, egy héten belül. Szóval eddig ötös.
Hat szervíztől kértem ajánlatott. Kb. 3 helyen még levegő szűrőt sem akartak cserélni, mondván, nem tartozik bele a 45000-es szervízbe. Az árak 36000-től mentek felfelé. Pl.: Maxabo: 38000+9000 klíma tisztítás. Chevrolet Hatvan: 42000, klímát nem válalják. Nekem ez tünt a legjobb választásnak.
Túl vagyok a 45000 szervízen. A Chevrolet Gombosnál csinálták, és 46000-ből megúsztam. Ez magába foglalja az olajat, olajszűrőt, leeresztő csavart+tömítést, klíma tisztítást, levegő szűrő, pollenszűrő, benzinszűrő. A 2 hátsó ajtóm nagyon nyikorgott, azt is kijavították. És lemosva adták át. Kb. másfél vett igénybe az egész.
A guminyomást tekintve én egy sokkal egyszerűbb megoldást szoktam választani. Lehet, hogy laikusnak tünik, de az egyik legkézennfekvőbb ellenőrzés a szemrevételezés. Én (-ha ránézek amit elég gyakran megteszek) arra figyelek, hogy a gumi oldaltartása meglegyen magyarul ne legyen megrogyva púposodva. Általában ehhez az értékhez 2,3-2,5bar nyomás szükséges.
valahogy mostanság nincs jó zöngéje ennek sem, ha valakit kiemelnek a tömegből...bár már új rendőrkapitány van és a barikádokat is elbontották...különben is...nem is tüntettem, nem tartottam kezemben önkényuralmi jelképeket, sem árpádsávos zászlót, az MTV székháznál sem voltam ott....ugye könnygránát nem lesz, meg kék villogós locsolókocsi? :-)))