Keresés

Részletes keresés

Tycho Brache Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1601
Nincs valakinek a felső körökből ismeretsége a Pannon GSM-nél (vagy a többi mobilcégnél, ami számomra közömbös)? Kéne lobbyzni, hogy csináljanak Mylord csengőhangot, meg operátorlogót (pl. Temple Bar 9631). Szerintem tök poén lenne, ha a főcímzene szólalna meg híváskor!
Tycho Brache Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1600
Én mindig azt mondom, hogy tudom, hol a helyem, de bátorkodom megismételni azon kérésemet, miszerint a magas arisztokrata körök is szíveskedjenek tartózkodni az általuk már természetszerűleg ismert jövő ismertetésétől. Hová is vezetne ez?
Előzmény: Poppy Meldrum (1593)
Poppy Meldrum Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1599
TUDTAD-E?...
...hogy
Brenda Cowling

Brenda Cowling Londonban született.Gyermekként filmsztár akart lenni,de az iskola után gyors-és gépírónak tanult.Végül irányt változtatott és csatlakozott a RADA-hoz(egy osztályba járt Jimmy Perryvel).Nagy TVs áttörését bőséges repertoármunka előzte meg.Korai szerepei között találkozhatunk vele a The Forsyte Saga c. filmsorozatban is.Pályája során főként a filmes szerepekre összpontosított,de alkalmanként a színpadon is lehet látni.Olyan filmekben játszott,mint a The Railway Children,az International Velvet,a Carry On Girls,a Carry On Behind és néhány pillanatra feltűnt 2 James Bond filmben is.A Dad's Army után Brenda David Croftnak és Jimmy Perrynek dolgozott az It Ain't Half Hot,Mum c. sorozatban és a Hi-De-Hi! utolsó folytatásában.Számos filmsorozatban alakított nővért,mint például a Fawlty Towers és az Only When I Laugh 1-1 epizódjában.Jane szerepében a Potter 3 sorozatában is játszott.Az utóbbi években meghatározó szerepet töltött be a You Rang,M'Lord? 4 sorozatában,ahol Mrs Liptont alakított.Manapság látható a Detectives,a Casualty és a The Legacy of Reginald Perrin c. filmsorozatban,ahol Brenda CJ házvezetőnője,Mrs Wren.

Poppy Meldrum Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1598
TUDTAD-E?...
...hogy
Brenda Cowling

Brenda Cowling Londonban született.Gyermekként filmsztár akart lenni,de az iskola után gyors-és gépírónak tanult.Végül irányt változtatott és csatlakozott a RADA-hoz(egy osztályba járt Jimmy Perryvel).Nagy TVs áttörését bőséges repertoármunka előzte meg.Korai szerepei között találkozhatunk vele a Forsyte Saga c. filmsorozatban is.Pályája során főként a filmes szerepekre összpontosított,de alkalmanként a színpadon is lehet látni.Olyan filmekben játszott,mint a The Railway Children,az International Velvet,a Carry On Girls,a Carry On Behind és néhány pillanatra feltűnt 2 James Bond filmben is.A Dad's Army után Brenda David Croftnak és Jimmy Perrynek dolgozott az It Ain't Half Hot,Mum c. sorozatban és a Hi-De-Hi! utolsó folytatásában.Számos filmsorozatban alakított nővért,mint például a Fawlty Towers és az Only When I Laugh 1-1 epizódjában.Jane szerepében a Potter 3 sorozatában is játszott.Az utóbbi években meghatározó szerepet töltött be a You Rang,M'Lord? 4 sorozatában,ahol Mrs Liptont alakított.Manapság látható a Detectives,a Casualty és a The Legacy of Reginald Perrin c. filmsorozatban,ahol Brenda CJ házvezetőnője,Mrs Wren.

Poppy Meldrum Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1597
TUDTAD-E?...
...hogy
MAVIS PUGH

Mavis Pugh Kentben született.Első TVs szerepében a gőgös Lady Maltbyt alakította,aki a walmingtoni polgárőrségnek adományozta a Rolls-Royce-át a Dad's Army c. sorozat 65.részében.Mavis gyermekként lelkes táncos volt és nagyon szerette az irodalmat,így hát nem okozott meglepetést a családjának,amikor úgy döntött,hogy az Oxford's International School dráma tagozatára adja be jelentkezését.Az első,igazi TVs bemutatkozásáig az 1970-es években sok időt töltött repertoárszínházakban és színházi produkciókban szerte az országban.Karrierje a West Hartlepoolban található repertoárszínházban kezdődött,majd felváltva más színházakban is játszott,beleértve a Watfordban lévő Palace Theatre-t,ahol együtt dolgozott Jimmy Perryvel.A West Endden először a Little Women c. darabban játszott a Westminster Theatre-ben.A Dad's Army óta számos filmsorozatban szerepelt ,főleg olyan vígjátéksorozatokban,mint a Fawlty Towers,a Spooner's Patch,az It Ain't Half Hot,Mum és a You Rang,M'Lord?Filmes szerepei közül kiemelkedik a A Class of Miss McMichael c. filmben nyújtott alakítása,mely 1978-ban készült és a Rózsaszín Párduc c. mozifilm.Mavis manapság még mindig sokat játszik színházakban és szerepel a TV-ben,sorozatokban,filmekben,reklámokban.

Poppy Meldrum Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1596
James,ugyan mire gondol?!
Előzmény: layout (1594)
Poppy Meldrum Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1595
Kedves Layout!
Itt küldöm az életrajzokat.Azért ide rakom fel és nem mailben küldöm,mert így mindenki hozzájuthat azonnal.
TUDTAD-E?...
...hogy
Jeffrey Holland

Jeffrey Holland 1946.július 17-én született Walsallban,West Midlandsben.Jeffrey nem gondolt a színjátszásra,mint hivatásra egészen 15 éves koráig,amikoris csatlakozott egy amatőr színjátszókörhöz.Eleinte nem tudta,hogy mit kezdjen az életével.Iskola után egy borkereskedőnél dolgozott,majd egy kartondobozokat gyártó cég irodájában.Ekkoriban döntötte el ,hogy színész lesz.Több mint 4 évvel később már a Coventry Színházban játszott és kisebb Tvs szerepeket is kapott.Az első beszélő szerepében egy fiatal férjet alakított a Dixon of Dock Green c. sorozatban,de emellett játszott a Crossroads 10 részében is,mint piaci árus-az 1970-es évek közepén,még a Dad's Army c. sorozat előtt.Jeffrey kedvenc műsora a Dad's Army,így hát érthető,hogy elfogadta egy teherautót vezető katona szerepét a Dad's Armyban,miután szerepelt e sorozat színpadi változatában.A Dad's Army után karrierje virágzásnak indult és az 1980-as években 7 évig játszotta Spike Dixont a Hi-De-Hi!-ban ,valamint szerepelt Russ Abbottal az ő Madhouse c. műsorában is.Az 1990-es években 2 sorozatban láthattuk:a You Rang,M'Lord?-ban mint James Twelvetreest és az Oh,Doctor Beeching!-ben mint Cecil Parkint.

layout Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1594
Poppy drágám!

Imádom az inteligens hölgyeket

Poppy Meldrum Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1593
Jamest illetően tökéletesen egyetértek veled,de Poppyt illetően vitába szállnék.Eddig(amíg nem láttam az utolsó 6 részt)azt mondta mindenki,hogy Poppy csak szórakozik Jamessel,de én nem hittem el,és már tudom,hogy jól éreztem.Poppy szerintem tényleg szerelmes igazán Jamesbe,a maga módján,és mindent csak azért tett,hogy megszerezze.Például amikor Dickyvel kavar,a lelke mélyén csak féltékennyé akarja tenni Jamest,hiába mondja az ablakban,hogy borzasztóan szerelmes,valójában Jamest szereti.Dickyvel azután állt össze,hogy James a 13.részben megmondta,hogy a kapcsolat köztük csak hivatalos lesz.És szerintem erre fel akarta megmutatni Poppy a hatalmát James felett.És azt se szabad elfelejteni,hogy amikor Dicky elmegy a repülővel Poppy bár sír,de azért flörtöl Jamessel.Aztán ne feledd a 22.részben,amikor ajándékot ad Jamesnek,és közben remeg az izgalomtól!Olyan édes!Aztán amikor leönti Ivy ruháját,akkor is csak Jamest akarja,de a végén azért nem kapja meg,mert gonosz.Ha jó lenne,elnyerné jutalmát:azaz Jamest,és hülye,mert ha nem gonoszkodna Ivyval,Ivynak esélye se lenne,mert teljesen az ujja köré csavarhatná.De ez a Sors fintora.Ivy pedig hiába jön össze Jamessel ő jobbat érdemelne.Poppyt és Jamest pedig az Isten is egymásnak teremtette.Csak Poppy elszúrta.Sajnos!
Előzmény: penelope13 (1577)
suto Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1592
Szia!

Off:

Asterix: A megosztott falu

Erre gondoltál?

Azért ne legyél túl perverz...:)

S

Előzmény: Herb-Atea (1579)
layout Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1591
Óh Miss Poppy!
Poppy Meldrum Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1590
A Pannónia Filmstudió nagyon jó volt!Kár hogy már nincs!Mondjuk én elfogult vagyok,mert Apukám ott dolgozott hangmérnökként.
Előzmény: LeifEriksson (1573)
emem Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1589
Csatlakozom. Kiváltképp James és Poppy románcát illetőleg.
Én még remélek... :-)
Előzmény: Tycho Brache (1588)
Tycho Brache Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1588
Arra szeretném kérni a +6 részt már ismerő kedves topictársakat, hogy lehetőleg kerüljenek minden utalást hozzászólásaikban a jövendő eseményeiről. Tudom, hogy sok minden le volt írva már korábban, de oda vissze kéne menni, keresgélni, azaz előre megfontoltan cselekedni. Viszont most, az új hozzászólásokat mindenki óvatlanul olvassa, és mire rájön, hogy egy adott hozzászólás a jövőt fejtegeti, már késő.
Előzmény: penelope13 (1577)
Foti Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1587
Nővérem Miskolcon él.
Az a gyanúm, meg kellene látogatnom hamarost.

3 gyerek két szülő egy InterCity nem is akkora kiadás. Ha aktuális lesz szólok. A sorozat végét követően. Akkor a teljes Mylord felpakolható lehet.

Az finom lesz !

w8800 Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1586
khm... én ajánlottam a tárhelyet... és még mindig áll az ajánlatom.

w8.end.hu

Előzmény: Herb-Atea (1585)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1585
Az eddigi 20 rész összesen kb. 3.5 GB, ez min. 6 CD, epizódonként kb. 200 mega, az els? néhányat 352*288-ban, a többséget 640*480-ban mentettem.
Az utolsó 6 rész min. 1.2 GB lesz.

Hely...? Én nem tudok róla, mintha valaki ajánlott volna errefelé, de lehet, hogy keverem, hogy mit, hol olvastam.

Előzmény: Mike (1583)
Mike Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1584
Lehet. De Timar Gyorgy forditasa szerintem fantasztikus
Előzmény: boles (1582)
Mike Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1583
Korulbelul mekkora a 20+6 resz.Tudod hova kene feltenni, vagy azt is talalni kellene hozza?
boles Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1582
De csak eredetiben az igazi. Látod, itt is mennyi fordítási hibát találnak a Mylord szinkronjában a vájtfülűek, az Astérixben is számtalan lefordíthatatlan poén van...

És mindenkitől bocs az Off miatt

Előzmény: Herb-Atea (1581)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1581
*** OFF
Ha lefordítod magyarra vagy angolra, igen! ;)
Előzmény: boles (1580)
boles Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1580
Off

Az Asterix francia nyelven is jó?

On

Herb-Atea Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1579
*** OFF ON ***

Jó is az, ha valakinek ADSL-je van.
Van viszont Chello, amely a túlterhelést?l ááááálllati lassú. Feltöltés max. 128k, ezzel a sebességgel a 20 rész kb. 3 hét alatt menne fel egy ftp-tárhelyre. A múltkoriban jól kezdtük, de risszul folytattuk, ugyanis a meghirdetett web-hely terheltsége szinte pillanatok alatt megugrott, méghozzá felfelé. Ha valaki tud olyat, hogy CD-r?l másolni valami helyre, ahonnan elérhet?vé teszi, elviszem magammal a CD-ket. Csak sajnos néha nagyon nehezen közlekedem, ezért nagyon meg kell gondoljam, hogy mikor, hova megyek.
Ezért írtam azt, hogy ha valaki el tud jönni egy szép, nagy winchesterrel Miskolcra, akkor megkaphatja. Meg az "Egy rém rendes család" 107-194. epizódjait, a Waczak Szálló majdnem összes részét, a Monty Python's Flying Circus majdnem-összest meg még amit akar (és nekem megvan). ;)Ja még valami: az Asterix-képregénygy?jteményemb?l 1, azaz egy darab történet hiányzik, annakidején jugoszláviai magyar kiadásban megjelent: Asterix és a megosztott falu - aki ezt nekem mexerzi vagy kölcsönadja, annak én mindent megteszek, ami nem túl perverz. ;)

*** OFF OFF ***

Előzmény: layout (1569)
Bigis Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1578
Sziasztok!
A múlt vasárnapi rész már új volt? Sajna nem sikerült felvenni. :(((
penelope13 Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1577
Ez érdekes, ugyanis én pont az ellenkezőjét szűrtem le az utolsó hat részből:

Szerintem James végre rádöbben, hogy Poppy mennyire nem méltó a szerelmére, mert csak egy elkényeztetett, undok és önző kis perszóna, aki híján van mindenféle belső értéknek (a külsőkről már nem is beszélve - de ez már magánvélemény),
ugyanakkor rájön, mennyivel többet ér Ivy önzetlen és odaadó szeretete; ráadásul James arra is egyre inkább felfigyel, hogy Ivy egész csinos is tud lenni, gondolj csak a szolgabálra, és egyéb alkalmakra.

Ami pedig azt a bizonyos sírást illeti:
Szerintem azok nem az őszinte szerelem könnyei voltak, hanem egyszerűen csak a sértett hiúságé, mert James teljesen közömbösen reagált Poppy bejelentésére, nem pedig féltékenyen, ahogy azt Poppy várta volna.

Előzmény: Poppy Meldrum (1561)
Nicalos Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1576
Igen hihetetlen, hogy folytatódik!

De hogy érted azt hogy nem voltak akkor készen? Tudtommal az MTV1 először Mo-n olyan '93-94 környékén adta le. A Csengetett, Mylord pedig 88-92 között készült... ???

Ha kedvenc szereplőt kéne felsoronom nem is tudom kit választanék annyira zseniális mind1ik. Talán Teddy, Alf és A Mylord...
Azért le a kalappal az angolok előtt, hogy ennyi önirónia van bennük! Ez egy olyan sorozat ami ha 100-szorra nézek végig akkor is betegre röhögöm magam! Best!

w8800 Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1575
Folytatódik, a részek tartalmát fel lehet itt lelni régebbi hozzászólásokban, de imho ne olvasd el őket, legyenek meglepi. Ugyebár. :)

ezek egyébbként eddig azért nem mentek le sehol, mert akkor még nem voltak kész, ezért nem lett szinkronjuk és minden tvadó a már szinkronizált változatot vette meg újra és újra.

hálás köszönet a Duna TV-nek!

w8.end.hu

Előzmény: Nicalos (1574)
Nicalos Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1574
Hello Mindenkinek!

Hihetetlen volt rátalálnom erre a topicra és látni, hgy ennyien szeretik ezt a szuper sorozatot. Nos én új vagyok itt úgyhogy biztos kérdezek 1-2 olyan dolgot amiről volt már szó, ezért elnézést kérek.
No én már azóta rajongók ezért a sorozatért, amióta anno nem is tudom '93-94 környékén a magyar 1 leadta. Aztán olyan 5 éve megtalálta újra az akkor létező MSat, majd végiment a Tv3-on és a többin s most a Duna TV (1000 thx nekik!).

No a legfontosabb amit kérdeznék:
-majd megállt bennem az ütő amikor megláttam, hoy a 20. kirándulós rész nem az uccsó és van tovább még 6 mos vasárnaptól a Dunán!! Hogyhogy a Duna TV tovább is megvette? Én mindig bevettem hogy a 20 az uccsó mert mindenki csak addig adta le és mindig szomorú voltam mert a kirándulós rész ugyan isteni de olyan szomorkás hangulat lengi be... Szóval ez vmi ISTENI hogy folytatódik!! És úgyanazok a zseniális művészek fogják őket szinkronizálni?

Én mindig kerestem hogy van-e a tovább a 20. részen túl de sajnos nem jutottam eredményre az imdb.com nem írta ki a részek számát...

Szóval ez szupi és köszi annak aki válaszol...

LeifEriksson Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1573
Az, hogy a fordító ismeri -e a régi szövegeket, azért a stúdión is múlik. De persze rendes szinkron-dramaturg utánaérdeklődik az ilyesmiknek.
Én is írtam már olyan sorozat magyar szinkronját, amit többen fordítottunk egyszerre, és akkor a másik dramaturggal rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, hogy a szereplők közül kik tegeződnek, mik a becenevek, mik a visszatérő beszólások, stb...

Más, de idekapcsolódik: ma már a TV-k közül a Duna az egyetlen, aminek saját szinkronstúdiója van, miután a Pannóniát széthordták.
Azóta millió és egy kis stúdió dolgozik, az időközben gombamód megszaporodó TV-knek is....

ON

Ja, még valami!
Még nem egészen értem, miket fordítgattok, pár napja csak mérsékelten olvasom a topicot, de ha van bármi fordítanivaló, ide vele, segítek mindenben!

Leif

Előzmény: Bard (1549)
angyalhentes Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1572
Persze, o rendelte meg a sorozatot kesobb :))
Előzmény: layout (1571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!