Köszi! Igen a v_tibor féle termiszert már kerestem a helyi okosoknál,de állításuk szerint azt a típust Ők már nem tudják megrendelni.
Egyébként Sopronban lehet hogy előbb összefutunk,hivatalból többször járok én is ott.
Ha esetleg soproni kereskedő címet tudnál megköszönném,mert akkor az ottani kollégáimat megkérném a beszerzésre.
Üdv!: Nádi
asszem a hónap végén nem leszek pesten, de akkor majd máskor (egyébként sopronban vagyok elérhető)
...
az NTC vásárlást V_tibortól kérdezd, mert asszem elég fontos hogy milyet veszel (minden gyártó , aki 2,2 kOhmos termisztort gyárt, más karakterisztikájút csinál) olyat kell venni, amilyet a vtibor is vett és akkor pontos lesz a kütyü!!!!
Hali Korl! És minden Márkatárs!
Szívesen résztvennék az eszmecserén,csak ne lenne az a ~250km.
De majd egyszer!
A hónap végén két napos agymosáson leszek a székes fővárosban.V.szerint hol érdemes tutira menni NTC.vásárlás ügyében?Sajnos a szabadidőm elég kevés lesz!
14 honapja van meg a Thaliam (1,4/8v Expression) es csak most tudtam meg egy ujdonsagot rola (ujdonsag szamomra): futottek a kulso tukrok! :))) Egy masik forumon olvastam, ha a hatso ablakon a futoszalak mukodnek akkor melegednek a tukrok is. Allitolag ez igaz minden elektromosan allithato tukorre.
Van egy enyhito korulmeny is amiert nem vettem eszre: az auto garazsban all, ezen a telen csak kb. 3x volt reszem jegkaparasban.
Már korábban is eszembe jutott, csak most írom le (a rozsdás féltengelyhez): az új 100 pacis Clio féltengelye is ilyen - lásd a tesztben a harmadik képet ...
Az en automnal a 15 ezres revizion kivettek a levegoszurot, kifujtak es visszatettek; masnap elmentem a Meteorhoz vasaroltam szepen egy Purolator szurot es otthon sajat kezuleg kicsereltem.
Hát nem tudom, szerintem sem fér bele illetve a maxnál csak jóval túl lehet a 5 és fél liter, de a jóhiszeműségem és a lustaság nem engedte, hogy rákérdezzek. Most még csak megnézni sem tudom mert nem találom az autót a hó alatt a fene egye meg. Ilyenkor már a gólyáknak kéne jönni nem a hónak. Nem akartam ezen a fél literen kötözködni, mert a kormányösszekötő is kétesélyes volt, hogy garancia vagy útviszonyok, inkább nyeltem egyet. Nem éreztem magamat egyáltalán átverve és remélem a 30000-es átvizsgálásig nem kell mennem de akkor oda fogok menni.
Valóban 60 ezernél írja a szervízkönyv a levegőszűrő cserét, de nekem is cserélték a 30 ezres szervíznél. Amikor előzetesen megkérdeztem, hogy kb. mibe fog kerülni a szervizelés 30-35 ezret mondtak, és elmondták azt is, hogy a levegőszűrőt tisztítják vagy cserélik attól függően, hogy milyen az állapota.
Errefelé egyébként olyan porosak az utak, hogy nem is csodálkoztam a cserén.
A végösszeg egyébként 25 ezer lett. Ja és nem számoltak fel segédanyagot és a hűtőfolyadék utántöltését sem.
egy márkatárs megkért rá, segítsek a hőmérő utólagos beszerelésében.
Találkozni is fogunk SZOMBATON 11-kor Pesten a HÖSÖK terén: a Szépművészeti múzeum előtt.
Ha valakit érdekel V_Tibor ötlete alapján elkészíthető 210 ft-os hőmérő, amely a központi kijelzőn mutatja milyen hideg van odakint: jöjjön el, szívesen megmutatom, én hogyan szereltem be. (egy csavar kicsavarása nélkül lehetséges!!!)
Üdv ÖregMackó!!!
Engem a leirásodbol csak az zavar, hogy 5.5L olajat számoltak el.Én úgy emlékezem vissza, hogy a gépkönyv szerint 5L megy bele.Többen azt írták, hogy 30 000Km levegőszürőt is cseréltek,ez nem 60 000 nél esedékes???
Üdv Nagya
Ui:A májusi Thalálka jöhet
Kedden voltam 2 éves szervizen a Renault Dél-pestnél.
18000 km volt benne.
Az olajat én vittem (Castrol) és szó nélkül beletöltötték, pedig többféle kannában volt, de u.az. "Kiszerelve" vettem.
Tehát a sallangokat leszámítva, egész olcsón megúsztam.
Ja, a tetőkárpit rögzítése nem jött össze...
Viszem vissza, de nem a botrány kedvéért. Amúgy is mennék, mert valami megoldást keresek kesztyűtartó világításra, és alkatrészt nézek. És a k.tartó ojtajának kiakasztó kábele is elszakadt. (Mennyibe kerülhet?)
Van valakinek ötlete világításra, esetleg megoldás? A Clioban van, de az a lámpa kb 4500,- és speciális a csatlakozója.
Tulajdonképpen egy síma szofita foglalat már megoldás lenne nekem. (Most csak úgy lóg egy az érpáron)
Én ugyan meganos vagyok, de nálunk a topicon többen szereltettek be a secalarm-nál kaphatót. Előnye hogy nem kell fúrni faragni, és nem drága.
Bővebb infó itt: www.secalarm.hu
Halihó Mindenkinek!
Arról szeretnék érdeklődni van-e vkinek infója, ill-ve tapasztalata tolatóradarral kapcsolatba.
Milyet érdemes venni?Vett e már vki Metroban, Praktikerben kapható, ha jól láttam kínai gyártmányú tolatóradart, ami leírásban, és árban nem tűnt drágának(15-20e), csak nem tudom mennyire megbízható?
Koszonom a hozzaszolasokat es a segitseget. Azt hiszem felhivok par szervizt meg, mielott dontok, hova is viszem. Nagyon reg vittem autot szervizbe, a multkori Thalia-m meg az elso szerviz elott lett eladva. Ezt viszont nagyon sokat hajtom, igy nem csoda, hogy hipp-hopp 30e km-hez ertem.
Legyetek jok.
Hali!Köszönöm a múltkori infót a központizár beállítást 5 perc alatt megcsinálták mikor hivatkoztam rá hogy máshol is sikerült beállítani!
Azt mondta az ürge , hogy a régebbi kocsikon nem volt ilyen beállítási lehetőség!üdv Mindenkinek
Jó napot kollégák!
Tegnap Békésinél jártam egyéves átvizsgáláson:
Assistance átvizsgálás 5000.-
Olajcsere ELf Synthese + szűrő + csavar 20.000.-
no meg az elmaradhatatlan segédanyag.
Első felindulásomban én is azt hittem, hogy az assistance átvizsgálás ingyenes, de a géphez kapott dokumentumok alapos átvizsgálása és értelmezése után kiderült, hogy csak az assistance "szolgáltatás" díjmentes.
Üdv:
a fékek 60%-osak pedig féltem, hogy elkopott de hála az Úrnak nem. A segédanyag ezek szerint nem az alátét! Mi lehet? Talán a számlát kiállító hölgy (mondták a kollégák :-)))
Gratula! :) Sok százezer boldog kilométert kívánok :))
A kép megérkezett, hamarosan fent lesz! A tagdíjat köszi, ha megérkezik, szólok.
mole: a tagdíj megérkezett, köszi!
megint véleményt kellene alkotni legutóbb Szegeden szó volt róla, hogy Május elején jó lenne még egy tali, de az már valahol az ország közepe felé, hogy nagyobb legyen a létszám. Ezt most kellene a napokban kitalálni, hogy ki és hova szervezi.
Ki lenne az, aki elvállalná a szervezést Budapest 50 km-es környezetében, és hol lenne a találkozó?
(Ha nem jelentkezik senki, akkor én szervezem meg :)))
A másik kérdésem:
Mikor legyen?
- Május 1? (szombat)
- Május 10/11? (Szombat/Vasárnap)
Hamarosan kérdőív is lesz megint, dolgozom a problémán :)
Nagy nehezen végre net közelbe jutottam, időm is van, így tudok mesélni! :-))
Szóval múlt héten végre átvettem életem első tháliáját, egy alap 1.4 8V hársmetál színü "szörnyet", melyet a család azonnal a szívébe zárt! :-) Eddig kemény 320km van benne, az újautó szag minden reggel megcsapja orromat, mikor beülök. Isteni érzés! Nagyon meg vagyok vele elégedve, jó vezetni, a motor pont megfelelő (bár még nem szabad neki nyomnom!), a csomagtartó pedig...nektek nem kell magyaráznom! :-)
Még az első tank benzinnel vagyok, így fogyasztást nem tudok mondani, de gondolom a mostani mindennapos hidegindítások és a bp-i dugók nem tesznek jót a pénztárcámnak. Váltózárat kértem bele a kereskedőtől, plusz vettem a kormányra egy AUTOLOK2000 nevü "csodát", ami állítólag jól bírja a gyűrődést. Majd meglátjuk, mindenesetre éjszakánként most már jól alszom, bár bevallom az első este nagyon féltettem a kocsit.
Első tapasztalataim jók az autóról, remélem a jövőben sem fogok panaszkodni rá. Ja a kereskedőtől kaptam egy bónt, amit az első 15ezres szervíznél válthatok be, így az ingyenes lesz! Nem rossz, remélem hamarabb nem kell meglátogatnom őket.
Diesel! Sikerült feladni a tagdíjat, remélem hamarosan megkapod! A fotót megkaptad az autóról?
Megvolt az első 15 ezres felülvizsgálat. Olajcsere + szűrő 22380 Ft. Renault Kelet-Pest. Korrekt és gyors. Garanciában cserélték a jobb kormányösszekötőt mert kicsit lógott. Én semmit sem éreztem belőle. Utána korrekt futóműállítás. Panasz nélkül mentem és elégedettem jöttem. Kicsit töltöttek a hűtőbe is és megkérdezték lemossák-e? Olaj Elf 10W40. Nekem jó. Más nincs várom a tavaszt. A rozsdás féltengely tokra azt mondták, hogy ez ilyen és mindenkié ilyen. Nem érdekes. Hát....
Mosás nálam sem volt; viszont "Hordós Elf Excell 5W40" olaj került a gépbe. Kb. 2 órán át piszkálgatták a járgányt, le-fel emelgetve. Így jött össze a 35 ezer pénz. Ja az a segédanyag az olajleeresztő csavar "egyszerhasználatos" alátét-tömítése.
Hali!
Nekem tavaly októberben a kőbányai fakertésznél 28e (+ valami apró) volt (1,4 8V). Olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt cseréltek, ablakmosó folyadékot raktak bele (amilyen hülye voltam, nem töltöttem fel előtte otthon) meg valami segédanyag volt még amit anyagként felszámoltak. Asszem ezek + a munkadíj adta ki a végösszeget. Kb. 3/4 óra alatt megvoltak vele (a gyári előírás 2 v. 3 óra helyett), igaz nem is mosták le, ami náluk egy ingyenes szolgáltatás volna és akkor spec. számítottam is rá, hogy megteszik. Ja, és valami MOL olajat raktak bele, a viszkozitása OK ugyan, de ezen pont nem spóroltam volna ha választhatok, úgyhogy legközelebb oda viszom ahol az ELF-et használják. Az előzetes érdeklődésemre 30-35e körüli összeget mondtak. Ismétlem: ez tavaly októberben volt.
Nekem egy HDI Berlingom van.
Ma voltam 120000 szervizen.
Nagykeráron ill egyes dolgok az alatti beszerzésével.
Baráti munkadíjjal Kb 65000 volt a vége.:(
bocs, de szerintem a 20e csak az olajra elmegy, szvsz a többivel együtt simán kijön az a 35-45e amit lentebb is írtak (bár ő elájult tőle).
én is kb24e-nél járok, szvsz a nyáron viszem én is. ha nem sokkal drágább akkor Pesten az Albertirsai-Kerepesi úti szervízbe megyek, ott mindig készségesek voltak eddig (azt nem tom az autónak mit ártottak, de velem kedvesek voltak az urak). csak a pénztáros csajjal volt gondom, fájt neki a munka és engem mint ügyfelet nem, csak mint véres rongyot látott:))))
szerintem a renault molnár szegeden ugyanolyan rablók mint a többi:(
Cégünk kedvezményes vásárlási lehetőséget nyújt a tagok számára.
Főbb termékeink oldallégterelők, küszöbvédő díszlécek, váltózárszerelés, dekormatricák.
A kedvezmény mértéke 10%
honlapunk www.heko.hu, www.vfts.hu
Rég jártál errefele. Nekem ma billent 26 ekm fölé, lassan nálam is akuális lesz ez a kis kitérő. Jómagam a mások eddigi tapasztalatai alapján (Szeged) 20-30 eFt közöttire számolok, ha nem lesz semmi "egyéb".