Azért vannak dolgok, amik egyszerűen meghaladják az én értelmem határait... Felkentem a Deka repesztőt egy fa keretre, ugyanazt, amivel a rózsás dobozt csináltam. EGYETLEN EGY NYOMORULT KIS REPEDÉSECSKÉT SE csinált... Ha nem látnám, komolyan mondom, el se hinném másnak... Ilyenkor mi van??????
de nem káros az egészségre) legfeljebb kicsit kialavatlanabbak leszünk).
amint jok a fényviszonyok a gépemhez fotozom...végre jo helye lett az egyik féltve örzött hagymácskámnak)
Én is már odatettem a sóletet, közben szárad egy piros keret repesztőlakkal, és most nekiállok egy újabb doboznak:-) Szerintem ez szenvedélybetegség a javából:DDD
csak dagadj dagadj))és ha nem mutatod meg nem tudjuk hová lehet még fejlödni nem lesz iránymutato elöttünk.
és különben is jol kifenekelünk majd))
féléjjel dekopáltam.)
Arra a meglátásra jutottam, hogy többet nem mutatom meg nektek a kopácsaimat:-))))) Ne már az én lelkemen száradjon, hogy feladjátok a próbálkozást!:))) Disznóság lenne letagadni, hogy nagyon-nagyon jól esett, amit írtatok, danczer és ágicza, de ez tényleg butaság... Ilyen alapon az első üvegképem után eldobhattam volna a fogpiszkálókat, hogy én úgyse tudok olyat, mint a "nagyok". Nem állítom, hogy nálam jobb nincs üvegfestésben, de nagyon sokat fejlődtem az elmúlt fél évben. Akkor ez bizony veletek is megtörténhet kopácsolás-ügyileg, nem??? Ha arra a fadobozra gondolok, amit a barátnőm először kapott... hát bizony mosolyoghatnékom van a legjobb esetben is. Most pedig büszkeségtől dagadok...
"még mindig semmi, amit előállítok"
Ezt azért ugye te sem gondolod komolyan?
Vagy akkor ki készítette azokat a csodákat, amiket a képtáradban mutogatsz? :-)
OFF Kár, hogy nem jöhetsz a talira, Pihe! Danczer, azt hiszem, kénytelenek leszünk valakit a 26 (27?) jelen levőből elkapni, hogy megmutassa, hogyan kell tisztességesen, gyűrődésmentesen gyönyörűt kopácsolni. Nyersanyag, hozzávaló adott, most már csak a tudás hiányzik!
nemrég emlitettem 5éve dekoppoltam elöször..és még mindig semmi ,amit elöállitok...
megmutatnám,de osztálytalálkozom lesz abban az idöben igy azt választottam.érettségi tali.
Na jó, Hópihe, te akartad!!!! :-)
Holnap megmutatom, mit dekupázsoltam legutóbb. Ha már ennyire röhögni akarsz :-)))))))))
(annnnnnnnyira béna...)
Esetleg (ha nem túl nagy kérés) az üvegfestő talin megmutatnád nekem, hogyan kell ezt csinálni? Olyan szívesen megnézném... Csak egy ici-picit. Jó? :-)
Igazad van.
Nem tudtam rögtön bukfencezni. De csak azért tanultam meg, mert muszáj volt...
Nehogy most nehezteljetek rám!
Egyszerűen csak arról van szó, hogy mivel ez a dolog nem megy nekem, nem élvezem. És a festés miatt sajnos időm sincs rá, hogy megszeressem.
Már így is alig alszom...
Nagyon tetszenek a kész művek, csodálom a kézügyességeteket, de ehhez én béna vagyok :-)
Volt már több próbálkozásom is, és ha látnék valami halvány kis fejlődést, becsszóra nem adnám fel. De nem látok :-)))
nemá! én sem adtam fel az üvegfestést, pedig hozzátok képest a béka hátsója alatt vagyok. nekem sem 100%-os a fakopács, sőt. de élvezem, és a hibák mellett is tetszenek a munkáim.
hozom a lakkot, beírom, milyen... Lefranc & Bourgeois féle akvarell-tempera lakknak hívják, 800 Ft volt 150 ml a művészellátóban.
a temperásakat kentem le vele, igazából azért, hogy ne fogjon a megszáradt tempera. a fényesség nem lenne ilyen fontos, meg be is sötétíti picit a színeket. igazából azért vettem, mert eddig temperával alapoztam a virágcserepeket is, és hogy a víz ne szedje le, le kellett lakkozni. és hát a fújós lakk nem jött be, de rajtam kívül mindenki másnak igen.
Jaj, dehogy, szó sincs elkedvetlenedésről!
Csak hát sikerélmény nélkül egyszercsak elfogy az érdeklődés. Inkább maradok lelkes nézelődő.
És megyek vissza az ecseteimhez :-)
Ne haragudjatok, hogy beleszólok a nagyok dolgába :-)
Kanbéka, megnéztem a dobozodat, és úgy döntöttem, felhagyok a próbálkozással...
Gyönyörű szép, ehhez képest az bűn, amit én a szalvétákkal művelek...
Az a vicces, hogy nekem is van pont ugyanolyan szalvétám, mint amivel ez a doboz készült, de nem is gondoltam, hogy ilyen szépséget lehet kihozni belőle...
Van egy majdnem teli üveg Plextol ragasztóm. Elvigyem az üvegfestő talira? Szívesen odaadom valamelyőtöknek.
Nekem is sikerült öntenem egy nagyon szuper gipszkeretet. Nem tudom eldönteni, hogy a gipsz minősége mennyire játszott közre, de olyan csillogó fényes sima lett a felülete, hogy a légy is .....re esik rajta.
Holnap öntöm a következőt, mégy ennyi gipsz van itthon.
Most várok türelmesen, amíg kiszárad rendesen (az írás szerint ez kb. 3 nap).
Moes, milyen lakkal kented be a festékkel lekent keretet?
És miért, hogy fényes legyen? Azért kérdezek ilyen hülyeségeket, mert még nem is csináltam, és nem is láttam élőben ilyet, csak a kedves topiclakók alkotásait csodálom mindig virtuálisan:)
alkottam ma 3 gipszképet :-))) jó lett. de már megint tanácstalan vagyok a festékek tekintetében. az első kettő temperával készült. az elsőnek igazából csak a keretét festettem, mert a szalvetka pont belepásszolt. a másodiknál zöld a keret, tojáshéjszínű a belseje. rajta télapó meg karácsonyfa. de nem is ez a lényeg. mindent 2-3 X festettem át, macera, nem mondom, de egyenletes lett. lelakkozva pompás! a harmadiknál szintén csak a keretet festettem, pirosra. ezúttal a vadiúj decor matt-tal (vagy lakkal???). marabu. és biza, foltos lett. egy vagyonba került a 6 színű készlet, csodákat vártam tőle. és nem. most mit csináljak???
de azért nagyon büszke vagyok ám magamra, és olyan, de olyan jól elpepecseltem velük. csak bosszant, hogy az uccsó olyan szép lenne, ha nem lenne foltos :-((
oda nem fontos...
inkább a mintáknál lényeges ha azt a szint akarod látni a végeredményen,mint az aalpszalvétán..
én cserépköcsögre tettem virágokat a sárga borzaszto szinbe ment át alapozás nélkül.pedig igen pihent agyuan rengeteg szirmot kivágtam....
szerintem felesleges. én is épp most csinálom az első ilyet :-)) majd megbolondultam, míg rászenvedtem a negyed szalvetkát. a tapétaragasztó kicsit sűrű lett, a szalvéta meg csak nyúlt...
Ja, és nehogy úgy járj, mint lököttbéka, aki annyira be volt lelkesülve, hogy meg se nézte, merre van a kereten a már benne lévő akasztó, és na ná, hogy 90 fokkal elfordítva dekupáltam meg a képet, mint ahogy kellett volna!:)))