Szevasztok.
Egy hete fizettem be egy királykék Thalia-ra.
A "www.joautok.hu" egyik véleményezésében olvastam, hogy ez a szín sérülékeny, karcolódásra hajlamos (szóval nem nyerő).
Van valakinek tapasztalata? Melyik a jó szín (a fenti szempontbol)?
Nekem - a nejem kérésére - már 1 hónapos korában beépítésre került egy kétszenzoros kínai tolatóradarocska. Ez a tipus sípol, illetve 1,5 és 0,4 m között ki is jelzi az akadály távolságát. (Praktikeres beszerzés). A márkaszervíz párezer forintért beszerelte (garancia őrzése!).
Néhány esetben pl.: nagyobb víztócsa, feljáróról való letolatás (ilyenkor "látja" az aszfaltot), garázsbeállás (oldalra is lát kb fél méternyit, tehát a fal mellé simulás alatt hevesen visít)hamisan is riogat; de ami a lényeg a valódi akadályokat eddig még mindíg kijelezte. Két esetben nagy valószínűséggel a radarnak köszönhetően úsztuk meg a koccantást. A legnagyobb haszna azonban az, hogy kb. két hét "radarozás" után az ember lánya és fia elkezdi "érezni" az autó hátulját.
Van benne igazság, de szerintem a változó rendszámok mennyisége nem jelentős. Ha valakié változik, annak csinálunk egy újat. Persze ez csak egy feltételezés.
Hali Tibor!
Köszönöm a segítséget! Azt hiszem hogy a hónap végén majd sort kerítek rá,hisz úgyis a Zágrábi útra megyek,az meg a szomszédban van! Talán még az nem egyértelmű előttem a honlap alapján,hogy előre meg kell-e rendelni a BP.-i üzletben,vagy beesek és hoppá?!
Üdv!Nádi
Helló Diesel!
Én személy szerint nem biztos hogy a rendszámot feltüntetném a kártyán,mert ugye az autó időnként megújuljhat!....De a hűség az ÖRÖK!..És ez a márkához,típushoz köthető.
Üdv!
1. Legyen, mi is így képzeltük el :))
2. ööö...
3. Szerintem elég a nick, úgyis rajta lesz a rendszám. Másrészt pl. nekem (és talán másoknak is) cég/vállalkozás/stb. nevén van a kocsi, én meg én vagyok :))
A következő lépés a matrica lesz. Egy kis lépés az emberiségnek, egy hosszúlépés nekem... :)
1. Egyik legyen az előlapja, másik a hátlapja!
2. Első pillantásra OFF a Ford Focus ON ugrott be a lámparajzolatról, talán egy picit jellegzetesebb a Thalicskára a puttonya ...
3. A név az nick-et vagy polgári nevet fed?
Egyébként nagyon jó !!!
Ui.: a szegedi thalin talán említettem, de a plénum elé még nem tártam azt az ötletemet, hogy országúton való azonosításra az üvegre tett matricán kívül (ha majd meglesz) lehetne a belső visszapillantó hátulját valami élénk, de nem "ciki" színű matricával lefedni (pl sárga vagy bármilyen megegyezés szerinti szín lehetne). Ez szemből is viszonylag jól látható, belülről nem zavar, a mögöttem lévőn is könnyen kiszúrható ...
Akkor most Neked a központi kijelzőn mutatja a hőfokot, vagy egy alternatív egységed van? (erre a következtetésre jutottam a fotóidból - bal oldali tükörbe van betéve a lapos tokozott érzékelő)
Nem feltétlen a reklám helye, de a RET-nél vettem (www.ret.hu). Az oldalon több elérhetőség szerepel, talán el is küldik Neked (szvsz síma borítékba is beleteszik). De biztos máshol is kapható. Ha másmilyen típust sikerül beszerezni, a karakterisztika ismeretében a korrekciós ellenállások kiszámíthatók. Egyelőre idő és energiahiány miatt olyan dolgokat nem tudok bevállalni, mint a Megane-osok "prototípusgyártói", talán egy kicsit később ...
Köszi! Igen a v_tibor féle termiszert már kerestem a helyi okosoknál,de állításuk szerint azt a típust Ők már nem tudják megrendelni.
Egyébként Sopronban lehet hogy előbb összefutunk,hivatalból többször járok én is ott.
Ha esetleg soproni kereskedő címet tudnál megköszönném,mert akkor az ottani kollégáimat megkérném a beszerzésre.
Üdv!: Nádi
asszem a hónap végén nem leszek pesten, de akkor majd máskor (egyébként sopronban vagyok elérhető)
...
az NTC vásárlást V_tibortól kérdezd, mert asszem elég fontos hogy milyet veszel (minden gyártó , aki 2,2 kOhmos termisztort gyárt, más karakterisztikájút csinál) olyat kell venni, amilyet a vtibor is vett és akkor pontos lesz a kütyü!!!!
Hali Korl! És minden Márkatárs!
Szívesen résztvennék az eszmecserén,csak ne lenne az a ~250km.
De majd egyszer!
A hónap végén két napos agymosáson leszek a székes fővárosban.V.szerint hol érdemes tutira menni NTC.vásárlás ügyében?Sajnos a szabadidőm elég kevés lesz!
14 honapja van meg a Thaliam (1,4/8v Expression) es csak most tudtam meg egy ujdonsagot rola (ujdonsag szamomra): futottek a kulso tukrok! :))) Egy masik forumon olvastam, ha a hatso ablakon a futoszalak mukodnek akkor melegednek a tukrok is. Allitolag ez igaz minden elektromosan allithato tukorre.
Van egy enyhito korulmeny is amiert nem vettem eszre: az auto garazsban all, ezen a telen csak kb. 3x volt reszem jegkaparasban.
Már korábban is eszembe jutott, csak most írom le (a rozsdás féltengelyhez): az új 100 pacis Clio féltengelye is ilyen - lásd a tesztben a harmadik képet ...
Az en automnal a 15 ezres revizion kivettek a levegoszurot, kifujtak es visszatettek; masnap elmentem a Meteorhoz vasaroltam szepen egy Purolator szurot es otthon sajat kezuleg kicsereltem.
Hát nem tudom, szerintem sem fér bele illetve a maxnál csak jóval túl lehet a 5 és fél liter, de a jóhiszeműségem és a lustaság nem engedte, hogy rákérdezzek. Most még csak megnézni sem tudom mert nem találom az autót a hó alatt a fene egye meg. Ilyenkor már a gólyáknak kéne jönni nem a hónak. Nem akartam ezen a fél literen kötözködni, mert a kormányösszekötő is kétesélyes volt, hogy garancia vagy útviszonyok, inkább nyeltem egyet. Nem éreztem magamat egyáltalán átverve és remélem a 30000-es átvizsgálásig nem kell mennem de akkor oda fogok menni.
Valóban 60 ezernél írja a szervízkönyv a levegőszűrő cserét, de nekem is cserélték a 30 ezres szervíznél. Amikor előzetesen megkérdeztem, hogy kb. mibe fog kerülni a szervizelés 30-35 ezret mondtak, és elmondták azt is, hogy a levegőszűrőt tisztítják vagy cserélik attól függően, hogy milyen az állapota.
Errefelé egyébként olyan porosak az utak, hogy nem is csodálkoztam a cserén.
A végösszeg egyébként 25 ezer lett. Ja és nem számoltak fel segédanyagot és a hűtőfolyadék utántöltését sem.
egy márkatárs megkért rá, segítsek a hőmérő utólagos beszerelésében.
Találkozni is fogunk SZOMBATON 11-kor Pesten a HÖSÖK terén: a Szépművészeti múzeum előtt.
Ha valakit érdekel V_Tibor ötlete alapján elkészíthető 210 ft-os hőmérő, amely a központi kijelzőn mutatja milyen hideg van odakint: jöjjön el, szívesen megmutatom, én hogyan szereltem be. (egy csavar kicsavarása nélkül lehetséges!!!)
Üdv ÖregMackó!!!
Engem a leirásodbol csak az zavar, hogy 5.5L olajat számoltak el.Én úgy emlékezem vissza, hogy a gépkönyv szerint 5L megy bele.Többen azt írták, hogy 30 000Km levegőszürőt is cseréltek,ez nem 60 000 nél esedékes???
Üdv Nagya
Ui:A májusi Thalálka jöhet
Kedden voltam 2 éves szervizen a Renault Dél-pestnél.
18000 km volt benne.
Az olajat én vittem (Castrol) és szó nélkül beletöltötték, pedig többféle kannában volt, de u.az. "Kiszerelve" vettem.
Tehát a sallangokat leszámítva, egész olcsón megúsztam.
Ja, a tetőkárpit rögzítése nem jött össze...
Viszem vissza, de nem a botrány kedvéért. Amúgy is mennék, mert valami megoldást keresek kesztyűtartó világításra, és alkatrészt nézek. És a k.tartó ojtajának kiakasztó kábele is elszakadt. (Mennyibe kerülhet?)
Van valakinek ötlete világításra, esetleg megoldás? A Clioban van, de az a lámpa kb 4500,- és speciális a csatlakozója.
Tulajdonképpen egy síma szofita foglalat már megoldás lenne nekem. (Most csak úgy lóg egy az érpáron)
Én ugyan meganos vagyok, de nálunk a topicon többen szereltettek be a secalarm-nál kaphatót. Előnye hogy nem kell fúrni faragni, és nem drága.
Bővebb infó itt: www.secalarm.hu
Halihó Mindenkinek!
Arról szeretnék érdeklődni van-e vkinek infója, ill-ve tapasztalata tolatóradarral kapcsolatba.
Milyet érdemes venni?Vett e már vki Metroban, Praktikerben kapható, ha jól láttam kínai gyártmányú tolatóradart, ami leírásban, és árban nem tűnt drágának(15-20e), csak nem tudom mennyire megbízható?
Koszonom a hozzaszolasokat es a segitseget. Azt hiszem felhivok par szervizt meg, mielott dontok, hova is viszem. Nagyon reg vittem autot szervizbe, a multkori Thalia-m meg az elso szerviz elott lett eladva. Ezt viszont nagyon sokat hajtom, igy nem csoda, hogy hipp-hopp 30e km-hez ertem.
Legyetek jok.
Hali!Köszönöm a múltkori infót a központizár beállítást 5 perc alatt megcsinálták mikor hivatkoztam rá hogy máshol is sikerült beállítani!
Azt mondta az ürge , hogy a régebbi kocsikon nem volt ilyen beállítási lehetőség!üdv Mindenkinek
Jó napot kollégák!
Tegnap Békésinél jártam egyéves átvizsgáláson:
Assistance átvizsgálás 5000.-
Olajcsere ELf Synthese + szűrő + csavar 20.000.-
no meg az elmaradhatatlan segédanyag.
Első felindulásomban én is azt hittem, hogy az assistance átvizsgálás ingyenes, de a géphez kapott dokumentumok alapos átvizsgálása és értelmezése után kiderült, hogy csak az assistance "szolgáltatás" díjmentes.
Üdv:
a fékek 60%-osak pedig féltem, hogy elkopott de hála az Úrnak nem. A segédanyag ezek szerint nem az alátét! Mi lehet? Talán a számlát kiállító hölgy (mondták a kollégák :-)))