Nem igazán akarok az E vizsgával vacakolni, a másik indok igen egyszerü, nekem csak annyira kell valami alkalmatosság , hogy éjjel megaludjak benne és ne sátor legyen. A kerékpár és minden más lom befér a VW T4-be , .... és ha már kirándulok akkor nem a lakókocsiban akarok ülni.... tavasszal szánok rá 3-4 hetet, hogy belül új kárpit és ágyak legyenek, ennyi.
De, publikus....! Most kellett rájönnöm, hogy nincs elég helyem a tároláshoz, és a fűtéskorszerűsítés is többe került nálunk, mint gondoltam... Szóval fájó szívvel, de meg kell válnom tőle... Majd jövő nyáron hozok egyet külföldről, most már tudom mit hogy kell ügyintézni...
Azért ennek a KÖHÉM rendeletnek nem árt utánanézni!! Valamikor ha jól rémlik 2001-2002 körül volt változás, és legjobb tudomásom szerint, épp erre vonatkozott, -miszerint csakis a forgalmiba beírt össztömegű utánfutó, lakókocsi vontatható! Ettől függetlenül van jópár olyan lakó amelynek az összsúlya nem éri el a 715 kg-ot. Pl. régebbi magyar gyártmányok,-Pannónia 274, 320, talán az NDK Bastei, illetve egy-két régebbi ADRIA modell illetve a korábban általatok említettek.......
A vontatásra vonatkozóan nem kell annyira beijedni!Olvasd el a cikket!A lényeg az,hogy az össztömeg több is lehet,mint amit az autó forgalmiában megadnak csak amikor vontatod arra kell figyelni,hogy azt a súlyhatárt ne lépd túl amikor megpakolod!!Tehát ha van egy bódéd aminek mondjuk 900 Kg az össztömege,de Te csak 715 Kg.-ot értél el megpakolva akkor az szabályos!
Vontathatóság miatt csak ez és még egy QEK-AERO jöhet szóba..... az össztömeget 715 kiló alatt kell tartanom.... ezen a nyáron kölcsön géppel belekóstoltam.. és nagyon megtetszett :)
Már bocs , hogy beleugatok, de Bazsimoci68, néhány hete még olyan lelkesen írtál az új járgányról most pedig mégis inkább megválsz tőle?????Mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?? Csalódtál a lakókocsis életformában????? (Persze csak ha az ok publikus!-pedig már úgy örültem hogy Tolna megye" fővárosa" ismét egy lakókocsizást kedvelővel bővül!) Üdv.: Tillmann
Jó néhány hónapja figyelemmel kísérem a fórumot, de most már "aktívan" is szeretnék jelen lenni.
Bár nem Qek Aero típusú a lakókocsim, de van kapcsolási rajzom róla egy német honlapról töltöttem le a kez. utasítását ami tartalmazta a teljes kapcs. rajzát is. Ezt ha kell eltudom mailbe küldeni .
Sziasztok! Nem rég vásároltam egy Qek-Aero lakókocsit és van egy kis problémám a vílágitással, nincs valakinek véletlenül kapcsolási rajza? Nagyon megköszönném! Ha esetleg valakit érdekel van hozzá Magyar Nyelvű használati útmutatóm rajzokkal és leírásokkal, e-mailba szívesen elküldöm!
Itthon vettem, 600 euro volt, ami 144 ezer forintnak felelt meg akkor...Kellett még vennem hozzá ezt-azt, úgyhogy mindösszesen 250 ezerbe fájt...A túra nagyon jól sikerült, az ezres Suzukim szépen húzta a lakót,de a fogyasztás felugrott 5,5-ről 8,5-re.Bejártuk a Balaton északi részét, és még Zalába is eljutottunk, aztán a Krisna-völgy érintésével mentünk haza tolnába...Ajánlhatom Városlődön az Iglauer Parkot, ami ugyan nem kemping, de kaptunk áramot és helyet, igaz a vasút kb 30m-re volt tőlünk, viszont egy éjszaka 1300ft volt kettőnknek. A másik jó hely Kehidakustány, ahol szép a kemping és 3200 ft volt egy éjszaka...Az élményfürdőben este 6 után pedig olcsóbban lehet fürdeni 10 óráig. Rengeteg várat és múzeumot néztünk meg, a költségek nagy része belépőkre ment el...Tehát mondhatom, nem kell okvetlen külföldre menni nyaralni, itthon is bőven akad még látnivaló!
Hali! Pénteken megkaptam végre a rendszámot a lakókocsira! A műszakin három órát kellett várnom, viszont semmit sem néztek meg, csak elkérték a pénzt és kiállították a papírokat... Az okmányirodában nem kértek illetéket, csak a rendszámot, törzskönyvet, forgalmit és a matricát kellett kifizetnem. Mivel a származásellenőrzés árát elblicceltem, nekem 65 ezerben állt meg a forgalombahelyezés...Ígyhát végre indulhatok a családdal nyaralni...
opel078@freemail.hu a e-mail cimem. Irdmeg a pontos lak cimet hova küldjem postán a könyvet. Nekem igy egyszerübb és átlapozhatod mi a fontos. Ha kell tel számom 06 20 468 48 96
Sziasztok Hűtő kérdésem lenne.Milyen hömérsékletet tud a k80 lehel ?A fagyasztoban kb 2óra alatt megfagyott a víz a pohárban ,a hütő részben viszont 17 fok van 5óra után,29 volt amikor bekapcsoltam.Mind három üzemmodban ugyan azt a hőmérsékletet tudja?Köszi
Hoppá! Az enyémnek nem ilyen a belső elrendezése, nekem szemben van a hűtő és a mosogató a bejárattal! A kapcsolási rajz is érdekel, mert én másmilyent találtam, úgy nézem ez direkt vezetékelési rajz...Ha nem gond neked, légyszi másold le, és én kifizetem az árát! Ha nem tudod, akkor légyszi küld el, uttörő becsszóra visszaküldöm postafordultával!! A számom: 20/3324081, küldd el a tiéd és fórumon kivül megbeszélhetjük a részleteket!