Szia! Mint a levelemben is írtam, szvsz nem lenne célszerű a május 1 a thalálka időpontnak: Az ünnep mellett akkor csatlakozunk az EU-hoz, rengeteg jó program lesz majd ezekkel kapcsolatosan...
Számkódos zár van a garázsomon; ezért egy helyre kis - 2 db tölthető 1,4 V akksival táplált - zseblámpa van a kesztyűtartóban, ez egyúttal a térképolvasó lámpa és a k.-tartó belsővilágítás gondot is megoldja. Berhelés nélkül 1200 Ft beruházási költség mellett.
Anno az első trabantomba én is mindenféle EXTRÁT beapplikáltam (csúcs: fésülködő tükör a napellenző belső oldalára; óra+hőmérő; stek-borotva),de ma már nincsennek ilyen ambícióim.
Ma megvolt a második tankolásom, kiváncsi voltam az első átlagfogyasztásra. Az első ~500 kilométert 80%-ban városi forgalomban (bp), minden reggel hidegindítással (kint alszik a kocsi), és átlagban 8-10 km-es utakkal tettem meg. Voltam iszonyatos dugókban is, de jó tempókat is tudtam autózni. Summa summárom 7,48 literre jött ki az első értékem. Sajnos nem ugyanannál a kútnál tankoltam mint legelőszőr, és persze legalább 3-4 tankolás kell egy normális átlag kiszámításához, de úgy gondolom, hogy átlagon felül teljesített az 1.4 8V! Mivel bejáratós az autó, így persze nem lehet annyira nyomni neki, de amúgy sem vagyok egy Fittipaldi tipus! :-)
Szóval szerintem nem rossz, hmm?
Vélemények?
Üdv mindenkinek!
Szeretnék az első ajtókba hangszórót szerelni. Láttam is 1 olyan talicskát amelyben megfelelő hangszórótartó volt. A szervízben utána néztem a rajzoknak, de ezt a variációt nem hozta az alkatrészkatalógus!
Amit keresek az kb 4-5cm magas lehetett, mármint a hangszórótartó kerek része, és kb 6cm vastag az a rész aminek a tetején az ablakemelők gombjai vannak.
Aki esetleg ráismer, jelezze!
Kesztyűtartó világítás ügyben a Renault gyári (Clio) alkatrésze 4400,- de ez rugós, tehát elvileg ha becsukod a fedelet, el tudna aludni.
Ehhez jön a csatlakozó, ami nem is biztos, hogy feltétlenül kell - akkor tudnék pontosabbat, ha láttam volna élőben, de nem volt raktáron.
Ja és ki kell építeni a vezetéket is.
Másik megoldás, a csomagtartó világítás - az árát nem tudom, és ide is kellhet egy csati.
Nekem ez a szimpatikusabb.
Lehet, hogy elmegyek egy bontóba.
Kezdetleges megoldásom már van (egy szofita egy érpáron, ami állandóan világít), ezért tudom, hogy valamit kell a "szigeteléssel" is kezdeni, mert a réseken kiszűrődik a fény, ami ejszaka zavaró lehet.
Én már megszoktam, de akkor is hülyén néz ki.
Megoldás: valamiféle fekete szigetelő csík felragasztása, amit nyílászároknál szoktak használni.
Jó-jó ... hátsó párátlanító = hátsó ablakfűtés
A műszaki logikámra koncentráltam, és nem a nyelvi pontosságra, de jogos az észrevétel. Lényeg, hogy egy új fűthető tükörlappal és egy darab vezetékkel a hőérzékelőhöz hasonlóan megoldható a tükör jégmentesítése (gondolom a bal oldalon is csak ennyi kell). A motorizálás egy picit más tészta ...
Üdv!
Pontos összeget már ne várj tőlem; az egységcsomag 7000 Ft körül volt; öt rongyot fizettem Rönóéknál a beszerelésért (profin megcsinálták). Ja, volt az áruházban potomra leértékelve (~1000 Ft) egy hiányos csomag (valaki kilopta belőle a két érzékelőt), úgyhogy úgyhogy a vezérlőegységből és a csipogóból tartalékom is van.
Kedves Nádi spori!
A múlt szezon végén kipróbáltam az extra finom szálakból sodort "köthető acél (fém)előkét", ez halat ugyan nem hozott, csak az említett ötletet. Ezerszer lágyabb a gyári műanyag kütyünél!
Helló Fifty!...Na és mindenki más,aki thalicskás!
Én azért mellőzném a csukázó acélelőkét!A műanyagok elég kényesek,az acélelőkék meg elég sz..-ok! Én inkább a fonott zsinórban gondolkodnék,lágy,köthető,erős! De ha mindenképp "pályán" akarsz maradni, éljen a kevlár előke!
FIFTY
Ha nem titok, hol és mennyiért jutottál a Kínai tolatóradarhoz, persze ha nem titok.....
V_ Tibor
Idézem: " csak ekkor megy a hátsó párátlanító"....hát ez érdekes, lehet én nem ismerem az autómat, de nekem csak hátsó ablakfűtésem van... és igazából a pára ellen nekem nem volt hatásos, vagy van valami még a kocsiban amit nem tudok hol van????
Köszi az infót! Rosszabbra számítottam az árral kapcsolatban. Én is gondolkodom valami alternatív megoldáson, mert ez a műanyag alkatrész egy vicc...
A kesztyűtartó burkolása nem rossz, nekem sem ártana, mert akkor nyugodtan belebodálhatnák mindent, nem zörögne.
(A burkolásnál mondjuk az ajtón lévő pohártartó is takarásba kerülne, de azért azt hiszem nem veszteség, mert menet közben fogni kell benne a poharat :) Az átvétel után egy-két nappal már majdnem takaríthattam az autót, mert a pohár nem értett egyet a nagyobb gázadással :)
Ha már burkolás, akkor lehet, hogy világítást is raknék bele. (1-3 fényes LED, egy kapcsoló, stb.) Csak még azt kell felmérnem, hogy ez mekkora barkácsolást jelent :)
Ez én ajtótartóm már 7 - 8 hónap után megadta magát; akkoriban 5 -600 pénz volt az ára, már bánom, hogy nem vettem belőle tartalékot. Egyébként erős késztetést érzek egy hajlékony csukázó acélelőke beépítésére, a következő szakadás bekövetkeztekor!
Nálam nyekergés csak addig volt, amíg a kesztyűtartót ki nem béleltem egy "légpárnás" buborékos műanyag darabbal.
Ok, ott a pont :) Én is hülyét kapok a nyekergéstől :) Megpróbálom a pesti utakra kenni. Ami viszont minden úton nyekereg, az valahonnan az anyósülés felől hallat magáról. Egy kolléga szerint a motor és a kipufogó között vmi rugós okosság nyekereg, bár neki PUG 307-ese van... Ráadásul elszakadt a kesztyűtartó műanyag tartó alkalmatossága. Mennyibe fog kerülni? Mentőorvossal menjek megvenni ezen alkatrészt? :))
egy kicsit vitatkoznék veled.
Esztétikusabb, mint a Kalos (az borzalmas!!!).
De az anyagminőség...?
Nekem most hírtelen öt helyen is elkezdett zörögni, meg nyekeregni.
- kesztyűtartó tájéka,
- jobb oldali biztonsági övet fedő bukolat,
- kalaptartó,
- valami a műszeregység alatt,
- a vezetőülés alatt is valami.
Ehhez jön hozzá, hogy a tetőkárpit 1/2 éve nyekereg, amit most sem tudtak megcsinálni.
De ezen kívül TÉNYLEG SEMMI BAJOM VELE!
Arra gondoltam, hogy akkor záródik vissza a kp-zár, ha a távirányítóval véletlenül kinyitnád a kocsit, de az ajtókat nem. Ekkor 30 mp múlva autómatikusan visszazár.
Ezt a vezérlő tudja, de az esetek többségéban nincs az új autóban felprogramozva!
A motorháztető biztos nem műanyag, személyes tapasztalatom (behorpasztottam, 30 mátyás király bánta...).
Szerintem a Clio töréstesztje mérvadó, és ha hátulról rongyolják le az autót, akkor a puttony miatt még kevésbé sérülhetsz meg.
(Nálunk a családban törtek már TK-ra egy Clio méretű autót. (Toyota Starlet vs. Land Rover Discovery). Gondolom nem kell különösebben indokolnom, hogy miért hiányzott az autó hátsó fele :/
Amúgy szerintem ha valahol spóroltak az anyaggal, akkor az a beltér. A Clioval ellentétben kemény műanyag vár odabent. De egy szavam nem lehet, mert műanyag létére esztétikusra sikerült :)
Én még csak 5 hét múlva leszek Thaliás, és a következő kérdésem lenne!
Most pontosan mely elemek vannak műanyagból a Thalián, mert eltérő dolgokat olvasok ezzel kapcsolatban. Azt tudom, hogy az első sárvédők. (Most tudtam meg, hogy az a Sénic-nél is műanyag.)Egy tesztben láttam, hogy állítólag a motorház is? Én megkopogtattam, de nekem nem úgy tűnt.
A másik: nem találtam Thalia töréstesztet, csak Cliot(az igen bíztató volt). Mivel a Thaliat a törökönél úgy nevezik, hogy Clio Symbol, ez a törésteszt mérvadó, vagy azért a Thalia gyengébb anyagból van?
Kösz diesel!
Kösz az infót. Már néhány hete olvasom a fórumotokat, a honlapotokat és a hivatkozásaitokat is végignéztem. Nekem is Dci fog jönni. Véleményed szerint érdemes megpróbálni még metál szinre váltani? Eddig piszkos-fehér autóim voltak tapasztalat=0. (Főleg piszkos, de az nem látszott :o)! Lehet hogy még elintézhető. (csak egy hetes a rendelésem)
Az apró titok csak annyi, ami más színnél is hasznos, hogy ne tűző napon és ne szélben mossuk, és mielőtt teljesen megszárad, puha textillel (esetleg egy kis gyenge "autófényezővel") át kell törölni, különben a pöttyek meglátszanak (nekem tintakék-metál).
MÁS ...
Ugyebár szó volt a hőmérőről. Egy kis további "buherálással" megoldható az elektromos és fűthető tükör is. Megnéztem, az ajtóig minden vezeték megegyezik a "fullextrás" verzióval. A fűthető tükörhöz Imre infója (a hátsó ablakpárátlanító együtt működik a fűthető tükörrel) segített. Beindítottam a járgányt (csak ekkor megy a hátsó párátlanító, és az ajtónál lévő csati egyik lábán csak akkor jelent meg a +12V, amikor ment a h.párátlanító. Tovább léptem, megnéztem a párátlanító kapcsoló alatt a vezetékelést, és bizony még ott van egy kb 8-pontos csatlakozó hozzáragasztószalagozva a kábelköteghez, ami 1000%, hogy a kis joystickos egységhez kapcsolódna. Ami kellene tehát egy ilyen joystick kapcsoló, meg egy elekrtomotoros tüköregység (a komplett egyoldali tüköregységre kaptam egy ~13eFt-os utángyártott árat, maga a fűthető tükörlap ~6eFt/db). Nem biztos, hogy meglépem, de az elvére voltam kíváncsi ...
Szevasztok.
Egy hete fizettem be egy királykék Thalia-ra.
A "www.joautok.hu" egyik véleményezésében olvastam, hogy ez a szín sérülékeny, karcolódásra hajlamos (szóval nem nyerő).
Van valakinek tapasztalata? Melyik a jó szín (a fenti szempontbol)?
Nekem - a nejem kérésére - már 1 hónapos korában beépítésre került egy kétszenzoros kínai tolatóradarocska. Ez a tipus sípol, illetve 1,5 és 0,4 m között ki is jelzi az akadály távolságát. (Praktikeres beszerzés). A márkaszervíz párezer forintért beszerelte (garancia őrzése!).
Néhány esetben pl.: nagyobb víztócsa, feljáróról való letolatás (ilyenkor "látja" az aszfaltot), garázsbeállás (oldalra is lát kb fél méternyit, tehát a fal mellé simulás alatt hevesen visít)hamisan is riogat; de ami a lényeg a valódi akadályokat eddig még mindíg kijelezte. Két esetben nagy valószínűséggel a radarnak köszönhetően úsztuk meg a koccantást. A legnagyobb haszna azonban az, hogy kb. két hét "radarozás" után az ember lánya és fia elkezdi "érezni" az autó hátulját.
Van benne igazság, de szerintem a változó rendszámok mennyisége nem jelentős. Ha valakié változik, annak csinálunk egy újat. Persze ez csak egy feltételezés.