Helló Mindenki!
v_Tibornak: Zalaegerszegen nem esik semmi,vizesek az utak,délután Nagykanizsa környékén voltak hófúvások,mivel megállt a szél,úgyhogy mire zalába érsz,addigra már nem lesz fagy.Nagykanizsán,illetve Zalaegerszegen 0 fok kürüli a hő most. Jó utat,és üdvözlünk ZALÁBAN!
Hi !
Lassan megyek dolgozni, úgyhogy 1 gyors időjárásjelentés Pécsről !!
Egész délután nem esett semmi. A főutak szárazak.
Ha erre jössz itt a környéken nem lesz gond a hóval !!
(Ha ugyanaz a karakterisztika, de más a típusa, akkor szvsz szerencséd volt, mert valaki jelezte, hogy amit ő vett 2,2 kOhm-os termisztort, annak más volt. Nem véletlen, hogy a termisztor katalógusok külön feltüntetik, biztosan függ az anyagtól és a gyártás technológiától. Vagy az is lehet, hogy fizikailag ugyanolyan a termisztorod csak más a gyártója.)
Kedves V_Tibor! Köszönöm a szakszerű leírást és a know-how-t. Magam a gyors elhatározaások embere vagyok, így pénteken egy alkatrészbolt felé vettem az irányt, a termisztor és a két ellenállás 110 Ft-ból megvolt. Péntek este forrasztás és karakterisztika ellenőrzés. (Valószínű, hogy minden 2.2 kOhmos termisztor karakterisztikája egyforma.) Szombaton szerelés, és a hétfői úton már működött is a hőmérő. Van egy kutólag beépített csúnyácska hőmérőm, mely most kontroll funkciókat lát el, ez alapján a kijelzés és a karakterisztika is rendben van. (Ezt később leszerelem, mert nincs benne világítás.) Mindenkinek mihamarabbi nyárigumi cserét!
Cd-váltót vegyenek, kedves Thaliasok, amíg van...
Ára: 30pénz, s be is csatlakoztatom a kisautóba.
Látom hngszórócsere-projekt elindult, meg hőmérőt is kap némely típus, ne felejtsétek el a jó zene kellemessé teszi az autózást. Fullosak lesznek a paripák...
Tel: 20/3377-577
Tegnap voltam 3 éves átvizsgáláson.A valamikori ingyenes assistance átvizsgálás most 3950 Ft.Kicserélték a kesztyűtartó törött határolóját 690Ft anyag+510Ft munkadíj.A miskolci márkaszervíz "specialitása" hogy eddig minden kötelező szervíznél kiszámlázásra került 1-1 izzó.Nem nagy tétel 150Ft, csak az elgondolkodtató hogy előző Wartburg autómnál kb:10 év alatt kellett 2 izzót cserélni.
Szia!
Sajnos nem ez amit keresek...:(( Ez a fajta benne van a katalógusban, de ez nekem nem megfelelő, mert nem ilyen az ajtóburkolat. Valamikor az 1es és a 2es közötti váltásnál lehet amit keresek. Teljesen szimmetrikus kerek hangszórótartó, 4-5cm magas. Srégen felfelé áll a ablakemelő gombok tartója, ami 4-5cm magas és kb6-7cm széles. Remélem előbb utóbb találok is!
De azért köszi! :)
Helló Tibor!
Véleményem szerint szerda hajnalra már nem lesz problémás a BAJA-Kaposvár-Nagykanizsa-Zalaegerszeg útvonal. Zalában és itt Zalaegerszegen,havasak,lucskosak és járhatók az utak.Majd este kb.20-21 között küldök egy újabb infót,hogy melyik irányba mozdult el az időjárás!
Üdv: Nádi
Az Opel (Astra classic) esetén aszt hiszem valahol elöl van, pontosan nem tudom hol, és egy üzemmeleg motorral való araszoláskor, vagy megállás-újrainduláskor a motor szétáradó hője kicsit "megmelegíti". Szerintem nem véletlen, hogy a Renault a tükörbe rakta ...
Sajnos nem ismerem a Thalia-I lelki világát. A Th-II ilyen hangszóróburkolattal rendelkezik, ami viszont csak védi a Th-I-nél kissé vastagabb ajtóburkolathoz rögzített hangszórót (hangszóró elölről, hangszóró hátulról). Szvsz bármelyik auto hifis műhelyben tudnak Neked konkrét megoldást mondani, s ha nem is velük csináltatod meg, jó információs alapot adhat a továbbiakhoz.
Hát ha már így áll a helyzet, akkor egybekötöm a hőmérő szerelést két hangszóró berakásával. De majd csak hétvégén. Az jutott eszembe hogy nem a tükörbe rakom az érzékelőt, hanem az autó elejébe. Szerintetek így sokat csalna? Elvégre ott éri a menetszél, ha megy az autó... és így nem kéne szétszednem a tükröt, amit már próbáltam, és nagyon féltem hogy eltörik... Nem is mertem kipattintani a helyéről.
Egyébként a Lehel utcát Budapestre értettem :) Bár gondolom ez világos. Én Pesten lakom, csak az autó "született" Szlovákiában.
Szia!
Reggel Kaposvár felé is havas volt minden, de dél felé már elolvadt! Éjjel szerintem megint havas lesz minden mert kicsit hidegebb van... Holnap estig még bármi is lehet..
Ha tényleg igaz, akkor elképzelhető, hogy a Nálatok (Szlovákiában) történt üzembehelyezés is közrejátszhat. Imre is említette, hogy a különböző országok felszereltségi szintjei eltérést mutathatnak, talán az országok "főkereskedője" és a Renault megállapodásán múlik, mi mit tartalmaz ...
Lehet, hogy Te fogod elkövetni a fórumon először a kijelzőig történő vezetékelést?
Kiváncsiak várom a fejleményeket !!! Hajrá ...
Hi !
Pécsett egész nap esett a hó, de nem maradt meg.
Vizesek az utak - hó nincs - eddig, de hogy mi lesz éjszaka ha pl. lehül az idő, azt nem tudom.
Mohács - Pécs között szintén csak nedves volt az út este - arra jött 1 ismerősöm.
Lenne egy nekem fontos OFF kérésem !!!
Szerdán hajnali indulással Szeged-Zalaegerszeg-Szeged etapot kellene teljesítenem, és ahogy a híradót nézem, az itteni hómentesség a Dunántúl felé konvergálva egyhén szólva nem folytonos akár délről akár északról kerülve meg a Balatont. Talán még Pécs fele is vihet az út. Szóval jó lenne infó a valós hóhelyzetről. Nézegettem néhány webkamerás oldalt (webcam1, webcam2), de sokmindent nem tudtam meg, illetve kevés települést találtam. Ha tudna valaki még megbízható webkamerás oldalakat, szívesen venném, s talán később másoknak is segíthet. Nem félek a hótól, a járgány is szereti a havat, de szívesen vándorolnék a könnyebb ellenállás felé. Minden hóhelyzet infót szívesen fogadnék.
Lenne egy nekem fontos OFF kérésem !!!
Szerdán hajnali indulással Szeged-Zalegerszeg-Szeged etapot kellene teljesítenem, és ahogy a híradót nézem, az itteni hómentesség a Dunántúl felé konvergálva egyhén szólva nem folytonos akár délről akár északról kerülve meg a Balatont. Talán még Pécs fele is vihet az út. Szóval jó lenne infó a valós hóhelyzetről. Nézegettem néhány webkamerás oldalt (webcam1, webcam2), de sokmindent nem tudtam meg, illetve kevés települést találtam. Ha tudna valaki még megbízható webkamerás oldalakat, szívesen venném, s talán később másoknak is segíthet. Nem félek a hótól, a járgány is szereti a havat, de szívesen vándorolnék a könnyebb ellenállás felé. Minden hóhelyzet infót szívesen fogadnék.
Nekialltam homerot szerelni. Kiderult, hogy nincs bevezetekelve az ajtoig a dolog :( Talalkozott mar valaki ilyesmivel? Az auto 2003 majusi expression kivitel. Ha tovabbra is be akarom kotni az erzekelot, akkor ugye le kell vennem a muszerfal boritasat? Meg jo hogy van rola foto :)
Egyebkent en a Lomex kft-nel vettem termisztort. A Lehel utcaban van, ha esetleg erdekel valakit. A karakterisztikaja megegyezik a v_tibor fele termisztoreval.
Érdemes megnézni a Homasitánál az utólag beszerelhető "univerzális" lámpákat, van csavaros, öntapadós, és már olyat is láttam ott, amin volt egy kis mikrokapcsoló, csak fel kell ragsztani. Azt nem tudom, hogy saját telepe volt-e, vagy kell neki egy 12V. Persze ezek nem olyan komolyak, mint a gyári, de olcsók.
Szia Boszi!
Az en automnak elektromosan allithato tukre van, benne homerovel es az ujonnan felfedezett futessel. Ne keseredj, hogy teged atvertek, en Romaniaban vasaroltam az autot, es vannak kissebb nagyobb elteresek kulombozo orszagoknak szallitott felszereltsegben (pl. nalunk hatul a kozepso biztonsagi ov csak 2 pontos).
Szia! Mint a levelemben is írtam, szvsz nem lenne célszerű a május 1 a thalálka időpontnak: Az ünnep mellett akkor csatlakozunk az EU-hoz, rengeteg jó program lesz majd ezekkel kapcsolatosan...
Számkódos zár van a garázsomon; ezért egy helyre kis - 2 db tölthető 1,4 V akksival táplált - zseblámpa van a kesztyűtartóban, ez egyúttal a térképolvasó lámpa és a k.-tartó belsővilágítás gondot is megoldja. Berhelés nélkül 1200 Ft beruházási költség mellett.
Anno az első trabantomba én is mindenféle EXTRÁT beapplikáltam (csúcs: fésülködő tükör a napellenző belső oldalára; óra+hőmérő; stek-borotva),de ma már nincsennek ilyen ambícióim.
Ma megvolt a második tankolásom, kiváncsi voltam az első átlagfogyasztásra. Az első ~500 kilométert 80%-ban városi forgalomban (bp), minden reggel hidegindítással (kint alszik a kocsi), és átlagban 8-10 km-es utakkal tettem meg. Voltam iszonyatos dugókban is, de jó tempókat is tudtam autózni. Summa summárom 7,48 literre jött ki az első értékem. Sajnos nem ugyanannál a kútnál tankoltam mint legelőszőr, és persze legalább 3-4 tankolás kell egy normális átlag kiszámításához, de úgy gondolom, hogy átlagon felül teljesített az 1.4 8V! Mivel bejáratós az autó, így persze nem lehet annyira nyomni neki, de amúgy sem vagyok egy Fittipaldi tipus! :-)
Szóval szerintem nem rossz, hmm?
Vélemények?
Üdv mindenkinek!
Szeretnék az első ajtókba hangszórót szerelni. Láttam is 1 olyan talicskát amelyben megfelelő hangszórótartó volt. A szervízben utána néztem a rajzoknak, de ezt a variációt nem hozta az alkatrészkatalógus!
Amit keresek az kb 4-5cm magas lehetett, mármint a hangszórótartó kerek része, és kb 6cm vastag az a rész aminek a tetején az ablakemelők gombjai vannak.
Aki esetleg ráismer, jelezze!