Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 2493
ha nagyon folyékony a tapétaragasztod akkor talán igen..dekopragasztolakkal szoktuk forditva...
Előzmény: Apricot-24 (2492)
Apricot-24 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 2492
Sziasztok!

Délután életem első dekupázsolásához fogok majd neki!!! Csak annyira izgatott vagyok hogy elfelejtettem az összes hasznos tanácsot amit ezzel kapcsolatban adtatok...:-))
Már bekevertem a tapétaragasztót, megvan a "kísérleti fafelület" és nagyon izgulok hogy fog menni! Úgy gondoltam a szalvi alá nem kenek ragasztót, csak felé. Úgy is működik, ugye?

4Hópihe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 2491
elkövettem egy ujabb gyeryadokoppot,és viaszkonturral konturoztam,még keservesebb bánni vele ,mint bármelyik legrosszabb minöségü konturral,de messziröl igy sem csunya az eredmény..
megfelelö fényviszonyoknál fotozom és megmutatom)
Rincike Creative Commons License 2002.11.26 0 0 2490
Hú de bő beszédűek voltatok, nem győztem olvasni ma reggel :DDDD

Dalia
szekrény is szép de a babóca egyenesen gyönyörű

Dekopács+üvegfestés
Fakézben kombinálják a kettőt az tuti, ceruzatartó irattartó tükör stb dekopácsolva és üvegfestős kontúrral kiemelve. Ehhez már nagyon jó érzék kell hogy ne legyen túl sok, inkább javítson mint rontson az elkészült tárgyon.
Sokszor csak pontoznak, pici részt kiemelnek, motívumot adnak vissza főleg Kupfer színűvel és utána Kbéka által említett antik pasztával teszik még gyönyörűbbé az addíg is szépséges alkotásaikat. Ők nem minden tárgyat dekor festékkel alapoznak, a fapácot is használják előszerettel.
Láttam üvegen a kettő kombinációját (mármint üvegfestés dekopécs)is sőt vasárnap el is követtem ilyet de hétfőn már elkunyerálták így nem tudom megmutatni.
R

Előzmény: dalia (2471)
outdownS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2489
Akkor, ha összevetem Kanbéka maciját a Te szekrénykéddel: alulra kerül az arany, rá a repesztő, a tetejére a piros, és az arany majd kilátszik a repedéseken? (Nagyon szeretnék ilyet - még nem tudom hova, mire, de szeretnék!)
Előzmény: dalia (2486)
tekiteknos Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2488
nekem is angyon megtetszett a komód, klassz nagyon.
babád továbbra is gyönyörű, de életben sokkal édesebb!
sakkmatt Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2487
dalia, tényleg szuper lett a komód ! emelem kalapom bátorságod előtt is ! én nem mernék nekiállni egy ilyen komoly bútordarabhoz.

kicsibaba továbbra is gyönyörűséges :)

dalia Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2486
Köszönöm mindenkinek a dícséreteket, a kicsilány szerintem is gyönyörű :)))

Festék: Nem volt vészes mennyiség, arany alapozó egy 15 ml üveg, hobbifesték,
repesztős üveg, deka félig volt és nem volt elég rá, abból sok kell,
pirosfesték pedig pebeo, nekem nagyon bejött, 100 ml-es volt egy ezres, és az ötöde talán ha ráment, de lehet, hogy még kevesebb.
A végén még lefújtam akril lakkal, az állat büdös, este fújtam le a fürdőszbában, egész éjszaka nyitva volt az ablak, így lehet csak kibírni, szvsz.

d.

Ps: Nem emlékszem ki írta már festékötletnek a sima barkácsáruházakban kapható falszínező festéket, vettem a hétvégén kéket, 300 Ft. volt 100 ml, noname és nagyon jó vele dolgozni, hihetelen erősszíne van, világoskéket akartam csinálni, pár csepp kéket raktam bele és alig győztem nyomni bele a fehéret. Azt hiszem ezekután csak ilyen festékkel akarok dolgozni.

Előzmény: kcsil (2480)
Kanbéka Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2485
A hobbiboltban nekem később azt mondták, az arany és az ezüst nem reped. Dalia mutatott erre ellenpéldát, de én sajnos csak a nemrepedős elméletet tapasztalhattam meg:(
Előzmény: outdownS (2483)
outdownS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2484
Kockás liliom nálam meg nem marad*, különben sem ez a szezonja, Te szegény városlakó! De kénytelen vagyok itt rosszalkodni, mert várok egy munkára, ami még várat magára. Ne félj, majd napokig nyugtotok lesz tőlem!

Ide meg azért dugtam be az orrom, mert tegnap elkövettem két igen rossz dekupázst, és úgy érzem, ez feljogosít.

Továbbá szeretem a társaságot.

*Tényleg, kellene festeni kockás liliomot(is)!

Előzmény: agicza (2481)
outdownS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2483
Na, így már én is jártam (hogy az arany nem akarta az igazságot - vagy a Deka rapasztő alatta). Megpróbáltam lecsiszolni, és jóvátenni, le nem jött, az újonnan ráfestett réteg meg olyan koppottaska... Ideológia: "pont ilyenre akartam". (-:)
Előzmény: Kanbéka (2477)
Kanbéka Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2482
dalia, köszi a dícséretet:) Nagyon helyes a babád, és a szekrény is szép lett:) Mennyi festék ment rá?
agicza Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2481
Dalia, ez a szekrény nagyon ott van!!! Gyönyörű lett! :-)))
OutdownS, ma tényleg nagyon fel vagy pörögve!!! Kihajtottak az első kockás liliomaid, vagy valami más van a háttérben? :-DDDD
Előzmény: outdownS (2476)
kcsil Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2480
Szia, édes a kicsilány:) a szekrény meg csúcs. Nekem is van ilyen tervem az előszobában egy fehér szekrényt szeretnék feldobni. Milyen festéket használtál? Mert gondolom rendesen fogyott és nem a legdrágább a legcélszerűbb...
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2479
bucika ez nagyon jo hir volt)))

dalia a babácska tündéri
a szekrény is klassz lett...én nem mertem volna belevágni...

Előzmény: bucika4 (2475)
outdownS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2478
A szekrényke is klasssssz! Milyen anyagokat használtál?
Kanbéka Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2477
A maci körül nem az van. Piros alapot akartam arany repesztett felső réteggel, de az aranyam nem akarta az igazságot, úgyhogy "csak" ilyen pirosas-aranyos ragyogása lett a keretnek. Amit sajnálok, hogy a glitterpor, amit a keretre szórtam, 1általán nem látszik:( Pedig olyan szépen csillog gyertyafényben...
Előzmény: outdownS (2469)
outdownS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2476
Csoda helyes baba! (Szerencsére semmi repedés nem látszik rajta)

(-:)

Előzmény: dalia (2470)
bucika4 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2475
Nem tudom, emlékeztek-e rám, törött lábú anyukám kezdőcsomagjához kértem ötleteket. Tegnap volt a névnapi ünneplés, kapott egy Sconto-s kezdőcsomagot, szalvétákat és három plusz színt festeni, szép paszteleket. Kimentem az Ecserire és vettem régi fém kekszesdobozokat, amiket fehér fémalapozóval (Trinát) le lehet festeni aztán lehet hobbifestékelni meg dekupálni. Egyet megcsináltam, hogy lássa mi is ez az egész, szép kis kekszesdoboz lett! Annyira odavolt az ötlettől meg az ajándéktól, szóhoz se jutott! Szerintem ha nincs ott az egész család, rögtön neki is állt volna. Ma már hívott, hogy elújságolja, elkezdett dekupálni. Köszönöm az ötleteket, szerintem igazi, örömöt adó hobbit talált így magának, ami elvonja a figyelmét a bezártságtól meg a fájdalomtól.

titkos524 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2474
Szerintem ez meseszép...
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2473
Jaja, nagyon szépek. :-))

Jó sok festéket elhasználhattál erre...

Előzmény: moes (2472)
moes Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2472
szépek :-)
kisleány is, komód is :-)))
dalia Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2471
hopp, rossz linket raktam be, az előző a kislányom :)
ez pedig a szekrény.

bocs:)

d.

Előzmény: dalia (2470)
dalia Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2470
Kanbéka, hópihe, nagyon szépek a műveitek!

Talán emlékeztek rá, pár hete bfestettem piros/aranyra a gyerekszobai komódot, az eredményt végre lefényképeztem, felraktam ide
Sajnos a végefél elfogyott a repesztő, így a szekrényajtó közepe már csak aranyfoltos lett, de azért bájos, szerintem.
És persze dekupáltam rá egy képet is :)

d.

outdownS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2469
A rózsás dobozokon felismerem, a maci körül csak sejtem. A dobozok festése egyébként is nagyon tetszik, különösen a szép repedéseket irigylem. Én még nem tudok ilyen szépeket repeszteni.

Tényleg drága, ez visszatart - legalább fizetésig. (-:)

Előzmény: Kanbéka (2467)
4Hópihe Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2468
én már füszertartonál kerültem olyan helyzetbe,hogy kikonturoztam a dekoppot...
de nem mindenhol lesz jo.. az elrontott dekooppos képen megprobáltam feljavitás kiemelés képpen és még rosszabb lett...
rossz cdre viszont a dekopra konturral irtam feliratot)
Előzmény: outdownS (2466)
Kanbéka Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2467
Hát nézzük csak... szerintem az arany paszta nagyon indokolt esetnek számít:))) A dobozokon láthatod, milyen a hatása. Antikos lesz tőle, amit átmázolsz vele. Nagyon drága, 2200 forint volt a 15 milis üveg:( Olyan paszta szerű az állaga, én a kisujjammal szoktam kencézni vele, meg is látszik a körmömön:)
Nem tudom, nekem még nem jutott eszembe összekombinálni a kettőt...
Előzmény: outdownS (2466)
outdownS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2466
Béku, nagyon jó a Mikulásod!

És légyszíves mesélj arról az antik arany pasztáról, az mit tud? (Mert megfogadtam ugyan, hogy Karácsony előtt nem teszem be a lábam hobbyboltba, de nagyon indokolt esetben talán mégis...)

Más: nagyon tisztességtelen dolog a dekupázst üvegfestéssel kombinálni?

Előzmény: Kanbéka (2447)
Kanbéka Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2465
A maci egy 23x23-as fa keretben van, az Üllői úti hobbiboltban vettem. A Miki pedig egy farost lapon van, amit a WestEnd-beli kreatív boltban vettem, titkos leírta, hol találod a boltot.
Előzmény: kcsil (2459)
kcsil Creative Commons License 2002.11.25 0 0 2464
Igen, fantasztikus érzés. Az nem elég, hogy a kicsi 10 éves lánykám belekezdett a dologba, de a 16 éves lányom is odavan. Sőt, ő most üveget is fest. Én már régen találtam egy ilyen kellemes elfoglaltságot magamnak. Időm nem sok, de ezt még ebédfőzés közben is tudom művelni:)
Előzmény: Camea (2461)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!