Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dohonyiz Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6577
Sziasztok!

Boszi70, válaszemail ment, Köszi!

Laja73: Hogy lehet alkudozni kereskedőknél? Én nem tudok és nem is szoktam sehol. Ha megyek autót venni, eljössz velem? :-))))))))

Mit mondasz a kereskedőnek? PL: "Nekem csak akkor kell ez a kocsi, ha ad hozzá egy rádiót" ? :-)))

Zoli

Előzmény: boszi70 (6576)
boszi70 Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6576
Köszi a választ mindenkinek!
Laja nem irigyellek most, remélem hamar túl leszel rajta.

Dohonyiz!
Email ment!

Laja73 Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6575
árak: ha csak egy kereskedő is le tudja vinni az árat (dél-pest egy pár napos akció keretében tette pld.) akkor jó esély van másnál is ezt elérni. amikor mi vettük (mármint mi, korábbi topic-lakók), akkor is voltak 200ezer körüli engedmények, illetve dízeleseknél 100ezer forintos üzemanyagkártya, stb.

egy biztos, listaáron ma már nem hiszem, hogy megéri átvenni az autót

R5TL Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6574
"Ja, Casco van, sajnos az alapönrész 200ezer."

Akkor szamits arra, hogy a javitas 198.000 lesz! :( Nekem veletlenul pont ennyire jott ki ugyanekkora onresszel. Bar ahogy latom, a tied jobban megtort... :((

Előzmény: Laja73 (6569)
Ultrawox Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6573
Kinek mennyire sikerült lealkudni az árat? Én egy 1.5DCI Azure (2.905.000) gondolkodom. Esetleg kialkudhatok ehhez hozzá egy ABS-t ingyen? :)
dohonyiz Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6572
Sziasztok!

Tényleg, a tapsztalaitok alapján hol vegyem meg a kocsit? Renault Budapest DélPest, vagy a vecsési Békési Kft?

Utóbbinak írtam ajánlatkéréses emailt 2 napja, nem jött válasz, a Renault Budapesttől pár órán belül írtak vissza, és nagyon korrekten.

Zoli

Előzmény: Laja73 (6570)
edoanyu Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6571
Szia Laja!

Részvét részemről is. Ezt szokták Murphy törvényének nevezni, ha nem tévedek. Az külön szerencse, ha senkinek semmi baja nem lett.

A 16V-os Azure nagyon jó ár 2,5 milláért, amit én leírtam árakat, azok a február 1-től visszavonásig érvényes központi akciós árak. Ezek szerint a dél-pesti kereskedő még erre is ráfejelt. Ekkora lehet a kereskedők között a verseny?

Előzmény: Laja73 (6570)
Laja73 Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6570
Az Azure 16V most 2,5 millió volt a dél-pestinél, regisztrációs adóval együtt
Előzmény: edoanyu (6550)
Laja73 Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6569
Üdv mindenkinek! Kösz a bíztató szavakat, rám is fér, most először törtem meg így a kocsit saját hibából (de a 11 év alatt miért pont az 5 hónapos Thalicskát? :-) Bár ez így szokott lenni, és hát az autónak az egyik funkciója épp az utasok védelme, ebből a szempontból tehát jobb is)

Ahogy történt: klasszikus bepakolom a családot, irány Szentendre. Rákóczi (Szentendrei) út, halad a forgalom olyan 60-nal, én balra nézek, hogy miért áll az elválasztóburkolaton két kocsi. Ugyanabban a pillanatban a Mátyás király kereszteződésnél hirtelen lett piros miatt megállt a kettővel előttem haladó Swift, az utána következő Mitsubishi Carisma is szépen megállt, én meg nyomtam egy satut (nincs ABS, van téligumi, de ez tán a melegben rosszabb?), és csatt. Szemüvegem lerepült, légzsákok nem nyíltak ki, de mindenki be volt kötve, ijedtségen kívül különösebb baj nem volt.
Ami a kocsit illeti, a képen kb. látszik, mi sérült, de belül is deformálódtak a lemezek rendesen. Motor működik, de hűtővíz elfolyt, úgyhogy assistance, trailer, irány a Fék utca (Lurdyval szemben, mert ott van kasznis, bár elhoztam onnan, és kicsit ledöbentem, úgy adták ki az autómat, hogy akárki kihozhatta volna!!!)
De láttam nagyon csúnyán összetört Thalikat; az egyik sötétkék vezetője nem is élte túl, borzasztó volt.

Én vagyok az, aki mindig mondom, hogy mindig figyelni kell, nem a csajokat nézni, stb, erre tessék. Tényleg nagyon kell figyelni, egy másodperces balratekintés is elég a bajhoz. Jellemző, hogy egy két perccel korábbi hasonló ráfutásos kétszereplős baleset következményeit figyeltem éppen, és amikor a trailerre már feltettük a Thalicskát, és éppen a papírokat írtuk, jött az újabb csatt, immár öt autó részvételével. Nem tudom, mi volt ott akkor.

Ja, Casco van, sajnos az alapönrész 200ezer.

v__tibor Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6568
Rendben, várjuk a fejleményeket

Nafta: mármint megint nőtt a fogyasztás?

Előzmény: diesel_uberalles (6561)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6567
:-) Kiszűrtem az infókat ... :-)
Előzmény: edoanyu (6566)
edoanyu Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6566
Most vettem észre, hogy v_tibor kérdésére a válaszomat dieselnek címeztem. Ezennel bocsi. Hiába még igen korán volt....:-))
dohonyiz Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6565
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy Thalia Comfortom lesz, abban van állítható magassűgú vezetőülés szériaként :-) Remélem beférek :-)

Azért egy tesztvezetésre beneveznék, ki kell próbálnom, mit tud a kicsike :-)

A többi, hasonló árban lévő Renault sem magasabb belülről ennél, ugye?

Köszi, Zoli

ÖregMackó Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6564
Még csak bentülni elmegy de beülni az veszélyes!! Több kollégám feje bánta már, hogy felvettem Őket. Nem értem az anyósülés magasságát miért nem lehet állítani. Már gondolkoztam hogy tudnám egy kicsit puhítani az ajtókeretet mielőtt megvernek.
Előzmény: dohonyiz (6556)
edoanyu Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6563
Szia Diesel!

Én is úgy gondoltam, hogy mihelyt megjön, küldöm a tagdíjat. Nagyon sajnálom, hogy a májusi thalálkán még nem fogok tudni résztvenni (kocsi nélkül inkább nem megyek).
Az biztos, hogy a társaság elég fiús, de ez a téma alapján gondolom természetes. Én viszont imádok vezetni, úgyhogy a párom iszik, én vezetek - ez nálunk nagyon jól bevált. :-)))

Zoli! Tegnap elfelejtettem a rendszámra válaszolni: ebben a stádiumban rendszámról még szó sincs, bár állítólag bizonyos határok között lehet majd válogatni.
A magasságoddal hátra ne próbálj meg beszállni, nem biztos hogy ki is tudsz jönni. De a három gyereknek éppen jó lesz, beszéltem más Tháliás gyerekesekkel, befér a három gyerekülés hátra. (pontosabban két magasító és egy babyülés).
Itthon a kereskedőnél beülni lehetett, vezetni nem, nem volt éppen tesztkocsijuk, úgyhogy csak elképzeltem az élményt, amit egy ilyen kocsi tud.

Üdv: Edó

circum Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6562
Sziasztok!

Laja: részvétem! :( Ugye azért CASCO-d van?

Riasztó:

Én egy Caesar 215U típust vettem akkus szirénával, UH-s térvédelemmel, immóval, csipogóval kb. 40e-ért a Móró Alarm BT-nél, és valahol a Kunigunda utca környékén (nem ugrik be a neve) szereltettem be, elég drágáért (15-20 körül, ha jól emlékszem), viszont tisztességesen. És egy harmadik helyen rakattam bele sebváltózárat. (Miután az előző Thaliámat 5 hetesen vitték el... :( )

A riasztóval nincs semmi bajom, de néha jelzi, hogy riasztott, szóval működik. :)

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6561
Szia!

Az utólagos klíma sok macerával jár (ha nem gyári, áll. kiveri a biztosítékot)

A 197 cm szerintem pont határeset, de mindenképpen kérd az állítható magasságú vezetőülést, különben szó szerint el fog borulni az agyad :)
(Nekem a 186 centivel súrolta a fejemet a fix ülés, de az állítható magasságúval minden OK :)

v__tibor
meglesz, pár napot kérek rá
amúgy a szintjelző nálam is gyorsabban ereszt le...

virgoncz023 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6560
Bocs, az a 085 centi 185 centi akart lenni! :-))
Előzmény: virgoncz023 (6559)
virgoncz023 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6559
Szia!

Én is nemrég estem át a tűzkeresztségen, hiszen alig 1 hónapja vagyok Thália tulaj. Javaslom, hogy jelentkezz tesztvezetésre, szinte bármelyik kereskedésben van erre lehetőség. A 197 centid kissé aggaszt, ugyanis én 085 centivel épp nem verem be a fejem a plafonba. :-(

v.

Ádám77 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6558
Szia!

Ez igen!!!
Kb 400000,- forintos kár, de lehet, hogy 550000,-

Mit értél utól?

Előzmény: Laja73 (6548)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6557
Laja!
Együttérzésem. Remélem nem aktuális a békebeli reklám ("... jöjjön vissza, Casco-t akarok kötni, Casco-t akarok kötni ..."). Bocs, talán rossz vicc volt ... Gondolom, van Casco-d!!!

Dohonyiz!
Olajkályhában nem gondolkodsz, nagyon jó a kis dCi. Mennyit mész havonta, a részlet különbséget lehet, higy visszahozza az üzemanyag ára.

Edoanyu!
Üdv mihamarabb a klubban is! Ha jól számolom (cáfoljatok meg, ha nem igaz) Te vagy a második aktív családanya a fórumon. A 3 csimota el fog férni hátul?

Diesel!
Fel tudnál tenni vmi infót a thalira aktivizálódottakról? Itt vagy a klublapon ...
Fogyi: Egyfajta löttyöt néhány tankolással ezelőtt én is beletettem. Félve írom le: a zalai út végén Baja-Szeged (100 km) kevesebb mint egy óra alatt volt meg, olyan ami-a-csövön-kifér módon kiégettem a rendszert , most mintha lassabban menne lefele a nafta szintjelző.

dohonyiz Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6556
Szia!

Hát a Renault Budapest Kft-nél nincs (legalábbis a honlapjuk - www.renaultbudapest.hu) nincs, és emailen sem mondtak mást.

Amúgy asszem megtaláltam az ideális választást (Thalia Comfort), aztán majd ha lesz pénzem rá, akkor beszereltetek klímát is. (Tényleg, ezt lehet utólag?)

Beülni beülhettél egy Thalia vezetőülésébe? Milyen, mekkora? Én a kis 197 cm-mel elférek benne szerinted? :-))

Zoli
Előzmény: edoanyu (6554)
Gyap Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6555
Laja!

Hát mit mondjak! Sajnálom! Azért megtudhatunk kicsit részletesebb dolgokat erről a gépkocsi átalakítási akcióról, vagy most ne ingereljünk ilyenekkel! Valami hasonlót láttam a XVII. kerületi szalonnál is.....Légzsák volt, kinyílt????

Üdv: Gyapi

edoanyu Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6554
Szia Zoli!

Én Csornán rendeltem meg. Előtte két héttel Sopronban is érdeklődtem, akkor még április végét mondtak, aztán végül azért maradtam a csornai kereskedőnél, mert kicsivel jobban számította be a jelenlegi autót.

Azt nem hinném, hogy Bp-en van olyan kereskedő, ahol nem tudsz Comfortot venni, hiszen ez most a Renault Tháliára vonatkozó egyik nagy akciója.

Ja, és még azt sem tudták garantálni, hogy mire megjön ugyanennyiért kapom, mert a szerződésben benne van, hogy bármilyen kereskedőn kívüli ok esetén emelhetik az árat.(ez lehet jogszabály változás, gyári árváltozás, illetve árfolyamváltozás) 5%-ot köteles vagy tűrni, ennél nagyobb emelkedés esetén elállhatsz a szerződéstől, ha nem tetszik.:( Hát ez kicsit nem tetszett, de mit lehet tenni, nem igaz?

Jó töprengést, nekem is eltartott egy darabig, mire döntöttem: Edó

Előzmény: dohonyiz (6551)
aplad Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6553
Együttérzésem Laja73,a rendszám után ítélve egyidös a Tháliánk, rossz látni az ilyet hát még átélni.
Kérdésem: mennyibe kerül az oldalajtó légterelö (remélem érthetöen írtam)
ÖregMackó Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6552
Ajajajajajjj!!

Légzsákok, hűtő? Sérülés? Együttérzek!

Előzmény: Laja73 (6548)
dohonyiz Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6551
Kedves Edoanyu!

Hol rendelted meg? Bp, vagy vidék? Illetve ha Bp, akkor melyik Kft-nél?

Én is most szeretnék ilyen autót venni, és akkor erre készülnék, hogy még 2 hónap, amíg ideér...:-(

Köszi,
Zoli

U.i.: Ja, és köszi nekem is az infot az egyéb költségekről, amelyekről tényleg nincs sehol sem szó. Rendszámot választhattál több közül, vagy adták?

Előzmény: edoanyu (6550)
edoanyu Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6550
Hali mindenkinek!

Régóta olvasom a hozzászólásaitokat, részben ez is számított, amikor múlt héten megrendeltem a leendő családtagunkat:))) (Comfort 8V hófehér színben)
A most vásárolni készülőknek csak annyit mondanék, amivel én előzőleg nem számoltam, és kicsit meglepett, mert korábban egyik kereskedő sem említette:
A kocsi lista szerinti árán felül még számolni kell az üzembe helyezés 37eFt-os, a törzskönyv 8 eFt-os, a rendszám 5,5 eFt-os valamint az átírási illeték 15 FT/m3 árával. Ez így együtt kb. 70 e Ft.

Boszinak:
- Prima most 1.999 eFt,
- Comfort 2.130 eFt (ebben már van szervó, állítható kormány, és ülés, elektromos ablak, és központi zár is.)
- Comfort dCi 2.425 eFt (felszereltség u.a.)
- Azure 8V 2.610 eFT (itt a ködfényszóró, a rádió és a klíma is benne van)
- Azure 16V 2.725 eFt
- Azure dCi 2.905 eFt
Azt hiszen kielégítő lett a felsorolás:)

Egyébként nekem nagyon hosszúra fog nyúlni a várakozás, mert csak május 28-ra tudták ígérni a kocsit. Állítólag nagyon viszik mostanában...

Mindenkinek kellemes tavaszi kocsikázást: Edó

Előzmény: boszi70 (6537)
iMre Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6549
Szia KorI.
Nekem tavaly nyaron a Sziget kezdetenek delutanjan voltak ilyen forro pillanataim: az Oktogontol a Nyugatihoz masfel orat mentem 35 fokos melegben. A homero mutatoja nem kuszott a skala felenel magasabbra (talan az 5. pont a skala fele). Viszont ha a klimat bekapcsoltam akkor a radiator ventilatora megallas nelkul forog, nem kell automatikusan ki-be kapcsoljon. Klimaval a mutato a 4. pontnal all.
Előzmény: KorI (6539)
Laja73 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6548
bezony, átéltem, jó meleg volt:)

Gyap, de sajnos igen, itt az eredmény.

Előzmény: ÖregMackó (6547)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!