Jó reggelt! - látom beindult a zsibvásár! .......ráfutófékes az bizony......... Én matekból elég benga voltam, ezt se értem különösebben........-18x nézed meg?420 lomot találtál?kinek a milye?.......na mindegy....ez a Ti dolgotok.....
Amit néztél Dethleffs Nomad-ot, felszereltségben ugyanazt tudja mint az enyém, de ha jól láttam a képet, nem ráfutófékes... 420 ezerért...Tegnapelőtt voltak megnézni az enyém, 300-at kínáltak érte és nem adtam oda... Tégy te is egy ajánlatot!
és ha nem jó akkor cseréld ki a lakókocsit, és azt nem bírja a régi auto akkor a kocsidat egy újra,de az nem fér be a régi garázsba...... ezért a sátorvas miatt el kell költözni ....
AHA!!!!! Már értem! Tuti a rajz is!!!..-hiába vizuális tip. vagyok! Hát ,ööööö, izé,szóval, nem lesz egyszerű! Szerintem ezt csak Bastei tulajjal tudod leüzletelni. Nem is emlékszem , hogy más tipusnál láttam volna ezt a csatl. kialakítást! Ha más nincs, akkor a sátorrudat kell kicserélned a mostani kampós megoldásúra, ez viszont azzal jár h. a lakón lévő felfogókat is cserélni kell........
Nem kampós a csatlakozás, hanem fel van csavarozva három réz(?) lemez a lakó oldalára a befűzősín alá, melyen van egy-egy olyan alakú kiváhásmint egy zárbetét. Ebbe kell betenni a cső végén levő alu izét és lengedni.
Valahogy így néz ki:
Ugye látszik a műszaki rajzon, hogy a másoddiplomámat a Bánki Donát Műszaki Főikolán szereztem? (Igaz az elsőt a Rendőrtisztin.) :-)))
-"hogy a csövek végén levő alumínium csatlakozógombok, - mellyel a lakókocsihoz csatlakozik - úgy meg koptak, hogy vagy azok jöttek ki a tartóból, vagy a rudazatot lehetett megfeszíteni"-bocs lehet ,hogy gyagya vagyok de én ezt nem értem! Nem kampós vége van ott ahol a lakóhoz kapcsolod? vagy most hogy is van ez?
Szerintem pedig javítani is egyszerűbb a favázasosssssssssat. Nekem legalábbis szimpatikusabb.
-Hát a Bastei elősátor-vashoz nem nagyon tudok mit hozzászólni.......nem tudom mennyire kompatibilis a mai rudazatokkal........(csővastagság, csatlakozás kialakítás, stb, azért megpr.kideríteni valamit.........(-úgyis szabin vagyok)