ja, az! Hát nem tudom... minek annak bordó háttér?:-O Viszont ha már így rákérdeztél, kezdőnek nagyon-nagyon nem ajánlom, babra munka borzasztóan, és gyakorlatot igényel. De ha nem vagy letörős fajta, akkor hajrá!:D
Hepehupás lett, mert ugye van alatta egy szalvéta már, ami szintén nem volt a lakkozás után teljesen sima. Már az alapozásnál láttam, hogy gond lesz, de hát PONT ILYENRE AKARTAM!:DDDDD
Mim virít a monitorod közepén?
Egyébként újra alapoztam fehérrel, rákupáltam a szalvétát, de olyan hepehupás lett, hogy az valami félelmetes. Így aztán a doboz nem lesz ajándék, hanem megmarad nekem. ÉS a szélét piros szalaggal fogom körberagasztani.
Kbéka
Azt hiszem ez lesz a legjobb, (mármint újra alpoz és dekopács). Gyönyörű a széle a tetejét nem látom de el tudom képzelni mert én egy papírmasé fenyőfa alakú díszt vettem tőlük én is alapozás nélkül kopáltam gyönyörű szálvétával és a barna alap miatt felléphetek vele a szürke szamár a ködben című előadáson.
On
az adventi üvegfestésed itt virít a monitorom közepén találtam hozzá a Win- en ugyan olyan bordós hátteret szóval nálam majdnem olyan a hatása mint a Lián Fakéz párosé::)))és pénzem is marad ami most nem hátrány::))
Két balkezes kezdő üvegfestő belevághat egy ilyen csodába? vagy elégedjen meg a nézegetéssel
Off
A Lián egy ajándékbolt talán leginkább, vagy dekorbolt, vagy hogy mondjam... lélekmelengető szépségeket lehet kapni, plusz még dekupázshoz és üvegfestéshez való kellékeket, dobozokat, szalvétákat, gipszkiöntő kereteket, ecseteket, festékeket és sok-sok kész ajándékot - horrorisztikus áron:DD De megéri odajárni, lelkileg gyötrőbb napokon feltétlenül:-))
Tüneményes ajándékok és hobby cuccok beszerzési helye az Oktogonnál. lehet ott venni festékeket, szalvétát, fadobozt, tálcát, egyszóval mindenféle dekupáláshoz szükséges dolgot. Amiért különleges, hogy ötletszerzés gyanánt jól meg is lehet stírölni az eladólyányok által készített szépséges dekupázsolt dolgokat. Továbbá készségesen segítenek mindenféle tanácsokkal, anélkül, hogy azt külön kérni kellene !
Pihe, ezt a WestEndben vettem készen, 1290 forint volt, ezért bosszant olyan nagyon, hogy elcsesztem. Hogy nem jutott eszembe, hogy a doboz színe át fog ütni a szalvétán? Érthetetlen... mekkora ökör tudok lenni időnként. Úgy döntöttem, lealapozom a vaníliasárgával, aztán rárakom újra a szalvétát, még szerencse, hogy van egy egész tartalékban... A cipősdobozokat én le szoktam alapozni jó vastagon akrilfestékkel.
nem is kell, hogy átázzon a szalvéta, különben elszakad. olvasd el még egyszer amit írtam. a plextol megszárad a felületen, utána helyezed rá a szalvétát, amit száradás után levasalsz. ez kissé megköti a szalvétát, de nem fog ragadni ! ha vasalás után megszáradt a felület, akkor átkened vékonyan, óvatosan újabb réteg plextollal.
ne add fel !
Nekem a plextoltól alig akar átázni a szalvi, amikor végre átázik, akkor el is szakad és annyi. A dekás ragival ilyen nem történik, bosszant, de nagyon. De azért lehet, hogy nekifutok mégegyszer.
elolvastam az előbbi hozzászólásaidat, azt írod nem ragad a plextol. hmmm... miközben dolgozol vele tényleg nem ragad, különben kezelhetetlen lenne. de miután megszárad, mégis ott tartja a szalvétát, sőt a vastagabb csomagolópapírt is !
ha vasalóval dekupálsz, akkor végképp nem kell ragadjon, ugyanis "vasalás" előtt bekened a felületet. megvárod amíg megszárad, utána ráilleszted a szalvétát/csomagolót, amire rakod a zsírpapírt. vasalás és kész !
frt.
használj akkor egyszerü tapétaragsztot és utána lakksprayt.
aquila nagyon szuper lett ez a dobozka is.
szeretném megkérdezni,hogy cipösdoboz e és ha igen akkor bekötöd csomagolopapirral és azt fested vagy rögtön a cipösdobozra mész rá a festékkel.ha ez utobbi hány rétegben takarod el a cipöt reklámozo feliratokat...
Szép jó reggelt mindenkinek!
Tudnátok ajánlani nekem olyan ragit, ami nem a Plextol - továbbra sem boldogulok vele - és nem is a Deka ragi - mert az kicsit drága - és mégis működik és a Margit krt-i boltban lehet kapni? Délután odamegyek, de ha tudom, hogy mit keresek gyorsabban végzek és kevesebb dolog kerül a kosaramba..... Előre is köszi az 5leteket. ;o)))
hali Kanbéka ! próbáld meg a doboz alapszínét kikeverni és azt rákenni a foltokra. nálam is megesik, hogy előtűnik a dobozon lévő eredeti minta. ilyenkor ezt a receptet alkalmazom, és mondhatom bevált !
köszi, nekem is nagyon-nagyon tetszik, csak a tetejét vasalásos technikával csináltam, gyönyörű lett. Igen ám, de mikor lelakkoztam - hogy valamelyest vízálló legyen -, a lakk átitatta a szalvétát, és mivel a teteje nem volt aláalapozva, foltos lett. Érthető vagyok? Most nem tudom eldönteni, hogy fessek-e rá a szalvétára és kezdjem elölről a dolgot, vagy mi a fenét csináljak... Mert el lehetne tüntetni a foltokat arany antik pasztával, de ehhez a dobozhoz az nem illik szerintem... Mit tanácsolsz?
Szomorú vagyok, mert a teteje foltos lett, valószínűleg azt újra kell csinálnom, de mindenképpen ki akarom javítani, mert az alja meg olyan gyönyörű...