Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6613
Szia!

Nagyjából évi 20/30e km után térül meg a dCi, ha jól emlékszem. És hogy motorikusan melyik jobb? Ki kellene próbálnod előtte...
(Próbáld meg megkérni a szalonban a jónépet, hogy lőjenek Neked mindkét motorból egy körre egyet, jó az is, ha Clio van, én is azt próbáltam ki, a motor ugyanaz...)

Üdv:
diesel

Előzmény: dohonyiz (6612)
dohonyiz Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6612
Sziasztok ismét!

Még egy kérdésem lenne:

- Szerintetek melyik éri meg jobban? A Comfort 1.4-es benzines, vagy az 1.5 dci?

Ha jobb a dci, akkor megér annyival többet, ami a Comfort és közte van (kb 300.000 Ft)?

Köszi,
Zoli

Ádám77 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6611
Szia!

A biztonsági tűzmegelőző rendszer egy olyan kapcsoló, ami balesetkor áramtalanítja a kocsit.
A motortérben van egy kapcsoló, amit tudsz kézileg is működtetni. Piros gumiburkolatú, kb 20-forintos nagyságú nyomógomb.

Impulzív ablakemelő csak a Dynamique-ban van/volt, ott is csak vezető oldalon. Ez úgy műxik, hogy elég csak megnyomni, és nem kell nyomva tartani ahhoz, hogy lemenjen, ja és felfele is hasonlóan dolgozik.

Előzmény: Grizzly67 (6610)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6610
Bocs, de még lenne két kérdésem a felszereltséggel kapcsolatban:

Mi az a biztonsági tűzmegelőző rendszer, ami minden Thaliában van?

Mi a különbség az elektromos ablakemelő és az impulzív elektromos ablakemelő között? És végül melyik van az Azure-ban, mert kétfélét írnak a katalógusokban.

FIFTY Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6609
Hi!

Örülünk MINDEN ÚJ TOPICTÁRSNAK; ÉS LEENDŐ KLUBTAGNAK! Ámde egyszerűbb viszalapozni és olvasni; semmint újra leírni a boldog történéseket!

Előzmény: exbrava (6608)
exbrava Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6608
Olvasok én rendesen csak sosem jutok a végére. Amúgy az itt olvasottak alapján döntöttem úgy, hogy thaliat veszek. Kb 3 hónapja olvasgatlak benneteket. Kiváncsi voltam, hogy miként fogadtok egy tapasztalatlan leendő thalia tulajdonost.
SZATA Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6607
Sziasztok!

A sima 1.5 dci Azure-ban nincs a benne külső hőmérő? A megrendelésnél mi is gondolkodtunk az elektr. tükrön, de nekünk se mondták a hőmérőt. Végül is maradtunk az alapnál, mert így csak 1 hónapot kell rá várni míg extra rendelése esetén 2-t.

Olvastam hogy a hőmérőt utólag is lehet bele szerelni valahogy, de erről nem tudok semmi bővebbet. (Szogralmasan olvasom a hozzászólásokat, de még csak 1500-nál járok.)

Az egyik kereskedőnél azt mondták, hogy a Renault vezérigazgatójának tájékoztatása szerint május 1-je után valszeg. emelik az árakat az európai árszínvonalhoz való felzárkózás miatt. Ezért is maradtunk az alap változatnál.

SzAta

Előzmény: v__tibor (6606)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6606
Hi!

Ne feledd, a fűthető elektromos tükörrel automatice vele jár a külső hőmérséklet kijelzés is ...!!! Ezt mindig elfelejtik közölni a leendő tulajokkal.

Előzmény: Grizzly67 (6603)
Laja73 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6605
nem bánod meg, az biztos
egyéb dolgokkal kapcsolatban meg a legegyszerűbb, ha olvasol itt sokat:)

uber, szép!!!

Előzmény: exbrava (6600)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6604
A műanyag és gumidarabok témához:

Nekem most (még) Renault 19-em van 180 000km-rel, hát elkoptak a fékpedál és kulpung gumik (az a kis renult-embléma alakú vacak, amire taposunk).
Utángyártottat nem találtam, Baumgartneréknél volt, darabja 4000 Ft. (Nem vettem meg.)
Ha területarányosan számolunk, még olcsó is a 9000 Ft/pár a ti esetetekben!

Előzmény: gabocsiga (6598)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6603
Sziasztok!
Megosztom veletek én is a márkakereskedős tapasztalataimat!

Renault Baumgartner Bp.

Azure 1.4 16 V
ABS-sel (ami miatt másfél hónapot kell rá várnom)
alapszínnel, mert osztom az egyik előttem szóló véleményét, inkább ABS mint metálfény, sajnos a kettő együtt már nem ment.

A listaárból 220 000-et engedtek,( készpénzes vétel miatt) plusz akció miatt ingyen van a manuális klíma.
Ezen felül nem tudtam alkudni, pedig még egy fűthető tükröt (40 000) szerettem volna. Hogy miért pont ez hiányzik ebből a modellből, amikor minden más plusz benne van?
Így az ár 2.643 000,regisztrációs dijjal együtt

+ a forgalomba helyezési díj.
Náluk ez 71000 Ft, amiért a zöldkártyán, rendszámon, műszakin kívül adnak keresz-tartozékokat, alvázszámot gravíroznak az üvegekbe, és adnak SZŐNYEGET is!!!

Annyit sikerül alkudni, hogy 10.000-ért nekem ne adjanak egy mentőládát és egy elakadásjelző háromszöget, így ez még lejött belőle.

A váltózár 43000 ÁFÁ-val garanciával beszerelve.

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6602
Addig jó, amíg nem éri el... Ezzel a futásteljesítménnyel komoly százezreket veszít az értékéből Dénes. Persze csak a kereskedők szerint, én maradok a véleményemnél :))

Exbrava:
tényleges fogyasztás:
- város (Bp): 5,2-5,4
- országút (110-120 km/h) 4,8
- autópálya (140-150 km/h) 6,2
(utóbbinál megjegyzendő, hogy ha Apám vezette az autót, akkor autópályán 5,4-et fogyasztott, ugyanezen a sebességen... Ennyit jelent, hogy 7 számmal nagyobb cipőt hordok??? :))))
Amúgy ha visszanézed a hozzászólásokat, van bőven fogyasztási adat. 6581 hozzászólás, megvan egy délután alatt :)) Minden újoncnak kötelező olvasmány :)

Előzmény: boszi70 (6599)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.21 0 0 6601
Szia!

Nem rossz ötlet. Nekilátok, nem merek időpontot mondani, hogy mikor leszek kész, mert most hajtás van. (Most értem haza a munkából reggel óta...) De azért igyekszem :))

Előzmény: Ádám77 (6597)
exbrava Creative Commons License 2004.03.20 0 0 6600
Sziasztok. Április 23-tól én is belépek a táborotokba 1.5 dci comfort. Remélem nem bánom meg. Ha megosztanátok velem egy pár tapasztalatot a géppel kapcsolatban azt megköszönném. Pl tényleges fogyasztás, esetlegesen előfordult hibák. Köszi.
boszi70 Creative Commons License 2004.03.20 0 0 6599
Szép! Én is bontom hamarosan! 13 hónap 10.000. Azért van némi különbség. Bár lehet, hogy nem nálam éri el! Nam baj! Akkor meg azért!
Előzmény: diesel_uberalles (6595)
gabocsiga Creative Commons License 2004.03.20 0 0 6598
Szia!
A gyári kb 9000,-/pár... Természetesen előre is meg hátra is külön-külön.Tehát 20000 körül meg lehet vásárolni a teljes garnitúrát. Nekem csak elől van még, de tervezem hátra is. Bár kissé sokallom az árát annak a darab műanyagnak! Utángyártottról meg még nem hallottam..
Előzmény: mollaci (6593)
Ádám77 Creative Commons License 2004.03.20 0 0 6597
Szia Diesel!

Gratula a kerek számhoz!

Arra gondoltam, most már van elég tag ahhoz, hogy lehessen egy (3) statisztikát csinálni arra vonatkozóan, hogy melyik a legnépszerűbb motor, felszereltség, motor és felszereltség párosítás.
Ezt a klub-honlapon meg is jelenhetne, ha ez dinamikusan változna az még jobb volna.
Mi a véleményed?

zsuga666 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6596
Hali Circum !
A franc se tuggya. Ugyebár arról van szó, hogy az agyas ki akarná iktatni 1 vasdarabbal a szirénát, merthogy ált. le sem szarják, hogy visít ( a kedves szomszédok ), ámde, ha ezt a füled mellett követi el, az idegesítő is lehet. Főleg, hogy 130 deciliter Bell-el követi el eztet. Na, lenyúl a polgár, kezdené rángatni a motortérnyitót, ami nem hajalndó megmoccanni.
a. Jól a kezében marad a kallantyú
b. Miután a kezében maradt, az egyetlen megoldáshoz folyamodva 1 pajszerral felfeszegeti a motorháztetőt. Visszahajtogatni viszont már elég nehéz. Ezt 1 kevéssé álmos szerv, holmi közúti ellenőrzés során csak-csak észreveszi. Persze lehet még huncutkodni akkus szirénával, de ez a nyitott tetőtől szánmítva már csak pár másodperc. Ez is csak arra jó, hogy inkább egy másik kevéssé védett darabbal foglalkozzanak. De, ha pont a Tiédet nézték ki...
Előzmény: circum (6588)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6595

Pezsgőbontás, egyebek :))
17 hónap termése...
iMre Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6594
Holnap nagy utra indulok a Sarkannyal, Kolozsvar-Munchen; oda vissza ~2500km. Voltam vele muszaki ellenorzesen, jelesre vizsgazott.
Amikor hazaerek beszamolok a viselkedeserol, alkalmam lesz tiszta autopalyas fogyasztasokat merni.

Imre

mollaci Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6593
Üdv minden Thaliásnak és topiclakónak!
Jómagam is egy Thalia boldog tulajdonosa vagyok 2003 dec. 16 óta. A pontos szem. adatok: Thalia Prestige 1,4-es 8 szelepes királykék. Nagyon meg vagyok vele elégedve bár még csak másfél ezer km-t mentem vele. A topicot olvasgatva azt hiszem én is felélesztem a külső hőmérőt.Viszont van ami még megoldásra vár. Ha esik valami, vagy sáros az ut mindjárt nyakig össze keni magát. Jó lenne felszerelni rá sárvédőket. Valaki találkozott-e már valami jó megoldással ami esztétikus is? Gondolom nem csak az én problémám ez.Előre is köszönöm a tippeket: mollaci
ABTGolf4 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6592
Hajhó!

Zsuga úr jószándékú vagyonvédelmi ajánlatához hozzátenném, hogy a TRAX kisipari magyar termék, ami ugyan nem lenne gond, de koránt sem megbízható.

Ellenben az AMAX, ami erediteleg USA (seco-larm) termék, bár Taiwanon készül. Itthon jó a szervizháttere, örök élet garancia van rá. De nem szokott gond lenni vele, kiforrott stabil termék.

Ami gond, hogy itt a fővárosban arany árban mérik a cuccokat, s a beépítés is elég horrorisztikus.
Vidéken 5 ropi körül beépítenek egy riasztót, főleg ha ott is veszed meg a készüléket. S gyakran a hiv. kisker ártól lefelé el szoktak térni.

Amaxre tudok egyébként kedvező árat mondani, ha vkit érdekel vmelyik modell.

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6591
Alkudozással kapcsolatban:
- én anno Dénesre nem alkudtam, bár volt aki vigasztalt, hogy nem is adtak volna sok mindent...
- 2 hete a OFF Peugeotnál ON kellett alkudoznom. Általánosan 60-150 ezer forintot engedtek volna el az új autó OFF (307 Break, Partner) ON árából, attól függően, hogy limitált széria-e, van-e már alapól egy árelőny rajta.
(Pl. a limitált szériánál 380 ezer HUF árelőny volt, erre csak 60 ezer forintért adtak volna ajándékot (rádió, 4 hangsz.))

Szóval szerintem ilyen értéket le lehet vasalni a Renault kereskedőkről is. Nyíltan rá kell kérdezni, hogy mit tudnak adni. Légy pofátlan, harcolj ki minél többet, a kereskedőnek úgyis vigyorognia kell a haszon miatt. Rossz esetben egy bizonyos érték után azt mondja, hogy nem. Gyakorlatilag károd nem származhat belőle.
(Persze ez csak egy vélemény :)

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6590
Szia!

Tagregisztráció:
http://www.thaliaklub.hu

Nehézségek, problémák esetén email.

Előzmény: Garfield007 (6578)
dohonyiz Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6589
Szia!

Nincs messze Cegléd, 2-3 hetente járok arra!

Az emailedre írtam még este, de ez jött ma reggelre vissza:

"This message was created automatically by mail delivery software (Exim).

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

madrainbow@index.hu
pipe delivery process timed out"

Ha tudsz esetleg részleteket írni, légyszi a dohonyi@freemail.hu címre, vagy a dohonyiz@vipmail.hu-ra írd.

Köszi előre is!
Zoli

Előzmény: Garfield007 (6581)
circum Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6588
A VÉMÁR (http://www.vemar.hu/reszlet_vemar.html) ránézésre egy ma már átlagosnak mondható riasztó és egy motortérzár együttese. Ebből az előbbi (ami hasonló tudással rendelkezik) nekem beszereléssel együtt 60-70e körül volt; a mul-t-lock motortérzár pedig 25e. Ez utóbbi egyébként tényleg annyira hasznos, mint ahogy állítják? Egy váltózárhoz hasonlítva...?
Előzmény: zsuga666 (6586)
zsuga666 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6587
Hali Mindenki !
"Egyébbként klubtagoknak 10% kedvezményt adunk(www.heko.hu)" Na gyorsan fel is hívtam Őket és szóban is ígéretet tettek erre a 10%-ra. Légterelő, 4db-os= 8.000 HUF - 10%. Nekem teccik.
Akik még gondolkodnak ! Március, 4db OSAN oda-vissza a többi full város, napközben. 489 km, 25 l.
(1.5 Dci) Ja ! A küszöbvédő 15.000 -10%.
zsuga666 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6586
Szia SZATA !
Namost, itt van ugye ez a VÉMÁR elnevezésű komplett védelem, amit úgy reklámoznak, hogy az ezzel felszerelt járművek közül még egyet sem vittek el. Na ezt nem úszod + 150 rugó alatt. (vemar.hu) Oszt itten van a TRAX amire 3 év garit vállalnak és 30 körül van. Ezzel szemban szép széleskörű védelmet ajánlanak. XIV. Róna u. 123. 222-3227,(trax.hu). + tudnám még ajánlani az AMAX rendszert; (secalarm.hu). Na ezt TE építed fel kedvedtől és pénztárcádtól függően. 303-8109. etc
Előzmény: SZATA (6534)
Gyap Creative Commons License 2004.03.19 0 0 6585
Üdv Mindenkinek!

Hát ma este nem sokon múlott, hogy még ide írogatok!
A Bp. X. kerület Bihari úton szépen autózgatok hazafelé este 10 felé és egyszercsak jobb oldalról megjelenik vagy 100-al egy villogó rendörségi gépjármű hangjelzés nélkül !!! Még szerencse, hogy nem közvetlen kapcsolat van az út és a keresztező utcák között mert jár még néha valami villamos féle is!
Hát megtapasztaltam milyen a padlófék az autón...
Jelentem jóóóóóóó!

Csak gondolom, ha csattanunk akkor én lettem volna a hunyó....?????

Üdv Mindenkinek! Balesetmentes Thalcskázást!

Gyapi

FIFTY Creative Commons License 2004.03.18 0 0 6584
Üdv Laja73!

Jobbulást a lelkednek is meg a Thalicsnak is. Ami a konzekvenciáidat illeti, tényleg figyelni kel.

Nem tudom te milyen kocsikkal jártál korábban, jómagam 75 és 85 között Trabanton száguldoztam. Amióta gurulósabb autókba ültem, minden induláskor elmondom magamnak: az ablakon kiköpni alávaló dolog; utánnanézni viszont életveszélyes!
Fortuna legyen Mindannyiunkkal; amikor ezt elfelejtjük.

Előzmény: Laja73 (6569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!