A Te Qek-ednél a hátulján az a müa. cső azért van , mert ott szállítod a sátorvasakat? (régebben holland lakóknál láttam ezt a megoldást)....nem viszi el a fejterhelést nagyon minuszba?
Azt nem tudtam h. ilyen "jó" áron gyártanak elősátrat........ Caerleonéra szerintem ne várj, szegénynek valahogy nincs szerencséje ezzel a vásárlással........, pedig kűzd a srác rendesen!!!!!
A Fűzfőit én kerestem pár hete, a Qek-emhez szerettem volna elősátrat, ő csak újjat csinál potom 250eFt-ért, hát inkább maradtam a javításnál. Pécsen válalták 15eFt-ért, hogy kicserélik PVC alapanyagúra a tetőanyagot, ez megtörtént múlthéten csak valahogy 5cm-rel keskenyebb lett, most megint várok, hogy végre elkészüljön. Ha esetleg valakinek van elősátra Qek lakóhoz engem érdekelne! Vagy max várok míg Caerleon lakója a kert végébe kerül és megveszem tőle.
-Mintha Balatonfűzfőn, lenne egy sátor javítással,- gyártással foglalkozó személy. Na közben megkerestem, Ő az:------http://satorkeszites.shp.hu/hpc/web.php?a=satorkeszites&o=1134054949
Hátha tud tippet adni , az elgörbült javítására, vagy a pöcök legyártására. Amíg Pesten volt a telephelyük én többször vettem nálunk sátorkieg. cuccokat.....-egy telefont talán megér......
A Szavatolnál már voltam, mondták, hogy át kell szerelni a fogadóelemet kampósra, akkor össze lehet guberálni egy garnitúrát, ami jó lesz. A másikat még nem láttam, de megkeresem őket.
Én 360ezret adtam érte, tudom kicsit sok, de a környékünkön nem volt olcsóbb. Amúgy nagyon szép megkímélt gyári állapotban van a kicsike. Sajnos gyorsan kellett lépnem, mert reggel eladtam a kis lengyel lakónkat és este már indultunk Horvátba nyaralni, persze kempingezni. Amit javasolnék, ha veszel lakót mindenkép állitsátok fel az elősátrat, mert én megbíztam az eladóban, de nem kellet volna, el volt öregedve a teteje és lebontáskor el is szakadt, most küszködünk a javításán. Eddig csak a hátulját bontotam meg, elől nem tudom, hogy vannak a merevitések, de ahogy tilmi67 írta az ablakok vonalába mindenhol fut 2x2-es zártszelvény. Érdemes vissza nézni a fórumot, mert "nihil"-nek van egy oldala aminek rengetek Qek kép van.
Tavaly barkácsoltam egy jó dolgot, átadom az ötletet, nekem nagyon bejött.
Barkácsáruházakban lehet kapni úgynevezett hőtükröt. Ez olyan ezüst színű fólia ami olyan polifoam szerű anyagra van felhordva és radiátorok mögé szokták felragasztani a falra a hővisszaverésre. Ebből kivágtam az ablak formájának megfelelő darabot, ami kissé túlnyúlik az ablak méretén. Erre tűzőgéppel feltűztem tépőzár bogáncsos felét, az ablak köré felragasztottam öntapadó tépőzár puha felét, így nagyszerű hőszigetelő sötétítőm lett feltapasztva hőtükröt. Egész évben ezzel UV mentesíten a lakó belsejét.
Kétféle hőtükör kapható, az egyik tekercsben van, de kissé keskeny, a másik szélesebb, és táblákban kapható OBI-ban Baumaxban, Bricostoreban, stb.