Szíjas ... legalábbis a karbantartási füzet szerint azt kell 120ekm-enként vagy 5 évente cserélni ... :-))
fó-RUM: Az ötlet nem rossz, de gondolom ennek megvannak a technikai feltételei, progik, tárméret, jogok(?) ... Nomeg mi lenne az eddigi hozzászólásokkal, illetve az azokban felhalmozott sok-sok hasznos információval?
Én csak most jöttem át hozzátok nem akarok tanácsokat osztogatni de nem gondolkoztatok rajta, hogy a saját honlapotokon kellene fórumot csinálni. Csak azért gondoltam erre mert ez az index egy gyalázatos oldal. Néha alig lehet fellépni rá pedig 512k adsl-lel nyomom. Mint kiderül a nevemből egy fiat brava tulajdonosa vagyok és eddig a fiatosoknál nyomtam és ott nagyon jól müködött a dolog. Viszont április 23.-tól már közétek szeretnék tartozni. Bocs nem akartam regényt írni csak megint felhúztam magam az index fórum lassúságán. Vagy csak nálam ilyen szar?
Helló Korl és Mindenki!
Az a véleményem,hogy vagy a nyelestengely csapágyazása,vagy a kinyomócsapágy adhatta fel,és ezért nem zörög kinyomott kuplungnál,mivel ekkor megfeszül.
Én személy szerint biztos hogy megemlíteném!
-A válasz lehet hogy az, hogy vidd majd vissza ha a kuplungal gond van!
Egetverő probléma nem volt vele. Gyakorlatilag megbízhatónak mondható, az előforduló apróbb hibák máshol is megjelennek. Legalábbis engem még nem hagyott ott sehol.
Ultravox:
A dCi érzékeny a naftára. A klubpetroltól meg a tesco gazdaságos gázolajtól félek. A MOL-lal megy, a Shell tabu lett (nem tettek bele télen dermedésgátlót az állatok, és ez két különböző autónknál kijött (Toyota Hiace, Thalia dCi).
A Klubpetrolra akkor akadtam ki, amikor megláttam az egyik kútjukat Miskolcon az Egyetemváros felé. Egy ősrégi, ÁFOR-os időkre hajazó kút, és szerintem a tartályokat nem cserélték ki. Én nem próbálnám ki, hogy mennyi üledék lehet benne... Szóval a dCi-nél nem érdemes trükközni a gázolajjal, még a teherautósoktól sem (a fent említett üledék miatt). SZVSZ per pill a MOL a legmegbízhatóbb nafta ügyileg, bár ebben az országban már bárhol bele...nak a gázolajba és vizezik a benzint (OMV (ex-Aral) kút a Váci úton, Nekik köszönhetően megállt alattam a csereautónak kiadott Twingo. Szerencse, hogy magáhoztért...)
Hát reménykedjünk, hogy nem emelkedik az ára mert csak év vége fele terveztem talicskát venni :)
Inkább még gyűjtögetek, nem jó nagyon tartozni ki tudja mi lesz később :(
Tankolni én már tankoltam a TESCO benzinkutnál, egyébként Klub Petrolnál szoktam. Nálam nem volt gond, bár a kocsim még nem Thalia hanem Merc 240D :) Remélem nem érzékeny a DCI az ilyen üzemanyagokra.
Bár apám meg van róla győződve, hogy ha ausztriában tankolunk akkor sokkal jobban megy a kocsi (Merci) és kevesebbet fogyaszt. Szerintem nem.
A próféta szóljon belőled!
Már csak azért is, mert attól rettegek, hogy májusban gondolnak egyet, és az autóm átvétele előtt 1 héttel közlik, hogy ja, kicsit emeltük az árat.
Sajnos ezt a szerződés alapján megtehetik.
A május 1 utáni kötelező ABS-ről a kereskedő állítólag tőlem hallott először, szerinte ez nem valószínű. Pedig ez egyik internetes lapon (azt hiszem a vezess.hu-n) egy cikkben tényként említették. Ti mit tudtok róla?
Szerintem a thalia ára nem fog emelkedni semmit,majd az eu-n belüli árkiegyenlítő törekvések miatt fog nálunk ill.az olcsóbb piacokon növekedni a kiskocsik ára.Ugyanis nálunk állítólag jóval olcsóbbak a kiskocsik mint ny-európában,és az eu szerint,az eu-n belül egy típus ára max.5%-ban térhet el egymástól maximálisan.De a lényeg,a talicskát az eu-ban nem forgalmazták,tehát nincs semmiféle árkülönbözet,ezért elvileg áremelés sincs,Egyébként a többi kiskocsinál,sem egyből lesz áremelés,hanem 1-2 éven belül,sőt még a kötelező abs sem lefutott ügy.
Kicsit én is elmerültem az üzemanyag kérdésében!De csak egy valamit nem írt senki! Tankolt már valaki az új Megaáruházak benzin-gázolajtöltögető részlegében???
Mert bárhogy számolom a 198,- Ft-os gázolaj árával 13 tankolás és ajándék tank üzit spóról az ember... Na de a minősége???? Az itt a kérdés....
Mi lesz a Thalia árával május 1-től (EU)?
Szerintetek nagyon fog emelkedni? Érdemes most inkább nagyobb hitelbe vernie magát az embernek vagy csak a kereskedők mondogatják, hogy most legyen nagy forgalmuk?
igen, általában a szhbattai finomítóból terítik a naftát, ezért gyanús nekem, ha egy adagolót 2szer kellett már cserélni: nem a határ menti (-túli) román "gázolaj" a lúdas?
Az én infóim szerint is minden kúthoz MOL gázolajat szállítanak. Kivétel az OMV, mert az osztrák üzemanyagot forgalmaz (én kizárólag ott tankolok), illetve a Klubpetrol és a TESCO, ahova általában Csehországból hozzák az üzemanyagot (vagy ahol éppen a legolcsóbb a nagyker ára).
OFF
nem román dízelről van szó: a kamion tankolásakor az üza. megtakarítását lehet átvenni már a MOL kútnál kannába vagy kocsiba jutányos áron.
ON
a MOL dízelolaj elég "rendes"-e?
Azért azt se feledjük, hogy eladáskor is arányaiban kb ennyivel többet kaphatsz érte (most a dCi felszereltségtől függően 10-15%-kal több, eladáskor is %-ban ennyivel többet ér), a megtérülés így jóval hamarabb "realizálható", még ha a meddőnek tűnő befektetés kamatait figyelembe vesszük, akkor is ez a megtérülési km legalább felezhető-harmadolható. A dCi-k szeretik az "rendes" gázolajat, a kétes eredetet megbosszulhatják.
számításaim szerimt, jelenlegi üzemanyagárak mellett 42-45.000 km alatt jön vissza a dízel magasabb ára a Thálián. Ha 170 Ft/l-ért tudsz szerezni gázolajat teherautósoktól, akkor 32e km!
Visszaolvasva - a teljesség igénye nélkül - a topicot, az a benyomásom, hogy vannak motorikus problémák is Thalicskával, még a dízellel is.
Nagyjából évi 20/30e km után térül meg a dCi, ha jól emlékszem. És hogy motorikusan melyik jobb? Ki kellene próbálnod előtte...
(Próbáld meg megkérni a szalonban a jónépet, hogy lőjenek Neked mindkét motorból egy körre egyet, jó az is, ha Clio van, én is azt próbáltam ki, a motor ugyanaz...)
A biztonsági tűzmegelőző rendszer egy olyan kapcsoló, ami balesetkor áramtalanítja a kocsit.
A motortérben van egy kapcsoló, amit tudsz kézileg is működtetni. Piros gumiburkolatú, kb 20-forintos nagyságú nyomógomb.
Impulzív ablakemelő csak a Dynamique-ban van/volt, ott is csak vezető oldalon. Ez úgy műxik, hogy elég csak megnyomni, és nem kell nyomva tartani ahhoz, hogy lemenjen, ja és felfele is hasonlóan dolgozik.
Bocs, de még lenne két kérdésem a felszereltséggel kapcsolatban:
Mi az a biztonsági tűzmegelőző rendszer, ami minden Thaliában van?
Mi a különbség az elektromos ablakemelő és az impulzív elektromos ablakemelő között? És végül melyik van az Azure-ban, mert kétfélét írnak a katalógusokban.
Olvasok én rendesen csak sosem jutok a végére. Amúgy az itt olvasottak alapján döntöttem úgy, hogy thaliat veszek. Kb 3 hónapja olvasgatlak benneteket. Kiváncsi voltam, hogy miként fogadtok egy tapasztalatlan leendő thalia tulajdonost.