Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

boszi70 Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6643
Nekem is! De akkor nem kellet volna, hogy működjön. Legalább is ezt mondták, ezért áll le a kocsi. Ezt az alkatrészt is kicserélték!
Előzmény: Laja73 (6621)
boszi70 Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6642
Szia!
Azt, hogy valóban egyforma a probléma nem tudom, de a jelenség valóban hasonló, de szerintem ez nincs összafüggésben a motorleállással.Tehát en aggódj! Nekem most már még rosszabb, ha alapjáraton a féket benyomom. Rettenetes a hangja. Amikor a szervizben prezentáltam azt mondták, hogy tűréshatáron belül van. Ha meg tudták csinálni azért kiváncsi lennék, hogy mi volt a baja, ha valóban megszünt a probléma.
Előzmény: KorI (6614)
stones Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6641
OK. (olcsóbb dízel autóra vágyom, ezért érdekel a dCi Thália típushibái)
Előzmény: diesel_uberalles (6631)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6640
Én is erre tippelek, mert nekem már volt hasonló,igaz nem Thaliával hanem W Poloval, állítólag csak a hang kellemetlen, és még nagyon sokat elmegy így, de ha átvizsgálásra mész, feltétlenül mutasd meg, és ne hagyd magad, hogyha azt mondják, ennek nincs jelentősége, meg csak a burkolat zörög, vagy ők nem hallják stb. A varázsszó, hogy kinyomott kuplungnál megszűnik!
Előzmény: nádithalicska (6632)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6639
nálam is 512 kábelnet, tényleg katasztrófa
szerintem halott ötlet a klub honlapján saját fórumot kitenni, úgyis mindenki ide ír, nem? hangsúlyozom, tévedhetek :)
(és gondolom többen is írnak más fórumokra és nem csak erre)
Előzmény: exbrava (6635)
exbrava Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6638
Köszi az információt.
Előzmény: v__tibor (6637)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6637
Szíjas ... legalábbis a karbantartási füzet szerint azt kell 120ekm-enként vagy 5 évente cserélni ... :-))

fó-RUM: Az ötlet nem rossz, de gondolom ennek megvannak a technikai feltételei, progik, tárméret, jogok(?) ... Nomeg mi lenne az eddigi hozzászólásokkal, illetve az azokban felhalmozott sok-sok hasznos információval?

Előzmény: exbrava (6634)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6636
Akkor jól tippeltem ... :-)))
A "másik ügyünk" nincs elfelejtve, privát emilen megbeszélhetjük
Előzmény: pferco (6633)
exbrava Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6635
Én csak most jöttem át hozzátok nem akarok tanácsokat osztogatni de nem gondolkoztatok rajta, hogy a saját honlapotokon kellene fórumot csinálni. Csak azért gondoltam erre mert ez az index egy gyalázatos oldal. Néha alig lehet fellépni rá pedig 512k adsl-lel nyomom. Mint kiderül a nevemből egy fiat brava tulajdonosa vagyok és eddig a fiatosoknál nyomtam és ott nagyon jól müködött a dolog. Viszont április 23.-tól már közétek szeretnék tartozni. Bocs nem akartam regényt írni csak megint felhúztam magam az index fórum lassúságán. Vagy csak nálam ilyen szar?
exbrava Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6634
Még egy kérdés amire nem találtam sehol választ. A dci motor vezérműszíjas vagy vezérműláncos?
pferco Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6633
az opel a lökhárító belső felére rakja...:)
Előzmény: v__tibor (6475)
nádithalicska Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6632
Helló Korl és Mindenki!
Az a véleményem,hogy vagy a nyelestengely csapágyazása,vagy a kinyomócsapágy adhatta fel,és ezért nem zörög kinyomott kuplungnál,mivel ekkor megfeszül.
Én személy szerint biztos hogy megemlíteném!
-A válasz lehet hogy az, hogy vidd majd vissza ha a kuplungal gond van!
Előzmény: KorI (6614)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6631
Szia!

Egetverő probléma nem volt vele. Gyakorlatilag megbízhatónak mondható, az előforduló apróbb hibák máshol is megjelennek. Legalábbis engem még nem hagyott ott sehol.

Ultravox:

A dCi érzékeny a naftára. A klubpetroltól meg a tesco gazdaságos gázolajtól félek. A MOL-lal megy, a Shell tabu lett (nem tettek bele télen dermedésgátlót az állatok, és ez két különböző autónknál kijött (Toyota Hiace, Thalia dCi).

A Klubpetrolra akkor akadtam ki, amikor megláttam az egyik kútjukat Miskolcon az Egyetemváros felé. Egy ősrégi, ÁFOR-os időkre hajazó kút, és szerintem a tartályokat nem cserélték ki. Én nem próbálnám ki, hogy mennyi üledék lehet benne... Szóval a dCi-nél nem érdemes trükközni a gázolajjal, még a teherautósoktól sem (a fent említett üledék miatt). SZVSZ per pill a MOL a legmegbízhatóbb nafta ügyileg, bár ebben az országban már bárhol bele...nak a gázolajba és vizezik a benzint (OMV (ex-Aral) kút a Váci úton, Nekik köszönhetően megállt alattam a csereautónak kiadott Twingo. Szerencse, hogy magáhoztért...)

(Bocsi, hogy hosszú voltam)

Előzmény: stones (6615)
Ultrawox Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6630
Hát reménykedjünk, hogy nem emelkedik az ára mert csak év vége fele terveztem talicskát venni :)
Inkább még gyűjtögetek, nem jó nagyon tartozni ki tudja mi lesz később :(

Tankolni én már tankoltam a TESCO benzinkutnál, egyébként Klub Petrolnál szoktam. Nálam nem volt gond, bár a kocsim még nem Thalia hanem Merc 240D :) Remélem nem érzékeny a DCI az ilyen üzemanyagokra.
Bár apám meg van róla győződve, hogy ha ausztriában tankolunk akkor sokkal jobban megy a kocsi (Merci) és kevesebbet fogyaszt. Szerintem nem.

edoanyu Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6629
Kedves takacsr!

A próféta szóljon belőled!
Már csak azért is, mert attól rettegek, hogy májusban gondolnak egyet, és az autóm átvétele előtt 1 héttel közlik, hogy ja, kicsit emeltük az árat.
Sajnos ezt a szerződés alapján megtehetik.

A május 1 utáni kötelező ABS-ről a kereskedő állítólag tőlem hallott először, szerinte ez nem valószínű. Pedig ez egyik internetes lapon (azt hiszem a vezess.hu-n) egy cikkben tényként említették. Ti mit tudtok róla?

Edóanyu

Előzmény: takacsr (6628)
takacsr Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6628
Sziasztok,

Szerintem a thalia ára nem fog emelkedni semmit,majd az eu-n belüli árkiegyenlítő törekvések miatt fog nálunk ill.az olcsóbb piacokon növekedni a kiskocsik ára.Ugyanis nálunk állítólag jóval olcsóbbak a kiskocsik mint ny-európában,és az eu szerint,az eu-n belül egy típus ára max.5%-ban térhet el egymástól maximálisan.De a lényeg,a talicskát az eu-ban nem forgalmazták,tehát nincs semmiféle árkülönbözet,ezért elvileg áremelés sincs,Egyébként a többi kiskocsinál,sem egyből lesz áremelés,hanem 1-2 éven belül,sőt még a kötelező abs sem lefutott ügy.

Előzmény: Ultrawox (6624)
Gyap Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6627
Üdv Mindenkinek!

Kicsit én is elmerültem az üzemanyag kérdésében!De csak egy valamit nem írt senki! Tankolt már valaki az új Megaáruházak benzin-gázolajtöltögető részlegében???
Mert bárhogy számolom a 198,- Ft-os gázolaj árával 13 tankolás és ajándék tank üzit spóról az ember... Na de a minősége???? Az itt a kérdés....

Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

gabocsiga Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6626
Nem román a gázolaj, általában molost, vagy klubpetrolost tankolunk.Kicsiknél nem itatunk. A kangóban kb.50ezer van.
Előzmény: stones (6623)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6625
Csak az Alpesi Diesel Start osztrák, a síma diesel és a többi benzin mind MOL-alapú (OMV kúti info).
Előzmény: IOA (6622)
Ultrawox Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6624
Mi lesz a Thalia árával május 1-től (EU)?
Szerintetek nagyon fog emelkedni? Érdemes most inkább nagyobb hitelbe vernie magát az embernek vagy csak a kereskedők mondogatják, hogy most legyen nagy forgalmuk?
stones Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6623
igen, általában a szhbattai finomítóból terítik a naftát, ezért gyanús nekem, ha egy adagolót 2szer kellett már cserélni: nem a határ menti (-túli) román "gázolaj" a lúdas?
Előzmény: IOA (6622)
IOA Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6622
Az én infóim szerint is minden kúthoz MOL gázolajat szállítanak. Kivétel az OMV, mert az osztrák üzemanyagot forgalmaz (én kizárólag ott tankolok), illetve a Klubpetrol és a TESCO, ahova általában Csehországból hozzák az üzemanyagot (vagy ahol éppen a legolcsóbb a nagyker ára).
Előzmény: v__tibor (6620)
Laja73 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6621
hát ezt a tűzvédőt volt szerencsém kipróbálni, működött
Előzmény: Grizzly67 (6610)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6620
Tudtom szerint szinte minden M.o-i töltőállomásra a MOL szállítja a naftákat csak helyileg adagolják egy kicsit specifikussá.
Előzmény: stones (6619)
stones Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6619
hány százezer km-t futott a kangoo és mit tankoltok bele?
Előzmény: gabocsiga (6617)
stones Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6618
OFF
nem román dízelről van szó: a kamion tankolásakor az üza. megtakarítását lehet átvenni már a MOL kútnál kannába vagy kocsiba jutányos áron.
ON
a MOL dízelolaj elég "rendes"-e?
Előzmény: v__tibor (6616)
gabocsiga Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6617
Sziasztok!
A nem rendes gázolaj megeszi a kényes adagolót! A kangonkon /80le/ 2x cseréltek komplett rendszert..Pedig nem is járunk gagyi anyaggal!
Előzmény: v__tibor (6616)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6616
Azért azt se feledjük, hogy eladáskor is arányaiban kb ennyivel többet kaphatsz érte (most a dCi felszereltségtől függően 10-15%-kal több, eladáskor is %-ban ennyivel többet ér), a megtérülés így jóval hamarabb "realizálható", még ha a meddőnek tűnő befektetés kamatait figyelembe vesszük, akkor is ez a megtérülési km legalább felezhető-harmadolható. A dCi-k szeretik az "rendes" gázolajat, a kétes eredetet megbosszulhatják.
Előzmény: stones (6615)
stones Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6615
számításaim szerimt, jelenlegi üzemanyagárak mellett 42-45.000 km alatt jön vissza a dízel magasabb ára a Thálián. Ha 170 Ft/l-ért tudsz szerezni gázolajat teherautósoktól, akkor 32e km!

Visszaolvasva - a teljesség igénye nélkül - a topicot, az a benyomásom, hogy vannak motorikus problémák is Thalicskával, még a dízellel is.

Megbízható-e, olcsón fenntartható-e a Thália?

Előzmény: diesel_uberalles (6613)
KorI Creative Commons License 2004.03.22 0 0 6614
Sziasztok ! Szia Boszi 70!

érrdekes dologra lettem figyelmes a 15000km-es 8V-tháliámnál:

meleg mototrnál alapjáraton kelepel a motor mintha dízel lenne ill. mintha szelepekkel lenne probléma
de:
lenyomott kuplungnál eltűnik!

nektek ... és neked BOSZI.... is ilyen volt? és van rá orvosság, vagy hagyjam, ahogy van?

most viszem 15000es átvizsgálásra kicseréltetem az olajat is... szóljak nekik?
elöre is köszi
üdv
Kori

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!