Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Itt szerintem több értékelendő tényező van. Egyrészt a Főnök kivételes politikai képességeit (melyek mára azért tényleg kezdenek megkopni, de azért jelen vannak) én veled vagy más ellenzékiekkel szemben sosem kérdőjeleztem meg. Nem tudom, miért vannak ennyire zavarban, mármint pillanatnyilag értem, megy az MP lavina előre, de a Főni azért előre szokott gondolkodni (még ha sokszor nekem nem tetsző módon is teszi). Értem a gazdasági válságot, hogy június 9-ig nem lehet megszorítani, amit majd utána ráfognak a háborúra, stb, tehát most minden ellenük dolgozik, de akkor is furcsa. Valószínűleg 14 év alatt tényleg annyira beletespedtek a hatalomba, hogy egy ilyen belülről jött időzített bombát nem kalkuláltak ebbe bele, meg egyszerűen minden tényező ellenük dolgozik. Szíjjártó nyilván szaladgál Kínába meg az összes keleti autokráciába, és a következő két hónapban még köt 10-20 db 100 évre letitkosított nagy volumenű és nekünk hosszú távon szar szerződést, de alapvetően furcsa nekem ezt az egészet szemlélni. Amikor minden szar visszahullik valamely rendszernek a nyakába.
Mármint a késes? Azért... nem nagyon csodálom: az országon kívül igazából már elbaszott mindent, belül is zúgolódik a nép, a gazdaság egy csőd... a hatalomgyár meg egyrészt a lejáratáson kívül zéró kreativitással rendelkezik, másrészt a jelenlegi ellenzéken begyakorolt régi módszerek nem egyszerűen nem működnek, de egyenesen kontraproduktívak lettek.
És bár Kína kurvagyorsan közeledik, az már csak azért sem lesz elég, mert azok csak maguknak kötik az előnyös üzletet. Orbán meg olyan messze áll Kádártól (aki bizony tudott alkudni a ruszkikkal!), hogy a ferdeszeműek simán legyakják.
Szerintem nem Sanyi bánál van, ha van, ezek a dolgok már régen átkerültek a Tóni kezébe. Múltkor néztem a parlamentben, ő is rendesen megöregedett, mármint Sanyi bá (egyébként Polt is hasonló benyomást tett rám). Pont kettejükről gondoltam, hogy ezek az emberek olyanok, mintha sosem öregednének meg, azután mégis.
Ma nagyon rossz formában volt a rövid interjújában, amit az RTL-nek és talán a Telexnek adott. Én 14 év alatt még ennyire rossz politikai állapotban lenni talán még nem is láttam.
Pedig MP nagy kihívása az lesz, hogy a most meglevő kivételes politikai szellemi pezsgést hogyan fogja fenntartani 2026-ig. De annyira hiperaktív, hogy ezt a fene se tudja.
Én a Nert, a Főnököt is beleértve, ennyire rossz formában lenni az elmúlt 14 évben még nem láttam, gyakorlatilag nincsen egyelőre semmilyen módszerük vagy gyógyszerük az MP jelenségre, az egész hatalomgyárat beleértve.
A nacionalizmus Az a reakciós polgári ideológiai irányzat, amely tetszetős, félrevezető jelszavakat hangoztatva túlbecsüli a nemzeti értékeket, hagyományokat, és az a politikai törekvés, amely ezt arra használja fel, hogy az uralkodó osztály a nemzet nevében a maga hatalmát, gazdasági erejét más népek, nemzetek, ill. a nemzetiségek leigázásával, elnyomásával és kizsákmányolásával növelje, és ezzel elterelje a figyelmet a belső szociális problémákról. Burzsoá nacionalizmus; a nacionalizmus gyökerei, szemlélete; a nacionalizmus híve. A nacionalizmus állandósítja a nemzeti gyűlölködést. A nacionálizmus voltaképpen internacionális szövetkezete a sötétségnek, butaságnak s a gonosz tekintélyek önzésének."
mert annak, hogy valaki keresztény-e vagy sem, utóljára a Horthy-érában volt bármilyen aktualitása, azóta nem, Csurka meg a Horthy-érás értlemben használta annak idején
Például nem vezetnék be az „alapvető jelentőségű vállalkozás” minősítést, nem kötelezhetné a GVH ezek tulajdonosait eladásra, és egy sor más, a cégek számára fenyegető újdonság bevezetésétől eltekintenének.
A Válasz Online értesülései szerint a Törvényalkotási Bizottság csütörtökön tárgyalja ezeket a jogszabályokat, és
a kormánypárti képviselők ma körbeküldték a módosító javaslataikat, ezek alapján a legvitatottabb paragrafusok mind kikerülnének a törvényből.
Például nem vezetnék be az „alapvető jelentőségű vállalkozás” minősítést, nem kötelezhetné a GVH ezek tulajdonosait eladásra, és egy sor más, a cégek számára fenyegető újdonság bevezetésétől eltekintenének.
ebben az orzágban aszem azok vannak többségben, akik csak szimplán magyarok
A 2005-ös Eurobarometer felmérés szerint a magyarok 44%-a hisz valamilyen Istenben, 31% nem hisz Istenben, de hisz valamiféle felsőbb erőben, 19% egyikben sem
Győzike az Európai Parlamentben készült fotókkal promózta magát pár napja."
Némi alappal.
Most olvastam, hogy a nagyobbik lánya(Evelin) már biztosra vehető, hogy kijut Brüsszelbe. Mert Járóka Lívia asszisztense lesz, aki 7. a Fidesz listáján, tehát befutónak számít.